Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Μαρσελίνιο: «Μεγάλος βαθμός δυσκολίας στο ελληνικό πρωτάθλημα»

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Ξάνθης παραχώρησε ο Μαρσελίνιο Λέιτε. Ο Βραζιλιάνος τόνισε:


Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τη SKODA ΞΑΝΘΗ, τέταρτο παιχνίδι που μαζεύει πόντους και πλέον έφτασε τους 14 βαθμούς…
"Έχουμε βρει την φόρμα μας και σταδιακά γινόμαστε καλύτεροι. Τώρα χρειάζεται να κερδίζουμε και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, γιατί με το ξεκίνημα του β’ γύρου θα έχουμε δύσκολο πρόγραμμα. Πλέον υπάρχει σωστός συγχρονισμός στην ομάδα και οι ποδοσφαιριστές έχουμε συνηθίσει ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο, όμως κάθε μέρα πρέπει να ανεβαίνουμε. Υπάρχει ηρεμία και πλέον δουλεύουμε πιο άνετα μετά τα τελευταία αποτελέσματα. Ακολουθούν και τα δύο παιχνίδια στην έδρα μας και πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα, γιατί αξίζουμε να βρισκόμαστε πιο πάνω στη βαθμολογία."

Που πιστεύεις ότι κρίθηκε το παιχνίδι στην Τρίπολη και η ομάδα πήρε το πρώτο της «διπλό»;
"Νομίζω ότι από τη στιγμή που ισοφαρίσαμε ήταν δύσκολο να χάσουμε το παιχνίδι. Προσωπικά μου άρεσε που αλλάξαμε στυλ και γίναμε πιο επιθετικοί. Ήταν ένα ιδανικό αποτέλεσμα και χαίρομαι που βοήθησα την SKODA ΞΑΝΘΗ σε ακόμη ένα παιχνίδι, έστω κι αν ήρθα από τον πάγκο."

Είναι τόσο δύσκολο το πρωτάθλημα όσο δείχνει η βαθμολογική κατάταξη;
"Ναι, είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα το ελληνικό. Αλλά αυτό είναι το ωραίο στο ποδόσφαιρο. Ο βαθμός δυσκολίας και η μικρή διαφορά στη βαθμολογία. Όταν υπάρχουν τόσες ομάδες σε ένα μικρό γκρουπ, τότε από αγωνιστική σε αγωνιστική όλα μπορούν να αλλάξουν και κανείς δεν μπορεί να είναι άνετος και να αισθάνεται σιγουριά. Σε κάθε αγώνα πρέπει να αποδεικνύει κανείς την ανωτερότητά του."

Ακολουθούν δύο εντός έδρας παιχνίδια για την ξανθιώτικη ομάδα, με Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα…
"Ο Ολυμπιακός Βόλου αλλά και η Καβάλα είναι πολύ καλές ομάδες κι έχουν γρήγορους παίκτες. Αρχικά, το παιχνίδι με τον Βόλο την Κυριακή χρειάζεται πολύ προσοχή. Εμείς όμως θέλουμε την νίκη για να συνεχίσουμε το σερί που έχουμε δημιουργήσει. Αν κερδίσουμε θα είναι η 3η συνεχόμενη επιτυχία και θα μας δώσει κι άλλους βαθμούς. Μπροστά μας υπάρχει μόνο ο Ολυμπιακός Βόλου κι εκεί εστιάζουμε."

Είσαι τρία χρόνια στην Ελλάδα. Αγωνίστηκες και με την SKODA ΞΑΝΘΗ στην Superleague και με την Καλαμάτα στην Β’ Εθνική. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου;
"Γενικά η Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει πολλά πράγματα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Έχει και καλούς παίκτες, υπάρχει ο κόσμος, υπάρχουν και τα χρήματα. Έχω παρατηρήσει όμως μία διαφορετική αντιμετώπιση όταν οι ομάδες πηγαίνουν να αγωνιστούν εκτός έδρας και παίζουν πιο συγκρατημένα, πιο αμυντικά. Όταν για παράδειγμα στη Βραζιλία μία ομάδα – ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μικρή που πηγαίνει στην έδρα της μεγάλης – πάει να αγωνιστεί στην έδρα μιας άλλης, θεωρεί ευκαιρία να παίξει επιθετικά για να δείξει πράγματα. Αντίθετα αυτό δεν συμβαίνει εδώ.

Πραγματικά απίστευτο το γκολ που έβαλες στον Πανσερραϊκό. Αλήθεια, πως το έκανες; Το είχες σχεδιάσει; Γνωρίζεις ότι έχει γίνει σχετικό αφιέρωμα στην Βραζιλία;
"Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για το γκολ αυτό που πέτυχα. Το είδε όλη η Βραζιλία! Είναι σημαντικό και για μένα και για την SKODA ΞΑΝΘΗ που την έμαθε περισσότερος κόσμος στην ιδιαίτερή μου πατρίδα. Αναφορικά με το πώς το πέτυχα, αρχικά πήρα την μπάλα έκανα κίνηση προς το κέντρο, έλεγξα τον χώρο για να κάνω πάσα αλλά δεν είχα επιλογές. Έτσι αποφάσισα να συνεχίσω, ο Έλλινγκτον έκανε μία κίνηση και τράβηξε τους παίκτες και ξαφνικά θα έλεγα, είδα μόνο την αντίπαλη περιοχή. Αφού πέρασα τους αμυντικούς κατάλαβα ότι μετά το τρέξιμο είχα δυνάμεις για να σουτάρω και τελικά σκόραρα!"

Που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η SKODA ΞΑΝΘΗ φέτος;
"Πιστεύω ότι θα πάμε ψηλά, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζονται νίκες και να ήμαστε αφοσιωμένοι στο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είμαστε σε καλή κατάσταση και μπορούμε να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί για να χαρεί κι άλλο ο κόσμος μας."

Φέτος η χρονιά ξεκίνησε κι όλα έδειχναν ότι θα είσαι βασικός. Όμως σταδιακά είχες χάσει τη θέση σου και τώρα στα δύο τελευταία παιχνίδια δείχνεις τις επιθετικές αρετές σου…
"Σε μία ομάδα δεν είναι μόνο ο κάθε Μαρσελίνιο, είναι όλη η ομάδα. Όταν υπάρχει σωστή ανάπτυξη και η μπάλα είναι στον Μαρσελίνιο, είναι λογικό να φανώ σε ένα παιχνίδι. Προσωπικά δεν είχα καλή ψυχολογία για ένα χρονικό διάστημα όμως με βοήθησαν αρκετά στη SKODA ΞΑΝΘΗ. Όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Τα πράγματα τώρα είναι καλύτερα και χαίρομαι που μπορώ να βοηθήσω την ομάδα."

Είσαι 23 χρονών και βρίσκεται ακόμη στα πρώτα βήματα της καριέρας σου. Οι προσωπικές σου φιλοδοξίες μέχρι που φτάνουν;
"Δεν μπορώ να ξέρω. Κοιτάζω να προχωρώ βήμα – βήμα. Σίγουρα το Champions League είναι η κορυφαία διοργάνωση και θα ήθελα να παίξω εκεί. Πρώτα όμως θέλω να γίνομαι καλύτερος, να προσφέρω στην ομάδα μου και οι στόχοι της SKODA ΞΑΝΘΗ να υλοποιούνται."

Οι ικανότητές σου είναι πραγματικά μεγάλες. Που πιστεύει ο Μαρσελίνιο ότι πρέπει να βελτιωθεί περισσότερο;
"Δεν ξέρω αν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο. Πάντως πιστεύω ότι ο κάθε παίκτης μπορεί να βελτιωθεί κυρίως στον αγωνιστικό χώρο. Με τα παιχνίδια αποκτά εμπειρία και σταδιακά μέσα από αυτά, ο καθένας μπορεί να γίνει καλύτερος."

Η σχέση σου με τους φιλάθλους είναι εξαιρετική. Τους προσφέρεις θέαμα, ενώ όταν πανηγυρίζεις δεν είναι λίγες οι φορές που φιλάς τη φανέλα ή που τους χαρίζεις την μπλούζα σου…
"Μ’ αρέσει να είμαι κοντά στον κόσμο. Απολαμβάνω να συμμερίζομαι την χαρά μου μαζί τους. Το σημαντικό στο ποδόσφαιρο είναι ότι ο κόσμος του δίνει αυτή την οντότητα. Χάρη στον κόσμο το ποδόσφαιρο είναι αυτό που είναι. Τα δύο συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια είναι μία ευκαιρία για τους φιλάθλους να έρθουν δίπλα μας και να μας βοηθήσουν. Κι εγώ θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να πετύχουμε γκολ, να τα πανηγυρίσουμε και να κερδίσουμε!"

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: