Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Δεν ξεμπλοκ-Άρης!

Στο 0-0 έμεινε ο Άρης στο φιλικό τεστ απέναντι στην Λιούμπιμετς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» δείχνοντας για ακόμη ένα ματς ακίνδυνος απέναντι στην αντίπαλη άμυνα. Πολλά παράπονα από Μιλίνκοβιτς.

Δεν ξεμπλοκ-Άρης
Ισόπαλος, χωρίς τέρματα (0-0), ήρθε ο Άρης στο φιλικό απέναντι στη Λιούμπιμετς.

Οι «κίτρινοι» προβλημάτισαν για ακόμη ένα παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με την εικόνα που έδειξαν κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι. Χαρακτηριστικό στοιχείο της ομάδας του Ζόραν Μιλίνκοβιτς, που ήταν έξαλος με την εικόνα των παικτών του, το γεγονός πως οι γηπεδούχοι απείλησαν ουσιαστικά τους Βούλγαρους μόνο μία φορά σε ολόκληρο το 90 λεπτό, όταν ο Οικονομόπουλος δεν μπόρεσε να νικήσει από θέση τετ-α-τετ τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο 63΄.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σέρβος τεχνικός του Άρη δοκίμασε αρκετά συστήματα και έκανε πολλές αλλαγές προσώπων κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Άρης: Μπουζάνης, Καραγκούνης, Τσουκάνης, Ελσνερ, Κύργιας, Λεμονής, Γκόλιας, Σουνάς, Ουντότζι, Ρένια, Αγγελούδης.

Επαιξαν και οι: Μανιάς, Καρασαλίδης, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Νταμαρλής, Ψυχογιός, Καραγιάννης, Αντωνιάδης.

Λιουμπιμετς: Βάλκοφ, Πανόφ, Βελίκοφ, Κόλεφ, Μπουτίνοφ, Ογκνιάνοφ, Μίντσεφ, Σοκολάροφ, Ολίνοφ, Νάβας, Βεσελίνοφ. Πηγή: sport-fm.gr

Παράταση και δεσμεύσεις Ηλιάδη στον Άρη!

Μετά την κατάληξη στην υπόθεση στο άρθρο 99 θα έχουμε εξελίξεις στην Κοινωνία Μελών Άρη. Τα στελέχη της θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο της ομάδας, ώστε να ενημερωθούν για τα «φλέγοντα» ζητήματα.

Παράταση και δεσμεύσεις Ηλιάδη στον Άρη
(
Παράταση θα πάρουν οι οριστικές αποφάσεις σε ότι αφορά το μέλλον της Κοινωνίας Μελών Άρη. Υπάρχουν σκέψεις για ομαδικές παραιτήσεις, όπως έχει γίνει γνωστό από χθες, αλλά θα έχουμε κατάληξη μετά το τέλος της υπόθεσης του άρθρου 99. Αυτό γίνεται ώστε να μην λειτουργήσει απορρυθμιστικά, αλλά και για να μην αποφασιστεί κάτι εν θερμώ, που μπορεί να αποδειχθεί λάθος στη συνέχεια. Επιπλέον, πρέπει να περιμένουμε και την έκτακτη γενική συνέλευση, ώστε να έχουν λόγο όλα τα μέλη της ΚΜΑ.

Παράλληλα, θα υπάρξει συνάντηση και με τον Δημήτρη Ηλιάδη. Κατά πάσα πιθανότητα αύριο(18/11). Θα ζητηθεί από τον πρόεδρο της ΠΑΕ να ενημερώσει για όλα τα θέματα του συλλόγου και να φανερώσει το οικονομικό πλάνο ότι και να γίνει με το άρθρο 99. Μπει δεν μπει σε αυτό ο σύλλογος.

Θέματα που «καίνε» είναι αν θα συμμετάσχει ο κ. Ηλιάδης στην ΑΜΚ με την καταλυτική μέρα να είναι η Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, οι χορηγίες ύψους 1,4 εκατ. ευρώ που είχε δεσμευθεί προεκλογικά, αλλά και σε τι ποσοστό έχει εκχωρήσει το τηλεοπτικό συμβόλαιο της τρέχουσας σεζόν. Ερώτηση θα γίνει και για το μεταγραφικό πλάνο εν όψει Ιανουαρίου με τους «κίτρινους» να βρίσκονται στην προτελευταία θέση της Superleague. H ΚΜΑ θέλει να μάθει από το λογιστήριο την οικονομική κατάσταση του συλλόγου.
Πηγή: sport-fm.gr

Τρεις με τέσσερις παίκτες και… Καρνέζης!

Τα μεταγραφικά πλάνα για την περίοδο του Ιανουαρίου ήδη έχουν γίνει στο ΠΑΟΚ και βάσει αυτού θα αποκτηθούν τρεις με τέσσερις παίκτες για να ενσωματωθούν στην πρώτη ομάδα. Τι παίζει με Καρνέζη.

Τρεις με τέσσερις παίκτες και… Καρνέζης
Προτεραιότητα είναι ένας κεντρικός αμυντικός και δύο κεντρικά χαφ και ίσως γίνει κίνηση για έναν επιθετικό. Για αυτές τις θέσεις γίνεται αναζήτηση. Βέβαια, οι μεταγραφές δεν θα γίνουν μόνο για να καλύψουν τα τωρινά κενά, αλλά… βλέποντας και το τέλος της σεζόν, όταν και θα λήξουν επτά συμβόλαια. Αυτά των Γκαρσία, Λίνο, Λόρενς, Λάζαρ, Βούκιτς, Γεωργιάδη και Κατσουράνη. Επιπλέον, λήγει και ο δανεισμός των Ολίσε, Νίνη, Στοχ και Νέτσιντ.

Μάλιστα, ο τελευταίος είναι πιθανόν να φύγει τον προσεχή Ιανουάριο. Ο σέντερ φορ της ΤΣΣΚΑ δεν έχει ικανοποιήσει και δεν έχει επανέλθει αγωνιστικά μετά το χειρουργείο χιαστών και έχει γίνει ήδη συζήτηση για το θέμα του. Ακόμη και ο ίδιος το ξέρει και ετοιμάζεται για επιστροφή στη Ρωσία.

Θέμα Κάτσε…

Σε ότι αφορά την απόκτηση δύο παικτών στο κέντρο πολλά θα κριθούν με τις εξελίξεις στο θέμα του Κάτσε. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός προχωρά θεωρώντας από την ομάδα ότι θα αποχωρήσει ο Αλβανός μέσος. Συζητήσεις έχουν γίνει, ωστόσο δεν υπάρχει κάτι οριστικό μέχρι στιγμής. Η πρόταση της Κιέβο θεωρείται πολύ μικρή.

…και Καρνέζη

Μια ξεχωριστή περίπτωση είναι ο Ορέστης Καρνέζης. Ο ΠΑΟΚ δεν φαίνεται να ψάχνει τερματοφύλακα με τον Χακόμπο να είναι η πρώτη επιλογή για τη θέση κάτω από τα δοκάρια με εναλλακτική τον Γλύκο. Πρόκειται για παίκτη που δεν αγωνίζεται στην ομάδα του, τη Γρανάδα και ίσως αυτό του κοστίσει στον Έλληνα πορτιέρο εν όψει Μουντιάλ 2014, στο οποίο λογικά θα είναι παρών η Εθνική μας ομάδα.

Ο 28χρονος παίκτης σκέφτεται την επιστροφή στην Ελλάδα και είναι σε επαφή με τον ΠΑΟΚ. Δεν φαίνεται να έχει συζητηθεί κάτι συγκεκριμένο, δεν έχει γίνει πρόταση, αλλά είναι σε επικοινωνία οι δύο πλευρές. Πηγή: sport-fm.gr

Χρυσό συμβόλαιο στον Μήτρογλου!!

Αποφασισμένοι να «δέσουν» τον Κώστα Μήτρογλου στο λιμάνι είναι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Έχουν αρχίσει ήδη οι συζητήσεις για αναπροσαρμογή στο συμβόλαιό του.

Χρυσό συμβόλαιο στον Μήτρογλου
Ο Κώστας Μήτρογλου συνεχίζει να οργιάζει. Μετρά ήδη 22 γκολ σε 21 ματς φέτος με Ολυμπιακό και Εθνική ομάδα. Είναι, λοιπόν, λογικό να έχει μπει για τα καλά στο μεταγραφικό στόχαστρο μεγάλων συλλόγων του εξωτερικού, που ετοιμάζουν προτάσεις για την απόκτησή του.

Στις τάξεις των Πειραιωτών, ασφαλώς, δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Γνωρίζουν καλά πως η ρήτρα των 8 εκατ. ευρώ που υπάρχει στο συμβόλαιό του φαντάζει πολύ μικρή πλέον για τις επιδόσεις του. Όπως και οι 600.000 ευρώ το χρόνο που προβλέπονται στο συμβόλαιό του. Και για το λόγο αυτό σκοπεύουν λίαν συντόμως αυτό να αλλάξει.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με την πλευρά του ποδοσφαιριστή για αναπροσαρμογή του συμβολαίου του, που λήγει το 2016. Στόχος της ΠΑΕ είναι αφενός μεν να επιβραβεύσει τον παίκτη για τις εμφανίσεις του δίνοντάς του μία γενναία αύξηση αποδοχών, αλλά ταυτόχρονα να αυξήσει τη ρήτρα του, ούτως ώστε αν πρόκειται να τον… χάσει, τουλάχιστον να αποζημιωθεί πλουσιοπάροχα για αυτό.

Του αρέσει και το δείχνει

Ο Ρομπέρτο παρά το τριήμερο ρεπό στον Ολυμπιακό παρέμεινε στην Αθήνα. Εδώ επέλεξε να γιορτάσει και τα γενέθλια της μικρής κόρης του, μαζί με τη σύζυγό του. Ο Ισπανός γκολκίπερ είναι πολύ ευχαριστημένος από όσα βιώνει στους «ερυθρόλευκους», αλλά και τη ζωή στην Αθήνα. Κι αυτό ίσως είναι κάτι που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην απόφαση για το μέλλον του.

Ασφαλώς, πάντως, το έργο του Ολυμπιακού να τον κρατήσει θα είναι δύσκολο, ειδικά μετά τις σπουδαίες εμφανίσεις του στο Champions League. Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι αυτή που έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Εξίσου δύσκολα είναι τα πράγματα και για τον Τζόελ Κάμπελ, που επίσης δεν έχει οψιόν δανεισμού και για το μέλλον του οποίου αποφασίζει η Άρσεναλ, όπου και ανήκει.Πηγή: sport-fm.gr

Βλέπει στόπερ και εξτρέμ!

Αν και στον Παναθηναϊκό επιμένουν πως δύσκολα θα γίνει μεταγραφή το Γενάρη, οι «πράσινοι» τσεκάρουν αμυντικούς και εξτρέμ. Ανοικτό το ενδεχόμενο πώλησης παίκτη εφόσον έρθει πρόταση.

Βλέπει στόπερ και εξτρέμ
Η οικονομική στενότητα αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στην πραγματοποίηση μεταγραφών για τον Παναθηναϊκό. Η διοίκηση Αλαφούζου θέλει να κλείσει τις «τρύπες» του παρελθόντος και να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στην ομάδα, τη στιγμή που μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται και ο πρώτος έλεγχος της UEFA.

Από πλευράς του συλλόγου τονίζεται πως δύσκολα θα υπάρξει προσθήκη το Γενάρη, ωστόσο οι άνθρωποι της ομάδας είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο και σε κάθε περίπτωση θέλουν να είναι ενημερωμένοι για τις ευκαιρίες της αγοράς, είτε για τη χειμερινή είτε για την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Ο Νίκος Νταμπίζας φέρεται να εξετάζει περιπτώσεις αριστεροπόδαρων κεντρικών αμυντικών, αλλά και εξτρέμ. Εφόσον εντοπιστεί κάποια αξιόλογη περίπτωση και σε προσιτή τιμή, ο Παναθηναϊκός δεν θα την αφήσει να πάει χαμένη.

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο πώλησης παίκτη, ασφαλώς ο Παναθηναϊκός δεν έχει πολυτέλεια να χάσει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Αν, ωστόσο, προκύψει κάποια καλή πρόταση από το εξωτερικό, πιθανότατα η διοίκηση θα την κάνει δεκτή για να πάρει ανάσες το ταμείο της.

Ανεβάζει στροφές ο Μαρινάκης

Ο Νίκος Μαρινάκης γυμνάστηκε χθες κανονικά και από την Τρίτη θα ανεβάζει στροφές με τον Γιάννη Αναστασίου να τον υπολογίζει κανονικά για το παιχνίδι της επόμενης Κυριακής απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο. Αντίθετα θα λείψει ο Κλωναρίδης, που είναι ταυτόχρονα τιμωρημένος (μετά την αποβολή του κόντρα στον Άρη) και τραυματίας (ακολουθεί θεραπεία μετά τη θλάση που είχε υποστεί).
Πηγή: sport-fm.gr

Μεγάλη ομάδα διώχνει βασικό ποδοσφαιριστή της;

Με ποιον βασικότατο ποδοσφαιριστή είναι έξαλλοι σε μεγάλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας και αν μπορούσαν μάλιστα θα τον έδιωχναν τον Γενάρη; Η απάντηση στον spordog με ένα κλικ!
Από το κακό στο χειρότερο πάει ο Άρης, ο οποίος δεν μπορεί με τίποτα από την αρχή του πρωταθλήματος να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος. Οι «κίτρινοι» δεν μπόρεσαν να... πάρουν τα πάνω τους ούτε με την έλευση του Μιλίνκοβιτς και πλέον στην διοίκηση ψάχνουν δραστικά μέτρα, καθώς έχουν αρχίσει να αγχώνονται.
Μάλιστα, στην διοίκηση είναι εμφανώς προβληματισμένοι με την εμφάνιση των έμπειρων παικτών, οι οποίοι σε αντίθεση με πέρυσι (στο δεύτερο μισό) δεν... τραβάνε με τίποτα και σίγουρα δεν κάνουν την διαφορά όπως θα έπρεπε.
Στην κατηγορία αυτή ανήκει και ο Πουλίδο, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες άφησε και το αρχηγιλίκι, ενώ αν θυμάστε καλά πριν από λίγες εβδομάδες είχε «αρπαχτεί» και με την εξέδρα μετά από εντός έδρας.
Στα... όρια τους με τον Πουλίδο έχουν φτάσει όμως και στην διοίκηση του Άρη, όπως αναφέρει η στήλη «sportdog penalty»! Μάλιστα, οι «κίτρινοι» έχουν αν δεν είχαν τον περιορισμό για μόνο μία μεταγραφή άνω των 24 ετών τον Γενάρη, θα συζητούσαν από τώρα για λύση συμβολαίου!

Πηγή: sportdog.gr

Η πρώτη προπόνηση του Βαζέχα στον Παναθηναϊκό!!

«Σκυλίσια Μέρα» με γενέθλια για τον μεγάλο Κριστόφ Βαζέχα, στον οποίο κάνουμε ένα… δώρο αναμνήσεων από την πρώτη του προπόνηση στον Παναθηναϊκό τον Δεκέμβριο του 1989. Σαν σήμερα ήρθε στην ζωή ένας από τους μεγαλύτερους γκολτζήδες που έχουν περάσει ποτέ από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Κριστόφ Βαζέχα, που γεννήθηκε στο Κατοβίτσε της Πολωνίας στις 17.11.1964.
Η πορεία του πασίγνωστη πια. Ξεκίνησε από την Ρουχ Χορζόφ και το 1989 πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο μεγαλούργησε πετυχαίνοντας 273 σε 390 αγώνες πρωταθλήματος μέχρι το 2004. Με την εθνική Πολωνίας είχε 50 συμμετοχές και 9 γκολ.
Κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Πολωνίας, από πέντε πρωταθλήματα και κύπελλα Ελλάδας, ενώ βγήκε πρώτος σκόρερ τρείς φορές στην χώρα μας.
Εμείς, λοιπόν, σκαλίσαμε το αρχείο μας και βρήκαμε την πρώτη του προπόνηση με τους πράσινους στις 11 Δεκεμβρίου 1989, λίγες μέρες πριν το ντεμπούτο του.
Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ των Νέων της επόμενης μέρας:
«Ο Ρούντολφ Μπούντζολ, αντιπρόεδρος της Ρουχ Χορσόφ, πρώην ομάδας του Βαζέχα, αναμένεται τις προσεχείς ώρες στην Αθήνα, για να φέρει την «μπλε κάρτα» του Πολωνού άσου, ο οποίος θα είναι παρών στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Τα Νέα αποκαλύπτουν ότι ο Παναθηναϊκός, για να εξασφαλίσει εγκαίρως τα χαρτιά του Βαζέχα, έθεσε σαν όρο να έρθει πρώτα η κάρτα του Πολωνού στην Αθήνα και στη συνέχεια να δοθούν τα χρήματα της μεταγραφής».
Στις πρώτες δηλώσεις του Βαζέχα διαβάζουμε μεταξύ άλλων, όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς από το δημοσίευμα:
«Ελπίζω να με αγαπήσει και μένα ο κόσμος, όπως έγινε και με τον συμπατριώτη μου Οκόνσκι (σ.σ. της ΑΕΚ). Γιατί έχω ακούσει και διαβάσει ότι ο Όκο παίζει πολύ καλά»... Πρώτη του Κριστόφ Βαζέχα χθες στην Παιανία και ο Πολωνός διεθνής σέντερ φορ, μαζί με τον διερμηνέα του, εκμυστηρεύεται τις προσδοκίες του: λεπτός, με φωτεινά μάτια, λιγάκι ντροπαλός. Ευγενική φυσιογνωμία. Μοιάζει αρκετά με τον… Σαραβάκο στον τρόπο παιχνιδιού και στη σεμνότητα. Συνεχίζει: «Οι νέοι συμπαίκτες μου με δέχτηκαν καλά. Πιστεύω ότι θα συνεργαστούμε άψογα».


Πηγή: sportdog.gr

Ο Μούτου έκανε τον Πιτσούρκα… Mr Bean!!

Ο Αντριάν Μούτου με μία φωτογραφία στο Facebook κορόιδεψε τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Βίκτορ Πιτσούρκα, με τον οποίο δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις.

Ο Μούτου έκανε τον Πιτσούρκα… Mr Bean!
Οι σχέσεις του Αντριάν Μούτου με τον Βίκτορ Πιτσούρκα δεν ήταν ποτέ καλές. Οι δυο τους είχαν αρκετούς διαξιφισμούς και ο επιθετικός της Αζαξιό δεν έχει κληθεί από το Μάρτιο στην εθνική Ρουμανίας, ενώ φυσικά απουσίαζε από τις κλήσεις για τα μπαράζ πρόκρισης στο Μουντιάλ απέναντι στην Ελλάδα.

Έτσι μετά την ήττα με 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο 77 φορές διεθνής και με 33 γκολ Μούτου βρήκε ευκαιρία να ξεσπαθώσει. Στο προφίλ του στο Facebook δημοσίευσε μία φωτογραφία του Πιτσούρκα αντικαθιστώντας το κεφάλι του με εκείνο του Mr Bean και προσθέτοντας την ατάκα: «Θα προκριθούμε σίγουρα».

inner

Η φωτογραφία που ανέβασε ο Μούτου προκάλεσε πολλά σχόλια στο Facebook, αλλά τα περισσότερα ήταν θετικά αφού ο Πιτσούρκα έχει βρεθεί στο στόχαστρο φιλάθλων και Τύπου μετά την κακή εμφάνιση στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Πηγή: sport-fm.gr

Είχε 50.000 λόγους να το πανηγυρίσει!! (video)

Ο Τζίμι Μπερμούντες σκόραρε απέναντι στην Ισπανία με την Ισημερινή Γουινέα και είχε έναν πολύ καλό λόγο για να πανηγυρίσει έξαλλα.

Είχε 50.000 λόγους να το πανηγυρίσει (video)
Σίγουρα δεν είναι λίγο για την Ισημερινή Γουινέα να σκοράρει απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου Ισπανία. Όμως ο Τζίμι Μπερμούντες που ισοφάρισε προσωρινά στο χθεσινοβραδινό φιλικό (1-2) είχε έναν ακόμη καλύτερο λόγο να το πανηγυρίσει σαν τρελός.

Κάποιος «επίσημος» είχε τάξει πριμ 50.000 ευρώ σε όποιον σκόραρε κατά της Ισπανίας και ο 26χρονος γεννημένος στην Κολομβία αμυντικός είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό να αυξάνεται απότομα.




Πηγή: sport-fm.gr

Μάρικα: «Καλύτερη η Ελλάδα»

Την ανωτερότητα της Εθνικής Ελλάδος στο παιχνίδι κόντρα στη Ρουμανία, παραδέχθηκε ο Τσίπριαν Μάρικα με δηλώσεις του στη Sportday.

Μάρικα: «Καλύτερη η Ελλάδα»
O επιθετικός της Χετάφε τόνισε πως ελπίζει η ομάδα του να… παρουσιαστεί στο ματς της Τρίτης(19/11), κάτι που δεν έκανε σύμφωνα με τον ίδιο σε αυτό της περασμένης Παρασκευής.

«Ελπίζω για κάτι διαφορετικό. Πρέπει να κάνουμε κάτι. Στο πρώτο ματς δεν ήμασταν καλοί, το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε ήταν οφσάιντ και το τελευταίο αρκετά τυχερό, όμως δεν παίξαμε καλά. Ελπίζω η τύχη να είναι μαζί μας στο Βουκουρέστι. Βέβαια, πρέπει να παίξουμε καλύτερα, να κάνουμε κάτι. Να παρουσιαστούμε στο παιχνίδι, να είμαστε επιθετικοί, κάτι που δεν κάναμε την Παρασκευή», τόνισε ο 28χρονος παίκτης και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα ήταν καλύτερη από εμάς, πρέπει να το αποδεχθούμε. Η πρόκριση όμως είναι ακόμα ανοιχτή, υπάρχει δεύτερο παιχνίδι. Έχουμε θυμώσει αρκετά. Με όλα, όχι μόνο με τον διαιτητή ή με την εμφάνισή μας».

Ερωτηθείς αν έπαιξε ρόλο η εμπειρία στην έκβαση του ματς, απάντησε: «Είχα πει και πριν το παιχνίδι πως η εμπειρία της Ελλάδας είναι το όπλο της. Πιστεύω πως θα παρουσιαστούμε όλοι καλύτεροι. Στο πρώτο ματς, όπως σας είπα, ήταν η καλή βραδιά της Ελλάδας, ελπίζω η επόμενη να είναι δική μας».

Παράλληλα, ο Μάρικα τόνισε πως ο γρήγορος ρυθμός κόστισε στην ομάδα του. «Περιμέναμε πως θα είναι ένα αργό παιχνίδι και πως η Ελλάδα δεν θα πιέσει για να πετύχει νωρίς το γκολ. Όμως το πρώτο γκολ ήρθε γρήγορα και το παιχνίδι άνοιξε, κάτι που μας κόστισε», κατέληξε ο πρώην παίκτης Σάλκε.

Μποναμάς για ΕΠΟ και διεθνείς!

Η πρόκριση της Εθνικής στο Μουντιάλ θα είναι ζωτικής σημασίας για την ΕΠΟ. Πόσα χρήματα θα μπουν στα ταμεία της και ποιο το πριμ των διεθνών.

Μποναμάς για ΕΠΟ και διεθνείς
Πέρα από μία ακόμη σημαντική επιτυχία στον κύκλο των τελευταίων ετών, η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα έχει και παράπλευρα, πλην όμως καθόλου αμελητέα κέρδη.

Πρωτίστως για την ΕΠΟ, καθώς τα έσοδα από τη FIFA υπολογίζονται σε περίπου 10 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ομοσπονδία, καθώς τα έξοδα είναι πολλά και η στήριξη από την Πολιτεία όλο και μικρότερη. Στο μπόνους πρόκρισης θα προστεθούν πολλά έσοδα και από χορηγούς της Εθνικής, καθώς η παρουσία της «γαλανόλευκης» στα γήπεδα της Βραζιλίας θα την καταστήσει πολύ «εμπορική».

Σημαντικό πριμ θα εισπράξουν και οι διεθνείς, αν και αυτό είναι το τελευταίο που έχουν στο μυαλό τους (ως ούτως ή άλλως καλά αμειβόμενοι επαγγελματίες από τις ομάδες τους). Εφόσον «σφραγίσουν» το βράδυ της Τρίτης την πρόκριση στο Μουντιάλ, αναμένεται να μοιραστούν ένα ποσό της τάξεως των 5 εκατ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν τα μισά χρήματα από αυτά που θα πάρει η ΕΠΟ από τη FIFA.

Σε ό,τι αφορά στον Φερνάντο Σάντος, το θέμα του συμβολαίου του θα κλείσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μετά τα μπαράζ. Η πρόταση της ΕΠΟ για νέο διετές συμβόλαιο είναι δεδομένη και το θέμα θα ξεκαθαρίσει πολύ πριν τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς αν η Εθνική προκριθεί και ο Πορτογάλος προπονητής δεν ανανεώσει, θα πρέπει να υπάρχει έτοιμη διάδοχη κατάσταση για τα προκριματικά του Euro 2016, που θα αρχίσουν το Σεπτέμβριο του 2014.Πηγή: sport-fm.gr

Μήτρογλου: «Τα πάντα για το Μουντιάλ»

Ο Κώστας Μήτρογλου χαρακτηρίζει μέσω της SportDay όνειρο την πρόκριση στο Μουντιάλ και δίνει το σύνθημα όχι μόνο για υπεράσπιση του 3-1, αλλά και για νίκη στη Ρουμανία.

Μήτρογλου: «Τα πάντα για το Μουντιάλ»
Είναι αποφασισμένοι να πάνε στο Μουντιάλ οι Έλληνες διεθνείς και δεν σκοπεύουν τίποτα να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο τους. Ο Κώστας Μήτρογλου, που έβαλε θεμέλιο λίθο για την πρόκριση στα γήπεδα της Βραζιλίας με τα δύο γκολ που πέτυχε στο 3-1 επί της Ρουμανίας έδωσε μέσω της SportDay το σύνθημα. Όχι απλώς για να υπερασπιστεί η «γαλανόλευκη» στο Βουκουρέστι το σκορ του «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά και για να φτάσει σε δεύτερη νίκη.

«Η συμμετοχή σε Μουντιάλ είναι ένα όνειρο. Εγώ κι όλοι μας δίνουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε στο γήπεδο προκειμένου να πάμε στη Βραζιλία, γι' αυτό και δεν έχει σημασία ποιος σκοράρει, αρκεί η ομάδα να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει και να πετύχει τον στόχο της», δηλώνει ο πιστολέρο της Εθνικής.

«Στο Βουκουρέστι δεν θα έχουμε στο μυαλό μας το 3-1, αλλά πώς να κερδίσουμε ξανά», ανέφερε, προσθέτοντας πως δεν τον ενδιαφέρει να σκοράρει και πάλι. Αρκεί να έρθει η νίκη. «Δεν έχει σημασία ποιος θα το βάλει. Σημασία έχει να μπει», πρόσθεσε.

Μιας πεντάρας ομάδα…! (video)

Ούτε στην Ονδούρα άφησε περιθώρια αντίδρασης η Βραζιλία.

Μιας πεντάρας ομάδα… (video)
Οι «καριόκας» σάρωσαν με 5-0 την αντίπαλό τους στο Μαϊάμι σε φιλικό ματς προετοιμασίας και έδειξαν πως αποτελούν εκ των μεγαλύτερων φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί το επόμενο καλοκαίρι στην πατρίδα τους. Αντίθετα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας της Καραϊβικής έδειξε πως θα αντιμετωπίσει προβλήματα στο να διακριθεί στη συγκεκριμένη διοργάνωση, στην οποία προκρίθηκε από τη ζώνη της CONCAKAF.

Η «σελεσάο» είχε πέντε διαφορετικούς σκόρερς στην αναμέτρηση, παίζοντας με τους περισσότερους εκ των βασικών της παικτών που θα την οδηγήσουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Σκόραραν για την ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι οι Μπερνάρντ στο 23’, Ντάντε στο 55’, Μαϊκόν στο 66’, Ουίλιαν στο 70’ και Χουλκ στο 74’.

Η σύνθεση της Βραζιλίας: Βίκτορ, Μάξουελ (71’ Λούκας Λέιβα), Μαϊκόν, Νταβίντ Λουίζ (72’ Μαρκίνιος), Ντάντε, Λουίς Γκουστάβο, Παουλίνιο, Οσκαρ (64’ Ραμίρες), Μπερνάρντ (46’ Ρομπίνιο), Τζο (46’ Ουίλιαν), Νεϊμάρ (67’ Χουλκ)







Πηγή: sport-fm.gr

Δεν «έσωσε» το κάζο ο Παπανικολάου, μόνη πρώτη η Ρεάλ!

Η Μπιλμπάο πήρε την πρώτη της νίκη στην ACB νικώντας με 80-72 την Μπαρτσελόνα για την έκτη αγωνιστική. Μόνη πρώτη η Ρεάλ Μαδρίτης, που πέρασε με 75-70 από την έδρα της Γκραν Κανάρια.

Δεν «έσωσε» το κάζο ο Παπανικολάου, μόνη πρώτη η Ρεάλ
Η Μπαρτσελόνα συνεχίζει να απογοητεύει. Πλέον το κάνει και στην ACB, καθώς για την έκτη αγωνιστική γνώρισε την πρώτη της ήττα, με 80-72 από την Μπιλμπάο που μέχρι τώρα δεν είχε ούτε νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο Ντάιρις Μπέρτανς με 16, ο Χέρμαν Γκάμπριελ με 15 και ο Ραούλ Λόπεθ με 14 πόντους συνέθεσαν την τριάδα των πρωταγωνιστών των Βάσκων. Ο Κώστας Παπανικολάου δεν μπόρεσε να σώσει την ομάδα του παρά την πολύ καλή εμφάνισή του. Ο διεθνής φόργουορντ είχε 19 πόντους (2/2 βολές, 1/2 δίποντα, 5/9 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 32:03. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο πρόσθεσε 13 πόντους για τους Καταλανούς.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πλέον μόνη πρώτη, καθώς επικράτησε της επίσης αήττητης ως τώρα Γκραν Κανάρια με 75-70 εκτός έδρας. Ο Νίκολα Μίροτιτς με 19, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με 13 και ο Ρούντι Φερνάντεθ με 11 πόντους ξεχώρισαν από τη «βασίλισσα», ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης είχε 5 πόντους (1/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και 2 λάθη σε 16:41 ανήμερα των τριακοστών γενεθλίων του.

Νωρίτερα, η Μάλαγα ηττήθηκε από τη Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια με 82-75.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της έκτης αγωνιστικής:

Σάββατο 16/11

Κανάριας-Μπανταλόνα 95-103
Φουενλαμπράδα-Εστουντιάντες 82-72
Ομπραντόιρο-Βαλένθια 70-102
Μούρθια-Λαγκούν Άρο 67-85

Κυριακή 17/11

Λαμποράλ Κούτσα-Ουνικάχα Μάλαγα 82-75
Σαραγόσα-Καχασόλ 66-74
Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα 80-72
Γκραν Κανάρια-Ρεάλ Μαδρίτης 14:00
Μανρέσα-Βαγιαδολίδ 20:00Πηγή: sport-fm.gr

Αυτή τη φορά κέρδισε… άνετα!

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν επικράτησε 64-54 της Σπαρτάκ στην Αγία Πετρούπολη για τη VTB League.

Αυτή τη φορά κέρδισε… άνετα
Μετά από δύο νίκες στην Ευρωλίγκα με τρίποντα του Κρούνοσλαβ Σίμον στην εκπνοή, η Λοκομοτίβ Κουμπάν πήρε και μία… νορμάλ νίκη. Η ομάδα του Εβγκένι Πασούτιν επικράτησε 64-54 της Σπαρτάκ στην Αγία Πετρούπολη φτάνοντας τις τέσσερις νίκες σε έξι αγώνες.

Ο Ντέρικ Μπράουν με 15, ο Μάρκους Ουίλιαμς με 11 και ο Ρίτσαρντ Χέντριξ με 10 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν οι κορυφαίοι της εκ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα.Πηγή: sport-fm.gr

Ήττα εν όψει Ολυμπιακού για Μάλαγα!

Η Λαμποράλ Κούτσα επικράτησε 82-75 της Μάλαγα για την έκτη αγωνιστική της ACB.

Ήττα εν όψει Ολυμπιακού για Μάλαγα
Παρά την απουσία του τραυματία Αντρές Νοτσιόνι, η Λαμποράλ Κούτσα πανηγύρισε την τρίτη της νίκη στην ACB, με 82-75 επί της Ουνικάχα Μάλαγα.

Ο Τίμπορ Πλάις με 16 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ ο Ντέιβιντ Γέλινεκ πρόσθεσε 12, οι Γουόλτερ Χοτζ και Φερνάντο Σαν Εμετέριο από 11 και ο Μίλκο Μπιέλιτσα 10.

Ο Νικ Κάνερ Μέντλεϊ είχε 14 πόντους, ο Ζόραν Ντράγκιτς 12 και ο Φραν Βάσκεθ 10 για την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα, που υπέστη τη δεύτερη ήττα της στο πρωτάθλημα.


Πηγή: sport-fm.gr

Αλλού κηδεία... κι αλλού πάρτι!!

Ήττα σοκ, 3-1, γνώρισε η Κέρκυρα στην έδρα της από τον Αιγιανιακό και είδε τη Νίκη Βόλου που πέρασε από την Καβάλα να την πλησιάζει στην κορυφή. «Τρένο» η Καλλιθέα, νίκησε εκτός έδρας τον Αχαρναϊκό.

Αλλού κηδεία... κι αλλού πάρτι!
Θύμα έκπληξης έπεσε η Κέρκυρα, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Βόρειου ομίλου της Football League. Οι Φαίακες ηττήθηκαν –για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν- με σκορ 3-1 στην έδρα τους από τον Αιγινιακό, που πήρε «παλικαρίσιο» τρίποντο με σκόρερ τους Γεωργίου (17’), Χατζή (52’) και Σίκιμιτς (55’). Για την ομάδα του Γρηγορίου, που παρέμεινε στην κορυφή, ισοφάρισε προσωρινά ο Δημήτρης Σουάνης στο 31ο λεπτό.

Τη «γκέλα» της Κέρκυρας δεν άφησε ανεκμετάλλευτη η Νίκη Βόλου, που πέρασε «αέρα» από την έδρα της Καβάλας επικρατώντας με σκορ 3-0. Οι Βολιώτες μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και με σκόρερ τον Γέσιτς, που βρήκε δύο φορές δίχτυα (61’και 63’ με πέναλτι) άνοιξαν τον δρόμο της νίκης, την οποία σφράγισε ο Ανιέτε στο 71ο λεπτό. Έτσι η Νίκη έφτασε τους 19 βαθμούς μειώνοντας στου δύο βαθμούς τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Κέρκυρα.

Στον Νότιο όμιλο, η Καλλιθέα συνεχίζει να βρίσκεται σε τροχιά κορυφής έπειτα από το πέρασμά της από την έδρα του Αχαρναϊκού με σκορ 2-0. Για την αθηναϊκή ομάδα, που πέτυχε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της, οι Γκαλάν (52’) και Καλαμιώτης (79’) άνοιξαν τον δρόμο προς τη νίκη και τη δεύτερη θέση, όπου συγκατοικεί με τον Ολυμπιακό Βόλου (έχει ματς λιγότερο) και τον Ηρακλή Ψαχνών στους 14 βαθμούς.

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Ηρακλής Ψαχνών που έφυγε με τη νίκη, 2-1, από την έδρα της Γλυφάδας και έφτασε επίσης τους 14 βαθμούς.

Η αγωνιστική (8η)

Νότιος όμιλος


Παναχαϊκή-Παναιγιάλειος 2-0
(28’ Πλέγας, 90’+2’ Κοντογουλίδης)

Επισκοπή-Χανιά

Φωκικός-Φωστήρας 1-0
(19’ Τζέκος)

Αχαρναϊκός-Καλλιθέα 0-2
(52’ Γκαλάν, 79’ Καλαμιώτης)

Βύζας Μεγάρων-Αστέρας Μαγούλας 0-1
(78’ Γκόγκας)

Ολυμπιακός Βόλου-Πανηλειακός

Γλυφάδα-Ηρακλής Ψαχνών 1-2
(19’ Πικόν – 27’, 78’ Κρητικός)

Βόρειος όμιλος

Δόξα Δράμας-Ζάκυνθος 0-1
(53' Σκαθαρούδης)

Καβάλα-Νίκη Βόλου 0-3
(61’, 63’ Γέσιτς, 71’ Ανιέτε)

Τύρναβος-Ηρακλής

Εθνικός Γαζώρου-Βατανιακός 1-0
(53’ Γαϊδαρτζής πεν.)

Κέρκυρα-Αιγινιακός 1-3
(31’ Σουάνης, 17’ Γεωργίου, 52’ Χατζής, 55’ Σίκιμιτς)

Πιερικός-Αναγέννηση Γιαννιτσών 0-1
(8’ Χαρμανάς)

Απόλλων Καλαμαριάς-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-2
(61’ Παρμαξίδης – 29’ Χλωρός, 44’ Βουδούρης)

Η επόμενη αγωνιστική (9η):

Νότιος όμιλος:

Φωκικός-Επισκοπή
Χανιά-Αχαρναϊκός
Φωστήρας-Παναχαϊκή
Καλλιθέα-Βύζας Μεγάρων
Παναιγιάλειος-Ολυμπιακός Βόλου
Αστέρας Μαγούλας-Γλυφάδα
Ηρακλής Ψαχνών-Πανηλειακός

Βόρειος όμιλος:

Καβάλα-Δόξα Δράμας
Ζάκυνθος-Τύρναβος
Νίκη Βόλου-Εθνικός Γαζώρου
Ηρακλής-Κέρκυρα
Βατανιακός-Πιερικός
Αιγινιακός-Απόλλων Καλαμαριάς
Αναγέννηση Καρδίτσας-Αναγέννηση Γιαννιτσών Πηγή: sport-fm.gr

Πήρε το ντέρμπι και με δέκα η Παναχαϊκή!!

Αν και πριν το ματς βρισκόταν βαθμολογικά πολύ πίσω από τον Παναιγιάλειο κι έπαιξε για ώρα με δέκα παίκτες, η Παναχαϊκή επικράτησε 2-0 και βγήκε θριαμβεύτρια στο αχαϊκό ντέρμπι της Football League.

Πήρε το ντέρμπι και με δέκα η Παναχαϊκή!
Δεν δικαιολόγησε τη βαθμολογική του θέση ο πρωτοπόρος του Νοτίου Ομίλου της Football League, Παναιγιάλειος, ο οποίος γνώρισε την ήττα με σκορ 2-0 στο παραδοσιακό ντέρμπι της Αχαΐας απέναντι στην Παναχαϊκή.

Η ομάδα της Πάτρας κατάφερε να φτάσει σε μια σπουδαία νίκη που της δίνει «ανάσα» αλλά και αποτελεί σπουδαία «ένεση» ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας.

Το σκορ άνοιξε με κεφαλιά του Πλέγα μετά από σέντρα του Βιγιαρέχο στο 28’, ενώ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Κουντογουλίδης βρήκε ξανά δίχτυα και σφράγισε τη σπουδαία νίκη που αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς πως οι γηπεδούχοι έπαιζαν από το 42’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κοκκίνη. Πηγή: sport-fm.gr

Κορυφή με «αίμα»!

Έστω και στη δεύτερη παράταση, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να νικήσει τον Πανελευσινιακό και να παραμείνει στην κορυφή της Α1 μπάσκετ.

Κορυφή με «αίμα»
Ο «Δικέφαλος» νίκησε με 81-72 στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο (κ.α. 63-64, πρ. παρατ. 69-69) τον αντίπαλό του στην Πυλαία, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής και έφτασε τις πέντε νίκες, περιμένοντας ποιον θα έχει παρέα στην πρώτη θέση μετά τη λήξη του ματς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο. Αντίθετα, η ομάδα των δυτικών προαστίων έβαλε τέρμα στο σερί των τριών συνεχόμενων αγώνων με νίκες.

Το ματς πέρασε από χίλιες διακυμάνσεις, με τους παίκτες του Γιώργου Σκαραφίγκα να προηγούνται σε όλο το πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη ο «Δικέφαλος» να φτάνει στο +7, όμως τον Πανελευσιανικό δύο φορές στην κανονική περίοδο και στην πρώτη παράταση να αστοχεί στις τελευταίες επιθέσεις. Στη δεύτερη παράταση, η κλάση ορισμένων παικτών των γηπεδούχων έδωσε το τελικό +9.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Τσαϊρέλης με 19 και Πέιν με 16 πόντους. Από τους φιλοξενούμενους, ξεχώρισε ο Παπαμακάριος με 20 πόντους.

Ο Πανελευσινιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε με 0-7 στο πρώτο τρίλεπτο της αναμέτρησης, χάρη στον Παπαμακάριο. Οι Αράπης και Φαγέ έδωσαν μια διαφορά οκτώ πόντων στο πρώτο πεντάλεπτο. Οι προσπάθειες του Κούπερ έφεραν κάποια αποτελέσματα για τον «Δικέφαλο», που μείωσε στο -4, όμως οι περιφερειακοί των φιλοξενούμενων έδιναν συνεχώς «ανάσες». Όμως, στο 10-16, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα σερί 7-0 και προηγήθηκε με +1, χάρη στην επιθετική πολυφωνία του. Όμως, οι Τέρνερ και Μάντζαρης έκαναν ένα 5-0 και έδωσαν ένα +4 στον Πανελευσινιακό για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος στο +3 για τους φιλοξενούμενους.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με 5-0 σερί στην αρχή της δεύτερης περιόδου, όμως ο Ράιλι-Ρος έκανε το 25-30 και διατήρησε το προβάδισμα για τον Πανελευσινιακό, που είχε το πλεονέκτημα στα δίποντα, όμως οι δύο ομάδες ήταν απελπιστικά άστοχες στη διάρκεια του δεύτερου δεκαλέπτου, που ολοκληρώθηκε στο +3 για την ομάδα των δυτικών προαστίων.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου οι παίκτες του Γιώργου Σκαραφίγκα διατηρούσαν ένα +2 με +4, όμως ο Τσαϊρέλης εκμεταλλεύτηκε ένα επιμέρους σκορ και έδωσε ένα +2 στον «Δικέφαλο», που είχε την υπεροχή σε τρίποντα και βολές και μάζευε όλα τα ριμπάουντ και διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα. Στο 41-40, ένα σερί 6-0 έδωσε ένα +7 στους «ασπρόμαυρους», που είχε επιθετική πολυφωνία. Με αυτή τη διαφορά ολοκληρώθηκε το τριαντάλεπτο.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο Πέιν έφερε το +9, όμως ένα σερί 5-0 του Πανελευσινιακού έφερε το -4. Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν ένα +4 με +6. Εκεί, όμως ο Πανελευσινιακός έκανε ένα 5-0 σερί και μείωσε στο -1, χάρη στους Αμερικανούς του. Με νέο σερί 4-0, ο Πανρελευσινιακός προηγήθηκε με +3 και το ματς έγινε «θρίλερ. Στο 58-60, ο Χαραλαμπίδης ευστόχησε σε τρίποντο και έκανε το 61-60, όμως ο Παπαμακάριος έκανε το 61-62. Ο Κούπερ με δύο βολές έκανε το 63-62. Ο Φαγέ ευστόχησε σε μια από τις δύο βολές που κλήθηκε να εκτελέσει και ισοφάρισε, ο ΠΑΟΚ έκανε λάθος στην επαναφορά, όμως ο Νίκου αστόχησε μόνος του σε λέι απ και πήγαμε σε παράταση.

Στην αρχή της πρώτης παράτασης, οι Τσαϊρέλης και Πέιν έδωσαν ένα +4 στον «Δικέφαλο», όμως ο Φαγέ ισοφάρισε με προσωπικό σερί σε 67-67. Ο Χαραλαμπίδης έκανε το 69-67, όμως ο Φαγέ ισοφάρισε σε 69-69, όμως έχασε δύο βολές στο τελευταίο δευτερόλεπτο και οδηγηθήκαμε σε δεύτερη παράταση.

Στην αρχή της δεύτερης παράτασης, ο «Δικέφαλος» έκανε ένα 7-0 σερί και προηγήθηκε με +7 με τον εντυπωσιακό Τσαϊρέλη και τα καλά ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα. Ένα 3-0 σερί των φιλοξενούμενων έφερε το -4, όμως ο ΠΟΚ ήταν πιο «φρέσκος» και με περισσότερες επιλογές, έκανε ένα σερί 5-0 και πήρε το ροζ φύλλο, χάρη στα πολλά ριμπάουντ που μάζεψαν οι παίκτες του.


Τα δεκάλεπτα: 18-21, 27-30, 49-42, 63-63, 69-69, 81-72

ΠΑΟΚ: Πέιν 9, Κούπερ 16, Χαραλαμπίδης 10, Τσόχλας 2, Τσαϊρέλης 19, Δέδας 3, Μαργαρίτης 5, Καλλές 2, Μπόγρης 3, Κασελάκης 12

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Νίκου 4, Παπαμακάριος 20, Αράπης 3, Ράιλι-Ρος 16, Τζόουνς 6, Φαγέ 10, Τέρνερ 10, Μάντζαρης 3 Πηγή: sport-fm.gr

Επιστροφή στις νίκες με σούπερ Άσκα!

Με τον Ιβάν Άσκα να κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι, ο Ίκαρος επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας στη Χαλκίδα του ΚΑΟΔ με 89-73, για την έκτη αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Επιστροφή στις νίκες με σούπερ Άσκα
Τη χαρά την νίκης γεύτηκε και πάλι ο Ίκαρος. Η ομάδα της Χαλκίδας που μετρούσε μόνο ήττες τις τρεις τελευταίας αγωνιστικές, επικράτησε στην έδρα της του ΚΑΟΔ με 89-73, για την έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του ρυθμού στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλλά και μεγαλύτερη δίψα για τη νίκη, φτάνοντας σχετικά εύκολα σε αυτή.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Ιβάν Άσκα με 27 πόντους. Ο Τζόουνς με 19 ξεχώρισε για τους φιλοξενούμενους.

Το ματς



Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά σο παιχνίδι κάνοντας το 6-0. Δεν άργησε όμως να έρθει η απάντηση από τον ΚΑΟΔ ο οποίος και μείωσε και πέρασε μπροστά 8-10 διατηρώντας για λίγο και το προβάδισμα. Ο Ίκαρος πάντως βρήκε τις λύσεις και ξαναπέρασε μπροστά ολοκληρώνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο +2 (20-18). Περίοδος των… σερί ήταν η δεύτερη. Αρχικά η ομάδα της Χαλκίδας με 8-0 βρέθηκε στο +10 (28-18). Οι Δραμινοί με δικό τους 10-0 ισοφάρισαν σε 28-28 για να έρθει νέο 10-0 από τους παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη ξανά για το +10 (38-28). Αυτό που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι στο χρόνο που απέμενε ήταν να μειώσουν και να οδηγηθούν στα αποδυτήρια στο -6 (39-33).

Ο ΚΑΟΔ πίεσε στην τρίτη περίοδο και τρία λεπτά πριν το φινάλε πλησίασε στο καλάθι (50-48). Η ολιγωρία στην άμυνα όμως που ακολούθησε και το επιμέρους 10-2 του Ικάρου ξανάφερε τους παίκτες του Μάρκοβιτς στο -10 (60-50) αρχικά και στο -9 (62-53) με την ολοκλήρωση των 30’. Οι φιλοξενούμενοι με πέντε συνεχόμενους πόντους στην τελευταία περίοδο μείωσαν στους 4 (62-58), όμως ο Ίκαρος είχε και πάλι την απάντηση, φτάνοντας στο +11 (70-59) και «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη. Από εκεί και έπειτα Άσκα και Γκαγκαλούδης έκαναν τα… δικά τους στο παρκέ και οδήγησαν τους γηπεδούχους σε άνετη νίκη, 89-73.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 39-33, 62-53, 89-73

Ίκαρος Χαλκίδας (Καλαφατάκης): Στρνάντ 14 (4), Γκόβενς 12 (9 ασίστ), Παπανικολόπουλος 3 (1), Άσκα 27 (12/14 δίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 κοψίματα), Μανωλόπουλος, Σάτον 3, Γκαγκαλούδης 16 (7 ασίστ), Τολιόπουλος 1, Μπεκ 13 (1), Περσίδης

ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης 2, Τσόβιτς 2, Τζόουνς 19 (2), Μπράουνς 9 (1), Βον 16 (7 ριμπάουντ), Μάρκοβιτς 16 (13 ριμπάουντ), Σπυριδωνίδης 1, Μπάβτσιτς 2, Ζάρας 4, Μπένας 2Πηγή: sport-fm.gr

Ουδείς αήττητος!!

Οι Μπουλς υποχρέωσαν τους Πέισερς στην πρώτη τους ήττα με 110-94. Μεγάλες εμφανίσεις από Λεμπρόν και Ίρβινγκ. Νέα ήττα για τους Μπακς του Αντετοκούνμπο.

Ουδείς αήττητος
Πλέον δεν υπάρχει καμία αήττητη ομάδα στο ΝΒΑ. Οι Μπουλς έβαλαν τέλος στο σερί των εννιά νικών των Πέισερς, καθώς τους νίκησαν με 110-94 στο Σικάγο έχοντας 11/19 τρίποντα. Ο Λουόλ Ντενγκ με 23 και ο Ντέρικ Ρόουζ με 20 πόντους ηγήθηκαν των «ταύρων», που έφτασαν τις τέσσερις σερί νίκες.

Δεκατρείς σερί νίκες απέναντι στους Μπόμπκατς έφτασε το Μαϊάμι μετά το 97-81 στη Σάρλοτ. Ο Λεμπρόν Τζέιμς ήταν ξανά απολαυστικός με 30 πόντους, 7 ασίστ και 4 ριμπάουντ για τους πρωταθλητές που έπαιξαν χωρίς τον τιμωρημένο Τσάλμερς και τον ασθενή Ρέι Άλεν.

Οι Νικς έχασαν για πέμπτο στη σειρά ματς στην έδρα τους, με 110-90 από τους Χοκς. Φέτος έχουν κερδίσει μόνο τους Μπακς στην πρεμιέρα στο «Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν».

Ο Κάιρι Ίρβινγκ είχε 41 πόντους, 9 εξ αυτών στην παράταση, και οι Καβαλίερς επιβλήθηκαν των Ουίζαρντς στην Ουάσινγκτον με 103-96.

Οι Ρόκετς επικράτησαν 122-111 των Νάγκετς, που έστελναν διαρκώς τον Ντουάιτ Χάουαρντ στις βολές, αλλά εκείνος δεν τους έκανε το… χατίρι. Ο σούπερμαν είχε 13/19 βολές και 18 από τους 25 πόντους του στο τέταρτο δωδεκάλεπτο.

Οι Ουόριορς παρέμειναν αήττητη στο Όκλαντ (5-0) κερδίζοντας εύκολα τους Τζαζ με 102-88 έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και τον Κλέι Τίμπσον κορυφαίο με 25 και 5/8 τρίποντα. Το 5/5 στην έδρα τους έκαναν και οι Κλίπερς κερδίζοντας 110-103 τους Νετς. Ο Μπλέικ Γκρίφιν είχε 30 πόντους και 12 ριμπάουντ για τους νικητές, ενώ οι ηττημένοι έπαιξαν χωρίς τους τραυματίες Μπρουκ Λόπεζ και Ντερόν Ουίλιαμς.

Η Θάντερ με 26 πόντους του Ράσελ Γουέστμπρουκ και τον Ζερζ Ιμπάκα να προσθέτει 15 πόντους και 20 ριμπάουντ νίκησαν στο Μιλγουόκι τους Μπακς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε 15:10 είχε 2 πόντους (1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 τάπες, 2 λάθη και 1 φάουλ.

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Μαϊάμι Χιτ 81-97 Γουόκερ 22, Τέιλορ 14, Χέντερσον 13, Σέσιονς 11-Τζέιμς 30, Μπίσλεϊ 15, Άντερσεν 10.

Ορλάντο Μάτζικ-Ντάλας Μάβερικς 100-108 Αφλάλο 25, Βούτσεβιτς 16, Νίκολσον 15, Χάρκλες 12, Ολαντίπο 10-Έλις 19, Νοβίτσκι 18, Μπλερ 18, Κάρτερ 12, Καλντερόν 11, Μάριον 11.

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 96-103 (κ.α. 90-90) Μπιλ 28, Νενέ 24, Ουέμπστερ 14, Γκορτάτ 12 (11 ριμπ.)-Ίρβινγκ 41, Τόμπσον 15 (12 ριμπ.), Τζακ 13, Κλαρκ 11.

Νιου Γιορκ Νικς-Ατλάντα Χοκς 90-110 Άντονι 23 (12 ριμπ.), Μπαρνιάνι 16, Σάμπερτ 11-Τιγκ 16, Κόρβερ 15, Μίλσαπ 14 (13 ριμπ.), Μακ 12, Σκοτ 11, Κάρολ 10, Αγιόν 10.

Σικάγο Μπουλς-Ιντιάνα Πέισερς 110-94 Ντενγκ 23, Ρόουζ 20, Γκίμπσον 15, Μπούζερ 13, Χάινριχ 13, Μπάτλερ 10, Ντανλίβι 10-Χίμπερτ 14 (10 ριμπ.), Γουέστ 13, Κόουπλαντ 13, Τζορτζ 12, Στίβενσον 12, Χιλ 11.

Χιούστον Ρόκετς-Ντένβερ Νάγκετς 122-111 Χάουαρντ 25, Πάρσονς 20, Χάρντεν 17, Λιν 16, Τζόουνς 14 (12 ριμπ.), Μοτιεγιούνας 12, Μπέβερλι 11-Λόσον 28 (17 ασίστ), Τσάντλερ 14, Χίκσον 14, Φουρνιέ 10, Φαρίντ 8 (10 ριμπ.), Μοζγκόφ 9 (10 ριμπ.).

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Μπόστον Σέλτικς 106-88 Λοβ 23 (12 ριμπ.), Πέκοβιτς 20 (12 ριμπ.), Μάρτιν 20, Μπαρέα 13, Κάνιγχαμ 12-Μπράντλεϊ 27, Μπας 15, Κρόφορντ 10, Φαβεράνι 9 (14 ριμπ.).

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Φιλαδέλφεια 76ερς 135-98 Άντερσον 26, Γκόρντον 19, Έβανς 15, Χόλιντεϊ 14 (12 ασίστ), Ρόμπερτς 14, Ντέιβις 13, Ρίβερς 12, Αμίνου 10-Μόρις 20, Ρότεν 19, Χόους 14, Γιανγκ 11, Άντερσον 11.

Μιλγουόκι Μπακς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 79-92 Μέιο 22, Μίντλετον 14, Ούντο 11 (11 ριμπ.), Χένσον 10, Πατσούλια 7 (13 ριμπ.)-Γουέστμπρουκ 26, Ντουράντ 24, Ιμπάκα 15 (20 ριμπ.), Τζάκσον 11.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Γιούτα Τζαζ 102-88
Τόμπσον 25, Ιγκουοντάλα 16, Κάρι 15 (11 ασίστ), Λι 13, Μπόγκουτ 12 (11 ριμπ.), Μπαρνς 11-Φέιβορς 17, Χέιγουορντ 14, Ουίλιαμς 14, Τζέφερσον 12, Καντέρ 10.

Λος Άντζελες Κλίπερς-Μπρούκλιν Νετς 110-103
Γκρίφιν 30 (12 ριμπ.), Ρέντικ 26, Κρόφορντ 13, Πολ 12 (13 ασίστ), Μάλενς 10, Τζόρνταν 9 (16 ριμπ.)-Μπλάτσε 19, Πλάμλι 19, Άντερσον 15, Τζόνσον 13, Τέιλορ 13, Λίβινγκστον 11, Έβανς 2 (11 ριμπ.).

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Brasileiro: Ηγετικός Ζέεντορφ για Μποταφόγκο!! (videos)

Έχοντας κορυφαίο τον 37χρονο Κλάρενς Ζέεντορφ, η Μποταφόγκο συνέτριψε την Ατλέτικο Παραναένσε με 4-0 και διατήρησε ελπίδες για μία θέση στο επόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες.
Το κλίμα στην ομάδα δεν είναι το καλύτερο δυνατό λόγω της πτώσης στην κατάταξη του Brasileiro, αλλά ο έμπειρος Ολλανδός διαμόρφωσε το 2-0 στο 36ο λεπτό και γέμισε με σιγουριά τους συμπαίκτες του κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Σημειώνουμε πως ο Ελίας άνοιξε το σκορ στο 27ο λεπτό, ενώ ο 19χρονος Μπρούνο βρήκε δίχτυα στο 75ο και στο 84ο λεπτό εκμεταλλευόμενος αριθμητικό πλεονέκτημα, το οποίο δημιουργήθηκε από το 71ο λεπτό λόγω αποβολής του Λέο με δεύτερη κίτρινη. Στο 87ο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και ο Μπολιβάρ των νικητών.
Σε άλλο ματς, η Κρισιούμα εκμεταλλεύτηκε μέτρια εμφάνιση του Άλεξ και πήρε κρίσιμο 2-1 στην έδρα της Κοριτίμπα χάρη σε γκολ του Ουέλινγκτον Παουλίστα στο 27ο λεπτό και του Λινς στο 70ό, ενώ στο 69ο ισοφάρισε προσωρινά ο 24χρονου Ζούνιορ Ούρσο. Τέλος, η Παλμέιρας, η οποία πριν από τρεις εβδομάδες εξασφάλισε την άνοδό της στην κορυφαία κατηγορία της Βραζιλίας, κέρδισε την Μπόα Εσπόρτε με 3-0, αποτέλεσμα που εξασφάλισε και την πρώτη θέση στη Serie B.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Μποταφόγκο-Ατλέτικο Παραναένσε 4-0
Κοριτίμπα-Κρισιούμα 1-2
Και η βαθμολογία του Brasileiro:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
34
74
Ατλέτικο Παραναένσε
35
58
Μποταφόγκο
35
57
Γκρέμιο
34
57
Γκοΐας
34
56
Ατλέτικο Μινέιρο
34
52
Βιτόρια
34
51
Σάο Πάολο
34
49
Σάντος
34
48
Κορίνθιανς
34
48
Ιντερνασιονάλ
34
45
Φλαμένγκο
34
45
Κρισιούμα
35
42
Πορτουγκέζα
34
41
Κοριτίμπα
35
41
Φλουμινένσε
34
39
Μπαΐα
34
39
Βάσκο Ντα Γκάμα
34
37
Πόντε Πρέτα
34
34
Ναούτικο
34
17
Σημείωση: Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες και οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.






Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: Στην κορυφή η Σαν Λορένζο! (videos)

Έχοντας έναν αγώνα παραπάνω από τους Νιούελς Ολντ Μπόις, η Σαν Λορένζο ανέβηκε στην κορυφή της αργεντίνικης Inicial κερδίζοντας με 4-2 την Μπελγκράνο σε εκπληκτικό ματς.
Οι νέοι πρωτοπόροι προηγήθηκαν από το 2ο λεπτό με πέναλτι του Εμανουέλ Μας και βρέθηκαν στο 2-0 από το 9ο με τον Άνχελ Κορέα, αλλά στο 27ο ο Σέζαρ Περέιρα μείωσε σε 2-1, ενώ στο 59ο σημειώθηκε το 2-2 κατόπιν αυτογκόλ του Πάμπλο Αλβαράντο υπέρ της προηγούμενης ομάδας του! Στο 62ο λεπτό, πάντως, ο Ιγκνάσιο Πιάτι πέτυχε το νικητήριο γκολ με πέναλτι, ενώ στο 72ο ο Μάρου Κέτο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Από την πλευρά της, η Λανούς του πρώην στράικερ της ΑΕΚ, Ισμαέλ Μπλάνκο, που εισήλθε ως αλλαγή στο 79ο λεπτό, πήρε εκτός έδρας 3-2 από τους Ολ Μπόις, συμπλήρωσε σερί πέντε νικών και παρέμεινε διεκδικήτρια της Inicial. Μάλιστα, ο Μάουρο Μάτος διαμόρφωσε το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο με πέναλτι στο 6ο λεπτό και κεφαλιά στο 25ο, πριν ο Σαντιάγκο Σίλβα απαντήσει με «κεραυνό» στο 53ο λεπτό και ισοφάριση στο 71ο. Ακολούθησε και ο Λαουτάρο Ακόστα στο 75ο λεπτό, ώστε να ολοκληρωθεί η ανατροπή.
«Κεραυνός» καταγράφηκε και στο 2-1 της Γοδόι Κρουζ επί της Εστουντιάντες, όταν ο Λεάντρο Γκρίμι σημείωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 85ο λεπτό και προκάλεσε ισοβαθμία της ομάδας του Μαρτίν Παλέρμο με τους Ολ Μπόις στο όριο της ζώνης υποβιβασμού. Προηγήθηκε πέναλτι του Χόρχε Κουρμπέλο στο 21ο λεπτό, το οποίο αμφισβήτησαν οι φιλοξενούμενοι, που ισοφάρισαν προσωρινά στο 71ο λεπτό με τον 25χρονο αμυντικό, Σαντιάγκο Βεργκίνι. Τέλος, η Ρασίνγκ Κλουμπ απέσπασε 1-1 στην έδρα της Κίλμες, αφού Χουάν Ντινένιο σκόραρε στο 48ο λεπτό και ισοφάρισε το 1-0 του Μιγκέλ Κάνεο από το 41ο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Ολ Μπόις-Λανούς 2-3
Γοδόι Κρουζ-Εστουντιάντες 2-1
Κίλμες-Ρασίνγκ Κλουμπ 1-1
Σαν Λορένζο-Μπελγκράνο 4-2
Η βαθμολογία της Inicial:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σαν Λορένζο
16
30
Νιούελς Ολντ Μπόις
15
29
Λανούς
16
28
Μπόκα Τζούνιορς
15
27
Άρσεναλ Σαραντί
15
25
Γοδόι Κρουζ
16
24
Ατλέτικο Ραφαέλα
15
24
Αρχεντίνος Τζούνιορς
16
24
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
16
23
Ροζάριο Σεντράλ
15
22
Βελέζ Σάρσφιλντ
15
21
Χιμνάσια Λα Πλάτα
16
21
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
16
20
Κίλμες
16
19
Ρίβερ Πλέιτ
15
17
Ολ Μπόις
16
16
Τίγκρε
15
16
Ολίμπο
15
11
Ρασίνγκ Κλουμπ
16
9
Κολόν Σάντα Φε
15
6
Σημείωση: Ο πρωταθλητής της Inicial προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2014 και στον τελικό για της σεζόν 2013-14 της Αργεντινής.
Και η τριετή κατάταξη:
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Μπόκα Τζούνιορς
1.69
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.66
Λανούς
1.63
Άρσεναλ Σαραντί
1.62
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.60
Ρίβερ Πλέιτ
1.53
Ροζάριο Σέντραλ
1.47
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.46
Σαν Λορένζο
1.43
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.32
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.32
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.31
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.29
Κίλμες
1.28
Τίγκρε
1.24
Κολόν Σάντα Φε
1.23
Ολ Μπόις
1.21
Γοδόι Κρουζ
1.21
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.20
Ολίμπο
0.73
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της παραπάνω βαθμολογίας με το πέρας του Final υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.










Πηγή: onsports.gr