Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Αλλάζει μορφή το Ευρωμπάσκετ!

Λιγότερους αγώνες θα περιλαμβάνει από το 2017 το Ευρωμπάσκετ, όπως αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση της FIBA Europe στη Μαδρίτη.

Αλλάζει μορφή το Ευρωμπάσκετ
Το… εξουθενωτικό Ευρωμπάσκετ παίρνει ένα τέλος. Από τη διοργάνωση του 2017, η διοργάνωση θα γίνει μικρότερο και με λιγότερα ματς. Η FIBA Europe κατά τη συνεδρίασή της στη Μαδρίτη αποφάσισε την κατάργηση της δεύτερης φάσης ομίλων στη διοργάνωση. Έτσι μετά την πρώτη φάση (τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων), οι 16 ομάδες που θα προκρίνονται θα μπαίνουν κατευθείαν στη διαδικασία των νοκ άουτ αγώνων, όπως συμβαίνει στο Μουντομπάσκετ.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία κατέληξε σε αυτή την απόφαση μετά τα πολλά παράπονα από τους παίκτες που συμμετείχαν στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και χρειάστηκε να δώσουν 11 αγώνες μέσα σε 18 μέρες. Με τη νέα μορφή μία ομάδα θα δίνει μάξιμουμ εννιά αγώνες.

Η διοργάνωση του 2015, που θα γίνει στην Ουκρανία, θα διατηρήσει το υπάρχον format, δηλαδή με πρώτη φάση ομίλων (τέσσερις όμιλοι των έξι) και στη συνέχεια νέα φάση ομίλων (δύο όμιλοι των έξι), από την οποία προκύπτουν οι οκτώ ομάδες των νοκ άουτ.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: