Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

«Η πιο ψύχραιμη ομάδα πήρε τη νίκη»

Τα Τρίκαλα δεν έδειξαν στο τέλος της αναμέτρησης με τον Κολοσσό την απαιτούμενη ψυχραιμία και συγκέντρωση και αυτό σύμφωνα με τον Κώστα Φλεβαράκη ήταν που δεν βοήθησαν την ομάδα του να πάρει τη νίκη.

Τα Τρίκαλα κατάφεραν να γυρίσουν το ματς με τον Κολοσσό, αλλά στο τέλος γνώρισαν την ήττα καθώς όπως εξήγησε ο προπονητής της ομάδας, Κώστας Φλεβαράκης, οι «θαλασσί» έδειξαν περισσότερη συγκέντρωση και ψυχραιμία.

«Νομίζω ότι είδαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Όλη την εβδομάδα λέγαμε ότι θα δούμε έναν διαφορετικό Κολοσσό σε σχέση με τους υπόλοιπους αγώνες. Συνέχεια συζητούσαμε και λέγαμε ότι ο Κολοσσός θα μπει δυνατά αλλά απ’ ότι φαίνεται αυτά που λέγαμε πήγαν περίπατο στο α’ δεκάλεπτο. Η ομάδα μας δεχόταν 70 πόντους σε όλα τα παιχνίδια με εξαίρεση τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και στο α’ δεκάλεπτο δεχθήκαμε 30. Αυτό έχει να κάνει με την κακή μας παρουσία και την εξαιρετική του Κολοσσού. Από κει και πέρα κερδίσαμε στα άλλα τρία δεκάλεπτα και μάλιστα περάσαμε μπροστά και στο σκορ. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Κολοσσός πέτυχε μόλις τρεις πόντους. Η ομάδα που ήταν πιο ψύχραιμη, πιο συγκεντρωμένη και έκανε τα λιγότερα λάθη, πήρε τη νίκη», είπε ο κόουτς της θεσσαλικής ομάδας και πρόσθεσε:

«Εμείς συνεχίζουμε. Αν έχουμε την εικόνα που παρουσιάσαμε τα τρία δεκάλεπτα θα έρθουν οι νίκες. Δείξαμε χαρακτήρα όταν βρεθήκαμε να χάνουμε με 20 πόντους, επιμείναμε και γυρίσαμε το ματς. Όταν χάνεις στο ξεκίνημα με 20 πόντους σε εκτός έδρας παιχνίδι, μπορεί να τελειώσει το παιχνίδι και να ηττηθείς με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά. Συγχαρητήρια στον Κολοσσό, ο οποίος κοσμεί εδώ και πολλά χρόνια το πρωτάθλημα της Α1».

Από την πλευρά των παικτών ο Χαλίντ Μουτακαμπίρ, σχολίασε: «Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα το παιχνίδι αν και ο προπονητής μας είχε προειδοποιήσει ότι ο Κολοσσός θα έμπαινε δυνατά. Μας πίεσε πολύ στην άμυνα στο α’ ημίχρονο αλλά στη συνέχεια αντιστρέψαμε την κατάσταση μέχρι ένα σημείο. Ένα από τα ατού μας τα οποία δουλεύουμε πολύ στην προπόνηση είναι η άμυνα. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε οτιδήποτε άλλο εκτός από το να παίζουμε άμυνα, με αποτέλεσμα να χάνουμε ακόμη και με 20 πόντους. Στα αποδυτήρια μιλήσαμε και μπήκαμε στο γήπεδο με στόχο να βελτιωθούμε, κάτι που καταφέραμε, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Στα τελευταία λεπτά δεν είχαμε κατοχή της μπάλας, αστοχήσαμε σε βολές και έτσι ηττηθήκαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: