Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ταυρομαχία στο Τέξας!!

Δεν είναι η πρώτη, ούτε η δεύτερη μα ούτε και η τρίτη… Ο Σεμπάστιαν Φέτελ έφτασε στις οχτώ πολ ποζίσιον στο γκραν πρι των ΗΠΑ. Το ένα-δύο έκανε η Red Bull με τον Γουέμπερ να πλασάρεται δεύτερος.

Ταυρομαχία στο Τέξας!
Ασταμάτητος δείχνει ο Σεμπάστιαν Φέτελ!

Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής πανηγύρισε ακόμη μία πολ ποζίσιον, την όγδοη τη φετινή σεζόν, στην πίστα “Circuit of the Americas” στο 18ο γκραν πρι του πρωταθλήματος. O πιλότος των «κόκκινων ταύρων» γύρισε ταχύτερα από όλους στον τελευταίο του γύρο, παίρνοντας την πολ μέσα από τα χέρια του ομόσταβλού του, Μαρκ Γουέμπερ.

Ο Αυστραλός πιλότος θα εκκινήσει δεύτερος, δίπλα στον Φέτελ με την Red Bull να κάνει το ένα-δύο. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Ρομάν Γκροσάν.

Τον τέταρτο χρόνο έκανε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, κρατώντας πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον. Τον όγδοο χρόνο έκανε ο αντικαταστάτης του Κίμι Ραϊκόνεν, Χείκι Κοβαλάινεν.

Πρώτη περίοδος (Q1): Εκτός ο Σούτιλ…

Με τη σκληρή γόμα ξεκίνησαν τη διαδικασία οι περισσότεροι πιλότοι στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών στην πίστα “Circuit of the Americas”.

Η κίνηση του Έστεμπαν Γκουτιέρες κατά μήκος της πίστας στην προσπάθεια του να ζεστάνει τα ελαστικά του έβαλε σε μπελάδες τον Παστόρ Μαλδονάδο με τους αγωνοδίκες να έχουν δουλειά μετά τις κατατακτήριες δοκιμές.

Προς το τέλος της διαδικασίας οι ομάδες έβγαλαν στην πίστα τους πιλότους τους με τη μέση γόμα της Pirelli, ρίχνοντας αρκετά τους χρόνους τους. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε το πράσινο φως για τη δεύτερη φάση, κάνοντας μόνο τρεις γύρους. Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος πιλότος της διαδικασίας.

Στον αντίποδα βρέθηκε ο Άντριαν Σούτιλ, ο οποίος εγκατέλειψε με κλατάρισμα στο μπροστινό ελαστικό του. Οι υπόλοιποι πιλότοι που αποκλείστηκαν από τη δεύτερη φάση είναι οι εξής: Μαλδονάδο (Williams), Φαν ντερ Γκάρντε-Πικ (Caterham), Μπιανκί- Τσίλτον (Marussia).

Δεύτερη περίοδος (Q2): Αποκλείστηκαν Μπάτον, Μάσα και Ρόσμπεργκ

Σημαντικές ήταν οι απώλειες στη δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών.

Οι Φελίπε Μάσα, Τζένσον Μπάτον και Νίκο Ρόσμπεργκ έκαναν την αρνητική έκπληξη και αποκλείστηκαν από τον τελικό των δοκιμών. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο ταχύτερος πιλότος της διαδικασίας με το δίδυμο της Red Bull να βγαίνει στην πίστα στο τελευταίο πεντάλεπτο του Q2.

Οι πιλότοι που αποκλείστηκαν είναι οι εξής: Ρικιάρντο (Toro Rosso), Ντι Ρέστα (Force India), Μπάτον (McLaren), Ρόσμπεργκ (Mercedes), Μάσα (Ferrari), Βερνιέ (Toro Rosso)

Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης:

1. Φέτελ, Red Bull
2. Γουέμπερ, Red Bull
3. Γκροσάν, Lotus
4. Χούλκενμπεργκ, Sauber
5. Χάμιλτον, Mercedes
6. Αλόνσο, Ferrari
7. Πέρες, McLaren
8. Κοβαλάινεν, Lotus
9. Μπότας, Williams
10. Γκουτιέρες, Sauber
11. Ρικιάρντο, Toro Rosso
12. Ντι Ρεστα, Force India
13. Μπάτον, McLaren
14. Ρόσμπεργκ, Mercedes
15. Μάσα, Ferrari
16. Βερνιέ, Toro Rosso
17. Σούτιλ, Force India
18. Μαλδονάδο, Williams
19. Φαν ντερ Γκάρντε, Caterham
20. Πικ, Caterham, Caterham
21. Μπιανκί, Marussia
22. Τσίλτον, Marussia
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: