Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ο «Σάλπι» των… επικίνδυνων αποστολών!

Υπερπολύτιμος, έμπειρος, αφοσιωμένος στην ομάδα, γεννημένος για τα μεγάλα ματς, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης «χτύπησε» ξανά. Ο διεθνής φορ μίλησε στο sport-fm.gr για τη νίκη της Εθνικής επί της Ρουμανίας.

Ο «Σάλπι» των… επικίνδυνων αποστολών
Του Σωτήρη Ταμπάκου

Όταν η μπάλα καίει φωνάζει «παρών». Στα δύσκολα ο «Σάλπι» βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή. Ουκ ολίγες φορές έχει δώσει προκρίσεις και έχει μεγάλο μερίδιο σε επιτυχίες της «γαλανόλευκης». Πέτυχε το δεύτερο γκολ της Εθνικής, έδωσε την ασίστ στον Κώστα Μήτρογλου, «κατάπιε» κάθε σημείο του γηπέδου και έπαιξε μέχρι και δεξί μπακ όποτε χρειάστηκε. Τι άλλο…

Συναντήσαμε τον 32χρονο επιθετικό την επόμενη της σημαντικής νίκης κόντρα στους Ρουμάνους και δέχθηκε να μιλήσει αποκλειστικά στο sport-fm.gr για την πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης τονίζει ότι η υπόθεση πρόκριση δεν έχει τελειώσει και στέλνει μήνυμα ότι η Εθνική θα αγωνιστεί για τη νίκη στη ρεβάνς της Τρίτης στο Βουκουρέστι.

Δημήτρη, πως έζησες την εξέλιξη του αγώνα;

Ήταν ένα παιχνίδι με υψηλή ένταση, πολύ καλό ρυθμό και με συγκινήσεις. Θεωρώ ότι ανταποκριθήκαμε σε ένα ικανοποιητικό βαθμό και στο τέλος δικαιωθήκαμε. Καταφέραμε να πάρουμε ένα σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Από τα πρώτα λεπτά φαινόταν ότι θα είναι ένα τελείως διαφορετικό ματς για την Εθνική…

Πράγματι, η εξέλιξη του αγώνα ήταν τελείως διαφορετική σε σχέση με αυτά που έχουμε ζήσει, δηλαδή 0-0 ή 1-0. Έγινε ένα… άλλο παιχνίδι με τρία γκολ νωρίς - νωρίς. Προηγηθήκαμε στο σκορ, αλλά δεχθήκαμε γκολ από στημένη φάση. Παίζει ρόλο και ο παράγοντας τύχη σε αυτές τις περιπτώσεις. Δείξαμε, όμως, πως μπορούμε να πάρουμε τη νίκη. Είναι σημαντικό ότι αντιδράσαμε άμεσα και σκοράραμε για δεύτερη φορά.

Μέχρι να μπει το τρίτο γκολ φαινόταν η Ρουμανία να έχει τη δυνατότητα να μπει ξανά στο παιχνίδι. Συμφωνείς;

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να έχεις τον ίδιο ρυθμό στον αγώνα για 90΄. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Ρουμανία πήρε τον έλεγχο, όμως το γυρίσαμε και καταφέραμε να πετύχουμε το τρίτο γκολ. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα είχαμε ακόμα τρεις – τέσσερις ευκαιρίες για να ανεβάσουμε το δείκτη το σκορ.

Στο τέλος του παιχνιδιού παρατηρήσαμε αρκετούς διεθνείς να βγάζουν μία μικρή απογοήτευση που δεν πέτυχε η Εθνική και τέταρτο γκολ για να γίνει πιο εύκολη η ρεβάνς. Σας άφησε μία τέτοια γεύση;

Δεν βοηθάει να έχουμε τέτοια σκέψη και ψυχολογία. Πρέπει να βαδίζουμε με τα δεδομένα που υπάρχουν. Είναι ένα καλό σκορ για τη ρεβάνς. Πρέπει να δείξουμε ανάλογη εικόνα στο Βουκουρέστι.

Εκτός από το αποτέλεσμα ο κόσμος περίμενε από εσάς να παίξετε καλύτερο ποδόσφαιρο. Και αυτό έγινε την κατάλληλη στιγμή…

Εξαρτάται πως θέλει να βλέπει ο καθένας την Εθνική. Το πιο σημαντικό είναι να έρχονται οι επιτυχίες με καλό ποδόσφαιρο. Εμείς θέλουμε και τα δύο. Είναι φυσιολογικό, κάποιες φορές να έρχονται τα αποτελέσματα χωρίς να παίζεις καλά και κάποιες άλλες, να έχεις καλή απόδοση, αλλά να μην παίρνεις το αποτέλεσμα. Αυτή η ομάδα έχει τις δυνατότητες να πετύχει πολλά.

Οι εντυπώσεις σου για την εικόνα της Ρουμανίας;

Πρόκειται για μία πολύ επικίνδυνη ομάδα, η οποία διαθέτει την ποιότητα στο παιχνίδι της. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή η ρεβάνς.

Πως θα διαχειριστείτε τη ρεβάνς της Τρίτης;

Έχουμε μέρες μπροστά μας για να προετοιμαστούμε κατάλληλα γι’ αυτό το ματς. Δεν πρέπει να πάμε στη Ρουμανία για να διαφυλάξουμε το 3-1. Δεν πρέπει να κατέβουμε για την ισοπαλία. Θα είναι λάθος! Εάν έχεις τέτοιο στόχο, πολλές φορές την πατάς. Θα πάμε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Θέλουμε την πρόκριση και βέβαια εφόσον έρθει η νίκη θα είναι το ιδανικό.

Σε προβληματίζει καθόλου η «καυτή» ατμόσφαιρα στο κατάμεστο γήπεδο στο Βουκουρέστι;

Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να παίζεις σε γεμάτο γήπεδο. Δημιουργείται καλή ατμόσφαιρα και σε καμία περίπτωση δεν με ανησυχεί κάτι όταν είναι σε αθλητικά πλαίσια.

Η συνεργασία σου με τον Κώστα Μήτρογλου έχει αποφέρει αποτελέσματα για την Εθνική.

Ο Κώστας βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Είναι δεδομένη η ποιότητα του. Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο βγαίνει και η ποιότητα του κάθε ποδοσφαιριστή. Είναι σημαντικό για την Εθνική να έχει ταυτότητα και ποιότητα. Και χθες το δείξαμε.

Το χθεσινό γκολ που πέτυχες συγκαταλέγεται στα πιο σημαντικά με τη «γαλανόλευκη»;

Σίγουρα ήταν ένα πολύ σημαντικό τέρμα. Βέβαια, σημασία έχει τα γκολ να συνοδεύεται με επιτυχίες και προκρίσεις. Θα είναι από τα πιο σημαντικά εάν πάρουμε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Να περιμένουμε στη συνέχεια κι άλλα σημαντικά γκολ από σένα;

Εύχομαι να έχω την υγεία μου. Θα δίνω κάθε φορά τον καλύτερο εαυτό μου για να προσφέρω στην Εθνική ομάδα.

Το σχόλιο σου για την παρουσία του κόσμου στο «Γεώργιος Καραϊκάκης»;

Αναμφίβολα, είναι πολύ ευχάριστο και όμορφο συναίσθημα. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, όχι μόνο χθες, αλλά γενικά για τη στήριξη τους.

Πιστεύεις ότι έχει δημιουργηθεί ένα κλαμπ φιλάθλων της Εθνικής ομάδας;

Σίγουρα, εάν παρακολουθείς την Εθνική το ανακαλύπτεις…

Σου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό να σταματήσεις από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα;

Δεν το έχω σκεφτεί διότι δεν μου αρέσει να κάνω μακροπρόθεσμες σκέψεις. Κοιτάω το άμεσο μέλλον και όχι το τι θα γίνει αργότερα.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: