Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Η πρώτη προπόνηση του Βαζέχα στον Παναθηναϊκό!!

«Σκυλίσια Μέρα» με γενέθλια για τον μεγάλο Κριστόφ Βαζέχα, στον οποίο κάνουμε ένα… δώρο αναμνήσεων από την πρώτη του προπόνηση στον Παναθηναϊκό τον Δεκέμβριο του 1989. Σαν σήμερα ήρθε στην ζωή ένας από τους μεγαλύτερους γκολτζήδες που έχουν περάσει ποτέ από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Κριστόφ Βαζέχα, που γεννήθηκε στο Κατοβίτσε της Πολωνίας στις 17.11.1964.
Η πορεία του πασίγνωστη πια. Ξεκίνησε από την Ρουχ Χορζόφ και το 1989 πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο μεγαλούργησε πετυχαίνοντας 273 σε 390 αγώνες πρωταθλήματος μέχρι το 2004. Με την εθνική Πολωνίας είχε 50 συμμετοχές και 9 γκολ.
Κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Πολωνίας, από πέντε πρωταθλήματα και κύπελλα Ελλάδας, ενώ βγήκε πρώτος σκόρερ τρείς φορές στην χώρα μας.
Εμείς, λοιπόν, σκαλίσαμε το αρχείο μας και βρήκαμε την πρώτη του προπόνηση με τους πράσινους στις 11 Δεκεμβρίου 1989, λίγες μέρες πριν το ντεμπούτο του.
Διαβάζουμε στο ρεπορτάζ των Νέων της επόμενης μέρας:
«Ο Ρούντολφ Μπούντζολ, αντιπρόεδρος της Ρουχ Χορσόφ, πρώην ομάδας του Βαζέχα, αναμένεται τις προσεχείς ώρες στην Αθήνα, για να φέρει την «μπλε κάρτα» του Πολωνού άσου, ο οποίος θα είναι παρών στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Τα Νέα αποκαλύπτουν ότι ο Παναθηναϊκός, για να εξασφαλίσει εγκαίρως τα χαρτιά του Βαζέχα, έθεσε σαν όρο να έρθει πρώτα η κάρτα του Πολωνού στην Αθήνα και στη συνέχεια να δοθούν τα χρήματα της μεταγραφής».
Στις πρώτες δηλώσεις του Βαζέχα διαβάζουμε μεταξύ άλλων, όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς από το δημοσίευμα:
«Ελπίζω να με αγαπήσει και μένα ο κόσμος, όπως έγινε και με τον συμπατριώτη μου Οκόνσκι (σ.σ. της ΑΕΚ). Γιατί έχω ακούσει και διαβάσει ότι ο Όκο παίζει πολύ καλά»... Πρώτη του Κριστόφ Βαζέχα χθες στην Παιανία και ο Πολωνός διεθνής σέντερ φορ, μαζί με τον διερμηνέα του, εκμυστηρεύεται τις προσδοκίες του: λεπτός, με φωτεινά μάτια, λιγάκι ντροπαλός. Ευγενική φυσιογνωμία. Μοιάζει αρκετά με τον… Σαραβάκο στον τρόπο παιχνιδιού και στη σεμνότητα. Συνεχίζει: «Οι νέοι συμπαίκτες μου με δέχτηκαν καλά. Πιστεύω ότι θα συνεργαστούμε άψογα».


Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: