Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ο Μάντζαρης ήπιε, αλλά ο Σπανούλης κέρασε...!

Ο Μάντζαρης ήπιε, αλλά ο Σπανούλης κέρασε... Ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 5-0, ο Παναθηναϊκός 2-3. Η ψυχολογία στο ΣΕΦ είναι στα ύψη, την ίδια στιγμή στο ΟΑΚΑ υπάρχει προβληματισμός. Γράφει ο Σπύρος Καβαλιέρατος.

Κι όμως αν το καλοσκεφτεί κανείς, μπορεί στα τέλη Δεκέμβρη οι ερυθρόλευκοι να είναι πρώτοι στον όμιλό τους και οι πράσινοι δεύτεροι ή τέταρτοι, αλλά να βρεθούν στο ίδιο γκρουπ στο Top 16 και να ξεκινήσουν από το ίδιο ακριβώς σημείο!
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μετρούν οι νίκες στην πρώτη φάση ή ότι απαγορεύονται οι πανηγυρισμοί, οι στεναχώριες, η ικανοποίηση ή ο προβληματισμός. Κάθε άλλο. Ομως αν το καλοσκεφτούμε, σε μια αγωνιστική που τα συναισθήματα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα στους αιώνιους, ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλύτερα από τον Παναθηναϊκό. Οι πρωταθλητές Ευρώπης νίκησαν χάρη στο τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη τη θεωρητικά πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου μέσα στο ΣΕΦ, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχασαν στην πιο δύσκολη έδρα του δικού τους γκρουπ.
Επί της ουσίας, η νίκη του Ολυμπιακού είναι σημαντική κυρίως από ψυχολογικής πλευράς, αλλά και γιατί ήρθε με τρόπο που φέρνει ακόμα πιο κοντά στην ομάδα τον κόσμο. Τέτοιες ανατροπές, αυτά τα μεγάλα σουτ, όχι μόνο πανηγυρίζονται και συζητιούνται για μέρες, αλλά προκαλούν και μια διαφορετική χαρά. Εν τέλει η εξέλιξη της αναμέτρησης με την Ζιέλονα Γκόρα βοήθησε αφάνταστα τον Μπαρτζώκα και τους παίκτες του στο επικοινωνιακό κομμάτι, κάτι που δεν θα γινόταν αν ερχόταν μια επικράτηση δια περιπάτου. Σε μια τέτοια περίπτωση, ουδείς θα έδινε σημασία. Τώρα τα τελευταία 13'' είναι η καλύτερη διαφήμιση για τον μπασκετικό Ολυμπιακό.
Να, λοιπόν, τι κατάφερε το τρίποντο του Μάντζαρη. Και μαζί να βοηθήσει ψυχολογικά τους ερυθρόλευκους, που παρέμειναν αήττητοι. Να φέρει ακόμα πιο κοντά και τους παίκτες, γιατί οι νίκες - ειδικά αυτές οι νίκες - φτιάχνουν περισσότερο το κλίμα. Την ίδια στιγμή, η εμφάνιση για 36 λεπτά δεν ήταν καλή, ειδικά στην άμυνα. Κι είναι κάτι που το ξέρει και ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του. Προφανώς δεν την πήραν στα σοβαρά την πολωνική ομάδα οι ερυθρόλευκοι και δεν το πλήρωσαν γιατί είχαν και την τύχη με το μέρος τους. Το μέταλλο και η νοοτροπία νικητή δεν είναι καινούργια στοιχεία για τον Ολυμπιακό, αλλά πάντα χρειάζεται και η τύχη. Ομως αν ο Σπανούλης δεν έπαιρνε στις πλάτες του τους ερυθρόλευκους στο τελευταίο τετράλεπτο, αν ο Πρίντεζης δεν ήταν εύστοχος στο ίδιο σημείο, ο Ολυμπιακός δεν θα έφτανε ποτέ να διεκδικήσει τη νίκη στο σουτ. Κι ας είχε προηγηθεί ένα αμυντικό λάθος στα 13'' που δεν επιτρέπεται σε ομάδα του πιο υψηλού επιπέδου της Ευρωλίγκα...
ΥΓ: Ο Σπανούλης έχει κάνει απίστευτα πράγματα στο τέλος... Ο Μάντζαρης πήρε όλη τη δόξα, αλλά ο αρχηγός του Ολυμπιακού έδωσε το σύνθημα για την ανάκαμψη. Αυτός έκανε τη δύσκολη δουλειά.
ΥΓ: Ο Παναθηναϊκός έχει υποστεί τέσσερις ήττες στη σεζόν. Υπό φυσιολογικές συνθήκες καμία από αυτές τις ήττες δεν θα παίξει ρόλο στην εξέλιξη της σεζόν... Ποιος ο λόγος να υπάρχει τέτοια αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Πεδουλάκη; Γιατί άλλο πράγμα ο προβληματισμός και άλλο αυτό που συμβαίνει εδώ και μία εβδομάδα. Εκτός κι αν πρέπει να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Πηγή: www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: