Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Κλέβει… θεαματικά!!

Ανατροπή για την Ναϊμέγκεν, η οποία επικράτησε της Ρόντα με 4-3. Η μέχρι πρότινος ουραγός πάτησε γκάζι στο δεύτερο μέρος και κλέβοντας τη νίκη, ξεκόλλησε προσωρινά από τον πάτο της βαθμολογίας.

Κλέβει… θεαματικά!
Με μια επική ανατροπή ξεκόλλησε έστω και για λίγο από τον πάτο της βαθμολογίας η Ναϊμέγκεν. Η ουραγός ανέτρεψε το εις βάρος της 2-0 από την Ρόντα και της έκλεψε το τρίποντο μέσα από τα χέρια.

Ο αγώνας ξεκίνησε εφιαλτικά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι είδαν την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα τους δύο φορές, πολύ νωρίς. Μια στο 8’ με τον Χάπερτς και μια στο 12’ με τον γνώριμο μας, από το πέρασμά του στην Ελλάδα, Κρίστιαν Νέμεθ.

Η Ναϊμέγκεν δεν παράτησε τον αγώνα και με το που πάτησε το πόδι της στο γήπεδο για το δεύτερο ημίχρονο, μείωσε σε 2-1 με τον Βέρμιλ (46’).

Η αδράνεια της Ρόντα και η ταυτόχρονη άνοδος της απόδοσης της Ναϊμέγκεν έφερε πολύ γρήγορα την ολική ανατροπή με τον Ριέκς να σκοράρει δις και να γράφει το 3-2. Το σκορ πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις όταν ο Κονμπόι στο 81’ έκανε το 4-2.

Το μόνο που κατάφεραν οι «κιτρινόμαυροι» ήταν να μειώσουν σε 4-3 στο 86’ και να μετρήσουν την έκτη συνεχόμενη ήττα τους.

Αναλυτικά η αγωνιστική(17η)

Παρασκευή(13/12, 21:00)

Τσβόλε- Χέρενφεν 1-2

(55΄Μπρούσερ - 32΄ πεν. , 69΄ Φινμπόγκασον)

Σάββατο(14/12)

Ναϊμέγκεν- Ρόντα 4-3
(46’ Βέρμιλ, 61’,67’ Ριέκς, 81’ Κόνμποι - 8’ Χάπερτς, 12’ Νέμεθ, 86 Ντέμουτζ)

Ντε Χάαγκ- Βάλβαϊκ(20:45)
Τβέντε- Γκόου Αχέντ Ίγκλις(21:45)

Κυριακή(15/12, 15:30)

Καμπούρ- Άγιαξ(13:30)
Φέγενορντ- Γκρόνιγκεν
Χέρακλες- Άλκμααρ
Φίτεσε- Μπρέντα
Ουτρέχτη- Αϊντχόφεν(17:30)

Επόμενη αγωνιστική (18η)

Παρασκευή 20/12

Βάαλβαϊκ-Τβέντε (21:00)

Σάββατο 21/12

Αλκμάαρ-Χέρενφεν (19:45)
Μπρέντα-Καμπούρ (20:45)
Χέρακλες-Φίτεσε (20:45)
Φέγενορντ-Ζβόλ (21:45)

Κυριακή 22/12

Ρόντα-Άγιαξ (13:30)
Γκόου Εχέντ Ιγκλς-Ουτρέχτη (15:30)
Γκρόνινγκεν-Ναϊμέγκεν (15:30)
PSV Αϊντχόφεν-Ντεν Χάαγκ (17:30) Πηγή: sport-fm.gr

Ματιάστηκε!!

Μια εβδομάδα μετά την νίκη με καλή εμφάνιση επί της Καλλονής, ο Ματίας Ιγκλέσιας απέδειξε ότι ο Παναθηναϊκος... ματιάστηκε. Με δύο γκολ του Αργεντινού ο Ατρόμητος «άλωσε» τη Λεωφόρο, νικώντας 2-1.

Ματιάστηκε!
Ο Ατρόμητος ήταν ο μεγάλος νικητής κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Οι «κυανόλευκοι» με δύο γκολ του Ματίας Ιγκλέσιας (60’,65’) επικράτησαν 2-1 και έφτασαν τους 28 πόντους.

Άνοιξε το σκορ με τον Μπεργκ (42’), ο Παναθηναϊκός, όμως ο Σουηδός έφυγε από το παιχνίδι, ενδεχομένως με τράβηγμα, κάτι που έκανε πολύ δύσκολο το έργο της ομάδας του Αναστασίου.

Ολική επαναφορά, με εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο από τους παίκτες του Παράσχου, χρειάστηκαν πέντε λεπτά, γύρισαν το παιχνίδι και με μαζική άμυνα στο φινάλε, κράτησαν το τρίποντο μέχρι το τέλος, παρά την πίεση των γηπεδούχων.

Το ματς:


Άναρχο παιχνίδι, πολλά λάθη στο χώρο της μεσαίας γραμμής και ένα πολύ όμορφο γκολ από τον Μπεργκ, συνέθεταν το σκηνικό του πρώτου ημιχρόνου στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός, χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα την εστία του Τσενάμο, είχε τον έλεγχο, είχε την κατοχή, όμως δεν έβρισκε διαδρόμους προς την «κυανόλευκη» εστία. Όταν το έκανε, μόλις μια φορά, έπιασε στον ύπνο την άμυνα των φιλοξενούμενων, ο Μπεργκ, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τσενάμο, ο οποίος επέλεξε να αφήσει την εστία του, τον «κρέμασε» και άνοιξε το σκορ.

Ωστόσο στους πανηγυρισμούς, ο Τριανταφυλλόπουλος, χτύπησε κατά λάθος τον σκόρερ και εκείνος αναγκάστηκε να αποχωρήσει, πριν τελειώσει το πρώτο μέρος. Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος δεν πατούσε περιοχή του Κοτσόλη. Όσες φορές το έκανε ήταν από κάποια στημένη μπάλα γύρω από αυτήν. Οι μόνες ουσιαστικές… απειλές που ένιωσε ο τερματοφύλακας των «πράσινων», ήταν δύο σουτ από Ούμπιντες και Μπρίτο, τα οποία ωστόσο έφυγαν λίγο έξω από τα δοκάρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος μπήκε αποφασισμένος να πιέσει. Ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Μπεργκ, άρα χωρίς κλασσικό «φουνταριστό» στο παιχνίδι, την ίδια στιγμή, έδειχνε να έχει «θέμα» στο να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα. Και κάπου εκεί… έρχεται ο Ιγκλέσιας για τον Ατρόμητο. Ο Αργεντινός με ένα πλασέ στην κίνηση και μία κεφαλιά άλλαξε όλο το ματς και έβαλε την ομάδα του στη θέση του οδηγού, ρίχνοντας το μπαλάκι στον αντίπαλο.

Ο Αναστασίου προσπάθησε να αλλάξει τα κακώς κείμενα της ομάδας του. Προσπάθησε να την κάνει πιο ενεργητική, πιο επιθετική και να την φέρει κοντά στο γκολ, όμως η έλλειψη του Σουηδού ήταν εμφανής. Το 2-1 για τους «κυανόλευκους» έμεινε μέχρι το φινάλε, ο Ιγκλέσιας σκόραρε για ένα ακόμα παιχνίδι κατά του Παναθηναϊκού και χάρισε στην ομάδα του ένα σπουδαίο τρίποντο, με βαθμολογικό, αλλά κυρίως με ψυχολογικό αντίκτυπο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (69’ Μαρινάκης), Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Μέντες, Αμπέιντ (65’ Ατζαγκούν), Ζέκα, Πράνιτς, Μπεργκ (45’+1’ λ.τ. Κλωναρίδης), Καρέλης.

Στον πάγκο: Καπίνο, Λαγός, Ρισβάνης, Ντίνας.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας (82’ Μπάλλας), Δημούτσος (46’ Πίτου Γκαρσία), Ούμπιντες, Μπρίτο (72’ Φάμπιο), Καραμάνος, Παπαδόπουλος.

Στον πάγκο: Σηφάκης, Γεωργίου, Γρομητσάρης, Αρκούδας.

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Μπαλτάς (Αχαΐας)
Γήπεδο: «Απ. Νικολαϊδης» Πηγή: sport-fm.gr

Φωτογραφίες – ντοκουμέντο!!

1463958_190220921180719_927715659_n1
Το ενδιαφέρον για την ΠΑΕ Άρης είναι στα ύψη και όλοι περιμένουν πλέον την έλευση του Γιάννη Κωνσταντινίδη στη Θεσσαλονίκη, για να μάθουν εάν θα επενδύσει τελικά στον Άρη ή όχι!
Στην πρώτη από τις φωτογραφίες, που δημοσιεύει ΠΡΩΤΑ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το www.arenafm.gr (κάποιοι που “πουλάνε” ‘Αρη και το έκαναν αυτό επάγγελμα τους, μάλλον μπέρδεψαν τα ΜΜΕ με την κοινωνική δικτύωση, όπου διαπρέπουν εδώ και καιρό…) , εμφανίζεται ο κ. Κωνσταντινίδης μαζί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης κ. Δημήτρη Ηλιάδη και τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ κ. Αθανάσιο Αθανασιάδη να γευματίζουν τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε ταβέρνα της Θεσσαλονίκης. Στη δεύτερη φωτογραφία, στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης στο “Κλέανθης Βικελίδης” διακρίνεται ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης να συζητά με τον πρώην βουλευτή και πρόεδρο του κόμματος «Νέα Μέρα», Χρήστο Ζώη, παρουσία του κ. Γιάννη  Κωνσταντινίδη, ο οποίος είναι στέλεχος του ιδίου κόμματος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης αναμένεται τη Δευτέρα (16.12) να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.




Πηγή: arenafm.gr

Τα γενέθλια του Λόρενς!!

No 792167
Τα 32α γενέθλια του γιορτάζει σήμερα ο Λίαμ Λόρενς και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ευχήθηκε “ολόθερμα χρόνια πολλά, με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες”!
Το τελευταίο διάστημα, πάντως, ο Λόρενς απουσιάζει από την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, ενώ εντείνονται οι φήμες ότι τον Ιανουάριο θα αποχαιρετήσει την Τούμπα και την Θεσσαλονίκη…
Στο σάιτ του Δικεφάλου φιλοξενείται και το ακόλουθο κείμενο:
Γεννημένος στις 14 Δεκεμβρίου του 1981 στο Retford, Nottinghamshire, ο Λίαμ Λόρενς μετά από μια άκρως επιτυχημένη καριέρα στα βρετανικά γήπεδα βρίσκεται από τον περασμένο Αύγουστο στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ, όντας ο τρίτος Ιρλανδός ποδοσφαιριστής που φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα.
Ο κόσμος του ποδοσφαίρου άρχισε τον να μαθαίνει για τα κατορθώματά του στη Μάνσφιλντ στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Μετά από πέντε σεζόν, 136 ματς και 35 γκολ, ήρθε η ώρα για το άλμα στην Πρέμιερ Λιγκ. Πρώτος και πολύ σημαντικός σταθμός, η Σάντερλαντ (73 ματς, 10 γκολ), ενώ ακολούθησε ο δανεισμός του στη Στόουκ Σίτι, όπου σε 113 ματς πέτυχε 23 γκολ και τη σεζόν 2007-2008 κέρδισε το βραβείο του παίκτη της χρονιάς στη Στόουκ.
Ο σοβαρός τραυματισμός του στον αστράγαλο, στα μέσα της περιόδου 2008-2009, εξαιτίας ενός ατυχήματος με το λαμπραντόρ του, τον κράτησε για αρκετούς μήνες εκτός γηπέδων. Επανήλθε και κέρδισε ένα νέο συμβόλαιο με την Στόουκ έως το 2013, στις αρχές του 2011 πήγε αρχικά δανεικός και έπειτα με μεταγραφή στην Πόρτσμουθ (58 ματς, 8 γκολ). Τελευταίος σταθμός του, πριν έρθει στην Ελλάδα, ήταν η Κάρντιφ στην οποία έκανε 13 συμμετοχές έχοντας και ένα γκολ.
Η πρώτη του κλήση στην Εθνική Ιρλανδίας ήρθε το 2006 για ένα φιλικό κόντρα στη Σουηδία. Δεν αγωνίστηκε, όμως, ούτε ένα λεπτό και χρειάστηκαν να περάσουν σχεδόν τρία χρόνια για να κληθεί και πάλι στην εθνική ομάδα της χώρας του για ένα φιλικό με τη Νιγηρία στις 29 Μαΐου του 2009. Συνολικά μετρά 15 συμμετοχές, ενώ έχει πετύχει και δύο τέρματα.
Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον αγώνα, ΠΑΟΚ – Ραπίντ 2-1 στις 23 Αυγούστου 2012, ενώ πέτυχε το πρώτο του γκολ στις 16 Σεπτεμβρίου 2012, στη νίκη του Δικεφάλου με 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης.

«Βαρβάτο» διπλό!!

Με τη νίκη από το Βαγιέκας έφυγε η Γρανάδα του Ορέστη Καρνέζη που επικράτησε 2-0 της Ράγιο Βαγεκάνο.

«Βαρβάτο» διπλό
Σημαντική νίκη μέσα στην έδρα της Ράγιο Βαγεκάνο πέτυχε η Γρανάδα με σκορ 2-0, αφήνοντας για τα καλά πίσω της την ζώνη του υποβιβασμού.

Στο 35’ ο Ρίκο έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους, ενώ ένα λεπτό πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Ρίκι «σφράγισε» το διπλό για την ομάδα του Καρνέζη, που έμεινε στον πάγκο.

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου
Λεβάντε – Έλτσε 2-1
(41’, 80’ Μπαράλ – 26’ Σαπουνάρου)

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου
Οσασούνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

Ράγιο Βαγιεκάνο – Γρανάδα 0-2
(35' Ρίκο, 89' Ρίκι)

Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ (21:00)
Μάλαγα – Χετάφε (23:00)

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου
Αλμερία – Εσπανιόλ (13:00)
Σοσιεδάδ – Μπέτις (18:00)
Σεβίλλη – Αθλέτικ Μπιλμπάο (20:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου
Βαγιαδολίδ – Θέλτα (23:00)

Η επόμενη αγωνιστική:
(20-22/12)

Έλτσε – Μάλαγα
Βιγιαρεάλ – Σεβίλλη
Μπέτις – Αλμερία
Ατλέτικο Μαδρίτης – Λεβάντε
Γρανάδα – Σοσιεδάδ
Εσπανιόλ – Βαγιαδολίδ
Χετάφε – Μπαρτσελόνα
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαγιεκάνο
Θέλτα – Οσασούνα
Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης Πηγή: sport-fm.gr

Τράβηγμα ο Μπέργκ!!

Τραυματίας αποχώρησε από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ο Μάρκους Μπεργκ και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγω για τράβηγμα.

Τράβηγμα ο Μπέργκ
Με τράβηγμα αποχώρησε στο 43ό λεπτό από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ο Μάρκους Μπέργκ και όπως όλα δείχουν θα απουσιάσει απο το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον Λεβαδειακό.

Ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» αν επιβεβαιωθεί το τράβηγμα θα απουσιάσει από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και ίσως σε αυτό με αντίπαλο την SKODA Ξάνθη.

Ο Σουηδός επιθετικός θα εξεταστεί από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού τις επόμενες μέρες για να εκτιμηθεί το μέγεθος του τραυματισμού του. Πηγή: sport-fm.gr

Το ταλέντο με τα γυάλινα γόνατα!! (BINTEO)

"Σκυλίσια Μέρα" για τον ποδοσφαιριστή που θεωρήθηκε μεγάλο ταλέντο, αλλά δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να κάνει την καριέρα που ονειρεύτηκε. Ποιος είναι; Στις 14 Δεκεμβρίου 1979 ο θεός είχε …κέφια. Εκείνη την ημέρα γεννήθηκε ένας μπόμπιρας που αργότερα αποδείχθηκε ότι είχε τεράστιο ταλέντο στο ποδόσφαιρο.
Και πράγματι, από τα 16 του άρχισε να δείχνει ότι μπορεί να σταθεί σαν παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Στην αρχή μάγεψε, όμως μετά τραυματίστηκε. Και ξανατραυματίστηκε. Και πάλι!
Ο Μάικλ Όουεν ήταν ο παίκτης που θα μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα και της Λίβερπουλ, αν συνέχιζε να προσφέρει έτσι, αλλά και της εθνικής Αγγλίας. Ένας απίστευτος παίκτης με έκρηξη και τεχνική.
Ωστόσο, τα γόνατά του δεν άντεξαν. Κι από ένα σημείο και μετά άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα και να μην εκπληρώνει τις προσδοκίες.
Στο νησί, πάντως, κατανοούσαν εξ΄ αρχής τα προβλήματα με τα γυάλινα γόνατα και πάντα τον στήριζαν και τον εκτιμούσαν.
Ο Όουεν αγωνίστηκε στη Λίβερπουλ από το 1996 έως 2004 με 216 συμμετοχές και 118 γκολ, ενώ στις ακαδημίες της ήταν από το 1991.

Αργότερα πήγε για μια σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης (36 συμμετοχές, 13 γκολ), συνέχισε στη Νιούκαστλ για μια τετραετία, για να τον επιλέξει ο Φέργκιουσον για τη Γιουνάιτεντ από το 2009 έως 2012 (31 συμμετοχές, 5 γκολ).
Αγωνίστηκε με όλες τις εθνικές Αγγλίας από την U-15. Με την εθνική ανδρών είχε 89 συμμετοχές από το 1998.
Με τη Λίβερπουλ κατέκτησε ένα Kύπελλο κι ένα κύπελλο ΟΥΕΦΑ και με τη Γιουνάιτεντ ένα πρωτάθλημα.




Πηγή: sportdog.gr

Παλαβά για Θρύλο, "Χ" στη Λεωφόρο, ανάλυση ΠΑΟΚ!!

Ρεσιτάλ Αλέφαντου στο sportdog για κλήρωση Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, ανάλυση για τα προβλήματα του ΠΑΟΚ, το ματς Παναθηναϊκός-Ατρόμητος και το 5-3-2 της Γαλατά! Ακούω κάτι πράγματα για την κλήρωση του Ολυμπιακού παλαβά. Εγώ θα πω τούτο: Όλες οι ομάδες με τις οποίες μπορεί να κληρωθεί ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλές, ακόμα και η Μάντσεστερ δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είναι τον Μάρτιο. Εδώ διαβάζω ότι σκέφτονται να επαναφέρουνε τον Φέργκιουσον!
Με ρωτάει ο Σινάνογλου τι πιστεύω ότι θα κάνει ο Φέργκιουσον αν του το ζητήσουν. Πιστεύω ότι θα πει "ναι"! Διότι έχει ξεκουραστεί, πήρε την ηδονή του ότι είναι αναντικατάστατος, αφού το ίδιο αυτό υλικό πέρσι σάρωνε ενώ φέτος με τον Μόγιες πελαγοδρομεί. Άλλωστε και πριν λίγα χρόνια είχε ανακοινώσει ότι σταματάει, αλλά δεν άντεξε και γύρισε. Είχε και καλό τιμ πέρσι η Μάντσεστερ, καλό γυμναστή, προπονητή τερματοφυλάκων κ.λ.π., αλλά ο Μόγιες δεν τους ήθελε, τους άλλαξε.
Εγώ θεωρώ ότι με όποια ομάδα από αυτές κληρωθεί ο Ολυμπιακός, θα είναι επιτυχία αν της πάρει 1 βαθμό, στο Καραϊσκάκη. Αυτή είναι η άποψή μου. Αν πέσει δε με την Ατλέτικο που πολλοί τη θέλουν επειδή δεν έχει μεγάλο όνομα: Θα σε καταστρέψει! Είναι τρομερή ομάδα. Έχει πολύ καλή άμυνα και κέντρο που σε πνίγει, από πέρσι συνεχώς έλεγα ότι θα κάνει θριάμβους, η πορεία της φέτος σε Ισπανία και Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι τυχαία, φαινόταν ότι έρχεται. Έχει παικταράδες, έχει προπονηταρά, πιέζει πολύ στο κέντρο και στην άμυνα, μπροστά θα σου κάνει γκολ οπωσδήποτε με τον Κόστα και τον Κόκε, είναι σκληρή ομάδα, δεν γλιτώνεις.

Ενώ στη Μάντσεστερ όπως είναι τώρα υπάρχουν κενά στην άμυνά της. Οι αγγλικές ομάδες όμως έχουν άλλο ρυθμό που δεν μπορεί να ακολουθήσει εύκολα ελληνική ομάδα. Το δείχνει άλλωστε η πολύ κακή παράδοση που έχει με αυτές ο Ολυμπιακός. 
Σε ό,τι αφορά το Παναθηναϊκός - Ατρόμητος, η στήλη βγαίνει πρωί Σαββάτου τώρα, δηλαδή πολύ πριν τον αγώνα. Αν ο Ατρόμητος δεν είχε τρεις σημαντικές απουσίες, Ναπολεόνι, Ταυλαρίδη, Καραγκούνη, θα έλεγα ότι μπορεί ακόμα και το διπλό. Τώρα έτσι όπως είναι θα πάει για την ισοπαλία.

Ο Ατρόμητος κομπλέ είναι πολύ καλή ομάδα, τον διέλυσε τον ΟΦΗ στο προηγούμενο ματς, παίζει πολλές φορές το 4-4-2 καταπληκτικά. Στο προηγούμενο ματς μάλιστα δεν είχε πάλι τον Ναπολεόνι και έπαιξε ο Παπαδόπουλος μπροστά μαζί με τον μικρό. Οι σέντερ μπακ του ΟΦΗ ήταν κίνδυνος θάνατος επειδή τους πίεζε μπροστά ο Ατρόμητος, είχε πρέσινγκ και στο κέντρο με δύο τρεχαλατζήδες Ιγκλέσιας- Δημούτσο, και δεξιά έναν καταπληκτικό Ούμπιντες ο οποίος ερχόταν προς τον άξονα, δεν έπαιζε στη γραμμή. Από την άλλη πλευρά είχε τον Μπρίτο. Ειδικά ο Ούμπιντες πολύ καλός, χώνεται πίσω από τους κυνηγούς, πρεσάρει, πασάρει τρέχει. Παίζει γρήγορα ο Ατρόμητος και έχει καλή άμυνα. Αν είχε τον Ταυλαρίδη τώρα, θα μπορούσε να παίξει και 5-3-2 στη Λεωφόρο με το υλικό που έχει.

Μέχρι και ο Μαντσίνι έπαιξε 5-3-2 με τη Γαλατά απέναντι στη Γιουβέντους και την απέκλεισε από το Τσάμπιονς Λιγκ! Φοβερός ήταν ο Σνάιντερ, παρά την ηλικία του δεν έχει τέτοιο παίκτη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που διαβάζω ότι τον θέλει.

Η Γαλατά είχε δύο κυνηγούς μπροστά τον Ντρογκμπά και τον Γιλμάζ, και από πίσω τους είχε τον Σνάιντερ να παίζει μπροστά από τους δύο αμυντικούς χαφ. Τα μπακ γίνονταν χαφ, είχε και 3 στόπερ, εξαιρετικό στήσιμο, μου άρεσε πολύ η Γαλατά.

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός με την Άλκμααρ στην Τούμπα, έχασε την πρωτιά στον όμιλο, στο τέλος ισοφάρισε ένας πιτσιρικάς που μπήκε, ο Πόζογλου, γρήγορος μου φάνηκε αυτός και θρασύς, θέλω να τον ξαναδώ γιατί με ένα ματς δεν μπορείς να ξέρεις.

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο αργή ομάδα, είναι και προβλέψιμος. Θα σας δώσω μερικά παραδείγματα. Ο Κίτσιου λόγου χάρη. Νέο παιδί, βγαίνει ωραία μπροστά, αλλά έχει μόνο το δεξί πόδι, δεν κάνει τίποτα αν του κλείσεις το δεξί πόδι, τον μπλοκάρεις. Το ίδιο έβλεπα στο ματς και με τον Λούκας δεξιά γιατί δεν έβαλε τον Σαλπιγγίδη. Ο Λούκας είναι αριστεροπόδαρος, από έξω δεν μπορεί να σου φύγει με τίποτα, τον μπλοκάρεις εύκολα να μη φύγει από μέσα. Ο Στοχ δεν μπαίνει μέσα στην περιοχή χωρίς την μπάλα, δεν κάνει κίνηση χωρίς την μπάλα, θέλει στα πόδια να την έχει.

Τι γίνεται λοιπόν. Ενώ ο Λίνο βγαίνει ωραία μπροστά και έχει εκπληκτική σέντρα, δεν γεμίζει την περιοχή με παίκτες ο ΠΑΟΚ. Τώρα έπαιζε πίσω από τον Αθανασιάδη ο Κωνσταντινίδης ο οποίος δεν πατούσε περιοχή. Έπρεπε να πατάει περιοχή ο πίσω από τον φορ, έπρεπε να κάνει κίνηση προς τα μέσα ο έξω δεξιά, πρέπει να κάνει κίνηση χωρίς την μπάλα ο Στοχ, ώστε να μην είναι μόνος του ο Αθανασιάδης στην περιοχή. Ένας Αθανασιάδης μάλιστα που όπως έχω ξαναπεί, δεν ξέρει μπάλα, δεν μπορεί να πάρει μόνος του ενέργειες και να αναστατώσει, περιμένει την μπάλα να τη σπρώξει μέσα. Έτσι κλείνεται εύκολα.

Ένα παράδειγμα έδωσα για το πώς είναι προβλέψιμος ο ΠΑΟΚ. Δεν άγγιξα καν το θέμα των ανασταλτικών χαφ και των στόπερ, την αργότητα του ΠΑΟΚ ανασταλτικά την ανέδειξε για τον πολύ κόσμο ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη, εγώ βέβαια τα έλεγα μήνες πριν βλέποντας τον ΠΑΟΚ.

Ο Σαββίδης δεν ξέρω τι μυαλά κουβαλάει ή τι του λένε οι δίπλα του, πρέπει να το χειριστεί αλλιώς στις μεταγραφές αν πραγματικά είναι αποφασισμένος να χτυπήσει πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται σοβαρές μεταγραφές. 
Πηγή: sportdog.gr

Πήρε διπλό και… αβαντάζ ο Πανιώνιος!!

Μεγάλο «διπλό» του Πανιωνίου στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ (100-91), για την 10η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ, που του δίνει αβαντάζ για την κατάληψη της τρίτης θέσης της κανονικής περιόδου.

Πήρε διπλό και… αβαντάζ ο Πανιώνιος
Σημαντική εκτός έδρας νίκη με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ πήρε ο Πανιώνιος. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν στην Πυλαία του «Δικεφάλου του Βορρά» με 100-91, σε ένα ματς που είχαν τον πρώτο λόγο από την αρχή. Το «διπλό» αυτό τους δίνει παράλληλα το αβαντάζ για την κατάληψη της τρίτης θέσης της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπήκε δυνατά και δεν άφησε περιθώρια στους γηπεδούχους. Παρόλα αυτά τα… χρειάστηκε στο τέλος όταν ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά (75-74), όμως έδειξε ψυχραιμία και έφτασε σε μία μεγάλη νίκη.

ΜακΚόλουμ ο κορυφαίος των νικητών. Ο Κούπερ ξεχώρισε για τους γηπεδούχους.

Το ματς



Ο Πανιώνιος ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι. Τα πολύ καλά ποσοστά του σε δίποντα και τρίποντα (5/8 δίποντα, 5/6 τρίποντα) τον έβαλαν από την αρχή στη θέση του οδηγού και τον έφεραν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου στο +13 (13-26). Ο ΠΑΟΚ εξάλλου εκτός από την αμυντική αδυναμία που εμφάνισε ήταν και ιδιαιτέρως άστοχος (4/11 δίποντα, 0/1 τρίποντα). Και τα πράγματα δεν άλλαξαν στη συνέχεια. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να βρουν τον τρόπο να σταματήσουν τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου και παρά τη βελτίωσή τους στον επιθετικό τομέα οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια στο -12 (36-48).

Οι «κυανέρυθροι» συνέχισαν να ελέγχουν το ρυθμό και στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου φτάνοντας ακόμα και στο +16 (45-61). Κάπου εκεί ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντέδρασε. Απάντησε με σερί 9-0 μειώνοντας στους 7 (54-61), όμως ο Πανιώνιος βρήκε λύσεις και αποκατέστησε στο τέλος της περιόδου τη διψήφια διαφορά, 58-69. Με τον Κούπερ να τον οδηγεί, ο ΠΑΟΚ πέρασε στην αντεπίθεση στο χρόνο που απέμενε. Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των φιλοξενούμενων και με επιμέρους 17-3 όχι μόνο ροκάνισε τη διαφορά αλλά πέρασε μπροστά (75-74) για πρώτη φορά στο παιχνίδι, πέντε λεπτά πριν το τέλος. Ο Πανιώνιος απάντησε με σερί 11-0 για το 75-85. Στα τρία λεπτά που απέμεναν οι γηπεδούχοι προσπάθησαν, όμως οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ήταν ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι φτάνοντας στο τελικό 91-100.


Τα δεκάλεπτα: 13-26, 36-48, 58-69, 91-100

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 4, Κούπερ 22 (2), Χαραλαμπίδης 11 (1), Τσόχλας 8 (2), Βουτσίτσεβιτς, Τσαϊρέλης 8, Δέδας, Μαργαρίτης 11 (5 κλεψίματα), Καλλές, Μπόγρης 17 (7 ριμπάουντ), Κασελάκης 10 (2), Κονιάρης

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 26 (5), Ντούβνιακ 4, Κάρτερ 14 (1), Μίλμπουρν 15 (1), Αθανασούλας 3, Μπατής 5 (6 ασίστ), Σκορδίλης 8, Λάνγκφορντ 12, Μισέλ, Σίμτσακ 2, Κυρίτσης 8, Σαλούστρος 3 (5 ριμπάουντ) Πηγή: sport-fm.gr

Απόδραση για... εξάδα!!

Μια ανάσα απ’ τις θέσεις των πλέι οφ ανέβηκε η Δόξα Κατωκοπιάς, αφήνοντας πίσω την ΑΕΚ, μετά το μεταξύ τους 2-1 στην 13η αγωνιστική της Α’ Εθνικής Κύπρου.

Απόδραση για... εξάδα
Για μια θέση στην εξάδα «μονομάχησαν» Δόξα Κατωκοπιάς και ΑΕΚ Λάρνακας, με τους πρώτους να πλησιάζει μια ανάσα απ’ τις θέσεις των πλέι οφ.

Η Δόξα επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ και ανέβηκε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, τρεις βαθμούς πίσω απ’ την έκτη θέση, αφήνοντας τους γηπεδούχους στην ένατη θέση.

Το γκολ του Πεδρίτο στο 25’ άνοιξε το σκορ για την Δόξα, ενώ η αποβολή του Πιντάδο στο 54’ αποδυνάμωσε αισθητά την ΑΕΚ.

Και παρότι ο Πεδρίτο στο 71’ κέρδισε πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Λόμπο, οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν, μειώνοντας στο 82’ με τον Ρέινα.

Αναλυτικά η 13η αγωνιστική:

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου

Νέα Σαλαμίνα – Αλκή 2-1
(63’ Χέλιο,77’ Λιόν –29’ Δημητρίου)

ΑΕΚ Λάρνακας – Δόξα Κατωκοπιάς 1-2
(82’ Ρέινα – 25’ Πεδρίτο, 71’ πεν. Λόμπο)


ΑΕΛ Λεμεσού – ΑΕΚ Κουκλιών (19.00)

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου
Παραλίμνι – Εθνικός Άχνας (17.00)
Ερμής – Ανόρθωση (18.00)

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου
ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια (19.00)
Άρης Λεμεσού – Απόλλων Λεμεσού (19.00)

Η επόμενη αγωνιστική (14η):
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου
Άρης Λεμεσού – Αλκή (17.00)
Ερμής – Απόλλων Λεμεσού (18.00)

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου
Παραλίμνι – ΑΠΟΕΛ (15.00)
ΑΕΚ Λάρνακας – ΑΕΚ Κουκλίων (17.00)
ΑΕΛ Λεμεσού – Εθνικός Άχνας (18.00)

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου
Νέα Σαλαμίνα – Δόξα Κατωκοπιάς (19.00)Πηγή: sport-fm.gr

«Κερνάει» η Παρί!

Άνετο απόγευμα στην έδρα της Ρεν, 3-1, πέρασε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και η παρέα του και διατήρησαν χωρίς να ιδρώσουν την Παρί Σεν Ζερμέν σε απόσταση ασφαλείας από τη δεύτερη θέση.

«Κερνάει» η Παρί
Εύκολο πέρασμα από την έδρα της Ρεν είχε η Παρί Σεν Ζερμέν, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος. Οι Παριζιάνοι δεν δυσκολεύτηκαν στο «Ρουτ ντε Λοριάν» και πήραν τη νίκη με σκορ 3-1.

Η ομάδα του Μπλαν πήρε το προβάδισμα στο 19ο λεπτό με τον Τιάγκο Μότα. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του ημίχρονο και στη συνέχεια ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 52’ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Οι αξιόμαχοι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν με τον Αλεσαντρίνι στο 67ο λεπτό, όμως ο Έντισον Καβάνι τους... έσβησε τις ελπίδες σκοράροντας στο 90’ για το τελικό 3-1.

Έτσι η Παρί, που έφτασε τους 43βαθμούς, παρέμεινε στην πρώτη θέση με διαφορά πέντε βαθμών από τη δεύτερη Μονακό (38β.), που αντιμετωπίζει την Γκινγκάμπ εκτός έδρας (Σάββατο 21.00).

Αναλυτικά η 18η αγωνιστική:

Παρασκευή(13/12)

Μονπελιέ- Σεντ Ετιέν 0-1
(75' Γκραντέλ)

Σάββατο(14/12, 21:00)

Ρεν- Παρί Σ. Ζ. 1-3
(67' Αλεσαντρίνι - 19' Μότα, 51' Ιμπραΐμοβιτς, 90' Καβάνι)

Αζαξιό- Λοριάν(21:00)
Εβιάν-Ρεμς(21:00)
Γκινγκάμπ- Μονακό(21:00)
Ναντ-Τουλούζ(21:00)
Νις-Σοσό(21:00)

Κυριακή(15/12)

Μπορντό- Βαλενσιέν(15:00)
Λιλ-Μπαστιά(18:00)
Λιόν-Μαρσέιγ(22:00)

Επόμενη αγωνιστική(19η)

Παρασκευή(20/12)

Μονακό- Βαλενσιέν(21:30)

Σάββατο(21/12)

Σεντ Ετιέν- Ναντ(18:00)
Μπαστιά-Μονπελιέ(21:00)
Νις-Εβιάν(21:00)
Ρεμς-Αζαξιό(21:00)
Σοσό-Ρεν(21:00)
Τουλούζ-Γκινγκαμπ(21:00)

Κυριακή(22/12)

Μαρσέιγ-Μπορντό(15:00)
Λοριάν-Λιόν(18:00)
Παρί Σεν Ζερμέν-Λιλ(22:00)Πηγή: sport-fm.gr

Ο Μουρίνιο… σε γυρεύει!!

Δεν έφτανε η εξάρα απ’ τη Σίτι. Η Άρσεναλ -έστω και χωρίς να πει αλεύρι- ξέρει πλέον ότι τη… γυρεύει ο Μουρίνιο! Αφού λύγισε 2-1 την Κρίσταλ Πάλας, η Τσέλσι μείωσε και πάει για κορυφή στο «Emirates»!

Ο Μουρίνιο… σε γυρεύει! (video)
Η εξάρα της Μάντσεστερ Σίτι στην Άρσεναλ ήταν «λουκούμι» και για τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου. Κι ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν αφήνει τέτοια δώρα χωρίς να τα… ξετυλίξει!

Έστω κι αν ζορίστηκε περισσότερο απ’ όσο περίμενε, η Τσέλσι καθάρισε την Κρίσταλ Πάλας και κόλλησε την ανάσα της στην πλάτη των «κανονιέρηδων». Με τους Τόρες και Ραμίρες λοιπόν να γράφουν το 2-1, απειλεί πλέον να τους γκρεμίσει μέσα στο σπίτι τους απ’ την κορυφή (στο μεγάλο ντέρμπι της ερχόμενης εβδομάδας στο «Emirates»).

Την ίδια ώρα ωστόσο που ανάβει η μάχη του τίτλου, μάλλον θα πρέπει να προστεθεί άλλος ένα όνομα στους μνηστήρες του. Αυτό της Έβερτον! Εκτός κι αν δεν είναι πορεία πρωταθλητισμού το να μένει εννέα αγωνιστικές αήττητη και μ’ εντυπωσιακές νίκες όπως το 4-1 επί της Φούλαμ του (βασικού) Γιώργου Καραγκούνη να πλησιάζει στους τέσσερις πόντους την κορυφή!

Αντίθετα, λιγότερο αξιόπιστη αποδείχθηκε η Νιούκαστλ. Οι «καρακάξες» πήραν ξανά γκολ απ’ τον εκπληκτικό Γκουφράν, αλλά δεν πήραν και τη νίκη με τη σκληροτράχηλη Σαουθάμπτον, που απάντησε με τον Ροντρίγκες κι έφυγε με το 1-1 απ’ το «Σεντ Τζέιμς Παρκ».

Την ίδια ώρα, η Κάρντιφ έπαιρνε βαθιά βαθμολογική ανάσα, εξαργυρώνοντας ένα γκολ του Γουίτινχαμ με πολύτιμο τρίποντο απέναντι στη Γουέστ Μπρομ (1-0) και βυθίζοντας αυτή στους μπελάδες. Εκεί όπου παρέμεινε βουτηγμένη και η Γουέστ Χαμ, αδυνατώντας να «σπάσει» τη φιλότιμη -αλλά ουραγό- Σάντερλαντ (0-0).

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Σάββατο, 14/12 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ 6-3
(14’ Αγουέρο, 39’ Νεγκρέδο, 50’, 88’ Φερναντίνιο, 66’ Σίλβα, 90’+6’ πεν. Τουρέ - 31’, 63’ Γουόλκοτ, 90’+3’ Μερτεζάκερ)

Κάρντιφ-Γουέστ Μπρομ 1-0
(66’ Γουίτινχαμ)

Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας 2-1
(16’ Τόρες, 35’ Ραμίρες - 29’ Σαμάκ)

Έβερτον-Φούλαμ 4-1
(18’ Όσμαν, 73’ Κόουλμαν, 84’ Μπάρι, 90’+2’ Μιραλάς - 67’ πεν. Μπερμπάτοφ)

Νιούκαστλ-Σαουθάμπτον 1-1
(28’ Γκουφράν - 66’ Ροντρίγκες)

Γουέστ Χαμ-Σάντερλαντ 0-0

Χαλ-Στόουκ (19:30)

Κυριακή, 15/12

Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)
Νόριτς-Σουόνσι (15:30)
Τότεναμ-Λίβερπουλ (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (17η)

Σάββατο, 21/12 (17:00)

Λίβερπουλ-Κάρντιφ (14:45)
Κρίσταλ Πάλας-Νιούκαστλ
Φούλαμ-Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ
Στόουκ-Άστον Βίλα
Σάντερλαντ-Νόριτς
Γουέστ Μπρομ-Χαλ

Κυριακή, 22/12

Σαουθάμπτον-Τότεναμ (15:30)
Σουόνσι-Έβερτον (18:00)

Δευτέρα, 23/12

Άρσεναλ-Τσέλσι (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

«Κλείνει» ο Αθανασίου!!

Προσπάθεια να ενισχύσει το ρόστερ της κάνει η Καβάλα και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

«Κλείνει» ο Αθανασίου
Κατά πάσα πιθανότητα, η πρώτη μεταγραφική κίνηση των «Αργοναυτών» θα είναι ο τερματοφύλακας, Νάσος Αθανασίου. Ο 22χρονος πορτιέρο έμεινε ελεύθερος από τον Απόλλωνα Σμύρνης και φαίνεται πως η Καβάλα έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτησή του.

Ο Σεμπάστιαν Τιζάι έχει αποχωρήσει από τους Καβαλιώτες και έτσι ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Μαραντάς αναζητούσε έναν γκολκίπερ για να τον αντικαταστήσει. Ο Νάσος Αθανασίου αναμένεται να ηπογράψει τις προσεχείς ημέρες και να ξεκινήσει δουλειά στην Καβάλα.

Όσον αφορά το αγωνιστικό μέρος και το προσεχές ματς με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, η τεχνική ηγεσία είναι στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει σε όλους πλην του Παντελή Ντουτσαρίδη και του Χρυσόστομου Ρεβυθόπουλου, οι οποίοι εκτίουν την ποινή της τιμωρίας τους.Πηγή: sport-fm.gr

Να κλάψει ή να γελάσει η Ρεάλ;

Βρέθηκε να χάνει με δύο γκολ και να παίζει με δέκα παίκτες. Εν τέλει, η Ρεάλ ισοφάρισε και πήρε ένα βαθμό κόντρα στην Οσασούνα (2-2), που βάσει των συνθηκών είναι καλός, βάσει βαθμολογίας όχι!

Να κλάψει ή να γελάσει η Ρεάλ; (video)
Εκεί που προσπαθεί να πιάσει τις Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης, η Ρεάλ τα κάνει... μούσκεμα! Η «βασίλισσα» πήγε στην Παμπλόνα και πήρε μόνο τον βαθμό της ισοπαλίας, χάρη στο τελικό 2-2, που μάλλον την κάνει να αισθάνεται ικανοποιημένη, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι!

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, αφού χάρη σε δύο γκολ του Ριέρα στο 16’ και στο 39’ πήραν μεγάλο προβάδισμα, βάζοντας δύσκολα στους Μαδριλένους, που έβλεπαν τους Ρονάλντο και Μπέιλ να μην μπορούν να βρουν λύσεις!

Και τα ζόρια έγιναν χειρότερα, όταν ο Σέρχιο Ράμος «κρέμασε» την ομάδα του και αποβλήθηκε στο 44’! Ευτυχώς για τη Ρεάλ, ένα λεπτό μετά κατάφερε να μειώσει με τον Ίσκο, δίνοντας νέο ενδιαφέρον και ψυχολογία στην ομάδα του για την ανατροπή. Μια ανατροπή, όμως, που δεν ερχόταν, παρά τις προσπάθειες του «CR7», ενώ χρειάστηκε και η συμβολή του Ντιέγκο Λόπεζ για να διατηρήσει στο κόλπο την «βασίλισσα».

Κι αφού οι αριθμητικές ισορροπίες ήρθαν στα... ίσα τους, με την αποβολή του Σίλβα στο 79’, ήρθε ο Πέπε ένα λεπτό αργότερα να διαμορφώσει το τελικό 2-2 που ναι μεν χάρισε ένα πόντο στους «μερένχες», όμως μπορεί να δουν ξανά την πλάτη και το -5 των δύο πρωτοπόρων, εφόσον αυτοί τα πάνε καλύτερα!


Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου
Λεβάντε – Έλτσε 2-1
(41’, 80’ Μπαράλ – 26’ Σαπουνάρου)

Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου
Οσασούνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

Ράγιο Βαγιεκάνο – Γρανάδα (19:00)
Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ (21:00)
Μάλαγα – Χετάφε (23:00)

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου
Αλμερία – Εσπανιόλ (13:00)
Σοσιεδάδ – Μπέτις (18:00)
Σεβίλλη – Αθλέτικ Μπιλμπάο (20:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου
Βαγιαδολίδ – Θέλτα (23:00)

Η επόμενη αγωνιστική:
(20-22/12)

Έλτσε – Μάλαγα
Βιγιαρεάλ – Σεβίλλη
Μπέτις – Αλμερία
Ατλέτικο Μαδρίτης – Λεβάντε
Γρανάδα – Σοσιεδάδ
Εσπανιόλ – Βαγιαδολίδ
Χετάφε – Μπαρτσελόνα
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαγιεκάνο
Θέλτα – Οσασούνα
Βαλένθια – Ρεάλ ΜαδρίτηςΠηγή: sport-fm.gr

Στο τέλος… Δράμα!!

Μεγάλη νίκη στην Πάτρα επί του Απόλλωνα πήρε ο ΚΑΟΔ με 64-62 για τη δέκατη αγωνιστική της Α1. Ανατροπή με 24-10 στην τελευταία περίοδο για την ομάδα του Μάρκοβιτς.

Στο τέλος… Δράμα
Επαρχιακό ντέρμπι με τα όλα του έγινε στο κλειστό της Περιβόλας, με τον Απόλλωνα να δείχνει πως δεν χάνει τη νίκη μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά τον ΚΑΟΔ με τρομερή αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο να φεύγει με 64-62 και να φτάνει τις πέντε νίκες στο πρωτάθλημα υποχρεώνοντας στη δεύτερη ήττα εντός έδρας τους Πατρινούς. Τζόουνς με 15 και Μπάβτσιτς με 14 οι κορυφαίοι των νικητών, Ντάνιελ και Μπολντς είχαν από 17 για τους γηπεδούχους, αλλά ο τελευταίος ήταν άστοχος στο φινάλε.

Το ματς

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, με κύριο χαρακτηριστικό την αστοχία εκατέρωθεν, οι γηπεδούχοι με οδηγούς τους Μπολντς και Ντάνιελ ξέφυγαν-παρά τις προσπάθειες του Μπάβτσιτς-με 27-17 και έκλεισαν το ημίχρονο στο +8, 31-23. Με κάρφωμα του Ντάνιελ η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά στους έντεκα (36-25) δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, όμως ακολούθησαν οκτώ αναπάντητοι πόντοι των Δραμινών που πλησίασαν στο τρίποντο, 36-33. Το τελευταία μισό της τρίτης περιόδου, πάντως, ανήκε και πάλι στους Αχαιούς που με πρωταγωνιστή τον Τέιλορ έφτασαν στο 52-39. Τίποτα όμως δεν είχε κριθεί, καθώς οι φιλοξενούμενοι με επί μέρους σκορ 16-2 ανέτρεψαν τα πάντα και στα μέσα της τρίτης περιόδου πέρασαν μπροστά (54-55). Το καλάθι του Τέιλορ έβαλε ξανά μπροστά τον Απόλλωνα με 60-59, αλλά ένα τρίποντο του Μάρκοβιτς και δύο βολές του Μπράουν έφεραν τον ΚΑΟΔ στο +4 (60-64) στο τελευταίο λεπτό. Ο Ντάνιελ με κάρφωμα μείωσε στο καλάθι, ο Τζόουνς υπέπεσε σε λάθος και οι Πατρινοί είχαν την ευκαιρία να αποφύγουν την ήττα, όμως Μπολντς και Αργυρόπουλος δεν βρήκαν στόχο με αποτέλεσμα οι Δραμινοί να πάρουν τη νίκη.

Δεκάλεπτα: 12-11, 31-23, 52-40, 62-64.

Απόλλων Πατρών (Βετούλας): Χιλ 6, Αργυρόπουλος 8, Τέιλορ 11, Ντάνιελ 17, Λιανός, Οικονομόπουλος, Πελεκούδας, Νιφόρας 2, Ζαφείρης, Τρεπάλοβατς 1, Χοτ, Μπολντς 17.

ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης 9, Τσόβιτς 3, Τζόουνς 15, Μπράουν 9, Βον 4, Μάρκοβιτς10, Σπυριδωνίδης, Μπάβτσιτς 14, Ζάρας, Μπένας.

Διαιτητές: Πηλοΐδης-Σώμος-Δεσλής (Σπυρίδωνος)Πηγή: sport-fm.gr

Αγχώθηκε αλλά νίκησε ο Ίκαρος!!

Τρίτη νίκη στην Α1 μπάσκετ για τον Ίκαρο, που επικράτησε 72-71 του Ηλυσιακού στη Χαλκίδα για την 10η αγωνιστική. Προβάδισμα 16 π. απώλεσαν οι γηπεδούχοι, μοιραίος για τους φιλοξενούμενους ο Σμιθ.

Αγχώθηκε αλλά νίκησε ο Ίκαρος
Ο Ίκαρος Χαλκίδας επέδειξε τάσεις… αυτοκτονίας, κόντρα στον μαχητικό Ηλυσιακό, αλλά στο τέλος πανηγύρισε την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα, με σκορ 72-71 στο ντέρμπι ουραγών. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι για τριάντα λεπτά, προηγήθηκαν μέχρι και με 16 πόντους διαφορά, όμως με απίθανο come back οι φιλοξενούμενοι, παραλίγο να πάρουν τη νίκη στο τέλος, αλλά ο Σμιθ ήταν άστοχος στα δύο σουτ που επιχείρησε.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Μανωλόπουλος, Ρίτσαρντς και ο καθοριστικός στο τέλος Γκαγκαλούδης, ξεχώρισε για τον μόνο στη τελευταία θέση πλέον Ηλυσιακό ο Καυκής, που πήρε ουσιαστικές βοήθειες μόνο από τον Δορκοφίκη.

Ο αγώνας:

Φορτσάτος μπήκε στο ματς ο Ίκαρος, που προηγήθηκε 8-0 στο 3΄με τον Μανωλόπουλο να ηγείται στο σκοράρισμα. Στην επιθετική εξίσωση των γηπεδούχων μπήκαν και οι Ρίτσαρντς, Άσκα με αποτέλεσμα το 15-6 στο 6΄, με τον Ηλυσιακό να κάνει λάθη και να βρίσκει λύσεις μόνο με τον Καυκή. Οι παίκτες του Λυκογιάννη συνέχισαν να είναι εξαιρετικοί επιθετικά και να εκμεταλλεύονται την αστοχία των αντίστοιχων του Λιόγα και ολοκλήρωσαν τη πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 23-15. Η άνοδος των Δορκοφίκη και Άντερσον βοήθησε τον Ηλυσιακό να μειώσει σε 27-24 στο 13΄.

Με τους Στραντ και Μανωλόπουλο να ευστοχούν σε διαδοχικές προσπάθειες, ο Ίκαρος, που στο μεταξύ είχε εκμηδενίσει με την άμυνα του τον Στέφενς, ανέκτησε και πάλι διαφορά έντεκα πόντων (37-26 4΄30΄΄ πριν το ημίχρονο). Ο εξαιρετικός για ένα ακόμα παιχνίδι φέτος, Καυκής, προσπαθούσε να φέρει ξανά σε απόσταση αναπνοής την ομάδα των Ιλισίων, που είχε όμως τρομερό πρόβλημα στην περιφερειακή άμυνα. Οι γηπεδούχοι, εκτός από τον… σεληνιασμένο Μανωλόπουλο (14π. στο ημίχρονο) σούταραν εξαιρετικά στα τρίποντα (8/13) και προηγήθηκαν με τη μεγαλύτερη διαφορά (+12) στην ανάπαυλα.

Με επί μέρους 9-2 στο πρώτο τρίλεπτο του 3ου δεκαλέπτου, ο Ηλυσιακός μείωσε σε 48-43, άλλα ακολούθησε 11-2 του Ικάρου με τους Ρίτσαρντς και Γκόβενς να κάνουν ο,τι θέλουν την άμυνα των φιλοξενούμενων για το 59-45, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι, δεν έβρισκαν λύσεις για να «απαντήσουν», καθώς συνέχιζαν να είναι άστοχοι και έτσι η διαφορά πριν μπούμε στο τελευταίο δεκάλεπτο παρέμεινε στο ασφαλές για τον Ίκαρο +14.

Η διψήφια διαφορά υπέρ των γηπεδούχων διατηρήθηκε έξι λεπτά πριν το τέλος (67-56), αφού παρά τα λάθη τους, ο εξαιρετικός κατά τα άλλα στο 4ο δεκάλεπτο, Ηλυσιακός, αστοχούσε στις βολές (9 χαμένες), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πλησιάσει περισσότερο. Δύο λεπτά πριν το τέλος, οι φιλοξενούμενοι με καλάθια των Καυκή και Σμιθ και σερί 7-0, μείωσαν στους τέσσερις (67-63). Ο Δορκοφίκης με 4/4 βολές, «απάντησε» στο δίποντο του θετικού, Γκαγκαλούδη για το 70-67, ένα λεπτό πριν το συναρπαστικό φινάλε.

Ακολούθησαν δύο βολές του Ιωάννου και νέο καλάθι του Γκαγκαλούδη για το 72-69, με 34΄΄ να απομένουν. Ο Μποντζ μείωσε σε 72-71, ο Ρίτσαρντς αστόχησε σε δίποντο, όμως στην τελευταία επίθεση του Ηλυσιακού, ο Σμιθ αστόχησε σε δύο σουτ, δίποντο και μετά από επιθετικό ριμπάουντ τρίποντο και ο Ίκαρος πανηγύρισε τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 46-34, 63-49, 72-71.

Ίκαρος Χαλκίδας (Λυκογιάννης): Στραντ 4, Γκόβενς 7 (1), Άσκα 10, Μανωλόπουλος 16 (4), Σάτον 6 (10ριμπ.), Γκαγκαλούδης 14 (2), Σπανός, Ρίτσαρντς 15 (2), Μπέμπης.
Ηλυσιακός (Λιόγας): Καυκής 17 (2), Αντωνάκης, Σμιθ 7, Δορκοφίκης 14 (1), Στέφενς 5, Ιωάννου 9, Μποντζ 7, Άντερσον 12 (2).

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Ψαριανός, Πουρσανίδης. Πηγή: sport-fm.gr

Turbo ΠΑΣ!!

Τις ορέξεις του ΠΑΣ και του Τόμας Ντε Βινσέντι (δύο γκολ) «πλήρωσε» στους «Ζωσιμάδες» ο Εργοτέλης, που ηττήθηκε με σκορ 2-0 και είδε τους Γιαννιώτες να επιστρέφουν στις νίκες έπειτα από τρία ματς.

Turbo ΠΑΣ!
Καταιγιστικός ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» απέναντι στον Εργοτέλη, για τη 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη με οδηγό τον Τόμας Ντε Βινσέντι, που σημείωσε δύο γκολ (το ένα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 11' και το άλλο με κεφαλιά στο 51'), επέστρεψαν στις νίκες έπειτα από τρεις αγωνιστικές επικρατώντας με σκορ 2-0.

Απόλυτος κυρίαρχος στο ματς ο «Άγιαξ της Ηπείρου», δημιούργησε πολλές ευκαιρίες απέναντι στην προβληματική άμυνα των Κρητικών, που τελείωσαν το παιχνίδι σχεδόν χωρίς να καταφέρουν να απειλήσουν. Έντονα παράπονα των φιλοξενούμενων για γκολ του Μπαντιμπανγκά που ακυρώθηκε -λανθασμένα- στο 63' ως οφσάιντ.

Τους 20 βαθμούς έφτασε ο ΠΑΣ, που ανέβηκε στην 7η θέση αφήνοντας δύο βαθμούς πίσω του την ομάδα του Γιάννη Πετράκη.

Το ματς



Εξαιρετικό ξεκίνημα έκαναν στο ματς οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη. Ο ΠΑΣ μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο και πίεσε αρκετά την άμυνα του Εργοτέλη από τα πρώτα λεπτά του ημιχρόνου. Η... ανταμοιβή για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν άργησε να έρθει, αφού ο Ντε Βινσέντι νίκησε στο 11ο λεπτό τον Αθανασίου από την «άσπρη βούλα» και έκανε το 1-0 έπειτα από παράβαση του Σαρρή στον Τζημόπουλο.

Το γκολ έδωσε μεγάλη ώθηση στους γηπεδούχους που συνέχισαν την πολιορκία μπροστά στα καρέ του Εργοτέλη, που έμοιαζε ανήμπορος να αντιδράσει αμυντικά. Μετά το 30’ οι Κρητικοί κατάφεραν να ρίξουν τον ρυθμό του ΠΑΣ, χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση, με αποτέλεσμα το 1-0 να μείνει μέχρι το φινάλε των πρώτων 45 λεπτών.

Με... άγριες διαθέσεις μπήκαν στο γήπεδο οι παίκτες της ομάδας των Ιωαννίνων και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Τόμας Ντε Βινσέντι έκανε και πάλι τη... ζημιά στην άμυνα των Κρητικών, αφού με εξαιρετική κεφαλιά στο 51’ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων, καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός στο ματς έπεσε. Ο Εργοτέλης έδειξε να συνέρχεται και να αναπτύσσεται σωστά, όμως πλέον ήταν αργά για την ομάδα του Πετράκη, που συνέχιζε να μην μπορεί να απειλήσει την εστία του Βελλίδη. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι μπορούν να αισθάνονται και τυχεροί αφού απειλήθηκαν και με τρίτο τέρμα από τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις των γηπεδούχων στο τελευταίο 20λεπτο.

Οι συνθέσεις:



ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Βίλα, Κοροβέσης (82' Ρουμπουλάκου), Κολοβέτσιος, Ίλιτς (87' Κρητικός), Τσουκαλάς, Τζημόπουλος, Ντάσιος, Ντε Βινσέντι, Στρούνα, Τσάβες (71’ Σκόνδρας)

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Αυγενικού, Βισέντο, Μπέριος

Εργοτέλης (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Πίτσος, Σαρρής (73' Γιοβάνοβιτς), Πελέ, Κοζορώνης (58’ Μπουχαλάκης), Τζανακάκης, Μεχία, Μπαντιμπανγκά, Χαντί (64’ Βερπακόφσκις), Ρομάνο, Διαμαντάκος

Στον πάγκο: Καβουσάκης, Χαλκιαδάκης, Καρντόζο, Ρέντζας

Διαιτητής: Ι.Δελφάκης

Γήπεδο: ΖωσιμάδεςΠηγή: sport-fm.gr

Ισοπεδωτικός!!

Στο πρώτο μέρος «κοιμόσουν». Στο δεύτερο όμως, ο Πλατανιάς «βομβάρδισε» με τρία γκολ την Ξάνθη και πήρε τη νίκη-ανάσα που χρειαζόταν για να «ξεφύγει» από τις χαμηλές θέσεις!

Ισοπεδωτικός!
Κανείς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη, βάσει του πρώτου μέρους και του... ύπνου που δημιουργούσε το θέαμα στα Περιβόλια.

Στο δεύτερο, όμως, ο Πλατανιάς ήταν καταιγιστικός για 25 λεπτά και κατάφερε να σκοράρει τρεις φορές για πρώτη φορά φέτος, επικρατώντας 3-0 της Ξάνθης!

Με την έναρξη της επανάληψης ο Γουνδουλάκης άνοιξε το σκορ από την άσπρη βούλα, ο Τετέ «κλείδωσε» το τρίποντο (65’) και ο Τόρες (71’) έδωσε διαστάσεις θριάμβου!

Έτσι, οι Κρητικοί επέστρεψαν στις επιτυχίες και πήραν σημαντική βαθμολογική «ανάσα», με τους ακρίτες να χάνουν την ευκαιρία να εδραιωθούν στην πεντάδα.

Το ματς


Αν και μεσημεριανό παιχνίδι, στόχος ήταν να δούμε μπαλίτσα και να μην «αποκοιμηθούμε». Δυστυχώς, το δεύτερο έμοιαζε πολύ πιο πιθανό με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στα πρώτα λεπτά. Ναι μεν ο Πλατανιάς ήταν πιο κινητικός, αλλά τι να το κάνεις όταν φάσεις δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα και περίμενες μια ευκαιρία για να «ξυπνήσεις». Είναι χαρακτηριστικό πως έπρεπε να φτάσουμε στο 31’ για να φούμε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, με την κεφαλιά του Σολάρι να περνάει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια των Κρητικών. Τα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους πέρασαν πάλι χωρίς τίποτα, με τους Ζουμπουλάκη και Βάλλα να έχουν από μια καλή προβολή που έσωσαν από πιθανούς «κινδύνους» τις ομάδες τους.

Κι ενώ ενδεχόμενως «τρελαινόσουν» αν έβλεπες το παιχνίδι στα Περιβόλια, την ώρα που Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ έδειναν show στην Αγγλία, τα πάντα άλλαξαν! Στο 47’ ο Μπέλιτς ανατράπηκε από τον Βασιλακάκη, ο Πλατανιάς δικαίως κέρδισε πέναλτι και ο Γουνδουλάκης από την άσπρη βούλα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Αναστόπουλου! Και λίγα λεπτά μετά ο Μάνταλος έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν από κοντά δεν έκανε καλά το πλασέ και ουσιαστικά σπατάλησε τις ελπίδες της Ξάνθης για επιστροφή.

Διότι μετά ήρθε η απόλυτη κατάρρευση με τον Πλατανιά να μετατρέπει τη νίκη σε θρίαμβο! Αφού λοιπόν ο Τσέμα κράτησε στο... κόλπο τους ακρίτες στο 64’ σε σουτ του Κατάι, ένα λεπτό αργότερα ο Τετέ «ξεχάστηκε» στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων, «εκτέλεσε» τον γκολκίπερ τους και έγινε το 2-0 για τους Κρητικούς! Οι γηπεδούχοι δεν έμειναν εκεί και έδωσαν μεγαλύτερη διάσταση στην επιτυχία τους. Στο 71’ ο Τόρες επωφελήθηκε την αμυντική αδράνεια της Ξάνθης, πήρε το ριμπάουντ (μετά από σουτ του Τετέ στο δοκάρι) και έγραψε το τελικό 3-0, που έμεινε ως το τέλος, χάρη στα διαδικαστικά τελευταία λεπτά!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Πλατανιάς (Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ζουμπουλάκης, Φερνάντεζ (84’ Δημήτρης), Ιντζίδης, Αγκίλερα, Τετέ, Μπέλιτς, Τόρες (79’ Μπεριάν), Γουνδουλάκης (52’ Σιώπης), Κατάι

Ξάνθη (Μάουερ): Τσέμα, Γούτας, Βάλλας, Βασιλακάκης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Κάλβο (50’ Τριάδης), Φλίσκας (69’ Ράνος), Μάνταλος, Σολάρι, Σολτάνι (82’ Νάκας)






Πηγή: sport-fm.gr

Λόκχοφ: «Θέλαμε την πρώτη θέση»

Λόκχοφ: «Θέλαμε την πρώτη θέση»Ο Τον Λόκχοφ, μιλώντας στην κάμερα της Nova παραδέχθηκε ότι στόχος όλων στον ΠΑΟΚ ήταν η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο του Europa League.

Ωστόσο υπογράμμισε ότι είναι… βαρύς ο χαρακτηρισμός «μάθημα» για το παιχνίδι του «Δικεφάλου του Βορρά» με την Αλκμαάρ στην Τούμπα στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του άμεσου συνεργάτη του Χουμπ Στέφενς, Τον Λόκχοφ στη Nova.

-για την κατάσταση της ομάδας:

«Η κατάσταση στην ομάδα είναι καλή. Καταφέραμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση, αυτό που θέλαμε δηλαδή να πετύχουμε στην Ευρώπη, αυτό που θέλουμε πριν από κάθε αγώνα. Πάντα είναι καλό να παραμένεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά το φθινόπωρο, μετά τη διακοπή. Ηταν δύσκολος αγώνας Σήμερα (σ.σ. χτες) είχαμε προπόνηση, ορισμένοι ποδοσφαιριστές έμειναν στο γυμναστήριο για αποθεραπεία κι αύριο (σ.σ. σήμερα) θα λάβουμε τις τελικές μας αποφάσεις για τον αγώνα της Κυριακής, ποιος μπορεί να παίξει ποιος δεν μπορεί, όμως φαίνεται πως οι περισσότεροι είναι αρκετά καλά».

- Σχετικά με τους τραυματίες;
«Οι Λόρενς, Νίνης φυσικά δεν υπολογίζονται καθώς έχουν ημέρες μπροστά τους για να ολοκληρώσουν τις αποθεραπείες τους. Σχετικά με τους υπόλοιπους αφού διαπιστώσουμε την κατάστασή τους θα πάρουμε τις αποφάσεις μας».

- Αν κάθε αγώνας συνιστά ποδοσφαιρικό «μάθημα» τότε ο εντός έδρας αγώνας με την ΑΖ Αλκμααρ τί σας δίδαξε;
«Ο χαρακτηρισμός 'μάθημα' θαρρώ πως είναι λίγο υπερβολικός. Αναμφίβολα έπαιξαν καλά. Ηταν ένα δείγμα κλασικού ολλανδικού ποδοσφαίρου και φυσικά πρέπει να διδαχτούμε από αυτό. Φυσικά και θέλαμε την πρώτη θέση στον όμιλο, προσπαθήσαμε, αντιμετωπίσαμε διαφορετικούς ποδοσφαιριστές και για κάθε δικό μας ποδοσφαιριστή ήταν μια εμπειρία. Γιατί όταν παίζεις στην Ευρώπη, αντιμετωπίζεις ομάδες από άλλες χώρες, έχει διαφορά με το εθνικό πρωτάθλημα κι ως ποδοσφαιριστή η όλη διαδικασία σε κάνει καλύτερο».

- Πλέον βρίσκεστε στη συνήθη διαδικασία επαναπροσαρμογής από τα ευρωπαϊκά στα ελληνικά δεδομένα και τον εκτός έδρας αγώνα με την Καλλονή. Οι σκέψεις σας σχετικά;
«Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Έχουμε δώσει αρκετούς αγώνες αλλά είμαστε επαγγελματίες και κάθε ποδοσφαιριστής προτιμά να παίζει πολλά παιχνίδια. Το απολαμβάνει. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στην αποθεραπεία και την αποφόρτιση έπειτα τον αγώνα της Πέμπτης. Έχουμε μια τελευταία προπόνηση, σε κανονικούς ρυθμούς, πριν από την αναχώρησή μας στην Αθήνα. Πρέπει να κάνουμε το παν για να επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη με τους τρεις βαθμούς».

- Στο πίσω μέρος του μυαλού σας υπάρχει η σκέψη μήπως η ομάδα παρουσιαστεί επηρεασμένη από τα δυο ανεπιτυχή αποτελέσματα στις δυο πλέον πρόσφατες εμφανίσεις της;
«Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να μιλήσουμε με τους ποδοσφαιριστές αλλά ήταν δυο διαφορετικοί αγώνες. Αυτό που συνέβη την περασμένη Κυριακή δεν το έχω ξαναδεί, έναν αγώνα με τόσες πολλές ευκαιρίες. Ξέρω βέβαια πως το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι σκοραρίσματος κι εμείς δε σκοράραμε. Κόντρα στην Αλκμααρ δεν τα πήγαμε καλά, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως παραμένουμε στην Ευρώπη. Πρέπει να κοιτάμε τη θετική πλευρά των δεδομένων. Την Κυριακή μας περιμένει ένας άλλος αγώνας. Και γι' αυτό είμαστε επαγγελματίες, πρέπει να προετοιμαστούμε, να συγκεντρωθούμε και να παρουσιαστούμε έτοιμοι».

- Και μια τελευταία ερώτηση. Η ελπιδοφόρα εμφάνιση του Πόζογλου σας δίνει τροφή για σκέψεις πως θα μπορούσατε να πάρετε περισσότερες λύσεις από τα τμήματα υποδομής;
«Το ελπίζουμε. Μπήκε μέσα, έπαιξε καλά, σημείωσε ένα σημαντικό γκολ. Ηταν σημαντικό και γι' αυτόν, είναι νεαρός, καλός ποδοσφαιριστής, διαθέτει ποιότητα. Είναι πεποίθησή μας πως δεν κοιτάμε την ηλικία αλλά την ποιότητα. Την έχει, προπονείται μ' εμάς κι ελπίζουμε ακόμη περισσότεροι νεαροί ποδοσφαιριστές να τον ακολουθήσουν».

«Δένει» Ρισβάνη!!

Νέο συμβόλαιο στον Σπύρο Ρισβάνη αναμένεται να προσφέρουν οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν.

«Δένει» Ρισβάνη
Νέο συμβόλαιο στον Σπύρο Ρισβάνη αναμένεται να προσφέρουν οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν.

Αυτό αναφέρει σήμερα η Sportday στη στήλη «Τρελός του Χωριού» εξηγώντας και τους λόγους για τους οποίους η… πράσινη διοίκηση θα προβεί σε μια τέτοια κίνηση.

Οι πράσινοι τρέφουν απεριόριστη εκτίμηση στον νεαρό αμυντικό. Το περασμένο καλοκαίρι είχε υπογράψει συμβόλαιο με τέλος τον Ιούνιο 2016.

Ωστόσο σε αυτό οι οικονομικές απολαβές του είναι μικρές με αποτέλεσμα, αντίστοιχα μικρή να είναι και η ρήτρα αποδέσμευσης που υπάρχει.

Έτσι στον Παναθηναϊκό έχουν αποφασίσει να προσφέρουν νέο συμβόλαιο με σαφώς καλύτερους οικονομικούς όρους για τον παίκτη και –φυσικά- μεγαλύτερη ρήτρα αποδέσμευσης.Πηγή: sport-fm.gr

Τζενάμο: «Δεν αλλάζει κάτι στη Λεωφόρο»

Σίγουρος ότι ο Ατρόμητος μπορεί να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από τη Λεωφόρου, όπου αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό, εμφανίστηκε ο Λουίτζι Τζενάμο.

Τζενάμο: «Δεν αλλάζει κάτι στη Λεωφόρο»
Τη βεβαιότητα ότι ο Ατρόμητος μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα μέσα στη Λεωφόρο, κόντρα στον Παναθηναϊκό, εξέφρασε ο Λουίτζι Τζενάμο.

«Εμείς έχουμε αποδείξει ότι πάμε σε κάθε γήπεδο να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς», τόνισε ο Ελληνοϊταλός τερματοφύλακας των Περιστεριωτών και πρόσθεσε:

«Κι εμείς ασφαλώς θα πάμε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τζενάμο στο Novasports

Λουίτζι η ομάδα προέρχεται από ένα πολύ καλό αποτέλεσμα με τον ΟΦΗ, παιχνίδι στο οποίο πήγαν όλο βάσει σχεδίου. Είναι ζητούμενο πλέον η διάρκεια;

«Από την αρχή ζητούσαμε διάρκεια. Ερχόμαστε όχι μόνο από ένα καλό αποτέλεσμα αλλά και από μια πολύ καλή εμφάνιση. Αυτό είναι το ζητούμενο, η απόδοση να συνδυάζεται με το αποτέλεσμα, με τους βαθμούς και με τα γκολ μέσα στο γήπεδο. Δεν θέλουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Θεωρώ ότι σε γενικές γραμμές το έχουμε καταφέρει».

Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ ανέδειξε και το γεγονός ότι ο Ατρόμητος έχει δύο ισάξιες εντεκάδες.

«Παρόλο που δεν έχουμε μεγάλο αριθμητικά ρόστερ, άποψή μου είναι ότι έχουμε ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ και έχουμε και αρκετά παιδιά που μπορούν να αγωνιστούν σε διάφορες θέσεις και αυτό δίνει μία επιπλέον δύναμη στα χέρια του προπονητή μας».

Πως περιμένεις το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, που είναι ανεβασμένος σε σχέση με πέρσι αλλά και με την αρχή της σεζόν;

«Εμείς έχουμε αποδείξει ότι πάμε σε κάθε γήπεδο να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, έχει ένα κράμα έμπειρων και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Η Λεωφόρος του δίνει μια έξτρα δυναμική και το γνωρίζουμε αυτό. Κι εμείς ασφαλώς θα πάμε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Πόσο εύκολο είναι ο Ατρόμητος να ακολουθήσει την δική του τακτική σε ένα από τα πιο απαιτητικά ματς του πρωταθλήματος;

«Το πως θα προσαρμοστούμε στον αντίπαλο αυτό είναι δουλειά του προπονητή. Εάν δείτε την εντεκάδα μας, τα περισσότερα παιδιά είμαστε πολύ έμπειροι ποδοσφαιριστές, δεν είμαστε και μικροί σε ηλικία, έχουμε παίξει αρκετά τέτοια παιχνίδια, οπότε αυτό είναι άλλο ένα, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για μας».

Ο Παναθηναϊκός σου έχει κάνει εντύπωση την φετινή σεζόν;

«Η δύναμη της έδρας του δίνει μια ιδιαίτερη δυναμική κι αυτό βοηθάει την ομάδα».

Τί να περιμένει ο κόσμος του Ατρόμητου γι' αυτό το παιχνίδι;

«Συγκέντρωση και πειθαρχία».

Γεμάτο γήπεδο αναμένεται, αυτό αυξάνει τις απαιτήσεις και το κίνητρο ή προσδίδει άγχος;

«Όπως και να' χει, το δεδομένο είναι ότι οι ποδοσφαιριστές θέλουμε γεμάτα γήπεδα. Είτε μας προσδίδει άγχος, είτε αυξάνει τις απαιτήσεις, το ρεζουμέ στο τέλος της ημέρας είναι ότι θέλουμε γεμάτα γήπεδα κι ας είναι κι από αντιπάλους».

Ψάχνει «κόφτη» ο Μαντζουράκης!!

Από αμυντικούς χαφ έχει ξεμείνει η Καλλονή, με τον Γιάννη Μαντζουράκη να αναζητεί λύση έκτακτης ανάγκης εν όψει του αυριανού ματς με τον ΠΑΟΚ.

Ψάχνει «κόφτη» ο Μαντζουράκης
Χωρίς καθαρόαιμους αμυντικούς μέσους είναι πιθανό να αγωνιστεί η Καλλονή στο αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Μαρσέλο είναι τιμωρημένος, ο Σιλιγαρδάκης είναι τραυματίας και η συμμετοχή του Φαρία είναι αμφίβολη, αφού δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στο στήθος και σήμερα θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις.

Για αυτό τον λόγο ο Γιάννης Μαντζουράκης ψάχνει λύση έκτακτης ανάγκης για να καλυφθεί το συγκεκριμένο κενό στο κέντρο της μεσαίας γραμμής των νησιωτών.

Το πιο πιθανό είναι ο Λεάντρο να παίξει ως «κόφτης». Εκτός θα μείνει ο τραυματίας Λεοζίνιο, ενώ εντάξει είναι ο Αναστασιάδης.Πηγή: sport-fm.gr

Φιλοξενούμενος…!!

Φιλοξενούμενος…Ελλείψει χρημάτων για να μπορέσει να γίνει κράτηση σε ξενοδοχείο της Τρίπολης η αποστολή του Πανιώνιου θα περάσει τη νύχτα φιλοξενούμενη στις εγκαταστάσεις που διατηρεί ο Κυριάκος Σκούρας στο Σοφικό Κορινθίας.

Πρόκειται για τη λύση στην οποία αναγκάσθηκαν να καταφύγουν οι άνθρωποι της ομάδας καθώς τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα συνεχίζονται.

Σε προηγούμενες εξόδους από το Λεκανοπέδιο χρειάστηκε να βάλουν το χέρι στην τσέπη άνθρωποι που αγαπούν την ομάδα για να καταλύσει -έστω την ύστατη στιγμή- ο Πανιώνιος σε ξενοδοχείο.

Αυτή τη φορά δεν υπήρχαν λεφτά ούτε για να φάνε οι παίκτες προτού μεταβούν στην Τρίπολη για το παιχνίδι με τον Αστέρα! Τελικά, η λύση βρέθηκε και δεν είναι άλλη από το να μεταβεί η αποστολή στις εγκαταστάσεις του Κυριάκου Σκούρα.Πηγή: sport-fm.gr

«Να είμαστε ο εαυτός μας»

Το πιο σημαντικό παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League είναι αυτό που θα γίνει στη Λεωφόρο μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ατρόμητου.

«Να είμαστε ο εαυτός μας»
Ο Ατρόμητος θα διεκδικήσει τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό και ο Κώστας Γιαννούλης, μιλώντας στη Nova, εξηγεί πώς θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο βασικός αριστερός μπακ χαφ της ομάδας του Περιστερίου στέκεται στις δυσκολίες του ματς και σχολιάζει τον νεανικό Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Κώστα Γιαννούλη στη Nova

Η ομάδα προέρχεται από ένα πολύ καλό παιχνίδι που φάνηκε ότι ο Γιώργος Παράσχος μπορεί να βασίζεται πλέον σε όλο της το ρόστερ, είναι έτσι;

«Με τον ΟΦΗ απέδειξαν πολλά παιδιά ότι αξίζουν να είναι στο ρόστερ μας, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο έτοιμοι κι αυτό είναι χαρά για την ομάδα μας γιατί ξέρουμε ότι μπορούμε να βασιζόμαστε και στους 25 παίκτες που έχει στο ρόστερ της».

Η εμφάνιση κόντρα στον ΟΦΗ είναι η εμφάνιση που θέλετε να έχετε σε διάρκεια στο πρωτάθλημα;

«Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση και μια νίκη που την χρειαζόμασταν. Θέλω να συνεχίσουμε σε αυτόν τον ρυθμό και ευελπιστώ να το κάνουμε και στο ματς με τον Παναθηναϊκό».

Δύσκολο ματς το Σάββατο, ματς τρίτης θέσης και ντέρμπι της αγωνιστικής. Έτσι το βλέπετε κι εσείς;

«Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα φέτος. Παίζει σε ένα ιστορικό γήπεδο με τον κόσμο στο πλευρό του. Αλλά από εκεί και πέρα εμείς πάμε να παίξουμε το παιχνίδι μας και ευελπιστώ να είμαστε εμείς αυτοί που θα νικήσουνε».

Πως σου φαίνεται φέτος αυτός ο νεανικός Παναθηναϊκός;

«Εμένα με χαροποιεί γιατί έδωσε ευκαιρίες σε πολλά νέα παιδιά που δείχνουν ότι μπορεί να ανταπεξέλθουν σε μία τόσο μεγάλη ομάδα».

Έχεις ξαναπαίξει στη Λεωφόρο;

«Ναι έχω ξαναπαίξει όταν αγωνιζόμουν στον Ηρακλή. Είναι μια πάρα πολύ δυνατή έδρα, ο κόσμος είναι πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο, σίγουρα αυτό είναι υπέρ του Παναθηναϊκού, αλλά και για μας είναι ωραίο ώστε να μπορέσουμε να συμβάλλουμε για να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και να χαιρόμαστε που υπάρχει κόσμος στο γήπεδο».

Τι πρέπει να κάνει ο Ατρόμητος για να πάρει το διπλό που θα τον εδραιώσει στην τρίτη θέση;

«Να είμαστε ο εαυτός μας, να παίξουμε αυτό που μπορούμε, να παίξουμε ανοιχτά όπως σε κάθε παιχνίδι, ώστε να γίνει ένα καλό ματς και να το ευχαριστηθεί κι ο κόσμος».

Μίτσελ… 2015!!

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παραμονή του Μίτσελ στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2015. Στην Αθήνα ο μάνατζερ του Ισπανού προπονητή.

Μίτσελ… 2015
Έτοιμοι να ενεργοποιήσουν την οψιόν ανανέωσης που είχαν υπογράψει τον Φεβρουάριο του 2013 εμφανίζονται ο Μίτσελ και η διοίκηση του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με τον «Γαύρο», ο Ισπανός τεχνικός θα παραμείνει στον «ερυθρόλευκο» πάγκο μέχρι το 2015, κάτι που προέβλεπε η αρχική συμφωνία των δύο πλευρών.

Ο 50χρονος προπονητής είχε συμφωνήσει στις 4 Φεβρουαρίου και το συμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι, όμως δεν υπάρχει διαφορετική εξέλιξη από τη συνέχιση τη συνεργασίας του με τους Πειραιώτες.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι στα μέσα της εβδομάδας ήταν στην Αθήνα ο εκπρόσωπος του Μίτσελ, Μαριάνο Αγιλάρ, και συναντήθηκε με τους διοικούντες τους Πειραιώτες και φέρονται να συμφώνησαν για την ενεργοποίηση της οψιόν που είχαν υπογράψει τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο Ισπανός μετράει 38 ματς στον Ολυμπιακό, με 30 νίκες, 4 ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες! Πηγή: sport-fm.gr

«Σφήνα» ΠΑΟΚ για Πελέ, αλλά…!!

Παίκτης του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται ο Πελέ, αν και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα αν θα ενταχθεί τον Γενάρη ή το καλοκαίρι στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ. «Κλειδί» η αποχώρηση κάποιου χαφ.

«Σφήνα» ΠΑΟΚ για Πελέ, αλλά…
Τα τυπικά φαίνεται πως έχουν απομείνει για να γίνει παίκτης του Ολυμπιακού ο Πελέ, σύμφωνα με πληροφορίες η SportDay.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως ο ΠΑΟΚ επιχείρησε νέα «σφήνα», προσφέροντας ένα ποσό της τάξεως των 400.000 ευρώ (χωρίς σε αυτό να υπολογίζονται τα οφειλόμενα από την μεταγραφή του Κουτσιανικούλη) και οι Πειραιώτες προσφέρουν 600.000 ευρώ για τον Πορτογάλο χαφ, με τους Ηρακλειώτες να προτιμούν σαφώς τα περισσότερα μετρητά.

Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο δεν έχουν επιβεβαιώσει το παραμικρό, όμως όλα δείχνουν ότι η υπόθεση εξαρτάται καθαρά από την διάθεση των νταμπλούχων Ελλάδας.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι στο χώρο της μεσαίας γραμμής υπάρχουν πολλοί παίκτες, όπως ο Εντινγκά, ο Μασάντο και ο Γιαταμπαρέ (δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του Σάμαρη ή του Μανιάτη).

Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει κάποιος ποδοσφαιριστής, την ώρα που ο 26χρονος άσος φέρεται να έχει διαμηνύσει στους Πειραιώτες ότι «εγώ θα παίξω αμέσως και θα βοηθήσω την ομάδα».

Την ίδια ώρα, στο Ηράκλειο υποστηρίζουν ότι εντός των ημερών θα τελειώσει η συγκεκριμένη υπόθεση και το διαδικαστικό με τον Μέντεζ, ο οποίος κατέχει μέρος των δικαιωμάτων του Πελέ και σύντομα θα «πέσουν» τις επόμενες ημέρες. Πηγή: sport-fm.gr

Και ξανά προς τη δόξα τραβά…!!

Διάλειμμα ήταν και πάει για την Μπάγερν Μονάχου. Μετά την ήττα από την Μάντσεστρ Σίτι, η ομάδα του Γκουαρντιόλα, επικράτησε εύκολα 3-1 του Αμβούργου και αύξησε στο +7 την διαφορά από τη Λεβερκούζεν.

Και ξανά προς τη δόξα τραβά…
Δεν καταλαβαίνει τίποτα… Η ήττα από την Μάντσεστερ Σίτι, μεσοβδόμαδα, δεν «χάλασε» στο ελάχιστο τη Μπάγερν, η οποία δεν πτοήθηκε και επέστρεψε στις νίκες για την 16η αγωνιστική της Bundesliga, επικρατώντας 3-1 του Αμβούργου.

Πλέον, η ομάδα του Γκουαρντιόλα, αυξάνει την διαφορά της από την Λεβερκούζεν στο +7, με ένα παιχνίδι περισσότερο. Ο Μάντζουκιτς άνοιξε το σκορ στο 42', ο Γκέτσε σκόραρε και πάλι στο 52' για να κάνει το 2-0, ενώ ο Σακίρι στις καθυστερήσεις έκανε το τελικό 3-1. Είχε μειώσει, προσωρινά, ο Λασόγκα στο 87'.

Από εκεί και πέρα, «γκέλα» και πάλι για την Ντόρτμουντ, η οποία βρέθηκε να χάνει 2-0 από την Χόφενφάιν, με γκολ των Σίπλοκ και Βόλαντ, ωστόσο αντέδρασε και, τουλάχιστον, κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας, με τέρματα των Ομπαμεγιάνγκ και Πίστσεκ. Μάλιστα, η ομάδα του Κλοπ ήταν καλύτερη, έχασε πολλές ευκαιρίες και είχε και δοκάρι.

Ματσάρα στην αναμέτρηση του Ανόβερο με την Νυρεμβέργη, όπου από 0-3 που έγινε στο 41’, με δύο γκολ μετά το 75’ οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια, ίσως στο πιο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 13/12

Χέρτα Βερολίνου-Βέρντερ Βρέμης 3-2
(17’ πεν., 26’ Ράμος, 48’ Ρόνι - 15’ Πέτερσεν, 32’ Χαντ)

Σάββατο 14/12 (16:30)

Μάιντς-Γκλάντμπαχ 0-0

Χόφενχαϊμ-Ντόρτμουντ 2-2
(17’ Σιπλοκ, 38’ Βόλαντ – 44’ Ομπαμεγιάνγκ, 67’ Πίστσεκ)

Άουγκσμπουργκ-Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ 4-1
(23’ πεν. Βερχάεγκ, 30’, 33’ Χαν, 75’ Άλτιντοπ – 47’ Οέρλ)

Ανόβερο-Νυρεμβέργη 3-3
(60’ Μπιτενκούρτ, 87’, 92’ Ντιούφ - 30’ Χλούσεκ, 38’ Ντρμιτς, 41’ Νίλσον)

Μπάγερν Μονάχου-Αμβούργο 3-1
(42’ Μάντζουκιτς, 52’ Γκέτσε, 93’ Σακίρι – 87’ Λασόγκα)

Βόλφσμπουργκ-Στουτγκάρδη (19:30)

Κυριακή, 15/12

Σάλκε-Φράιμπουργκ (16:30)
Λεβερκούζεν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (17η)

Παρασκευή, 20/12

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Άουγκσμπουργκ (21:30)

Σάββατο 21/12 (16:30)

Ντόρτμουντ-Χέρτα Βερολίνου
Βέρντερ Βρέμης-Λεβερκούζεν
Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ-Χόφενχαϊμ
Φράιμπουργκ-Ανόβερο
Αμβούργο-Μάιντς
Νυρεμβέργη-Σάλκε (19:30)

Κυριακή, 22/12

Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ (16:30)
Στουτγκάρδη-Μπάγερν Μονάχου (18:30) Πηγή: sport-fm.gr

Ούτε τώρα Κόμπι και Έλληνες!!

Ακόμη να… σταυρώσουν νίκη με τον Κόμπι Μπράιαντ οι Λέικερς, που συνετρίβησαν στην Οκλαχόμα. Πολύ καλός ξανά ο Αντετοκούνμπο, αλλά ήττα για τους Μπακς από τους Μπουλς. Έχασαν και Κουφός-Καλάθης.

Ούτε τώρα Κόμπι και Έλληνες
Τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς από τη στιγμή της επιστροφής του Κόμπι Μπράιαντ μετρούν οι Λέικερς. Αυτή τη φορά έχασαν με 122-97 στην Οκλαχόμα από τη Θάντερ με τον ηγέτη τους να μένει στους 4 πόντους με 2/6 σουτ, να έχει μεν 13 ασίστ, αλλά και 7 λάθη. Ο Κέβιν Ντουράντ με 31 πόντους και 10/13 σουτ ήταν ασταμάτητος για τους γηπεδούχους, που έχουν κερδίσει στα 13 από τα 14 τελευταία παιχνίδια τους.

Ακόμη μία καλή εμφάνιση έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ωστόσο οι Μπακς έχασαν στο Μιλγουόκι από τους Μπουλς με 91-90. Ένας πρώην παίκτης των «ελαφιών», ο Μάικ Ντανλίβι τζούνιορ, με τρίποντο στα 5,8’’ πριν το τέλος χάρισε τη νίκη στους «ταύρους». Ο διεθνής φόργουορντ των ηττημένων είχε 8 πόντους (4/4 βολές, 2/4 δίποντα), 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ και κανένα λάθος σε 23:51.

Ηττημένοι έφυγαν από τη Νέα Ορλεάνη με 104-98 Κώστας Κουφός και Νικ Καλάθης με τους Γκρίζλις. Ο πρώτος είχε 6 πόντους (3/5 δίποντα) και 6 ριμπάουντ σε 13:51, ενώ ο δεύτερος σε 12:41 είχε 3 πόντους (1/1 δίποντο, 1/3 βολές), 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Οι Πέισερς έκαναν το 11-0 στην έδρα τους νικώντας 99-94 τους Μπόμπκατς και παραμένουν η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ (20-3).

Οι Ρόκετς βρήκαν το κουμπί των Ουόριορς, αφού μετά τη νίκη τους στο Χιούστον με 105-83 στις 6 Δεκεμβρίου, αυτή τη φορά τους κέρδισαν με 116-112 μέσα στο Όκλαντ με 26 πόντους του Τζέιμς Χάρντεν.

Οι Σπερς με επί μέρους σκορ 37-21 στην τέταρτη περίοδο και κορυφαίο τον Τόνι Πάρκερ με 29 πόντους επικράτησαν 117-110 των Τίμπεργουλβς, για τους οποίους οργίασε με 42 πόντους ο Κέβιν Λοβ.

Χωρίς τον Μπρουκ Λόπεζ που ήταν τραυματίας, οι Νετς έχασαν με 103-99 στο Ντιτρόιτ από τους Πίστονς, ενώ μετά το θρίαμβό τους στη Νέα Υόρκη την Κυριακή, οι Σέλτικς επιβλήθηκαν των Νικς και στη Βοστώνη, με 90-86.

Οι Τζαζ έκαναν τη μεγάλη έκπληξη της βραδιάς περνώντας με 103-93 από το Ντένβερ με τον Γκόρντον Χέιγουορντ να έχει30 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Αναλυτικά:

Ιντιάνα Πέισερς-Σάρλοτ Μπόμπκατς 99-94
Στίβενσον 20 (11 ριμπ.), Χίμπερτ 18 (11 ριμπ.), Γουέστ 14, Χιλ 13, Σκόλα 11, Τζορτζ 10-Τζέφερσον 21, Σέσιονς 13, Γουόκερ 13, Χέντερσον 10.

Ορλάντο Μάτζικ-Κλίβελαντ Καβαλίερς 100-109
Ολαντίπο 26, Νέλσον 17, Αφλάλο 17, Νίκολσον 12 (10 ριμπ.), Χάρις 10-Ίρβινγκ 31, Γουέιτερς 21, Βαρεζάο 10 (14 ριμπ.), Μάιλς 10.

Τορόντο Ράπτορς-Φιλαδέλφεια 76ερς 108-100
ΝτεΡόζαν 27, Ρος 24, Τζόνσον 17 (12 ριμπ.), Βαλαντσιούνας 12 (13 ριμπ.), Βάσκες 12, Λάουρι 6 (11 ασίστ)-Ρότεν 23, Τέρνερ 21 (10 ριμπ.), Γιανγκ 18, Χόους 15, Άντερσον 13.

Ατλάντα Χοκς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 101-99 (κ.α. 86-86)
Χόρφορντ 34 (15 ριμπ.), Μίλσαπ 16 (11 ριμπ.), Κόρβερ 16, Τιγκ 12-Μπούκερ 24 (14 ριμπ.), Γουέμπστερ 15, Γουόλ 13 (11 ασίστ), Αρίζα 10.

Μπόστον Σέλτικς-Νιου Γιορκ Νικς 90-86
Σάλιντζερ 19, Λι 18, Μπράντλεϊ 13, Μπας 10-Άντονι 26, Μπαρνιάνι 22, Στούντεμαϊρ 18.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Μπρούκλιν Νετς 103-99
Ντράμοντ 22 (13 ριμπ.), Μονρό 22 (11 ριμπ.), Στάκεϊ 17, Σίνγκλερ 16, Σμιθ 10-Ουίλιαμς 22, Μπλάτσε 20 (12 ριμπ.), Τελέτοβιτς 17, Τζόνσον 12, Πιρς 12.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Μέμφις Γκρίζλις 104-98
Γκόρντον 25, Χόλιντεϊ 20 (12 ασίστ), Άντερσον 18, Μόροου 11, Αμίνου 10-Λιούερ 19, Κόνλεϊ 18, Ράντολφ 13 (10 ριμπ.), Ντέιβις 12, Μίλερ 10.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Λος Άντζελες Λέικερς 122-97
Ντουράντ 31, Γουέστμπρουκ 19 (12 ασίστ), Ιμπάκα 19 (10 ριμπ.), Τζάκσον 19, Λαμπ 11-Γιανγκ 17, Χένρι 15, Γκασόλ 14, Τζόνσον 13, Μπράιαντ 4 (13 ασίστ).

Μιλγουόκι Μπακς-Σικάγο Μπουλς 90-91
Νιλ 17, Χένσον 15, Μέιο 14, Νάιτ 11, Μίντλετον 10-Νοά 21 (18 ριμπ.), Μπάτλερ 16, Μπούζερ 14 (12 ριμπ.), Χάινριχ 13, Ντανλίβι 12.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 117-110
Πάρκερ 29, Τζινόμπιλι 20, Λέοναρντ 19, Ντάνκαν 12 (14 ριμπ.), Ντιαό 12, Μπελινέλι 12-Λοβ 42 (14 ριμπ.), Πέκοβιτς 18 (11 ριμπ.), Ρούμπιο 15, Μάρτιν 14.

Ντένβερ Νάγκετς-Γιούτα Τζαζ 93-103
Τσάντλερ 17, Χάμιλτον 17, Μοζγκόφ 13, Χίκσον 12, Μίλερ 11-Χέιγουορντ 30 (13 ριμπ.), Φέιβορς 19, Τζέφερσον 14, Ουίλιαμς 11, Έβανς 10 (11 ριμπ.).

Φίνιξ Σανς-Σακραμέντο Κινγκς 116-107
Ντράγκιτς 29, Μπλέντσοου 28, Πλάμλι 12, Φράι 11, Τάκερ 10, Γκριν 10-Τόμας 29, Γκέι 24, Κάζινς 15 (16 ριμπ.), Ουίλιαμς 14.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Χιούστον Ρόκετς 112-116
Λι 23 (10 ριμπ.), Μπαρνς 20 (12 ριμπ.), Κάρι 20, Σπέιτς 16, Τόμπσον 15, Μπόγκουτ 10 (11 ριμπ.)-Χάρντεν 26, Πάρσονς 23, Χάουαρντ 18 (11 ριμπ.), Μπέβερλι 16, Κάσπι 10.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ
Πηγή: sport-fm.gr

Ανοικτό για Κάλα στην ΑΕΚ!

Το ενδεχόμενο ο Κάλα να φορέσει και πάλι τη φανέλα της ΑΕΚ δεν μπορεί να αποκλειστεί όπως αναφέρει η στήλη «Τρελός του Χωριού» στη Sportday.

Ανοικτό για Κάλα στην ΑΕΚ
Το ενδεχόμενο ο Κάλα να φορέσει και πάλι τη φανέλα της ΑΕΚ δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Σύμφωνα με την στήλη «Τρελός του Χωριού» ο ισπανός άσος έχει στο μυαλό του την Ένωση ειδικά από την στιγμή που δεν ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες ανανέωσης του συμβολαίου με τη Σεβίλλη.

Ο πατέρας του είναι ο άνθρωπος που εκτελεί χρέη μάνατζερ, ειδικά στην Ισπανία. Έτσι κανόνισε μια επαφή με τον τεχνικό διευθυντή της Σεβίλλης μετά Χριστούγεννα.

Από αυτή θα διαπιστωθεί και η πρόθεση της ισπανικής ομάδας να του προσφέρει νέο συμβόλαιο. Κάτι που δεν εάν δεν γίνει τότε θα αφήσει ορθάνοικτο το δρόμο για την επιστροφή του στην ΑΕΚ. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν γιορτές…!!

Καθημερινές είναι οι επαφές και οι συναντήσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη για το θέμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Σε πρώτο πλάνο οι μελέτες για τους «κιτρινόμαυρους».

Δεν υπάρχουν γιορτές…
Για ορισμένους ανθρώπους οι γιορτές των Χριστουγέννων αποτελούν μία ευκαιρία ξεκούρασης και διέξοδο να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Δεν ισχύει το ίδιο για εκείνους που έχουν αναλάβει να πραγματοποιήσουν το όνειρο χιλιάδων οπαδών της ΑΕΚ, που δεν είναι άλλο από την κατασκευή του γηπέδου της ομάδας στην ιστορική της έδρα.

Άλλωστε, το επόμενο δεκαπενθήμερο θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό και για αυτό τον λόγο ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει καθημερινές συναντήσεις με τους συνεργάτες του.

Ο διοικητικός ηγέτης της «Ένωσης» ενημερώνεται εκτενώς και δίνει κατευθύνσεις στον αρχιτέκτονα της «Αγια-Σοφιάς», Θανάση Κυρατσού, και τον πρότζεκτ μάνατζερ του έργου, Δημήτρη Ανδριόπουλο. Πρόθεση του γνωστού επιχειρηματία είναι όλα να είναι στην εντέλεια, ώστε να είναι ολοκληρωμένος ο φάκελος για την κατασκευή του γηπέδου.

Οι προμελέτες έχουν κατατεθεί και έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια Υπουργεία, την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Πλέον εκείνο που απομένει είναι να κατατεθούν οι τελικές μελέτες, όμως πρόκειται για ένα κομβικό σημείο του συγκεκριμένου έργου, και για αυτό τον λόγο όλοι οι συνεργάτες του Μελισσανίδη εργάζονται πυρετωδώς για την επιτυχία τους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για διάφορες μελέτες, όπως κυκλοφοριακές, περιβαλλοντικές και γενικά ό,τι πρέπει να βρίσκεται σε ένα τόσο μεγάλο έργο, όπως είναι η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ.Πηγή: sport-fm.gr

Για πού το ‘βαλες;

Οδυνηρά υπενθύμισε η Μάντσεστερ Σίτι στην Άρσεναλ ότι διεκδικεί ακόμα πρωτάθλημα! Οι «πολίτες» όχι μόνο δεν άφησαν τους πρωτοπόρους να ξεφύγουν, αλλά τους τράβηξαν… βίαια (με 6-3) στη μάχη του τίτλου!

Για πού το ‘βαλες;
Αδιανόητα θιγμένη απ’ το -6 που είχε μέχρι σήμερα απ’ την Άρσεναλ παρουσιάστηκε η Μάντσεστερ Σίτι! Τόσο πολύ, ώστε να της βάλει… ένα γκολ για κάθε πόντο της διαφοράς!

Χωρίς κανένα έλεος, οι «πολίτες» ισοπέδωσαν 6-3 την ομάδα του Βενγκέρ και της υπενθύμισαν με σκληρό τρόπο ότι παραμένουν ισχυροί διεκδικητές του πρωταθλήματος! Δυο γκολ του Φερναντίνιο κι από ένα των Αγουέρο, Νεγκρέδο, Σίλβα και Τουρέ (με πέναλτι στις καθυστερήσεις) υπέγραψαν τον θρίαμβο των παικτών του Πελεγκρίνι.

Με τις προσπάθειες του Γουόλκοτ λοιπόν (που σκόραρε δις) να μην πετυχαίνουν τίποτα παραπάνω απ’ το να «μαζέψουν» κάπως το σκορ, η Σίτι δεν διατήρησε απλώς… απλησίαστη την έδρα της (όπου έχει οκτώ νίκες σε ισάριθμα ματς).

Πλησίασε σε απόσταση βολής την κορυφή (τρεις πόντους) κι ενόψει και των παιχνιδιών των Λίβερπουλ και Τσέλσι, έβαλε μπουρλότο στη μάχη του τίτλου στην Premier League.



Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Σάββατο, 14/12 (17:00)

Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ 6-3
(14’ Αγουέρο, 39’ Νεγκρέδο, 50’, 88’ Φερναντίνιο, 66’ Σίλβα, 90’+6’ πεν. Τουρέ - 31’, 63’ Γουόλκοτ, 90’+3’ Μερτεζάκερ)

Κάρντιφ-Γουέστ Μπρομ
Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας
Έβερτον-Φούλαμ
Νιούκαστλ-Σαουθάμπτον
Γουέστ Χαμ-Σάντερλαντ
Χαλ-Στόουκ (19:30)

Κυριακή, 15/12

Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (15:30)
Νόριτς-Σουόνσι (15:30)
Τότεναμ-Λίβερπουλ (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (17η)

Σάββατο, 21/12 (17:00)

Λίβερπουλ-Κάρντιφ (14:45)
Κρίσταλ Πάλας-Νιούκαστλ
Φούλαμ-Μάντσεστερ Σίτι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ
Στόουκ-Άστον Βίλα
Σάντερλαντ-Νόριτς
Γουέστ Μπρομ-Χαλ

Κυριακή, 22/12

Σαουθάμπτον-Τότεναμ (15:30)
Σουόνσι-Έβερτον (18:00)

Δευτέρα, 23/12

Άρσεναλ-Τσέλσι (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!


Buona sera, φίλες και φίλοι. Χθες είχαμε 2/4 επιλογές αφού τόσο η Καϊζερσλάουτερν (3η συνεχόμενη ήττα και 2η συνεχόμενη χωρίς γκολ εντός έδρας), όσο και η Μονπελιέ δεν μπορέσανε να σκοράρουν και να μας δώσουν g/g, ηττήθηκαν με 0-1.
Στο σημερινό κουπόνι έχουμε πολλά και ενδιαφέροντα ματς. Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο για ανάλυση παρακάτω είναι οι επιλογές μου.

Πρόταση (σε μονά αποδεκτά ή σε δυάδες):

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ   G/G(2.00)
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ  G/G (1,57)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ  G/G (1,80)
ΚΑΤΑΝΙΑ-ΒΕΡΟΝΑ  OVER(2.5)  (2.00)






Οι αποδόσεις είναι της Βet365.gr  (στη εικόνα  Brandi Corbin)

Ci vediamo di nuovo! Ciao bella!!