Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Ισοπεδωτικός!!

Στο πρώτο μέρος «κοιμόσουν». Στο δεύτερο όμως, ο Πλατανιάς «βομβάρδισε» με τρία γκολ την Ξάνθη και πήρε τη νίκη-ανάσα που χρειαζόταν για να «ξεφύγει» από τις χαμηλές θέσεις!

Ισοπεδωτικός!
Κανείς δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη, βάσει του πρώτου μέρους και του... ύπνου που δημιουργούσε το θέαμα στα Περιβόλια.

Στο δεύτερο, όμως, ο Πλατανιάς ήταν καταιγιστικός για 25 λεπτά και κατάφερε να σκοράρει τρεις φορές για πρώτη φορά φέτος, επικρατώντας 3-0 της Ξάνθης!

Με την έναρξη της επανάληψης ο Γουνδουλάκης άνοιξε το σκορ από την άσπρη βούλα, ο Τετέ «κλείδωσε» το τρίποντο (65’) και ο Τόρες (71’) έδωσε διαστάσεις θριάμβου!

Έτσι, οι Κρητικοί επέστρεψαν στις επιτυχίες και πήραν σημαντική βαθμολογική «ανάσα», με τους ακρίτες να χάνουν την ευκαιρία να εδραιωθούν στην πεντάδα.

Το ματς


Αν και μεσημεριανό παιχνίδι, στόχος ήταν να δούμε μπαλίτσα και να μην «αποκοιμηθούμε». Δυστυχώς, το δεύτερο έμοιαζε πολύ πιο πιθανό με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στα πρώτα λεπτά. Ναι μεν ο Πλατανιάς ήταν πιο κινητικός, αλλά τι να το κάνεις όταν φάσεις δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα και περίμενες μια ευκαιρία για να «ξυπνήσεις». Είναι χαρακτηριστικό πως έπρεπε να φτάσουμε στο 31’ για να φούμε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, με την κεφαλιά του Σολάρι να περνάει ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια των Κρητικών. Τα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους πέρασαν πάλι χωρίς τίποτα, με τους Ζουμπουλάκη και Βάλλα να έχουν από μια καλή προβολή που έσωσαν από πιθανούς «κινδύνους» τις ομάδες τους.

Κι ενώ ενδεχόμενως «τρελαινόσουν» αν έβλεπες το παιχνίδι στα Περιβόλια, την ώρα που Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ έδειναν show στην Αγγλία, τα πάντα άλλαξαν! Στο 47’ ο Μπέλιτς ανατράπηκε από τον Βασιλακάκη, ο Πλατανιάς δικαίως κέρδισε πέναλτι και ο Γουνδουλάκης από την άσπρη βούλα άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Αναστόπουλου! Και λίγα λεπτά μετά ο Μάνταλος έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν από κοντά δεν έκανε καλά το πλασέ και ουσιαστικά σπατάλησε τις ελπίδες της Ξάνθης για επιστροφή.

Διότι μετά ήρθε η απόλυτη κατάρρευση με τον Πλατανιά να μετατρέπει τη νίκη σε θρίαμβο! Αφού λοιπόν ο Τσέμα κράτησε στο... κόλπο τους ακρίτες στο 64’ σε σουτ του Κατάι, ένα λεπτό αργότερα ο Τετέ «ξεχάστηκε» στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων, «εκτέλεσε» τον γκολκίπερ τους και έγινε το 2-0 για τους Κρητικούς! Οι γηπεδούχοι δεν έμειναν εκεί και έδωσαν μεγαλύτερη διάσταση στην επιτυχία τους. Στο 71’ ο Τόρες επωφελήθηκε την αμυντική αδράνεια της Ξάνθης, πήρε το ριμπάουντ (μετά από σουτ του Τετέ στο δοκάρι) και έγραψε το τελικό 3-0, που έμεινε ως το τέλος, χάρη στα διαδικαστικά τελευταία λεπτά!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Πλατανιάς (Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ζουμπουλάκης, Φερνάντεζ (84’ Δημήτρης), Ιντζίδης, Αγκίλερα, Τετέ, Μπέλιτς, Τόρες (79’ Μπεριάν), Γουνδουλάκης (52’ Σιώπης), Κατάι

Ξάνθη (Μάουερ): Τσέμα, Γούτας, Βάλλας, Βασιλακάκης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Κάλβο (50’ Τριάδης), Φλίσκας (69’ Ράνος), Μάνταλος, Σολάρι, Σολτάνι (82’ Νάκας)






Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: