Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί τα δεύτερα βγήκαν πρώτα;

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ, την ανάγκη ενίσχυσης και την αδυναμία του να σταθεί απέναντι σε σοβαρούς αντιπάλους. Προσπαθώ να παραμείνω ψύχραιμος για αυτή την εικόνα του ΠΑΟΚ που είδα σήμερα, η οποία κατ' εμέ βαραίνει τον Στέφενς.

Όποτε πετυχαίνουμε φέτος σοβαρή ομάδα απέναντί μας, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Με τα καφενεία καλά είμαστε, αλλά εδώ πλέον το κακό έχει παραγίνει. Η Άλκμααρ, παρουσίασε ένα σύνολο με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, άρα και πολλά τρεξίματα, αλλά κυρίως με παιδιά που έχουν μάθει σωστά ποδόσφαιρο. Που ήξεραν που να πάνε και τι να κάνουν.
Με τον Γκουντέλι και τον Όβερτουμ παίκτες ποιοτικούς και βασικούς στη μεσαία της γραμμή, το μόνο που είχε να κάνει ήταν να περιμένει να εκμεταλλευτεί τα κενά στην άμυνα. Και ο ΠΑΟΚ, δεν γίνεται να μην δώσει πατήματα στον αντίπαλό του κυρίως στη Τούμπα και κυρίως στη φάση ντεφορμαρίσματος του Κατσουράνη.
Ο ΠΑΟΚ έδωσε πατήματα, όχι ένα και δύο αλλά και περισσότερα, γιατί είναι μία ομάδα κακή στο τακτικό της κομμάτι, που βασίζεται κυρίως στο φιλότιμο των Τζιόλη – Λάζαρ για να κόψει καμιά μπάλα.

Δεν εξετάζω το αποτέλεσμα το οποίο μπορεί να έρθει με πολλούς τρόπους, εξετάζω το ότι νεαρά άπειρα παιδιά έδειξαν πως ξέρουν καλύτερο ποδόσφαιρο από τους δικούς μας. Έβλεπες από ψηλά στο γήπεδο μία ομάδα που είχε κοντά τις γραμμές και είχε κίνηση όταν ξεκινούσε ορθολογικά την ανάπτυξη και έβλεπες μία άλλη που νόμιζες πως μαζεύτηκαν μετά τον καφέ για μπάλα.
Επίσης είναι ξεκάθαρο στο μυαλό μου πως η χρησιμοποίηση του Κωνσταντινίδη στα χαφ, ήταν μία κακή έμπνευση του Ολλανδού που στοίχισε στην ομάδα. Ο Δημητράκης είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο και θα πρέπει να αποφασιστεί άμεσα το πώς θα δουλευτεί για να καλύψει τις αδυναμίες του και όχι να γίνει ένα πειραματόζωο, λόγω της αδυναμίας του ρόστερ.
Η Άλκμααρ πήρε δίκαια την πρωτιά και δεν αξίζει τον κόπο να σταθώ άλλο σε ένα παιχνίδι που εκτεθήκαμε. Το μήνυμα που πρέπει να πάρει ο ΠΑΟΚ και δεν αναφέρομαι σε ξεχωριστά πρόσωπα, είναι το γιατί η ομάδα εκτίθεται όταν πετυχαίνει σοβαρές τακτικά ομάδες. Και ο λόγος είναι σύνθετος. Κακή δουλειά τακτικά στη προπόνηση, έλλειψη χαρακτηριστικών στο ρόστερ.
Πήρε το αυτί μου πως ο προπονητής είπε πως δεν θέλει στόπερ. Υπενθυμίζω στη διοίκηση πως κάτι ανάλογο έλεγε και το καλοκαίρι μέχρι να χάσουμε στο Αγρίνιο. Μετά φέραμε τον Μάντλουγκ για δοκιμή, που ήταν στα κιλά μου και λίγο παραπάνω μετά την εξαντλητική μου δίαιτα πέρυσι και έφυγε τρέχοντας.
Ο ΠΑΟΚ δεν ψάχνει παίκτες για να βγάλει τη σεζόν. Ψάχνει παίκτες για να γεμίσει με σοβαρές λύσεις το ρόστερ του. Και δεν θέλω να φανταστώ με δεδομένο πως θα φύγει ο Λόπεθ, πως τα στόπερ μας θα είναι οι Κατσουράνης, Βίτορ, Κατσικάς και Τζαβέλλας.
Είναι αστείο να νομίζει κανείς πως θα βγει έτσι η σεζόν, είναι αστείο να νομίζει κανείς πως θα πρέπει να βρεθούν επτά – οκτώ παίκτες στη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Αυτή που έρχεται, θα πρέπει να καλύψει τρία βασικά κενά και τέλος. Με σοβαρές επιλογές, ίσως και αγορές.
ΥΓ Κάθομαι ακούω τη συνέντευξη Στέφενς αυτή τη στιγμή που γράφω. Θέλει πίσω τον Κάτσε, δε πιστεύει στη χρησιμοποίηση του Γκαρσία. Ο κόσμος φώναζε υπέρ Γκαρσία, πολλοί δε θέλουν τον Κάτσε. Υπάρχει μία μεγάλη απόσταση.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: