Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Λουτσιάνο στο Metropolis: «Να ξεχάσει ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι με την Αλκμάαρ»

Έχοντας φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα του ΠΑΟΚ και έχοντας υπάρξει πέρσι συνεργάτης του Μαντζουράκη στον πάγκο της ΑΕΛ Καλλονής, ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis 95,5» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» με αφορμή τον αυριανό αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στη Νέα Σμύρνη.

Χαρακτηριστικά, ο Βραζιλιάνος τόνισε:

Για το παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΖ Αλκμάαρ:

«Η εμφάνιση του ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτή που περίμενε ο κόσμος, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ομάδα κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Πολλές φορές, τα θέλουμε όλα. Και καλό ποδόσφαιρο και νίκες και πολλά γκολ. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό όμως πάντα. Είμαι σίγουρος πως οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που αγωνίστηκαν με την Αλκμάαρ, ήθελαν να τα συνδυάσουν όλα. Δεν τα κατάφεραν. Τώρα ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξεχάσει αυτό το ματς και να κοιτάξει αυτό με την Καλλονή στη Νέα Σμύρνη, το οποίο είναι επίσης πολύ σημαντικό».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει τις δυνατότητες να προχωρήσει μακριά στο Γιουρόπα Λιγκ:

«Δεν γίνεται να κοροϊδευόμαστε. Πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ έχει τις δυνατότητες να προχωρήσει λίγο ακόμα, όχι όμως να φτάσει πολύ ψηλά. Θα φτάσει κάποια στιγμή που τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα. Υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ υπάρχουν πλέον και αυτές που αποκλείστηκαν από το Τσάμπιονς Λιγκ. Θεωρώ όμως πως ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει λίγο ακόμα. Η Τούμπά τον κάνει πιο δυνατό και θα έχει την ευκαιρία να παίξει ένα ματς στην έδρα του. Θα χρειαστεί βέβαια και τύχη. Ας ελπίσουμε να την έχει και να καταφέρει να προχωρήσει τόσο μακριά όσο δεν περιμένει κανείς. Θα είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο, για τον ΠΑΟΚ, για τον κόσμο του και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές».

Για το αν η Καλλονή μπορεί να κοντράρει αύριο τον ΠΑΟΚ:

«Υπάρχει κούραση στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και αυτό είναι φυσιολογικό. Από τη στιγμή όμως που στην Ευρώπη προκρίθηκε στον επόμενο γύρο, τώρα πρέπει να κοιτάξει το πρωτάθλημα. Η Καλλονή ξεκίνησε φέτος την προσπάθειά της για να σωθεί και μέχρι τώρα πραγματοποιεί μια πολύ καλή πορεία. Θα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ, που είναι μέσα στις δυνατότητές του όμως να πάρει αυτό που θέλει. Έχασε σημαντικούς βαθμούς με αντίπαλο τον Απόλλωνα, όμως αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Δεν μπορούν συνέχεια οι ποδοσφαιριστές να έχουν την ίδια απόδοση και να βρίσκονται πάντα σε καλή μέρα. Είναι μέσα στο πρόγραμμα και οι «γκέλες» απέναντι σε μικρότερες ομάδες».

Για το ότι ο κόσμος του Δικεφάλου είναι απαιτητικός:

«Ό,τι και να πω για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, θα είναι λίγο. Είναι τεράστιος και πραγματικά οποιαδήποτε ομάδα μπαίνει στην Τούμπα, τρέμει. Είναι γνωστές οι απαιτήσεις του κόσμου του ΠΑΟΚ. Αγαπάνε την ομάδα τους και θέλουν να την βλέπουν όσο πιο ψηλά γίνεται. Γενικά μιλώντας, θα πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε πως στο ποδόσφαιρο υπάρχει και ο αντίπαλος. Όσο και να θέλουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ η ομάδα τους να κερδίζει όλα τα παιχνίδια, αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Όσο το ποδόσφαιρο παίζεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, θα πρέπει ο κόσμος να περιμένει τα πάντα. Καμιά ομάδα άλλωστε, όσο μικρή και αν είναι, δεν μπαίνει στο γήπεδο για να χάσει». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: