Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Summer(s) time!!

Με ηγέτες τους Σάμερς και Λαβρίνοβιτς, η Μπουντιβέλνικ επικράτησε 97-87 της Ναντέρ και παραμένει ζωντανή –αν και δεν είναι το φαβορί- στο κυνήγι της πρόκρισης στο Top-16 της Ευρωλίγκας.

Summer(s) time!
«Ζωντανή» έμεινε η Μπουντιβέλνικ στη μάχη για την πρόκριση στους «16» της Ευρωλίγκας αφού κατόρθωσε να νικήσει στο Κίεβο τη Ναντέρ με σκορ 97-87.

Το ματς

Καλάθι-καλάθι κύλησε η αναμέτρηση στο πρώτο δεκάλεπτο με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να πάρει διαφορά στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διατηρηθούν κοντά στη Μπουντιβέλνικ χάρη στον Μίτσαμ, ο οποίος πάντως σίγησε στη συνέχεια, όταν έσφιξαν τα… γάλατα και η άμυνα των Ουκρανών.

Με τους Λαβρίνοβιτς και Σάμερς να βρίσκουν το… χέρι τους και τους Γάλλους να χάνουν την επαφή με το καλάθι και να αστοχούν σε συνεχόμενα τρίποντα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στο ημίχρονο προηγούμενοι με +7 (50-43) και από αυτό το σημείο και μετά είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα συντηρώντας τη διαφορά μέχρι τέλους.

Αντίθετα, οι Σάμερς και Λαβρίνοβιτς συνέχισαν να φορτώνουν το αντίπαλο καλάθι και οδήγησαν την Μπουντιβέλνικ στη νίκη.

Πάντως, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας, είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς με βεβαιότητα ποια θα είναι η τέταρτη ομάδα που θα περάσει από αυτόν τον όμιλο στην επόμενη φάση. Η Ναντέρ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία και πλέον υποδέχεται την αδιάφορη Ούλκερ θέλοντας νίκη και ταυτόχρονα ήττα της Παρτίζαν που υπερτερεί στην ισοβαθμία από την ΤΣΣΚΑ. Όσο για την Μπουντιβέλνικ, χρειάζεται να κάνει η ίδια το θαύμα μέσα στη Βαρκελώνη, ήττες των Ναντέρ και Παρτίζαν και… έχει ο Θεός!

Η κατάσταση στον όμιλο:

Ούλκερ/Φενερμπαχτσέ 7-2
ΤΣΣΚΑ 6-3
Μπαρτσελόνα 6-3
Παρτίζαν 3-6
Ναντέρ 3-6
Μπουντιβέλνικ 2-7

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 50-43, 71-62, 97-87

Μπουντιβέλνικ: Έιχερν 10, Λαβρίνοβιτς 29, Σαλένγκα 9, Στρελνικς 3, Κουκ 12, Μίναρντ 9, Σάμερς 23, Τιστσένκο 2.

Ναντέρ: Τζαϊτέ 14, Κοροζέν 3, Λάιτι 20, Μίτσαμ 14, Φόστερ 2, Τόμας 11, Τραορέ 6 , Ντάνιελς 17. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: