Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Το ταλέντο με τα γυάλινα γόνατα!! (BINTEO)

"Σκυλίσια Μέρα" για τον ποδοσφαιριστή που θεωρήθηκε μεγάλο ταλέντο, αλλά δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να κάνει την καριέρα που ονειρεύτηκε. Ποιος είναι; Στις 14 Δεκεμβρίου 1979 ο θεός είχε …κέφια. Εκείνη την ημέρα γεννήθηκε ένας μπόμπιρας που αργότερα αποδείχθηκε ότι είχε τεράστιο ταλέντο στο ποδόσφαιρο.
Και πράγματι, από τα 16 του άρχισε να δείχνει ότι μπορεί να σταθεί σαν παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Στην αρχή μάγεψε, όμως μετά τραυματίστηκε. Και ξανατραυματίστηκε. Και πάλι!
Ο Μάικλ Όουεν ήταν ο παίκτης που θα μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα και της Λίβερπουλ, αν συνέχιζε να προσφέρει έτσι, αλλά και της εθνικής Αγγλίας. Ένας απίστευτος παίκτης με έκρηξη και τεχνική.
Ωστόσο, τα γόνατά του δεν άντεξαν. Κι από ένα σημείο και μετά άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα και να μην εκπληρώνει τις προσδοκίες.
Στο νησί, πάντως, κατανοούσαν εξ΄ αρχής τα προβλήματα με τα γυάλινα γόνατα και πάντα τον στήριζαν και τον εκτιμούσαν.
Ο Όουεν αγωνίστηκε στη Λίβερπουλ από το 1996 έως 2004 με 216 συμμετοχές και 118 γκολ, ενώ στις ακαδημίες της ήταν από το 1991.

Αργότερα πήγε για μια σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης (36 συμμετοχές, 13 γκολ), συνέχισε στη Νιούκαστλ για μια τετραετία, για να τον επιλέξει ο Φέργκιουσον για τη Γιουνάιτεντ από το 2009 έως 2012 (31 συμμετοχές, 5 γκολ).
Αγωνίστηκε με όλες τις εθνικές Αγγλίας από την U-15. Με την εθνική ανδρών είχε 89 συμμετοχές από το 1998.
Με τη Λίβερπουλ κατέκτησε ένα Kύπελλο κι ένα κύπελλο ΟΥΕΦΑ και με τη Γιουνάιτεντ ένα πρωτάθλημα.




Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: