Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Τεράστια μείωση στις επιχορηγήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr η επιχορήγηση στις αθλητικές ομοσπονδίες για το 2014 θα είναι μειωμένη κατά 50% δημιουργώντας τεράστια προβλήματα.  
Κάθε πέρσι και καλύτερα λένε στις αθλητικές ομοσπονδίες για τα χρήματα που τους δίνει η Πολιτεία για να κάνουν το αθλητικό τους έργο. Χρόνο με το χρόνο, από τότε που ξέσπασε η κρίση, τα ποσά μειώνονται δραματικά με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία τους.
Και το 2014 δεν προβλέπεται καθόλου ευοίωνο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του gazzetta.gr oι αθλητικές ομοσπονδίες όλων των αθλημάτων θα μοιραστούν περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ, ποσό κατά 50% μειωμένο σε σχέση με το 2013.
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να περιγράψουμε τις τραγικές συνθήκες που θα δημιουργήσουν τα νέα δεδομένα, αξίζει να πούμε ότι στον προυπολογισμό του 2013 τα χρήματα που υπήρχαν για τις ομοσπονδίες ήταν σχεδόν 15 εκατομμύρια, στα οποία προστέθηκαν άλλα 9 που έδωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός (από τα 11 που υποσχέθηκε ο προκάτοχος του Γιάννης Ιωαννίδης), σύνολο 24.Η μείωση από το 2012 στο 2013 ήταν 30% για κάποιες ομοσπονδίες και 15% για αυτές με τις μεγαλύτερες διακρίσεις. Στον προϋπολογισμό του 2012 προβλέπονταν για τις ομοσπονδίες 38 εκατ. ευρώ ενώ πρόπερσι 42 εκατ. ευρώ.
«Ψίχουλα» για το πραγματικά αθλητικό έργο
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα διαρκώς μειωμένα ποσά, αλλά το γεγονός ότι ελάχιστα από αυτά πάνε στους αθλητές. Σύμφωνα με τους προυπολογισμούς των ομοσπονδιών, για εισφορές και μισθοδοσίες των υπαλλήλων χρειάζονται περίπου 11 εκατ. ευρώ, δηλαδή αν δοθούν το 2014 τελικά 12, αυτά που θα περισσέψουν για αθλητικό έργο, θα είναι ένα εκατομμύριο ευρώ...
«Καυτή» συνεδρίαση στην ΕΟΕ
Οι νέες περικοπές στα χρήματα προς τον αθλητισμό, δεν είναι φυσικά απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά του Υπουργείου Οικονομικών. Ακόμα και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός είναι σε δύσκολη θέση κι αυτός είναι ο λόγος που ζήτησε να παραβρεθεί στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να εξηγήσει στους παράγοντες των ομοσπονδιών τι συμβαίνει. Μια συνεδρίαση που αναμένεται «καυτή» καθώς οι εκπρόσωποι όλων των Ολυμπιακών αθλημάτων δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια!
Πάντως ο Γιάννης Ανδριανός, ήδη από τη συζήτηση στη Βουλή για τον προυπολογισμό, είχε δώσει το στίγμα του για νέες μειώσεις λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Στόχος μας, να συνεχιστεί το νοικοκύρεμα της διαχείρισης, με την αποφυγή δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων χρεών και την ρύθμιση των εκκρεμοτήτων που έρχονται από το χθες. Μέσα σε δύσκολες συνθήκες προχωράμε σε πολιτικές εξορθολογισμού που ήδη αποδίδουν αποτελέσματα, τόσο στην αντιμετώπιση της σπατάλης, όσο και στην αύξηση της αποτελεσματικότητας».
Το θέμα είναι λοιπόν που θα φτάσει η νέα μείωση καθώς όλοι εύχονται οι σχετικές πληροφορίες για περικοπές ύψους 50% να μην υλοποιηθούν τελικά...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: