Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Αγχώθηκε αλλά νίκησε ο Ίκαρος!!

Τρίτη νίκη στην Α1 μπάσκετ για τον Ίκαρο, που επικράτησε 72-71 του Ηλυσιακού στη Χαλκίδα για την 10η αγωνιστική. Προβάδισμα 16 π. απώλεσαν οι γηπεδούχοι, μοιραίος για τους φιλοξενούμενους ο Σμιθ.

Αγχώθηκε αλλά νίκησε ο Ίκαρος
Ο Ίκαρος Χαλκίδας επέδειξε τάσεις… αυτοκτονίας, κόντρα στον μαχητικό Ηλυσιακό, αλλά στο τέλος πανηγύρισε την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα, με σκορ 72-71 στο ντέρμπι ουραγών. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι για τριάντα λεπτά, προηγήθηκαν μέχρι και με 16 πόντους διαφορά, όμως με απίθανο come back οι φιλοξενούμενοι, παραλίγο να πάρουν τη νίκη στο τέλος, αλλά ο Σμιθ ήταν άστοχος στα δύο σουτ που επιχείρησε.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Μανωλόπουλος, Ρίτσαρντς και ο καθοριστικός στο τέλος Γκαγκαλούδης, ξεχώρισε για τον μόνο στη τελευταία θέση πλέον Ηλυσιακό ο Καυκής, που πήρε ουσιαστικές βοήθειες μόνο από τον Δορκοφίκη.

Ο αγώνας:

Φορτσάτος μπήκε στο ματς ο Ίκαρος, που προηγήθηκε 8-0 στο 3΄με τον Μανωλόπουλο να ηγείται στο σκοράρισμα. Στην επιθετική εξίσωση των γηπεδούχων μπήκαν και οι Ρίτσαρντς, Άσκα με αποτέλεσμα το 15-6 στο 6΄, με τον Ηλυσιακό να κάνει λάθη και να βρίσκει λύσεις μόνο με τον Καυκή. Οι παίκτες του Λυκογιάννη συνέχισαν να είναι εξαιρετικοί επιθετικά και να εκμεταλλεύονται την αστοχία των αντίστοιχων του Λιόγα και ολοκλήρωσαν τη πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 23-15. Η άνοδος των Δορκοφίκη και Άντερσον βοήθησε τον Ηλυσιακό να μειώσει σε 27-24 στο 13΄.

Με τους Στραντ και Μανωλόπουλο να ευστοχούν σε διαδοχικές προσπάθειες, ο Ίκαρος, που στο μεταξύ είχε εκμηδενίσει με την άμυνα του τον Στέφενς, ανέκτησε και πάλι διαφορά έντεκα πόντων (37-26 4΄30΄΄ πριν το ημίχρονο). Ο εξαιρετικός για ένα ακόμα παιχνίδι φέτος, Καυκής, προσπαθούσε να φέρει ξανά σε απόσταση αναπνοής την ομάδα των Ιλισίων, που είχε όμως τρομερό πρόβλημα στην περιφερειακή άμυνα. Οι γηπεδούχοι, εκτός από τον… σεληνιασμένο Μανωλόπουλο (14π. στο ημίχρονο) σούταραν εξαιρετικά στα τρίποντα (8/13) και προηγήθηκαν με τη μεγαλύτερη διαφορά (+12) στην ανάπαυλα.

Με επί μέρους 9-2 στο πρώτο τρίλεπτο του 3ου δεκαλέπτου, ο Ηλυσιακός μείωσε σε 48-43, άλλα ακολούθησε 11-2 του Ικάρου με τους Ρίτσαρντς και Γκόβενς να κάνουν ο,τι θέλουν την άμυνα των φιλοξενούμενων για το 59-45, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι, δεν έβρισκαν λύσεις για να «απαντήσουν», καθώς συνέχιζαν να είναι άστοχοι και έτσι η διαφορά πριν μπούμε στο τελευταίο δεκάλεπτο παρέμεινε στο ασφαλές για τον Ίκαρο +14.

Η διψήφια διαφορά υπέρ των γηπεδούχων διατηρήθηκε έξι λεπτά πριν το τέλος (67-56), αφού παρά τα λάθη τους, ο εξαιρετικός κατά τα άλλα στο 4ο δεκάλεπτο, Ηλυσιακός, αστοχούσε στις βολές (9 χαμένες), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πλησιάσει περισσότερο. Δύο λεπτά πριν το τέλος, οι φιλοξενούμενοι με καλάθια των Καυκή και Σμιθ και σερί 7-0, μείωσαν στους τέσσερις (67-63). Ο Δορκοφίκης με 4/4 βολές, «απάντησε» στο δίποντο του θετικού, Γκαγκαλούδη για το 70-67, ένα λεπτό πριν το συναρπαστικό φινάλε.

Ακολούθησαν δύο βολές του Ιωάννου και νέο καλάθι του Γκαγκαλούδη για το 72-69, με 34΄΄ να απομένουν. Ο Μποντζ μείωσε σε 72-71, ο Ρίτσαρντς αστόχησε σε δίποντο, όμως στην τελευταία επίθεση του Ηλυσιακού, ο Σμιθ αστόχησε σε δύο σουτ, δίποντο και μετά από επιθετικό ριμπάουντ τρίποντο και ο Ίκαρος πανηγύρισε τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 46-34, 63-49, 72-71.

Ίκαρος Χαλκίδας (Λυκογιάννης): Στραντ 4, Γκόβενς 7 (1), Άσκα 10, Μανωλόπουλος 16 (4), Σάτον 6 (10ριμπ.), Γκαγκαλούδης 14 (2), Σπανός, Ρίτσαρντς 15 (2), Μπέμπης.
Ηλυσιακός (Λιόγας): Καυκής 17 (2), Αντωνάκης, Σμιθ 7, Δορκοφίκης 14 (1), Στέφενς 5, Ιωάννου 9, Μποντζ 7, Άντερσον 12 (2).

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Ψαριανός, Πουρσανίδης. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: