Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Παλαβά για Θρύλο, "Χ" στη Λεωφόρο, ανάλυση ΠΑΟΚ!!

Ρεσιτάλ Αλέφαντου στο sportdog για κλήρωση Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, ανάλυση για τα προβλήματα του ΠΑΟΚ, το ματς Παναθηναϊκός-Ατρόμητος και το 5-3-2 της Γαλατά! Ακούω κάτι πράγματα για την κλήρωση του Ολυμπιακού παλαβά. Εγώ θα πω τούτο: Όλες οι ομάδες με τις οποίες μπορεί να κληρωθεί ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλές, ακόμα και η Μάντσεστερ δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα είναι τον Μάρτιο. Εδώ διαβάζω ότι σκέφτονται να επαναφέρουνε τον Φέργκιουσον!
Με ρωτάει ο Σινάνογλου τι πιστεύω ότι θα κάνει ο Φέργκιουσον αν του το ζητήσουν. Πιστεύω ότι θα πει "ναι"! Διότι έχει ξεκουραστεί, πήρε την ηδονή του ότι είναι αναντικατάστατος, αφού το ίδιο αυτό υλικό πέρσι σάρωνε ενώ φέτος με τον Μόγιες πελαγοδρομεί. Άλλωστε και πριν λίγα χρόνια είχε ανακοινώσει ότι σταματάει, αλλά δεν άντεξε και γύρισε. Είχε και καλό τιμ πέρσι η Μάντσεστερ, καλό γυμναστή, προπονητή τερματοφυλάκων κ.λ.π., αλλά ο Μόγιες δεν τους ήθελε, τους άλλαξε.
Εγώ θεωρώ ότι με όποια ομάδα από αυτές κληρωθεί ο Ολυμπιακός, θα είναι επιτυχία αν της πάρει 1 βαθμό, στο Καραϊσκάκη. Αυτή είναι η άποψή μου. Αν πέσει δε με την Ατλέτικο που πολλοί τη θέλουν επειδή δεν έχει μεγάλο όνομα: Θα σε καταστρέψει! Είναι τρομερή ομάδα. Έχει πολύ καλή άμυνα και κέντρο που σε πνίγει, από πέρσι συνεχώς έλεγα ότι θα κάνει θριάμβους, η πορεία της φέτος σε Ισπανία και Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι τυχαία, φαινόταν ότι έρχεται. Έχει παικταράδες, έχει προπονηταρά, πιέζει πολύ στο κέντρο και στην άμυνα, μπροστά θα σου κάνει γκολ οπωσδήποτε με τον Κόστα και τον Κόκε, είναι σκληρή ομάδα, δεν γλιτώνεις.

Ενώ στη Μάντσεστερ όπως είναι τώρα υπάρχουν κενά στην άμυνά της. Οι αγγλικές ομάδες όμως έχουν άλλο ρυθμό που δεν μπορεί να ακολουθήσει εύκολα ελληνική ομάδα. Το δείχνει άλλωστε η πολύ κακή παράδοση που έχει με αυτές ο Ολυμπιακός. 
Σε ό,τι αφορά το Παναθηναϊκός - Ατρόμητος, η στήλη βγαίνει πρωί Σαββάτου τώρα, δηλαδή πολύ πριν τον αγώνα. Αν ο Ατρόμητος δεν είχε τρεις σημαντικές απουσίες, Ναπολεόνι, Ταυλαρίδη, Καραγκούνη, θα έλεγα ότι μπορεί ακόμα και το διπλό. Τώρα έτσι όπως είναι θα πάει για την ισοπαλία.

Ο Ατρόμητος κομπλέ είναι πολύ καλή ομάδα, τον διέλυσε τον ΟΦΗ στο προηγούμενο ματς, παίζει πολλές φορές το 4-4-2 καταπληκτικά. Στο προηγούμενο ματς μάλιστα δεν είχε πάλι τον Ναπολεόνι και έπαιξε ο Παπαδόπουλος μπροστά μαζί με τον μικρό. Οι σέντερ μπακ του ΟΦΗ ήταν κίνδυνος θάνατος επειδή τους πίεζε μπροστά ο Ατρόμητος, είχε πρέσινγκ και στο κέντρο με δύο τρεχαλατζήδες Ιγκλέσιας- Δημούτσο, και δεξιά έναν καταπληκτικό Ούμπιντες ο οποίος ερχόταν προς τον άξονα, δεν έπαιζε στη γραμμή. Από την άλλη πλευρά είχε τον Μπρίτο. Ειδικά ο Ούμπιντες πολύ καλός, χώνεται πίσω από τους κυνηγούς, πρεσάρει, πασάρει τρέχει. Παίζει γρήγορα ο Ατρόμητος και έχει καλή άμυνα. Αν είχε τον Ταυλαρίδη τώρα, θα μπορούσε να παίξει και 5-3-2 στη Λεωφόρο με το υλικό που έχει.

Μέχρι και ο Μαντσίνι έπαιξε 5-3-2 με τη Γαλατά απέναντι στη Γιουβέντους και την απέκλεισε από το Τσάμπιονς Λιγκ! Φοβερός ήταν ο Σνάιντερ, παρά την ηλικία του δεν έχει τέτοιο παίκτη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που διαβάζω ότι τον θέλει.

Η Γαλατά είχε δύο κυνηγούς μπροστά τον Ντρογκμπά και τον Γιλμάζ, και από πίσω τους είχε τον Σνάιντερ να παίζει μπροστά από τους δύο αμυντικούς χαφ. Τα μπακ γίνονταν χαφ, είχε και 3 στόπερ, εξαιρετικό στήσιμο, μου άρεσε πολύ η Γαλατά.

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός με την Άλκμααρ στην Τούμπα, έχασε την πρωτιά στον όμιλο, στο τέλος ισοφάρισε ένας πιτσιρικάς που μπήκε, ο Πόζογλου, γρήγορος μου φάνηκε αυτός και θρασύς, θέλω να τον ξαναδώ γιατί με ένα ματς δεν μπορείς να ξέρεις.

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο αργή ομάδα, είναι και προβλέψιμος. Θα σας δώσω μερικά παραδείγματα. Ο Κίτσιου λόγου χάρη. Νέο παιδί, βγαίνει ωραία μπροστά, αλλά έχει μόνο το δεξί πόδι, δεν κάνει τίποτα αν του κλείσεις το δεξί πόδι, τον μπλοκάρεις. Το ίδιο έβλεπα στο ματς και με τον Λούκας δεξιά γιατί δεν έβαλε τον Σαλπιγγίδη. Ο Λούκας είναι αριστεροπόδαρος, από έξω δεν μπορεί να σου φύγει με τίποτα, τον μπλοκάρεις εύκολα να μη φύγει από μέσα. Ο Στοχ δεν μπαίνει μέσα στην περιοχή χωρίς την μπάλα, δεν κάνει κίνηση χωρίς την μπάλα, θέλει στα πόδια να την έχει.

Τι γίνεται λοιπόν. Ενώ ο Λίνο βγαίνει ωραία μπροστά και έχει εκπληκτική σέντρα, δεν γεμίζει την περιοχή με παίκτες ο ΠΑΟΚ. Τώρα έπαιζε πίσω από τον Αθανασιάδη ο Κωνσταντινίδης ο οποίος δεν πατούσε περιοχή. Έπρεπε να πατάει περιοχή ο πίσω από τον φορ, έπρεπε να κάνει κίνηση προς τα μέσα ο έξω δεξιά, πρέπει να κάνει κίνηση χωρίς την μπάλα ο Στοχ, ώστε να μην είναι μόνος του ο Αθανασιάδης στην περιοχή. Ένας Αθανασιάδης μάλιστα που όπως έχω ξαναπεί, δεν ξέρει μπάλα, δεν μπορεί να πάρει μόνος του ενέργειες και να αναστατώσει, περιμένει την μπάλα να τη σπρώξει μέσα. Έτσι κλείνεται εύκολα.

Ένα παράδειγμα έδωσα για το πώς είναι προβλέψιμος ο ΠΑΟΚ. Δεν άγγιξα καν το θέμα των ανασταλτικών χαφ και των στόπερ, την αργότητα του ΠΑΟΚ ανασταλτικά την ανέδειξε για τον πολύ κόσμο ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη, εγώ βέβαια τα έλεγα μήνες πριν βλέποντας τον ΠΑΟΚ.

Ο Σαββίδης δεν ξέρω τι μυαλά κουβαλάει ή τι του λένε οι δίπλα του, πρέπει να το χειριστεί αλλιώς στις μεταγραφές αν πραγματικά είναι αποφασισμένος να χτυπήσει πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται σοβαρές μεταγραφές. 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: