Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Καταγγέλλουν ακροδεξιές συμπεριφορές στο Καραϊσκάκη!

Για δύο διαφορετικά περιστατικά ακροδεξιάς συμπεριφοράς σε ματς του Ολυμπιακού και της Εθνικής ενημέρωσε το δίκτυο FARE τόσο την UEFA όσο και τη FIFA προκειμένου να λάβει μέτρα.

Καταγγέλλουν ακροδεξιές συμπεριφορές στο Καραϊσκάκη
Το δίκτυο FARE (Football Against Racism in Europe) γνωστοποίησε τις ανώτατες ποδοσφαιρικές αρχές, FIFA και UEFA για δύο περιστατικά που αφορούν ακροδεξιές συμπεριφορές κατά τη διάρκεια ενός αγώνα του Ολυμπιακού κι ενός της Εθνικής μέσα στο Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά σχετικά με την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα, με το παρατηρητήριο να τονίζει πως οπαδοί των «ερυθρολεύκων» εμφάνισαν στις κερκίδες υλικό με ακροδεξιό περιεχόμενο.

Επιπλέον, καταγγέλλεται πως κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του Εθνικού ύμνου της Ελλάδας στο μπαράζ απέναντι στη Ρουμανία υπήρξαν περιπτώσεις που οπαδοί χαιρετούσαν ναζιστικά.

Για κανένα από τα δύο περιστατικά δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες, στην ιστολίδα του FARE όμως, αναφέρεται ρητά πως το αποδεικτικό υλικό έχει ήδη μεταβιβαστεί σε FIFA και UEFA οι οποίες είναι γνωστές για τις ευαισθησίες τους σε τέτοια θέματα, ώστε να προχωρήσουν σε λήψη μέτρων και κυρώσεις.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: