Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

«Τρακτέρ ο… Πόζογλου»!

No 805952
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο  Άγγελος Ζαζόπουλος,  προπονητής των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ (γεννηθέντες το 2002), ένας από τους ανθρώπους που είχε επί τρία χρόνια στην ομάδα, τον Στέλιο Πόζογλου. Μίλησε για τον 17χρονο παίκτη, που έκανε ευρωπαϊκό ντεμπούτο με γκολ και αναφέρθηκε στο όραμα που υπάρχει στις Ακαδημίες του “Δικεφάλου”.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Άγγελος Ζαζόπουλος:
Για το ντεμπούτο του Πόζογλου: “Ο Στέλιος έχει τεχνική κατάρτιση, πείσμα και θέλει να βελτιώνεται συνέχεια. Μου άρεσε πολύ, που μπήκε με θράσος και ήξερα  πως θα έκανε αυτό τον λίγο χρόνο συμμετοχής… χρυσάφι. Είναι πολύ καλός με το κεφάλι και έχει και πολύ καλά τελειώματα. Βέβαια, πρέπει να βελτιώσει πολλά πράγματα, καθώς όλα είναι διαφορετικά στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Όμως, τον εμπιστεύομαι. Θα τα καταφέρει”.
Για τις ικανότητες του 17χρονου: “Έχει φοβερή τεχνική κάτι που είναι χάρισμα αλλά και δουλειά. Το παιδί είχε μια… τρέλα με το κομμάτι του ‘freestyling’ και πάντα έκανε διάφορους διαγωνισμούς με τους συμπαίκτες του. Θυμάμαι σ’ ένα τουρνουά στη Γερμανία, όταν ήταν μόλις 14 χρονών, είχε μπει ένας ζογκλέρ στην διακοπή του τουρνουά και έκανε διάφορα κόλπα. Ο Στέλιος πήρε την πρωτοβουλία και έκανε κόλπα, που ακόμα και ο ζογκλέρ δε μπορούσε. Είναι ένα ‘τρακτέρ’, καθώς εκτός από τεχνική έχει πολύ μεγάλη δύναμη και εκρηκτικότητα. Ξέρει πως πρέπει να δουλεύει κάθε μέρα και θα βελτιώσει αυτά που χρειάζεται. Οι γονείς του Πόζογλου, όπως και πολλών άλλων παιδιών, έκαναν πολλές θυσίες. Έκαναν πολλά χιλιόμετρα καθημερινά για να συμμετέχει το παιδί στις προπονήσεις. Οι γονείς αποτελούν… κανονικούς βοηθούς, είναι ήρωες”.
Για τους πολλούς ταλαντούχους νέους στις Ακαδημίες του “Δικεφάλου”: “Υπάρχουν πολλοί άλλοι νεαροί στον ΠΑΟΚ, οι οποίοι είναι πολύ ικανοί. Στην Κ20, αλλά και στη Κ17, το επίπεδο είναι πολύ ανώτερο από πριν μερικά χρόνια. Είναι πολύ δύσκολο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Χρειάζεται επιμονή και τύχη”.
Για το όραμα που υπάρχει στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ: “Η δουλειά γίνεται πολύ ευσυνείδητα και όλοι εκεί είμαστε λίγο ρομαντικοί και θέλουμε να φτιάξουμε ένα μικρό θαύμα.  Στο μέλλον ονειρευόμαστε η πρώτη ομάδα να αποτελείται πάνω από 60% με δικά μας παιδιά. Η χημεία της θα είναι τρομερή και θα συνεννοούνται με τα μάτια. Νοιώθουμε πως εμείς δίνουμε την ταυτότητα στην ομάδα, καθώς οι παίκτες που τώρα προπονούμε θα παίξουν στο μέλλον”.
Για την ταυτότητα της ομάδας: “Ο κ. Στέφενς έρχεται σε επαφή με τον κ. Ίβιτς. Από εκεί και πέρα έχουμε κάποιες συγκεκριμένες αρχές. Θέλουμε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, με τέσσερις αμυντικούς, πολλές επαφές, πίεση και επιθετικότητα. Αυτή είναι η ταυτότητα του ΠΑΟΚ και αυτό το ποδόσφαιρο θέλουμε να παίζουμε σε όλα τα τμήματα”.
Για το φιλικό των γεννηθέντων του 2002 με τη Μπαρτσελόνα: “Έχουμε ένα φιλικό παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα, το οποίο θα γίνει με πρωτοβουλία του Ιβάν Σαββίδη. Είναι ένα δώρο επειδή η ομάδα κέρδισε ένα φιλικό στη Μόσχα! Όλα είναι πληρωμένα από τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ και θέλουμε να δούμε τις δυνάμεις μας και να χαρούμε το παιχνίδι. Θα είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία, μέσα στον Ιανουάριο”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: