Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Ναι, αυτός είναι Παναθηναϊκός!!

Ναι, αυτός είναι ΠαναθηναϊκόςΠαναθηναϊκός περσινής κοπής, η ομάδα η οποία πέτυχε το νταμπλ,η ομάδα που έπαιξε σωστό μπάσκετ ήταν αυτή που αγωνίστηκε εναντίον της Λοκομοτίβ Κουμπάν.
Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.
Οι βασικοί παίκτες του Παναθηναϊκού εντάχθηκαν στο σύνολο, το οποίο λειτούργησε ως ομάδα και πήρε τη νίκη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πριν από μερικές εβδομάδες ο Παναθηναϊκός έχασε από την Λοκομοτίβ Κουμπάν. Στα σημεία, αλλά έχασε. Ο Παναθηναϊκός, όμως, στην Ρωσία λειτούργησε ως Παναθηναϊκός.

Εβγαλε ενέργεια στην άμυνα, ειδικά στην περιφερειακή και στις πρώτες δύο πάσες, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Ο Διαμαντίδης ήταν πολύ καλός τόσο στο δημιουργικό κομμάτι, όσο και στο εκτελεστικό. Το ίδιο και ο Ούκιτς, ενώ ο Κάρι έδειξε πως όταν πλαισιώνεται και τον στηρίζουν καλοί παίκτες, αποτελεί μία αξιόπιστη λύση.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε τον Ματσιούλις και τον Παππά, αλλά είχε έναν πολύ καλό Γκιστ, ο οποίος μαζί με τον Λάσμε δίνουν ενέργεια και κόβουν ό,τι κινείται.

Ο Παναθηναϊκός είχε 19 ασίστ, οι οποίες δείχνουν την ομαδικότητα του και το ότι λειτούργησε ως σύνολο και ανάγκασε την Λοκομοτίβ σε πολύ κακή εμφάνιση. Η Λοκομοτίβ είχε περισσότερα ριμπάουντ, 31 άντι 24 του Παναθηναϊκού, αλλά δεν κερδίζει αυτός που παίρνει τα περισσότερα ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός όταν μπει στις ραγές, μπορεί να φτάσει ψηλά.

Δεν έφταιγε το προπονητικό τιμ για τις προηγούμενες εμφανίσεις, γιατί διαβάσαμε πολλά. Ισως να έγραφαν τώρα πως λόγω του μικρού rotation έκανε καλύτερες επιλογές.

Είχαμε γράψει και σε προηγούμενα άρθρα και όταν ο Παναθηναϊκός έδειχνε να μην έχει ενέργεια, πως διαθέτει παίκτες με χαρακτήρα νικητή που ακόμα και σε μια άσχημη ημέρα, έχουν μάθει να μην τα παρατούν και οδηγούνται από αυτόν. Ο Διαμαντίδης, ο Φώτσης, ο Μπατίστ και ο Ούκιτς είναι τέτοιοι παίκτες και ο χαρακτήρας αυτός οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη κι επί της Λοκομοτίβ.

Ο Παναθηναϊκός δείχνει να επιστρέφει και να γιατρεύει τις πληγές του και όταν τις επουλώσει θα είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.
 Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: