Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Θα γίνει εύκολο αν...!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το δύσκολο ματς του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο στην Λεωφόρο και την ευκαιρία των «πράσινων» να πλασαριστούν στην πρώτη 3άδα!
Πολύ σημαντικό είναι το παιχνίδι με τον Ατρόμητο για έναν λόγο. Διότι δίνεται η ευκαιρία σε αυτή τη νέα ομάδα του Παναθηναϊκού να κερδίσει να μπει στην τριάδα και πλέον να ελπίζει ότι μπορεί να φθάσει πιο ψηλά αν πάρει την άδεια και συμμετέχει στα play off.
Αυτό είναι ένα από τα παιχνίδια που μπορούν να δώσουν ώθηση στην ομάδα, λόγω του ότι ο Ατρόμητος είναι από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Και αν έρθει η νίκη θα έρθει μία εβδομάδα μετά το επιβλητικό και άνετο 4-0 επί της Καλλονής στο ΟΑΚΑ και θα φανεί ότι αυτή η ομάδα αρχίζει και ωριμάζει, άρα μπορεί να ελπίζει σε σταθερότητα στον δεύτερο γύρο.
Συμβαίνει το εξής περίεργο στο παιχνίδι αυτό. Κάθησα και είδα λίγο τα αποτελέσματα. Ο Ατρόμητος είναι καλύτερος από τον Παναθηναϊκό στα εντός έδρας παιχνίδια του, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος από τον Ατρόμητο στα εκτός έδρας παιχνίδια του. Αν το παιχνίδι γινόταν στο Περιστέρι θα υπήρχε μία ισσοροπία στις προβλέψεις. Τώρα, όμως, φαίνεται ότι είναι ένα παιχνίδι ανοιχτό σε όλα, αλλά....Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά.
Ο Ατρόμητος έχει κάνει τρεις ήττες στα επτά παιχνίδια που έχει δώσει εκτός έδρας. Στις δύο βρέθηκε να χάνει και δεν μπόρεσε να γυρίσει το παιχνίδι. Και στη Νέα Σμύρνη οπότε και έχασε από τον Πανιώνιο με 2-1 τελικά(έχανε με 2-0) και στα Γιάννενα , όπου ο ΠΑΣ πέτυχε ένα γκολ στο 67 και κέρδισε με 1-0.
Η τρίτη ήττα είναι από τον Ολυμπιακό. Στο ματς αυτό ο Ατρόμητος προηγήθηκε και μάλιστα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά μέσα σε επτά λεπτά το 0-1, έγινε 2-1 και όλα τελείωσαν. Επίσης στην Τρίπολη προηγήθηκε ο Ατρόμητος, αλλά ο Αστέρας το γύρισε και στο τέλος η ομάδα του Παράσχου κατάφερε και πήρε την ισοπαλία.
Φαίνεται, ότι αν ο Παναθηναϊκός προηγηθεί γρήγορα στο παιχνίδι θα γίνει αυτόματα και το φαβορί, για να το πάρει το ματς. Η ομάδα του Περιστερίου δυσκολεύεται να αντιδράσει στα εκτός έδρας με δυνατούς αντιπάλους.
Υπάρχει , όμως και ένα ακόμα στοιχείο, που πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός. Από τα επτά εκτός έδρας παιχνίδια που έπαιξε ο Ατρόμητος μόνο σε ένα δεν σκόραρε. Κόντρα στον ΠΑΣ και έχασε με 1-0. Αρα  μακριά από το Περιστέρι ο Ατρόμητος συνήθως σκοράρει, αλλά δέχεται και γκολ.
Με αυτά τα δεδομένα ο Παναθηναϊκός για να είναι σίγουρος θα πρέπει να ψάξει δύο γκολ να βάλει. Θεωρώ, ότι ο Ατρόμητος έχει αδυναμία στα άκρα της άμυνας και εκεί μπορεί να χτυπήσει ο Παναθηναϊκός είτε με τον Καρέλη, είτε με τον Κλωναρίδη, όποιος παίξει μαζί με τον Μπέργκ στην επίθεση. Επίσης εκεί μπορεί να βοηθήσει και ο Ζέκα με το πρέσινγκ από αριστερά και ο Πράνιτς πατώντας περιοχή από δεξιά.
Πιστεύω ότι είναι ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο, το οποίο μπορεί να εξελιχθεί εύκολο αν οι «πράσινοι» είναι αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που θα κάνουν στην επίθεση.
ΥΓ: Επειδή είδα κάποιες απορίες φίλων του Παναθηναϊκού για το πότε τελειώνει το συμβόλαιο του Ρισβάνη. Το υπέγραψε το καλοκαίρι που μας πέρασε το συμβόλαιο και λήγει το 2016...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: