Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

«Μ’… έφτιαχνε η Τούμπα»

stelios_giannako
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής, Στέλιος Γιαννακόπουλος, για τον φιλικό αγώνα, που θα γίνει την Δευτέρα (16/12) στο γήπεδο της Τούμπας, μεταξύ της ελληνικής εθνικής ομάδας που κατέκτησε το Euro 2004  και της σπουδαίας εθνικής Ρουμανίας του Γκεόργκι Χάτζι, που διακρίθηκε στη δεκαετία του ’90 και ειδικότερα στο Μουντιάλ 1994.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος:
Για το παιχνίδι της Δευτέρας: “Είναι ένας ξεχωριστός αγώνας και για πρώτη φορά μαζεύεται ξανά όλη η παρέα. Ο Ρεχάγκελ έχει κάποιες υποχρεώσεις, δεν θα έρθει, αλλά θα είναι μαζί μας ο Γιάννης ο Τοπαλίδης. Είναι πολύ καλή η ευκαιρία, είναι μέρες γιορτινές και μέσω του ποδοσφαίρου βοηθάμε όσο μπορούμε. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι άξιες συγχαρητηρίων. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος για να βοηθήσει και να χειροκροτήσει εμάς, αλλά και τους πολύ μεγάλους Ρουμάνους παίκτες”.
Για τις σχέσεις των πρωταθλητών Ευρώπης, εννιά χρόνια μετά: “Όλα τα παιδιά ήμαστε μια παρέα και βγάζουμε ακόμη και τώρα την εικόνα μιας αγαπημένης οικογένειας. Το ίδιο κάνει και η σημερινή εθνική ομάδα και γι’ αυτό τα πάει καλά”
Για τη δική του συμμετοχή: “Δυστυχώς, δε θα μπορέσω να παίξω γιατί έχω υποστεί μια θλάση. Σας δίνω και είδηση…”.
Για την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή σε έδρες όπως η Τούμπα: “Ήταν… βούτυρο στο ψωμί μου τέτοια παιχνίδια. Μ’ έφτιαχνε η Τούμπα και γενικά οι αγώνες με ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Από εκεί και πέρα, είναι στον  χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή. Άλλους μπορεί να τους φοβίζει και να μην είναι ο εαυτός τους”.
Για τα ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη: “Έχουμε παίξει παρά πολύ μεγάλα παιχνίδια με τις ομάδες στη Θεσσαλονίκη. Δεν θα ξεχάσω το πρώτο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός που είχαμε κερδίσει. Αναφέρομαι στην περίοδο 1996-97, όταν γινόταν χαμός. Όσο πιο παλιά πηγαίνεις, βλέπεις πως ερχόντουσαν οι φιλοξενούμενοι, γινόντουσαν ματσάρες και υπήρχε και παραπάνω ποιότητα. Δε θέλω να αδικώ τους ποδοσφαιριστές σήμερα, αλλά στα χρόνια μου, που δεν είναι πολύ μακρινά, υπήρχε μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Αν βγάλεις από το πρωτάθλημα τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, όλες οι υπόλοιπες ομάδες είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο κάτω”.
Για τον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη: “Όπου υπάρχει ισχυρή οικονομική επιφάνεια, υπάρχουν και μεγαλύτερες πιθανότητες να έρθουν επιτυχίες. Ο Ολυμπιακός επενδύει σε Έλληνες παίκτες, αλλά και σε ξένα ονόματα και γι’ αυτό πετυχαίνει. Αυτό πλέον το κάνει και ο ΠΑΟΚ και στο μέλλον θα έρθουν και οι επιτυχίες. Συμπληρώνεται μια χρυσή δεκαετία για την εθνική και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουν γίνει πράγματα ,που δεν είχαν γίνει ποτέ! Πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό και να βελτιώσουμε και την κατάσταση στα ελληνικά πρωταθλήματα”.
Για τον όμιλο της εθνικής στο Μουντιάλ 2014: “Είναι δύσκολος, αλλά δεν μπορείς να κάνεις… παραγγελίες στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι οι καλύτερες ομάδες στον πλανήτη και αποτελεί επιτυχία και μόνο το γεγονός ότι βρισκόμαστε εκεί. Τα παιδιά θα πάνε να απολαύσουν την διοργάνωση και να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούν”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: