Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Λόκχοφ: «Θέλαμε την πρώτη θέση»

Λόκχοφ: «Θέλαμε την πρώτη θέση»Ο Τον Λόκχοφ, μιλώντας στην κάμερα της Nova παραδέχθηκε ότι στόχος όλων στον ΠΑΟΚ ήταν η κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο του Europa League.

Ωστόσο υπογράμμισε ότι είναι… βαρύς ο χαρακτηρισμός «μάθημα» για το παιχνίδι του «Δικεφάλου του Βορρά» με την Αλκμαάρ στην Τούμπα στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του άμεσου συνεργάτη του Χουμπ Στέφενς, Τον Λόκχοφ στη Nova.

-για την κατάσταση της ομάδας:

«Η κατάσταση στην ομάδα είναι καλή. Καταφέραμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση, αυτό που θέλαμε δηλαδή να πετύχουμε στην Ευρώπη, αυτό που θέλουμε πριν από κάθε αγώνα. Πάντα είναι καλό να παραμένεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά το φθινόπωρο, μετά τη διακοπή. Ηταν δύσκολος αγώνας Σήμερα (σ.σ. χτες) είχαμε προπόνηση, ορισμένοι ποδοσφαιριστές έμειναν στο γυμναστήριο για αποθεραπεία κι αύριο (σ.σ. σήμερα) θα λάβουμε τις τελικές μας αποφάσεις για τον αγώνα της Κυριακής, ποιος μπορεί να παίξει ποιος δεν μπορεί, όμως φαίνεται πως οι περισσότεροι είναι αρκετά καλά».

- Σχετικά με τους τραυματίες;
«Οι Λόρενς, Νίνης φυσικά δεν υπολογίζονται καθώς έχουν ημέρες μπροστά τους για να ολοκληρώσουν τις αποθεραπείες τους. Σχετικά με τους υπόλοιπους αφού διαπιστώσουμε την κατάστασή τους θα πάρουμε τις αποφάσεις μας».

- Αν κάθε αγώνας συνιστά ποδοσφαιρικό «μάθημα» τότε ο εντός έδρας αγώνας με την ΑΖ Αλκμααρ τί σας δίδαξε;
«Ο χαρακτηρισμός 'μάθημα' θαρρώ πως είναι λίγο υπερβολικός. Αναμφίβολα έπαιξαν καλά. Ηταν ένα δείγμα κλασικού ολλανδικού ποδοσφαίρου και φυσικά πρέπει να διδαχτούμε από αυτό. Φυσικά και θέλαμε την πρώτη θέση στον όμιλο, προσπαθήσαμε, αντιμετωπίσαμε διαφορετικούς ποδοσφαιριστές και για κάθε δικό μας ποδοσφαιριστή ήταν μια εμπειρία. Γιατί όταν παίζεις στην Ευρώπη, αντιμετωπίζεις ομάδες από άλλες χώρες, έχει διαφορά με το εθνικό πρωτάθλημα κι ως ποδοσφαιριστή η όλη διαδικασία σε κάνει καλύτερο».

- Πλέον βρίσκεστε στη συνήθη διαδικασία επαναπροσαρμογής από τα ευρωπαϊκά στα ελληνικά δεδομένα και τον εκτός έδρας αγώνα με την Καλλονή. Οι σκέψεις σας σχετικά;
«Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Έχουμε δώσει αρκετούς αγώνες αλλά είμαστε επαγγελματίες και κάθε ποδοσφαιριστής προτιμά να παίζει πολλά παιχνίδια. Το απολαμβάνει. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στην αποθεραπεία και την αποφόρτιση έπειτα τον αγώνα της Πέμπτης. Έχουμε μια τελευταία προπόνηση, σε κανονικούς ρυθμούς, πριν από την αναχώρησή μας στην Αθήνα. Πρέπει να κάνουμε το παν για να επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη με τους τρεις βαθμούς».

- Στο πίσω μέρος του μυαλού σας υπάρχει η σκέψη μήπως η ομάδα παρουσιαστεί επηρεασμένη από τα δυο ανεπιτυχή αποτελέσματα στις δυο πλέον πρόσφατες εμφανίσεις της;
«Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να μιλήσουμε με τους ποδοσφαιριστές αλλά ήταν δυο διαφορετικοί αγώνες. Αυτό που συνέβη την περασμένη Κυριακή δεν το έχω ξαναδεί, έναν αγώνα με τόσες πολλές ευκαιρίες. Ξέρω βέβαια πως το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι σκοραρίσματος κι εμείς δε σκοράραμε. Κόντρα στην Αλκμααρ δεν τα πήγαμε καλά, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως παραμένουμε στην Ευρώπη. Πρέπει να κοιτάμε τη θετική πλευρά των δεδομένων. Την Κυριακή μας περιμένει ένας άλλος αγώνας. Και γι' αυτό είμαστε επαγγελματίες, πρέπει να προετοιμαστούμε, να συγκεντρωθούμε και να παρουσιαστούμε έτοιμοι».

- Και μια τελευταία ερώτηση. Η ελπιδοφόρα εμφάνιση του Πόζογλου σας δίνει τροφή για σκέψεις πως θα μπορούσατε να πάρετε περισσότερες λύσεις από τα τμήματα υποδομής;
«Το ελπίζουμε. Μπήκε μέσα, έπαιξε καλά, σημείωσε ένα σημαντικό γκολ. Ηταν σημαντικό και γι' αυτόν, είναι νεαρός, καλός ποδοσφαιριστής, διαθέτει ποιότητα. Είναι πεποίθησή μας πως δεν κοιτάμε την ηλικία αλλά την ποιότητα. Την έχει, προπονείται μ' εμάς κι ελπίζουμε ακόμη περισσότεροι νεαροί ποδοσφαιριστές να τον ακολουθήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: