Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Οι διαιτητές του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ!


Οι διαιτητές του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Οι Χριστοδούλου, Μπήτης και Καλδίρης ορίστηκαν να διευθύνουν το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, για την 7η αγωνιστική της Α1.

Τους διαιτητές και τους κομισάριους για τις αναμέτρησης της 7ης αγωνιστικής της Α1 ανακοίνωσε η ΚΕΔ/ΕΟΚ. Στο παιχνίδι με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, που είναι το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, ορίστηκαν οι Χριστοδούλου, Μπήτης και Καλδίρης.

Αναλυτικά, οι διαιτητές και κομισάριοι της 7ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών:

Σάββατο 21 Νοεμβρίου
ΚΓ Μ. Μερκούρη 17.00 Ρέθυμνο-Τρίκαλα Φούφης-Γκούμας-Μαγκλογιάννης (Μαγκανάς)
Αλεξάνδρειο 17.00 Άρης-Καβάλα Ψαριανός-Γεωργιάδης-Λόρτος (Παπαγεωργίου)
ΚΓ Ι. Ζηρίνης 17.00 ΑΕ Ν. Κηφισιάς-ΑΕΚ Γκόντας-Παναγιώτου-Μπίκας (Άκελ)
ΚΓ Απόλλωνα Π. 17.00 Απόλλων Π.-Αρκαδικός Αναστόπουλος Π.-Σώμος-Τσώνος Β (Σπυρίδωνος)
Βενετόκλειο 17.00 Κολοσσός Ρ.-Λαύριο Σχινάς-Μάνος-Παφίλης (Βιτζηλαίος)

Κυριακή 22 Νοεμβρίου
ΣΕΦ 12.30 Ολυμπιακός-Κόροιβος Αμαλ. Παπαπέτρου-Σκούτας-Αναστόπουλος Αντ. (Δούκας)

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου
ΟΑΚΑ 18.00 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ Χριστοδούλου-Μπήτης-Καλδίρης (Μαύρος)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δύο off στην Καλλονή!


Δύο off στην Καλλονή

Οριστικά χωρίς Μάρκοβιτς και Ελλακόπουλο θα αγωνιστεί η Καλλονή στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Εκτός για το ματς (21/11, 17:15) του Σαββάτου ανάμεσα στην Καλλονή και τον ΠΑΣ στα Γιάννινα τέθηκαν οριστικά οι Μάρκοβιτς, Ελλακόπουλος, καθώς ακολουθούν πρόγραμμα αποθεραπείας και αναμένεται πάντως να ενσωματωθούν στην υπόλοιπη ομάδα.

Η προτελευταία προπόνηση των νησιωτών, πριν την αναχώρησή τους με πτήση τσάρτερ για στις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής, περιελάμβανε ασκήσεις επιθετικής τακτικής, οικογενειακό δίτερμα και τελειώματα φάσεων, ενώ στις 10:00 θα διεξαχθεί η τελευταία προπόνηση και μετά το τέλος της θα ανακοινωθεί η αποστολή για την αναμέτρηση της 11ης αγωνιστικής.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αλαλούμ με τα τέλη κυκλοφορίας: Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι!!


Αλαλούμ με τα τέλη κυκλοφορίας: Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι

Oι μεγάλοι χαμένοι των αποφάσεων του υπουργείου Οικονομικών είναι όσοι αγόρασαν αυτοκίνητο πριν από 10 χρόνια και καλούνται να πληρώσουν μεγαλύτερα από τα ήδη «φουσκωμένα» Τέλη.

Οι διαρροές περί κοσμογονικών αλλαγών από φέτος κιόλας ξεκίνησαν πριν από περίπου 2 μήνες. Σε αυτό το διάστημα ακούστηκαν απίστευτα πράγματα, όπως το ότι τα Τέλη θα προσαυξάνονται για όσους έχουν πάνω από δύο αυτοκίνητα, ενώ έγινε σημαία του υπουργείου το κριτήριο της εμπορικής αξίας των οχημάτων, παρά το ότι ήταν προφανές ότι ένα τέτοιο κριτήριο εκτός από τις στρεβλώσεις που δημιουργεί, είναι και ανεφάρμοστο καθώς η εμπορική αξία δεν αλλάζει οριζόντια με την πάροδο του χρόνου αλλά ανάλογα με το μοντέλο.

Με το πλήρωμα του χρόνου το υπουργείο Οικονομικών παραδέχθηκε ότι το κριτήριο της εμπορικής αξίας δεν μπορεί να υποστηριχθεί από τις ηλεκτρονικές εφαρμογές του ΚΕΠΥΟ, αλλά δεν έφτανε αυτό. Υποστέλλοντας τη. σημαία των ελαφρύνσεων βάσει εμπορικής αξίας, αποφάσισε χωρίς συγκεκριμένο και πειστικό τρόπο να αυξήσει τα Τέλη Κυκλοφορίας όχι μόνο στα οχήματα της τελευταίας 5ετίας, που ομολογουμένως έχουν ιδιαιτέρως χαμηλά Τέλη, αλλά και στα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά από το 2006 και μετά! Πρόκειται για οχήματα, που έχουν χάσει μεγάλο μέρος της εμπορικής τους αξίας και είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και το υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζει αυτή την απώλεια υπολογίζοντας χαμηλότερο τεκμήριο στο πλαίσιο της φορολογίας εισοδήματος.

Από τις χθεσινές ανακοινώσεις είναι προφανές ότι ο αρχικός σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών ήταν να γίνουν μεγαλύτερες μειώσεις Τελών στα παλαιότερα και μικρομεσαίων κυβικών εκατοστών αυτοκίνητα. Ωστόσο, όταν άρχισαν οι υπολογισμοί έγινε αντιληπτό ότι για να μην πάει.. περίπατο ο εισπρακτικός στόχος των 1,1 δις ευρώ από τα Τέλη Κυκλοφορίας, θα έπρεπε να γίνουν αστρονομικές αυξήσεις στα αυτοκίνητα της τελευταίας 5ετίας κι επειδή κάτι τέτοιο θα ήταν πολιτικά καταδικαστέο, αποφασίστηκε να αυξηθούν και τα Τέλη των οχημάτων της περιόδου 2006- 2010, που ήδη πληρώνουν «τσουχτερά» Τέλη.

Το ερώτημα είναι αν οι κάτοχοι αυτοκινήτων π.χ. 2.500 κυβικών εκατοστών της προηγούμενης 10ετίας που ήδη πληρώνουν 880 ευρώ, θα δεχθούν να πληρώσουν 40 ευρώ παραπάνω ή θα έχουμε νέο κύμα παράδοσης πινακίδων. Όσο για τις μειώσεις των 50 ή 70 ευρώ στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, που μετράνε πάνω από 15 χρόνια ζωής είναι αμφίβολο εάν μπορούν να οδηγήσουν κάποιους να ξαναπάρουν τις πινακίδες τους και να τα θέσουν σε κυκλοφορία.

Τι λέει το υπουργείο Οικονομικών
Η διάταξη για τα τέλη κυκλοφορίας (Τ.Κ.) του 2016 είναι η καλύτερη απάντηση, στην παραπληροφόρηση και την καταστροφολογία που επέλεξε μερίδα των Μ.Μ.Ε. το προηγούμενο διάστημα, για προφανείς λόγους.

Α) Πίνακας τελών κυκλοφορίας με βάση τα κυβικά (Έως 2010)

inner

Οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας γίνονται με ξεκάθαρη κατεύθυνση τη δίκαιη αναδιανομή των υποχρεώσεων των πολιτών, ώστε να ελαφρυνθούν οι κάτοχοι οχημάτων, κατασκευής άνω των δέκα ετών, που έχουν χάσει αρκετή από την εμπορική τους αξία. Οι αυξήσεις είναι της τάξεως των 15-60 Ευρώ ανά κλίμακα.

Συνολικά, το πλήθος των οχημάτων που θα έχουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας, θα είναι μεγαλύτερο από αυτό των οχημάτων που θα έχουν μια μικρή αύξηση.

Β) Πίνακας τελών κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές ρύπων. (Ισχύουν από 1.11.2010)

inner

Από την πλευρά του πάντως το ΥΠΟΙΚ πανηγυρίζουν αφού πηγές του υπουργείου αναφέρουν πως «Διαβάζαμε και ακούγαμε τόσο καιρό, για υποτιθέμενες μεγάλες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων αντιρυπαντικής τεχνολογίας. Ο Πίνακας Β διαψεύδει τα όσα λέγονταν και αποδεικνύει πως η αύξηση με την οποία θα επιβαρυνθούν οι κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων, θα είναι ύψους από 0,08 μέχρι 0,32 ευρώ ανά ρύπο!! Επίσης, παραμένει απαλλασσόμενη από τέλη κυκλοφορίας η κλίμακα των αυτοκινήτων που εκπέμπουν μέχρι 90 ρύπους.».

Πηγή: iefimerida.gr

Παντελίδης: «Ουσιαστικές ιδιαιτερότητες στο ντέρμπι»


Παντελίδης: «Ουσιαστικές ιδιαιτερότητες στο ντέρμπι»

Τον τρόπο που ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να ισοσταθμήσει την διαφορά ποιότητας που υπάρχει με τον Ολυμπιακό εξήγησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σάββας Παντελίδης.

Τα όπλα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο «αιώνιο» ντέρμπι και τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσει η κάθε ομάδα για να πάρει τη νίκη ανέλυσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σάββας Παντελίδης, τονίζοντας πως η ατμόσφαιρα που θα επικρατήσει στη Λεωφόρο θα έχει μεγάλη σημασία για το τελικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή των Γιώργου Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα:
Για την εικόνα του ντέρμπι: «Έχουμε ένα ερωτηματικό, γιατί ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί για πρώτη φορά με τον νέο του προπονητή. Αυτό του δίνει ενθουσιασμό, που αν καταφέρει να ελέγξει ο Ολυμπιακός, ο οποίος βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, θα είναι ένα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι. Έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά το ματς. Είναι ένα μικρό γήπεδο και ο κόσμος διψάει γι’ αυτό το παιχνίδι. Η ατμόσφαιρα δεν θα είναι εύκολη για τους παίκτες του Ολυμπιακού».

Για το πόσο μπορεί να επηρεάσει η έδρα: «Σε ένα τέτοιο παιχνίδι μπορεί να αλλάξει πολλά αυτό το χαρακτηριστικό. Πάνω απ’ όλα, σε περίπτωση που προηγηθεί ο Παναθηναϊκός θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν ουσιαστικές ιδιαιτερότητες. Ο νέος προπονητής και ο νέος σχηματισμός που θα χρησιμοποιήσει δημιουργεί προβληματισμός. Αν ο ολυμπιακός καταφέρει να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του θα έχει μεγάλο πλεονέκτημα».

Για το πώς θα λειτουργήσουν τα συστήματα που φαίνεται πως θα χρησιμοποιήσουν οι δύο προπονητές: «Για να μπορεί να κάμψει το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού στο κέντρο ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μειώσει τους χώρους και να παίξει περισσότερο στα άκρα. Δεν βλέπω όμως να έχει ακραίους που θα σπρώξουν το παιχνίδι εκεί, για να λειτουργήσει το σύστημα του Παναθηναϊκού. Αυτό με προβληματίζει. Ίσως ο Ζέκα να μπορέσει να βοηθήσει, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ τον δεύτερο που θα μπορεί να καλύψει τις αποστάσεις που θα πρέπει να καλύψουν οι δύο χαφ».

Για το αν μπορεί να κριθεί από τις ατομικές ικανότητες ενός παίκτη ένα τέτοιο παιχνίδι: «Πάντα οι μεγάλοι παίκτες φαίνονται στα μεγάλα ματς. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή υπερτερεί ο Ολυμπιακός, γιατί οι παίκτες με προσωπικότητα που διαθέτει βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση. Ο Μπεργκ είναι βαρόμετρο, αλλά ο Ολυμπιακός έχει περισσότερους παίκτες σε καλή κατάσταση που είναι προσωπικότητες».

Για το τι θα επέλεγε ανάμεσα στον Τσόρι και τον Φορτούνη: «Για να μπορείς να μπεις σε αυτό το δίλημμα θα πρέπει να δεις πως είναι οι παίκτες όλη τη βδομάδα. Ο Φορτούνης γνωρίζει λίγο περισσότερο το ελληνικό πρωτάθλημα και τη σημασία του ματς, όμως ο Τσόρι έχει την εμπειρία να με προβληματίσει. Δεν γνωρίζω ποιους θα έχουν αντιπάλους, γιατί καμιά φορά επιλέγεις έναν παίκτη ανάλογα με το ποιον θα έχει να αντιμετωπίσει. Ο προπονητής κοιτάει πολλά πράγματα σε κάθε παιχνίδι. Ο Σίλβα πιστεύω πως θα διαλέξει και σύμφωνα με το ματς του Τσάμπιονς Λιγκ που ακολουθεί».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Show Γιατζόγλου στην παρουσίασή του!!


Show Γιατζόγλου στην παρουσίασή του

Ο Στιβ Γιατζόγλου έδωσε show και με τρομερές ατάκες έκλεψε την παράσταση στην παρουσίασή του από την Καβάλα, δίχως πάντως να παραγνωρίζει τη δυσκολία της αποστολής που ανέλαβε.

Στην επίσημη παρουσίασή του από την Καβάλα ο Στιβ Γιατζόγλου έδειξε πόσο είχε λείψει η παρουσία του στην Basket League. Τρομερές ατάκες, με τη γνωστή αμερικάνικη προφορά του, αλλά και πλήρη επίγνωση της δυσκολίας που έχει η αποστολή που ανέλαβε έδειξε ο νέος προπονητής της ομάδας.

«Όποιος δεν με ξέρει, ας με ψάξει στο google», είπε αρχικά το «λιοντάρι». «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Έχω βρεθεί σε τέτοια κατάσταση και με άλλες ομάδες στο παρελθόν. Αυτή είναι 11η ομάδα στην Ελλάδα, που έχω αναλάβει για κάποιο συγκεκριμένο έργο. Είναι περισσότερο αποστολή, στο να σωθεί η ομάδα, που είναι σοβαρή. Μπορεί να μην είναι μεγάλη ομάδα, αλλά έχει σοβαρή διοίκηση και σοβαρούς ανθρώπους. Τα θεμέλια για να σωθεί υπάρχουν. Έχουμε αρκετό χρόνο, για να ξεπεράσουμε τις τρεις άσχημες ήττες που έχει κάνει η ομάδα. Πιστεύω ότι σιγά-σιγά η ομάδα θα παρουσιάσει μια καλύτερη εικόνα απ` ότι έχει παρουσιάσει, μέχρι τώρα».

Ερωτηθείς αν επίκεινται αλλαγές στο ρόστερ, απάντησε: «Καμιά φορά οι αλλαγές στο ρόστερ δεν κάνουν πάντα καλό. Έχουμε πρόβλημα στους περιφερειακούς, π.χ. είχαμε προβλήματα τραυματισμών, ο Δεμερτζής ένα μήνα ήταν έξω. Ομολογώ ότι δεν έχω μία βαθιά, ακόμη, αντίληψη για το τι μπορεί να κάνει ο καθένας παίκτης στην ομάδα. Βασίζομαι πολύ στους συνεργάτες μου και φυσικά στο πλαίσιο πάντα της λογικής και του οικονομικού σίγουρα μπορούμε να ενισχυθούμε κάποια στιγμή. Θα το εξετάσουμε, αλλά πρωτεύον πράγμα αυτή τη στιγμή είναι να βελτιωθεί η αγωνιστική μας εικόνα. Η φιλοσοφία η δίκη μου είναι όπως του βεληνεκούς της Καβάλας, με περιορισμένο μπάτζετ, η πετυχημένη συνταγή είναι πετυχημένοι ξένοι και Έλληνες ρολίστες. Για μένα προέχει να παίξουν οι ξένοι καλύτεροι, ο Βάργκας, ο Τζόουνς ο Κεμπ, ο Ταπούτος να μπει σε κάποιο συγκεκριμένο βοηθητικό ρόλο. Έτσι θα βελτιωθεί η ψυχολογία της ομάδας, το να μιλάς και να λέμε να βελτιωθεί η ψυχολογία δε σημαίνει τίποτα».

Όσο για το πώς βλέπει την Α1 μετά από τόσα χρόνια απουσίας, είπε: ««Το μπάσκετ στην Ελλάδα από πλευράς προπονητικής δεν έχει αλλάξει εδώ και 20 χρόνια. Προσωπικά δε βλέπω κάτι. Σίγουρα η ποιότητα των παικτών έχει μειωθεί λόγω των οικονομικών των ομάδων. Εμένα σαν προπονητης πάντα μου άρεσε το πρεσάρισμα σε όλο το γήπεδο. Αυτή η ομάδα δε μπορεί να το κάνει αυτό, εμείς δεν έχουμε το υλικό για κάτι τέτοιο. Και αυτή είναι η επιτυχία του έμπειρου προπονητή, να βρει και να δώσει το στυλ παιχνιδιού στην κάθε ομάδα, που μπορεί να παίξει, όχι αυτό που θέλω εγώ να παίζει. Όταν θέλεις να παίρνεις αποτελέσματα δύο πράγματα πρέπει να κάνεις, να κρύβεις τις αδυναμίες σου και αν βγάζει μπροστά αυτά που κάνει καλά! Το ξέρεις ότι με την Κηφισιά η ομάδα είχε 19 επιθετικά ριμπάουντ και έχασε το παιχνίδι; Εγώ δε θυμάμαι ποτέ μία ομάδα να έχει πάρει 19 δεύτερες προσπάθειες και να χάσει το παιχνίδι και να πάρει 63 πόντους! Έχουμε καλά παιδιά την ομάδα, δεν είδα κάποιο… σάπιο μήλο! Όλοι έχουν όρεξη για δουλειά, θα δείτε μία καλύτερη εικόνα, να είστε σίγουροι».

Ακόμη πιο γλαφυρός ήταν μέσω της τοποθέτησής του στο Facebook. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους μου από τα βάθη της καρδιάς μου για την υποστήριξη. Όπως λένε και στο Bronx, ‘όταν ξεκινάς κάτι καινούργιο, είσαι ενθουσιασμένος’. Με όλη αυτή την υποστήριξη είμαι έτοιμος για... ROCK n' ROLL».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Συνεχίζονται τα προβλήματα στον ΠΑΟΚ!!


Συνεχίζονται τα προβλήματα στον ΠΑΟΚ

Ούτε σήμερα προπονήθηκε ο Μιγκέλ Βίτορ, με την συμμετοχή του να κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη για το ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό. Εκτός και Τζιόλης, Μακ, Τζαβέλλας, ανεβαίνει ο Λέοβατς.

Παραμένει ο μεγάλος πονοκέφαλος του Ίγκορ Τούντορ, σχετικά με την συμμετοχή του Μιγκέλ Βίτορ στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό.

Ο δικέφαλος θέλει να επιστρέψει άμεσα στις νίκες, όμως ο Βίτορ δεν φαίνεται έτοιμος να βοηθήσει, αφού συνεχίζει να νιώθει ενοχλήσεις στον προσαγωγό του, με την συμμετοχή του να κρίνεται την τελευταία στιγμή.

Ατομικό πρόγραμμα αποφόρτισης ακολούθησαν οι Αλέξανδρος Τζιόλης και Ρόμπερτ Μακ, ενώ ο Γιώργος Τζαβέλλας δούλεψε στη φυσική κατάσταση και οι Χαρίσης και Ρικάρντο Κόστα συνέχισαν την θεραπεία τους.

Στα θετικά, ο Λέοβατς μπήκε σε μεγάλο μέρος της προπόνσηης, ενώ Κάτσε και Γκολάσα προπονήθηκαν κανονικά.





*Πηγή: sport-fm.gr*

ΑΕΚ… to know us better!! (pics)


ΑΕΚ… to know us better (pics)

Γεύμα καλύτερης γνωριμίας έγινε στην ΑΕΚ με πρωτοβουλία του Γκουστάβο Πογέτ. Πολύ καλή η διάθεση των παικτών, έκλεψαν την παράσταση οι… selfies Τζεμπούρ και «Μάκη».

Καλές οι προπονήσεις, αλλά ο Γκουστάβο Πογέτ θέλησε να γνωρίσει τους παίκτες της ΑΕΚ και εκτός γηπέδου. Γι’ αυτό με δική του πρωτοβουλία μετά την προπόνηση της Πέμπτης, σύσσωμη η ομάδα γευμάτισε σε εστιατόριο της Γλυφάδας με κρεατικά εδέσματα.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός, οι συνεργάτες του, ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και όλοι οι παίκτες έδειξαν να έχουν καλή διάθεση (βοήθησε και ο… καλοκαιρινός καιρός), τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν, ενώ την παράσταση έκλεψε το δίδυμο Τζεμπούρ-Κρισάντους.

Δείτε το φωτορεπορτάζ από τον φακό του Intime:

inner

inner\

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τενοντίτιδα ο Λοτζέσκι!!


Τενοντίτιδα ο Λοτζέσκι

Πρόβλημα με τον Ματ Λοτζέσκι στον Ολυμπιακό, καθώς ο 30χρονος φόργουορντ αποχώρησε από το ματς με την Τσεντεβίτα, λόγω τενοντίτιδας στο δεξί αχίλλειο.

Ατυχία (και) με τον Ματ Λοτζέσκι στον Ολυμπιακό.

Ο έμπειρος φόργουορντ υπέστη τενοντίτιδα στον δεξί αχίλλειο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης των «ερυθρόλευκων» με την Τσεντεβίτα στην Κροατία για την έκτη αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, με αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα να πάρει μέρος στο δεύτερο μέρος του ματς.

Από εκεί και πέρα μένει να διαπιστωθεί το κατά πόσο πρόκειται να απουσιάσει στο προσεχές διάστημα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απίστευτες περιγραφές στη δικογραφία για τους χούλιγκαν που έδρασαν στην Αθήνα!!


Απίστευτες περιγραφές στη δικογραφία για τους χούλιγκαν που έδρασαν στην Αθήνα

Tο μέγεθος του «πολέμου» που είχε στηθεί στην Αθήνα από χούλιγκαν περιγράφεται στη δικογραφία.

Λεπτομέρειες που αποκαλύπτουν το μέγεθος του «πολέμου» που είχε στηθεί στην Αθήνα από χούλιγκαν στο περιθώριο του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Δυναμό Ζάγκρεμπ, αναφέρονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση από το Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.

Για την απίστευτης αγριότητας επίθεση σε βάρος 30 Κροατών φιλάθλων, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 5 Νοεμβρίου 2015 είχαν συλληφθεί πέντε άτομα. Δύο Έλληνες και τρεις υπήκοοι Σερβίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, βαρύνονταν με τις κατηγορίες της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παραβίασης του νόμου περί όπλων, φωτοβολίδων και βεγγαλικών και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Οι δύο Έλληνες, 41 και 26 χρόνων, οπαδοί του Ολυμπιακού, ήταν εκείνοι που οδήγησαν τους Σέρβους χούλιγκαν στο αεροδρόμιο και τους βοήθησαν στην εκδήλωση των επιθέσεων εναντίον των Κροατών, όπως περιγράφεται στη δικογραφία. Ο 41χρονος έχει κατηγορηθεί αρκετές φορές για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών κατά τη διάρκεια αθλητικών συναντήσεων. Συνελήφθησαν, επίσης, τρεις Σέρβοι, ηλικίας 32, 22 και 21 χρόνων, μέσα στους χώρους του αεροδρομίου μετά την επίθεση.

Σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 21χρονος Σέρβος, ανάμεσα στα άλλα ευρήματα, υπήρξε ένα μεταλλικό χρυσό έμβλημα με τις ενδείξεις «International Police Association» και «Servo Per Amikeco» , που προκάλεσε το αστυνομικό ενδιαφέρον και σχετικές έρευνες για να διαπιστωθεί αν είναι αυθεντικό και αν ανήκει σε αστυνομικό.

Σε δεύτερο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος Έλληνας, παρότι ήταν οπαδός του Ολυμπιακού, βρέθηκαν επτά πράσινες φόρμες με το λογότυπο της ομάδας του Παναθηναϊκού. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας υποψιάστηκαν πως επρόκειτο για «λάφυρα» από αιματηρή ενέδρα που είχε προηγηθεί. Οι Κροάτες φίλαθλοι, που έπεσαν θύματα της επίθεσης, δεν επιβεβαίωσαν ότι οι φόρμες ήταν δικές τους, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι προέρχονται από άλλη επίθεση, εκτός και αν ήταν μία «παραλλαγή» -insider για την εισχώρηση στην πλευρά του αντιπάλου.

Από τον χώρο της συμπλοκής οι αστυνομικοί είχαν συλλέξει δεκάδες αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση όπως λοστούς, ξύλινα κοντάρια, φωτοβολίδες, τσάντες, κινητά τηλέφωνα και ένα προστατευτικό μασελάκι μποξέρ.

Ουσιαστικά οι αστυνομικές επιχειρήσεις είχαν έναν πετυχημένο προληπτικό χαρακτήρα, που απέτρεψε τα χειρότερα, άφησε πίσω της μία πλούσια «τράπεζα δεδομένων» αναφορικά με τους συλληφθέντες και τις «συνεργασίες» τους, και πολλά... έξοδα για το ελληνικό δημόσιο. Οι δαπάνες για τις μεταγωγές και τη σίτιση των αλλοδαπών χούλιγκαν επιβάρυναν σημαντικά τα ταμεία της ΕΛ.ΑΣ., την ώρα που σε άλλες χώρες της Ευρώπης, στην περίπτωση συλλήψεων οπαδών, που κατέχουν φωτοβολίδες ή άλλα αντικείμενα, αυτοί είναι υποχρεωμένοι να δώσουν διοικητικό πρόστιμο περίπου 1.200 ευρώ ο καθένας και να δουν τον αγώνα στο... αστυνομικό τμήμα. Την επόμενη μέρα συνοδεύονται στο αεροδρόμιο προκειμένου να επιστρέψουν στους προορισμούς τους, ενώ μπαίνουν και στην «μαύρη λίστα», κάτι που σημαίνει πως ποτέ δεν μπορούν να παρακολουθήσουν αθλητικό αγώνα στην χώρα σύλληψής τους.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Δοκίμασε Εσιέν βασικό ο Στραματσόνι!!


Δοκίμασε Εσιέν βασικό ο Στραματσόνι!

Με τους βασικούς χρησιμοποίησε τον Μάικλ Εσιέν ο Αντρέα Στραματσόνι στην προπόνηση του Παναθηναϊκού την Πέμπτη. Οι σκέψεις που έδειξε ο Ιταλός εν όψει Ολυμπιακού.

Εκπλήξεις από τον Αντρέα Στραματσόνι στην πρώτη κανονική (μετά και την επιστροφή των διεθνών) δοκιμή του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό!

Ο Ιταλός προπονητής χρησιμοποίηση σε μια ομάδα που… φέρνει πολύ σε βασική τον Μάικλ Εσιέν, τοποθετώντας τον στον άξονα δίπλα στον Πράνιτς, ενώ έβαλε Ζέκα και Νίνη στα άκρα, με τετράδα άμυνας τους Μαρινάκης, Σάντσεθ, Ταυλαρίδη και Χουχούμη (αντί Νάνο) και επιθετικό δίδυμο τους Καρέλη και Πέτριτς (αντί Μπεργκ).

Στην άλλη ομάδα, που έχει περισσότερους αναπληρωματικούς, η τετράδα άμυνας αποτελείτο από Μπούρμπο, Τριανταφυλλόπουλο Κουτρουμπή και Νάνο, τους Λαγό και Αμπέντ κεντρικά χαφ, τον Λουντ και τον Ατζαγκούν στα άκρα του κέντρου και τον Μπεργκ να πλαισιώνεται εναλλάξ από Κλωναρίδη και Καλτσά στην επίθεση.

Φαίνεται πως ο «Στράμα» έχει στα πλάνα του, τουλάχιστον για τη 18άδα, τον Μάικλ Εσιέν, ενώ δεν θα είναι έκπληξη να αγωνιστεί, αλλά πιθανότατα ως αλλαγή δεδομένου ότι προέρχεται από μακρά απραξία και δεν μπορεί να βγάλει 90λεπτο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Όχι πόσο είσαι αλλά πόσο καλός είσαι!!


Ένα ντέρμπι, δύο... «φύλακες άγγελοι»!
Μπορεί να ήταν φιλικό το παιχνίδι και να "σκεπάστηκε" από την συγκινησιακή φόρτιση των γεγονότων που συγκλόνισαν το Παρίσι την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο κάποια συμπεράσματα για την ποιότητα των νέων Αγγλων παικτών καλο θα ηταν να βγουν από τη νίκη με 2-0 των "λιονταριών" επί της Γαλλίας στο Γουέμπλεΐ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Αρκετοί παίκτες που έπαιξαν στη βασική ενδεκάδα σε αυτό το ματς έδειξαν ξεχωριστή ποιότητα στην κυκλοφορία της μπάλας και γενικά έχουν αλλάξει την εικόνα που οι περισσότεροι είχαν για τον μέσο ποδοσφαιριστή του αγγλικού ποδοσφαίρου πριν από μία 15ετια.
Ο Τζον Στόουνς για παράδειγμα αυτη τη στιγμη θα μπορούσε να ειναι ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελονα ή της Μπάγερν με την ίδια άνεση που αγωνίζεται στην Εβερτον. Ο παίκτης αποκάλυψη του ματς (πιθανοτατα και της σεζόν μεχρι τωρα) ο Ντέλε Άλι δεν εχει σε τιποτα να ζηλέψει απο τον οποιοδήποτε αμυντικό μέσο της Γιουβεντους ή της Ρεαλ και σύντομα οι σειρήνες θα ηχήσουν προς την πλευρά της Τοτεναμ επιχειρώντας Μα τον αποσπάσουν απο το Βόρειο Λονδινο! Ο Κλάιν ειναι το καλύτερο δεξιό μπακ που έβγαλε η Αγγλια εδω και μια εικοσαετία πιθανώς ενω και κάποιοι αλλοι οπως ο γκολκιπερ Μπάτλαντ που ειναι Νίκος 22 ετών και φέτος κανει εκπληκτική χρόνια στη Στοουκ απορεις γιατι να μην παιζει στην Λιβερπουλ ή την Τοτεναμ και να προτιμούνται ξένοι γκολκιπερ.
Ο αριστερός μπακ Μπερταντ έπαιξε βασικός με την Ισπανία και τα πήγε μια χαρά. Ειναι δανεικός στη Βίλα απο την Τσελσι και δεν εχει σε τιποτα να ζηλέψει απο την .... εφεύρεση που λέγεται Αθπιλικουέτα και απορεί κανεις γιατι δεν του δίνονται περισσότερες ευκαιρίες. Ο Γκίμπς της Αρσεναλ επισης δεν υστερεί σε κατι απο τον Μονρεαλ που ειναι βασικό μπακ στην ομάδα του Βενγκέρ ενω ο Νταιερ έδειξε πως μπορει και ως αμυντικός χάφ να κανει εντύπωση αλλα τα εύσημα στην περίπτωση του οπως και στου Κειν και του Άλι πρέπει να δοθούν στον Μαουρισιο Ποκετινο που δεν φοβάται να καθιερώσει Άγγλους παίκτες στην ενδεκάδα του!
Μία έρευνα σχετικά με το πόσοιξένοι αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ μας οδηγεί σε ανησυχητικά συμπεράσματα για το μέλλον του αγγλικού ποδοσφαιρου. Πανω απο το ενα τρίτο των παικτών ειναι ξένοι και αυτο μονο καλο δεν κανει στην εθνική ομάδα! Και το ερώτημα που ξαναμπαίνει είναι καίριο: Πόσο καλύτεροι από τους γηγενεις ποδοσφαιριστές είναι αρκετοί από τους ξένους που τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν  στο πιο γκλαμουράτο πρωτάθλημα στον πλανήτη ακριβώς επειδή οι ομάδες έχουν λεφτά για να πετάξουν ακόμη και στα σκουπίδια μερικές φορές! Ακούγεται λίγο περίεργο ωστόσο μερικές φορές αναρωτιέσαι γιατί για παράδειγμα ένας παίκτης στην Μάντσεστερ Σίτι ή την Τσέλσι ή την Άρσεναλ είναι πιο εύκολο όταν προέρχεται από την Γαλλία ή την Ισπανία ή την Αφρική να παίξει βασικός απο οτι αν ειναι απο τις ακαδημίες τους; Και πως καταφέρνει η Μπαρτσελονα να βρίσκει παντα μια ισορροπία ανάμεσα στο ποιους αγοράζει και οποία προωθεί απο τη Masia και πως αυτο το ιδιο κατάφερε να κανει επι χρόνια ο Σερ Άλεξ στη Γιουναιτεντ και δεν μπορούν να το κάνουν οι αλλοι;
Η δικαιολογία πως οι Αγγλοι παίκτες είναι απλώς τρεχαλατζήδες και στερούνται τεχνικής κατάρτισης είναι απολύτως αστεία και δεν στέκει εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια. Γιατί ως προϊόν των ακαδημιών που έχουν φτιαχτεί με εντελώς διαφορετικές προδιαγραφές απ' ό,τι στη δεκαετία του 90, ο μέσος Αγγλος ποδοσφαιριστης μπορει πια στα 18 του χρόνια να κανει τα ίδια πραγματα με τη μπάλα στα ποδια με τον συνομήλικό του στην Ισπανία ή τη Γερμανια κςι την Ιταλία. Αλλα ενω η Μπάγερν και η Ντορτμουντ θα δώσουν αμεσως ευκαιρίες σε παιδιά που βγαίνουν απο τις ακαδημίες τους αυτο με εξαίρεση τη Σαουθαμπτον δεν το κανει κανεις στην Πρεμιερ Λιγκ! Και οσο δεν θα τολμούν να επιμείνουν στο κάθε δικό τους ταλέντο, προτιμώντας την εύκολη λύση των 30 και 40 εκατομμυρίων ευρώ αγοράζοντας ότι καλύτερο κυκλοφορεί στο εξωτερικό, η εθνική ομάδα της Αγγλίας θα υστερεί στα μεγάλα τουρνουά απέναντι στις ομάδες που λειτουργούν με σκεπτικό πως δεν έχει καμία σημασία τι λέει η ταυτότητα σου αλλά το πόσο καλός εισαι!


Πηγή: England365.gr

Η παρακάμερα από τη νίκη του Άρη!! (video)


Η παρακάμερα από τη νίκη του Άρη (video)

Δείτε στιγμές απ’ όσα συνέβησαν πριν και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Άρη με την Τρανζοσπορ στο οποίοι οι «κίτρινοι» επικράτησαν 78-70.









*Πηγή: sport-fm.gr*

Μήνυμα ειρήνης από τους παλαίμαχους!!


Μήνυμα ειρήνης από τους παλαίμαχους

Έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για ένα ντέρμπι χωρίς έκτροπη απηύθυναν οι παλαίμαχοι των «αιωνίων» σε συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή. Αυστηρή προειδοποίηση από τον υφυπουργό.

Να αποτελέσει το παρελθόν και οι καλές σχέσεις των παλαιμάχων φάρος και παράδειγμα για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου ευχήθηκαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές των «αιωνίων» στη συνάντηση που είχαν με τον Σταύρο Κοντονή. Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Θεοδωρίδης, Αγγελής, Κελεσίδης, Υφαντής και Πολυχρονίου από την πλευρά του Ολυμπιακού και οι Ροκίδης, Δομάζος, Αντωνιάδης, Καμάρας, Τζουνάκος και Θεοφάνης από αυτήν του Παναθηναϊκού.

Ο υφυπουργός έδωσε το στίγμα του ραντεβού και το μήνυμα που στέλνει στους φιλάθλους κι όχι μόνο. «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς του παλαιμάχους που μου ανακάλεσαν μνήμες της παιδικής μου ηλικίας. Ήταν οι παιδικοί ήρωες της δικής μου γενιάς, είτε ανήκαν στην ομάδα μας είτε όχι. Λάμπρυναν το ελληνικό ποδόσφαιρο με το ήθος, την ανταγωνιστικότητα και το ταλέντο τους. Τους λατρέψαμε και τους αγαπήσαμε από καρδιάς και συνεχίζουμε να τους εκτιμάμε και σήμερα. Οι άνθρωποι αυτοί είναι φίλοι, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι οπαδοί σκοτώνονται μεταξύ τους. Ελπίζω τα νέα παιδιά να είναι στην ευτυχή θέση που βρίσκομαι εγώ σήμερα και να θυμούνται τους ποδοσφαιριστές όπως τους θυμήθηκα εγώ. Ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μόνο θετικά. Ας μην αμαυρώνουμε λοιπόν τους αγώνες με μισαλλοδοξία. Ας κρατάμε αυτές τις μαγικές στιγμές που ζούμε στα γήπεδα και να είναι όλοι σίγουροι πως αν ακολουθήσουμε όσα τους λέμε σήμερα, θα θυμούνται τα νεανικά τους χρόνια πολύ καλύτερα από το να βιαιοπραγούν στα γήπεδα και να εντάσσονται σε έναν αγώνα αλληλοεξόντωσης», τόνισε.

Παράλληλα, προειδοποίηση πως θα υπάρξουν συνέπειες για κάθε παρατράγουδο. «Ο νόμος έχει αυστηροποιηθεί τόσο προς τις ΠΑΕ, όσο και προς τους φιλάθλους. Καλώ τους νεαρούς φιλάθλους να μην παρεκκλίνουν του νόμου, γιατί μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να έχει συνέπειες για την υπόλοιπή τους ζωή. Κι αυτό το λέω με όλη την αγάπη για έναν νέο άνθρωπο που βγαίνει στη ζωή. Είναι ένας μεγάλος αγώνας ανάμεσα σε δύο σπουδαίες ομάδες. Εύχομαι να χαρούν όλοι οι φίλαθλοι. Τίποτα πέρα από αυτό. Αν μείνουμε σε αυτό θα αποκατασταθεί σιγά-σιγά το νόημα του αθλητισμού. Πολιτευόμαστε με βάση το κοινό συμφέρον και την κοινή λογική. Δεν πορευόμαστε από οπαδικές προτιμήσεις».

Όσο για τα μέτρα ασφαλείας στα γήπεδα και τις επαφές που έγιναν, είπε: «Υπήρχε μια σύσκεψη για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την κάρτα φιλάθλου, προκειμένου να εφαρμοστεί σε απόλυτο επίπεδο. Χρειάζεται καθημερινή αξιολόγηση στην εφαρμογή και όπου υπάρχουν δυσλειτουργίες επεμβαίνουμε για να αποκαθιστούμε την τάξη».

Ο Σάββας Θεοδωρίδης, που είναι και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, είπε: «Ήταν καταπληκτική πρωτοβουλία του κυρίου Κοντονή, ελπίζω να συμβάλουμε ώστε να γίνει ένα παιχνίδι επιπέδου Champions League. Πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα ο νόμος του κυρίου Κοντονή για όλες τις πλευρές. Είμαστε ευχαριστημένοι που συναντηθήκαμε και θυμηθήκαμε τα παλιά. Έχουμε απευθύνει πρόσκληση στους παλαίμαχους του Παναθηναϊκού για τον δεύτερο γύρο, διότι μου το ζήτησε ο κύριος Μαρινάκης. Θέλουμε να γίνει ένα παιχνίδι χωρίς έκτροπα. Θα προσπαθήσω να γίνει μεγάλη γιορτή εκείνη τη μέρα. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αναβαθμιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς πάντα τα είχαμε καλά και όταν χάναμε πήγαινε ο ένας να συγχαρεί τον άλλο. Αυτά δεν γίνονται σήμερα. Μπάλα είναι, δεν μπορείς να κερδίζεις συνέχεια. Υπάρχει αυτό το μένος, βέβαια, μεταξύ των οπαδών. Αυτό που κάναμε σήμερα ήταν ό,τι καλύτερο και θα συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο».

Ο Αριστείδης Καμάρας, από τη δική του πλευρά, ανέφερε: «Έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό. Υπάρχει απόφαση του συμβουλίου των παλαιμάχων, αλλά το γήπεδο του Παναθηναϊκού δεν προσφέρει τη δυνατότητα του Γ. Καραϊσκάκης. Ο υφυπουργός έδειξε πόσο θέλει να αποκατασταθεί η ηθική τάξη. Αυτό το έδειξε και με το νομοσχέδιο, αλλά και με την αυστηροποίηση των ποινών και την αποφασιστικότητα για να λύσει τα προβλήματα. Δεν μπορούσαν να λείψουν οι παλαίμαχοι από αυτό το προσκλητήριο. Ο αγώνας περιορίζεται στο γήπεδο, ό,τι γίνεται από εκεί και πέρα πλήττει τις ομάδες κατά τον ίδιο τρόπο. Και οι δύο ομάδες έχουν πληγεί από τους ίδιους τους φιλάθλους τους. Όλοι πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια για το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου και πρέπει να δώσουμε μια άλλη αίσθηση σε αυτό το χώρο. Να δείξουμε αξίες που δικαίως οι παλαίμαχοι υπερηφανεύονται πως έζησαν. Το ποδόσφαιρο, δυστυχώς, έχει ανάγκη από μεγάλες και βαθιές τομές που νομίζω πως έχουν αρχίσει. Δεν γίνονται όλα μονοκονδυλιά, υπάρχουν έρευνες και χρειάζεται εφαρμογή των νόμων και απονομή της δικαιοσύνης».

Ο Κώστας Πολυχρονίου θυμήθηκε μια ιστορία με νόημα: «Το 1966, με τον Μπούκοβι, όταν σε μια φάση ο Μίμης Δομάζος με χτύπησε στο γόνατο και του ανταπέδωσα με γροθιά. Μας είδε ο Ελβετός διαιτητής, μας απέβαλε, αλλά ο Μπούκοβι είπε στον διαιτητή πως εμείς με τον Μίμη ήμασταν σαν αδέρφια και μας έβαλε πάλι μέσα στο ματς».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε Σταμάτη η Κηφισιά!!

Την απόκτηση του Δημήτρη Σταμάτη ανακοίνωσε η ομάδα της Κηφισιάς. Ο 19χρονος γκαρντ θα συνεχίσει την κοινή πορεία με τον Ηλία Παπαθεοδώρου.

Πήρε Σταμάτη η Κηφισιά!Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ έκανε δικό της η Κηφισιά, καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του Δημήτρη Σταμάτη.

Ο 19χρονος γκαρντ( (1,86μ.) αγωνιζόταν την τελευταία διετία στον Πανιώνιο, ενώ νωρίτερα έπαιζε στην Ευρυάλη.

Στην ομάδα των βορείων προαστίων ο Σταμάτης θα συνεργαστεί ξανά με τον Ηλία Παπαθεοδώρου, με τον οποίο είχε συνυπάρξει στις μικρές εθνικές ομάδες, με πιο πρόσφατο τουρνουά το Παγκόσμιο Εφήβων το καλοκαίρι στο Ηράκλειο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μποροβηλος: «Θέλουμε να μυήσουμε τον κόσμο στο ηλεκτρονικό εισιτήριο»


Μποροβηλος: «Θέλουμε να μυήσουμε τον κόσμο στο ηλεκτρονικό εισιτήριο»

Στην προσπάθεια που πρόκειται να γίνει ώστε να εξοικειωθεί ο κόσμος με το ηλεκτρονικό αναφέρθηκε ο Γιώργος Μποροβήλος μέσω του sport-fm.gr ύστερα από τη συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή.

Ο Γιώργος Μποροβήλος αποχώρησε από το γραφείο του Σταύρου Κοντονή λίγο μετά τις 14:30 ύστερα από τη συνάντηση που είχαν και έριξαν στο τραπέζι το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της ασφάλειας των γηπέδων. Το «παρών» έδωσαν και άνθρωποι του ΕΣΑΚΕ όπως και νομικοί, υπηρεσιακοί σύμβουλοι.

«Συζητήσαμε κυρίως για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Στόχος είναι να μυήσουμε τον κόσμο ώστε να το βγάζει νωρίς, να το εκτυπώνει ηλεκτρονικά και να μην δημιουργούνται ουρές έξω από το γήπεδο. », ανέφερε στο sport-fm.gr και στον Γρηγόρη Ποζιό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Καυτό ειδύλλιο διεθνή παίκτη με παρουσιάστρια!!


Καυτό ειδύλλιο διεθνή παίκτη με παρουσιάστρια!

Όλες οι λεπτομέρειες.

Μεγάλο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Κύπρο και έχουν βουίξει όλες η σκανδαλοθηρικές εφημερίδες από το γεγονός ότι η Χριστιάνα Αριστοτέλους, η διάσημη Κύπρια τηλεπαρουσιάστρια που πρόσφατα την είδαμε να παρουσιάζει τα καλλιστεία, διατηρεί δεσμό το τελευταίο διάστημα με γνωστό ποδοσφαιριστή.

Πρόκειται για τον Γιώργο Εφραίμ, διεθνή ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα και γίνεται αντικείμενο αποθέωσης από τους φιλάθλους της ομάδας.

inner

Πηγή: tff.gr

«Κάρφωσε» Όντομ η Κλόι Καρντάσιαν!


«Κάρφωσε» Όντομ η Κλόι Καρντάσιαν

Η Κλόι Καρντάσιαν ξεσπάθωσε κατά του Λαμάρ Όντομ μετά τις κατηγορίες που δέχτηκε μέσω Twitter για τη στάση της και τη σχέση της με τον Τζέιμς Χάρντεν.

Τι ήθελε η Κλόι Καρντάσιαν να σχολιάσει μέσω Twitter τον αγώνα των Ρόκετς με τους Μπλέιζερς που πήγε στην παράταση;

«Δεν μπορείς να είσαι με τον Χάρντεν και ακόμη να είσαι παντρεμένη. Πρέπει να διαλέξεις», σχολίασε κάποιος στη δημοσίευσή της, με αφορμή τη σχέση της με τον σταρ των Ρόκετς και στον απόηχο των φημών πως υπήρχε η πιθανότητα επανασύνδεσης με τον Λαμάρ Όντομ.

Η Κλόι Καρντάσιαν δεν άντεξε και απάντησε «καρφώνοντας» τον νόμιμο σύζυγό της. «Αυτά θα έπρεπε να τα πεις σε αυτόν που καταπάτησε όλους τους όρκους μας. Άντε και γ…!», έγραψε.

Στη συνέχεια, δε, αποκάλυψε πως η διαδικασία έκδοσης διαζυγίου προχωρά κανονικά. «Το διαζύγιο θα βγει. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα είμαι δίπλα του στα προβλήματα. Σταματήστε να πιστεύετε όσα διαβάζετε. Δεν είναι δουλειά μου να τοποθετούμαι απέναντι σε κάθε φήμη. Ξέρω καλά τι κάνω με τη ζωή μου», κατέληξε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σύσκεψη Κοντονή με Σούπερ Λίγκα-ΕΣΑΚΕ!!


Σύσκεψη Κοντονή με Σούπερ Λίγκα-ΕΣΑΚΕ

Με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, Γιώργο Μποροβήλο με την πλευρά του ΕΣΑΚΕ όπως και με κάποιους συμβούλους συναντήθηκε ο Σταύρος Κοντονής (περίπου στις 14:00) για το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε (λίγο μετά τις 14:00) με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, Γιώργο Μποροβήλο, με ανθρώπους του ΕΣΑΚΕ ώστε να συζητήσουν το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου όπως και για την ασφάλεια που πρέπει αν υπάρχει στα γήπεδα. Στη σύσκεψη έδωσαν το «παρών» νομικοί και υπηρεσιακοί σύμβουλοι.

Παράλληλα, θα έχει επαφή και με παλαιμάχους Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ώστε να στείλουν και πάλι το μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθαι» και του φιλάθλου πνεύματος σχεδόν δύο 24ωρα πριν το ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων στη Λεωφόρο στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ακύρωσε ραντεβού με Γκιρτζίκη λόγω Παππά ο Παναθηναϊκός!!


Ακύρωσε ραντεβού με Γκιρτζίκη λόγω Παππά ο Παναθηναϊκός

Ο ορισμός του Ανδρέα Παππά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εξόργισε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, σε βαθμό που ο Γ. Αλαφούζος ακύρωσε την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση με τον Γ. Γκιρτζίκη.

Την αντίδραση του Παναθηναϊκού προκάλεσε ο ορισμός από πλευράς ΚΕΔ του Ανδρέα Παππά στο ντέρμπι του Σαββάτου με τον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» ήταν έξαλλοι με την ΕΠΟ, σε σημείο που η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Γιώργο Γκιρτζίκη, ακυρώθηκε μετά από απόφαση του προέδρου της ΠΑΕ.

Υπενθυμίζεται πως στο «τριφύλλι» υπάρχει οργή για την απόφαση της ΕΠΟ όχι απλώς να απορρίψει το αίτημα για ορισμό ξένου διαιτητή στο ντέρμπι, όσο και για την επιλογή της ΚΕΔ να ορίσει ρέφερι που δεν είναι διεθνής σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Pray for Paris η Σούπερ Λίγκα!!


Pray for Paris η Σούπερ Λίγκα

Τη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι με ενός λεπτού σιγή θα τιμήσει στην 11η αγωνιστική η Σούπερ Λίγκα, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, με τους 140 νεκρούς και τους εκατοντάδες τραυματίες, έχουν συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη και την Ελλάδα, με τη διοίκηση της Σούπερ Λίγκας να ανακοινώνει την τήρηση ενός λεπτού σιγής, στη μνήμη των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το τραγικό περιστατικό.

Η ανακοίνωση

«Ανακοινώνεται ότι σε όλους τους αγώνες των Πρωταθλημάτων της Super League που έχουν οριστεί να διεξαχθούν στις 21,22 & 23/11/2015 θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων».

Στις 25/11 κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Final Four!!


Στις 25/11 κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Final Four!

Την ερχόμενη Τετάρτη θα αρχίσει διαδικτυακά η πώληση των εισιτηρίων του Final Four της Ευρωλίγκας, που θα γίνει 13 και 15 Μαΐου στο Βερολίνο.

Όσοι πιστοί και… αισιόδοξοι, ας σπεύσουν. Την ερχόμενη Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, θα αρχίσει η προπώληση των εισιτηρίων για το Final Four της Ευρωλίγκας, που φέτος θα γίνει 13 και 15 Μαΐου στην O2 Arena του Βερολίνου, χωρητικότητας 12.250 θεατών. Από αυτές τις θέσεις, το 80% θα είναι διαθέσιμο για το κοινό

Τα εισιτήρια πωλούνται σε οκτώ διαφορετικές κατηγορίες τιμών, από 165 μέχρι 545 ευρώ για τα τέσσερα παιχνίδια (δύο ημιτελικοί, μεγάλος και μικρός τελικός), ενώ θα υπάρξουν και VIP εισιτήρια. Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε ομάδα που θα προκριθεί στο Final Four θα πάρει 800 εισιτήρια για τις ανάγκες των φίλων της και γίνεται αντιληπτό πως αν-για παράδειγμα-προκριθούν Ολυμπιακός ή/και Παναθηναϊκός η ζήτηση θα ξεπεράσει κατά πολύ την προσφορά.

Η online διάθεση των εισιτηρίων θα αρχίσει την Τετάρτη στις 13:00 μέσω της ιστοσελίδας www.f4tickets.com.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Από Τσόρι σε Φουστέρ, μέσω Ντουρμάζ!!


Από Τσόρι σε Φουστέρ, μέσω Ντουρμάζ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τις «εναλλακτικές» επιλογές του Ολυμπιακού ενόψει του ντέρμπι.

• Ασφαλώς και θα είναι καλό για τον Ολυμπιακό, να έχει ο Ολυμπιακός έστω στην 18άδα του τον Τσόρι για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Τσόρι είναι αυτός! Μπορεί να κάνει τη διαφορά ακόμη και δέκα λεπτά να παίξει.

• Αν, όμως, δεν προλάβει ο Αργεντίνος-που μοιάζει δύσκολο να προλάβει; Θα μείνει ο Ολυμπιακός με τον Φορτούνη για τη θέση του μεσοκυνηγού; Δεν θα έχει εναλλακτική; Ασφαλώς κι έχει. Και μάλιστα δύο!

• Η μία είναι ο Φουστέρ, που πλέον προπονείται κανονικά και είναι στη διάθεση του Μάρκο Σίλβα εδώ κι αρκετές εβδομάδες. Σίγουρα έχει μείνει πίσω από την τελευταία θλάση του, αλλά είναι έμπειρος παίκτης και με μία κίνηση μπορεί να αλλάξει ένα ματς.

• Κι η δεύτερη εναλλακτική είναι ο Ντουρμάζ! Και νομίζω πως αυτός θα προτιμηθεί, αν χρειαστεί αντιΦορτούνης κατά τη διάρκεια του αγώνα! Ο Σουηδός δεν έχει πρόβλημα να παίξει σαν δεκάρι. Το έκανε και στην εθνική ομάδα της χώρας του, αλλά και στην προηγούμενη ομάδα του στην Τουρκία, ενώ τις προάλλες κι ο Μάρκο Σίλβα είχε τελειώσει ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Τζίμι σε θέση Νο 10.

• Ο Ντουρμάζ έχει κάθετη πάσα, έχει μακρινή μπαλιά, έχει αρκετά καλά στημένα και μπορεί κι ο ίδιος να σκοράρει. Η τεχνική του κατάρτιση τον βοηθάει να παίζει κι από τον άξονα, κάτι που άλλωστε του αρέσει κιόλας, αν προσέξουμε και πόσες φορές κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών φεύγει από τα άκρα και μετακινείται προς πιο κεντρικούς χώρους.

• Κι είναι και παίκτης που του αρέσει να συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του, ειδικά με τον Φορτούνη και τον Ιντέγε. Δεν είναι δηλαδή ο τύπος του επιθετικογενή, που πάει πολύ συχνά σε καθαρά προσωπικές ενέργειες. Θα παίξει το 1-2, θα ψάξει την πάσα και το συνδυασμό.

• Φορτούνης δεν είναι για Νο 10, όπως δεν είναι κι ο Φορτούνης Ντουρμάζ για το Νο 11, αλλά μπορεί να την κάνει καλά τη δουλειά ο Τζίμι!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κερδίζει τη μάχη ο Κούριτς!!


Κερδίζει τη μάχη ο Κούριτς!

Δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση αφαίρεσης όγκου στον εγκέφαλο, ο Κάιλ Κούριτς πήρε εξιτήριο και μεταξύ σοβαρού και αστείου έλεγε πως τον Ιανουάριο θα επιστρέψει στα παρκέ!

Πολύ ευχάριστα τα νέα που έρχονται από την Ισπανία για τον Κάιλ Κούριτς. Ο Αμερικανός άσος της Γκραν Κανάρια, που στις 5 Νοεμβρίου υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου στον εγκέφαλο, πήρε εξιτήριο και μεταξύ σοβαρού και αστείου έλεγε πως τον Ιανουάριο θα επιστρέψει στα παρκέ!

Ο Κούριτς θα χρειαστεί να υποβληθεί σε μια ακόμη επέμβαση την επόμενη εβδομάδα, για να τοποθετηθεί μια πλάκα στο κρανίο του. Πάντως η πρόοδος του 26χρονου παίκτη είναι εντυπωσιακή, καθώς επικοινωνεί πλήρως με το περιβάλλον, κάνει χρήση υπολογιστή και κινητού, ενώ περπατά χωρίς ιδιαίτερη υποστήριξη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μίστερ Σκίμπε, να είσαι ξεροκέφαλος!!


Μίστερ Σκίμπε, να είσαι ξεροκέφαλος!

Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει στο sport-fm.gr για τα πρώτα δείγματα του Σκίμπε στον πάγκο της Εθνικής.

Πρώτο δείγμα από τον νέο ομοσπονδιακό προπονητή πήραμε και δεν πήραμε από τα δύο φιλικά με Λουξεμβούργο και Τουρκία. Αλλά τούτη τη φορά το θέμα δεν είναι τι κάναμε εμείς. Αλλά τι κατάλαβαν οι διεθνείς. Αυτό είναι το ζητούμενο πια και αυτό συνέβη (έστω άρχισε να συμβαίνει) ακόμη και αν εμείς δεν είχαμε εικόνα από τα δύο 90λεπτα της Εθνικής μας.

Η ΕΠΟ αποφάσισε ότι το μοντέλο που θα ευνοήσει την Εθνική στην προσπάθεια ανάκαμψης είναι να μην βάλει δίπλα στον Μίκαελ Σκίμπε έναν άνθρωπο που γνωρίζει το πώς το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αρχικά δημιούργησε και στη συνέχεια καρπώθηκε τις επιτυχίες των προηγούμενων ετών. Αποφάσισε ότι αρκεί ο Κώστας Τσάνας, ο οποίος μπορεί να γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα και να την μεταφέρει στον Γερμανό τεχνικό, αλλά δεν ήταν μέλος της ομάδας των τριών Euro και των δύο Μουντιάλ. Αυτό πιστεύει η ΕΠΟ, προσωπικά έχω διαφορετική άποψη, αλλά αφού το πιστεύει πρέπει να πορευτεί με αυτό, να το στηρίξει. Αλλά και να το υποστηρίξει!

Με τα δεδομένα που έχει στα χέρια του ο Μίκαελ Σκίμπε, δηλαδή μια ομάδα που βρίσκεται σε κρίση, μια ομάδα που έχει χάσει την ταυτότητά της και λόγω των πολλών πέρα δώθε στις κλήσεις τους τελευταίους μήνες, αλλά και μια ομάδα την οποία στην πραγματικότητα θα πρέπει να μαθαίνει μόνος του, είναι υποχρεωμένος να πάρει εξ` ολοκλήρου την κατάσταση στα χέρια του. Στο "τέλος της ημέρας" θα αποδειχθεί αν είναι ή όχι ικανός να πετύχει. Αλλά πρέπει να το κάνει.

Δεν είναι καθόλου εύκολο. Στην ουσία δεν είναι και πολύ συνηθισμένο από προπονητές που δουλεύουν στην Ελλάδα, όχι στην Εθνική. Αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος για να πετύχει. Ο Σκίμπε θα πρέπει να μην ασχοληθεί καθόλου με τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν τον ενδιαφέρουν, δεν τον αφορούν, δεν χρειάζεται να τις "βάλει" στην ομάδα του.

Για να το πούμε και λίγο αδόκιμα, ξεροκεφαλιά χρειάζεται από τον Γερμανό. Και η αλήθεια είναι ότι πήραμε ένα δείγμα στη θετική κατεύθυνση. Το έδειξε η περίπτωση του Φορτούνη και ας υπάρχουν γκρίνιες. Ο παίκτης προφυλάχθηκε όταν έπρεπε, με το Λουξεμβούργο, έμεινε στην Εθνική και έπαιξε όταν έπρεπε, με την Τουρκία. Θα γίνει και με άλλους και από "τους άλλους", είναι βέβαιο αν πήραμε το κανονικό μήνυμα από την "πρώτη" του προπονητή και είναι το σωστό.

Ο Σκίμπε δεν ενδιαφέρθηκε με το τι έρχεται μπροστά. Το ίδιο έκανε και ο Οτο Ρεχάγκελ, που επίσης έδειξε ξεροκεφαλιά (ήταν και εκ φύσεως έτσι) και πέτυχε περπατώντας το δρόμο του. Το μήνυμα δεν είναι για όλους εμάς. ΤΟ πιο σημαντικό μήνυμα, που τότε ελήφθη από τους διεθνείς επί Ρεχάγκελ και τώρα έχει σταλεί από τον Σκίμπε, έχει πολύ μεγάλη σημασία για το εσωτερικό της ομάδας.

Για τους ποδοσφαιριστές, για το πόσο εκτιμούν ή όχι τον προπονητή τους. Για το πώς ερμηνεύουν τις κινήσεις του, τις συμπεριφορές του, τις επιλογές του και τις συζητήσεις του. Τις σωστές, αλλά και τις λανθασμένες. Αν ο Σκίμπε κερδίσει αυτό το στοίχημα, το εσωτερικό της ομάδας του, η Εθνική θα μπει στο σωστό δρόμο. Αν όχι, θα "πνιγεί" κι εκείνος και μάλιστα αβοήθητος...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Μποχωρίδης και η… βίδα του!! (pic)


Ο Μποχωρίδης και η… βίδα του (pic)

Ο Λ.Μποχωρίδης υποβλήθηκε σε επέμβαση για να αφαιρεθεί η βίδα από το πόδι μετά το κάταγμα περόνης που είχε υποστεί στις 23/9. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού ανέβασε την… απόδειξη στο Instagram.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Στραματσόνι: «Θα κάνουμε το καλύτερο»


Στραματσόνι: «Θα κάνουμε το καλύτερο»

Πλήρη επίγνωση της πίεσης στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Αντρέα Στραματσόνι μιλώντας για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. «Δεν έχουμε χρόνο, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο», είπε. Τι είπε για Σίλβα-Καμπιάσο.

Ο Αντρέα Στραματσόνι μαθαίνει ακόμη τον Παναθηναϊκό, αλλά γνωρίζει καλά πως παρότι χρειάζεται χρόνο για να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα, τέτοια πολυτέλεια δεν υπάρχει όταν πλησιάζει ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Μιλώντας στην κάμερα της Nova ο Ιταλός τεχνικός απέφυγε τα μεγάλα λόγια υποσχόμενος απλά πως οι «πράσινοι» θα κάνουν το καλύτερο δυνατό, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Μάρκο Σίλβα και του άλλοτε παίκτη του, Εστέμπαν Καμπιάσο.

Αναλυτικά, ο Αντρέα Στραματσόνι μίλησε για:

-την πρώτη του προπονητική εμπειρία εκτός Ιταλίας: «Για μένα ήταν πολύ σημαντικός ο τρόπος που με προσέγγισε και έδειξε πως με θέλει ο Παναθηναϊκός. Έχουμε την ίδια φιλοσοφία, για μια ομάδα με φιλοδοξίες, από τις πιο σημαντικές στην Ευρώπη. Εγώ είμαι ένας προπονητής απλός και ευθύς σε αυτό που θέλω. Κάναμε αυτό το γάμο και προσπαθώ σε σύντομοι χρονικό διάστημα να καταλάβω όσα περισσότερα μπορώ. Σε αυτό έχω τη βοήθεια του προέδρου, των διευθυντών, των παικτών και όλων των ανθρώπων της ομάδας. Ελπίζω να έχω μια καλή αρχή».

-το τι περίμενε να συναντήσει και τι συνάντησε: «Ο Παναθηναϊκός είναι σπουδαίος σύλλογος και έναν μεγάλο σύλλογο βρήκα. Υπάρχει πολύ πάθος και αγάπη γύρω από την ομάδα. Πολύς κόσμος που συνάντησα μου ζήτησαν τη νίκη και να δώσω το καλύτερο. Είναι καλό να βρίσκεσαι σε μια ομάδα με τόσο κόσμο και τέτοιο πάθος. Αυτό δίνει θετική ενέργεια για να κάνεις το καλύτερο όχι μόνο στα παιχνίδια, αλλά και στην προπόνηση καθημερινά. Έτσι μου αρέσει εμένα να δουλεύω».

-το αν νιώθει την πίεση του χρόνου: «Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν μου αρέσει να δίνω υποσχέσεις και να μιλάω χωρίς να ξέρω. Γνωρίζω πως δεν έχω πολύ χρόνο, γιατί δεν ήρθα στην αρχή της σεζόν. Πρέπει να καταλάβω γρήγορα την ομάδα και το πρωτάθλημα, το οποίο σέβομαι. Θέλω χρόνο, αλλά ξέρω πως δεν έχω. Όταν ο Παναθηναϊκός με κάλεσε, ήταν για ένα πρότζεκτ. Για να χτίσεις κάτι καλό, θες χρόνο. Θέλω μέρα με τη μέρα να χτίσω κάτι. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να κάνεις το καλύτερο σε σύντομο χρονικό διάστημα».

-το πού θα κριθεί το ντέρμπι: «Οι παίκτες πρέπει να έχουν διάρκεια, αυτοπεποίθηση και να βελτιώνονται μέρα με τη μέρα με βάση ένα συγκεκριμένο πλάνο και μια συγκεκριμένη δουλειά. Έχω εμπειρία από τις ακαδημίες και από τη Serie A, συνεπώς ξέρω να δουλεύω με νέους και έμπειρους παίκτες. Ο Παναθηναϊκός έχει εξελίξιμους και πιο έμπειρους παίκτες, τα κατάλληλα στοιχεία για να δουλέψουμε και να φτιάξουμε ένα τέτοιο μείγμα. Θέλουμε χρόνο για να βγάλουμε τη δουλειά μας στο γήπεδο. Μέρα με τη μέρα μπορούμε να φτιάξουμε κάτι καλό. Το πρώτο βήμα, που είναι το πιο σημαντικό, είναι να μάθω καλά τους παίκτες που είναι εδώ. Γιατί θέλω να είμαι σίγουρος για τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα των παικτών αυτών».

-το πώς οραματίζεται τον Παναθηναϊκό σε βάθος χρόνου: «Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα κορυφής και πρέπει να πρωταγωνιστεί, να είναι κυρίαρχος σε κάθε παιχνίδι και να το ελέγχει. Πρέπει όμως να βελτιωθούμε όσο περισσότερο. Όταν έχουμε μια καλή αμυντική βάση, νιώθουμε ασφάλεια και μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Μου αρέσει το επιθετικό κομμάτι και όπως έχω πει θα παίζουμε με δύο επιθετικούς. Αυτή τη φιλοσοφία θα αναπτύξουμε».

-τη σημασία της άμυνας: «Όταν μιλάμε για άμυνα, μιλάμε για την οργάνωση όλης της ομάδας, τους έντεκα παίκτες κι όχι μόνο τους τέσσερις της άμυνας. Χρειάζεται προσοχή από το πρώτο λεπτό. Η άμυνα αρχίζει από τον επιθετικό. Η δουλειά τους είναι να σκοράρουν, αλλά από τους επιθετικούς και τη συνεργασία του με τους άλλους αρχίζει και η αμυντική ασφάλεια στο παιχνίδι. Η κατάλληλη λέξη είναι η ισορροπία, ανάμεσα στο αμυντικό και το επιθετικό παιχνίδι».

-τις προσδοκίες του για το ντέρμπι: «Είναι ένα παιχνίδι, όπου η νίκη δίνει τρεις βαθμούς, αλλά δεν είναι ένα ματς σαν όλα τα άλλα για μας, για τον Ολυμπιακό και τον κόσμο μας. Οι παίκτες μας το ξέρουν καλύτερα από μένα. Νιώθω την πίεση που υπάρχει γι’ αυτό το ματς, αλλά δεν θέλω να φορτώσω τόση πίεση στους παίκτες μου. Όλοι θέλουν να κάνουν το καλύτερο. Ξέρουμε πως παίζουμε με τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας και είμαι σίγουρος πως θα κάνουμε το καλύτερο, με βάση όσα είδα από τους παίκτες μου σε αυτές τις δύο εβδομάδες που είμαστε μαζί».

-την άποψή του για τον Ολυμπιακό: «Δεν υπάρχει κάτι προσωπικό, αλλά προτιμώ να μιλάω για την ομάδα μου. Μελετάμε τα χαρακτηριστικά του, όπως θα μελετάμε αυτά κάθε αντιπάλου».

-τον Καμπιάσο, με τον οποίο συνεργάστηκε στην Ίντερ: «Ο Εστέμπαν είναι ένας φανταστικός παίκτης, ένας πρωταθλητής που πήρε τα πάντα στην καριέρα του παίζοντας στα καλύτερα πρωταθλήματα. Δεν χρειάζεται συστάσεις. Όταν ήμουν στην Ίντερ εκείνος μου έδινε συμβουλές γιατί ήταν η πρώτη μου φορά σε μια μεγάλη ομάδα. Είμαστε φίλοι, αλλά το Σάββατο θα είμαστε αντίπαλοι».

-το πού πιστεύει πως θα κριθεί το ντέρμπι: «Αυτά τα παιχνίδια μπορείς να τα κερδίσεις ή να τα χάσεις από μια φάση. Χρειάζεται σιγουριά, αυτοπεποίθηση και προσήλωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αν αφαιρεθείς για μια στιγμή, μπορείς να το χάσεις. Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν το ντέρμπι».

-τη σύγκριση των ιταλικών ντέρμπι με τα ελληνικά: «Προτιμώ να μιλάω για κάτι όταν ξέρω. Καλύτερα να μιλήσω γι’ αυτό μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, αφού βιώσω ένα ντέρμπι».

-το γεγονός ότι ο ίδιος και ο Μάρκο Σίλβα θα είναι οι νεότεροι προπονητές στην ιστορία των ντέρμπι των αιωνίων: «Είμαι περήφανος που είμαι εδώ. Προφανώς και οι δύο σύλλογοι θέλουν έναν νέο άνθρωπο, με νέες ιδέες για να φτιάξουν κάτι καλό. Η δική μας ομάδα έχει μια φιλοσοφία που είναι πολύ κοντά στη δική μου. Ίσως είναι κι ένα σημάδι για το ελληνικό πρωτάθλημα, πως κατευθύνεται προς το μοντέρνο ποδόσφαιρο, με φρέσκες ιδέες».

-την άποψή του για τον Μάρκο Σίλβα: «Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά βλέπω τη δουλειά του. Κάνει πολύ καλή δουλειά και τον συγχαίρω. Ελπίζω το Σάββατο, πάντως, να συναντήσει δυσκολίες».

-το μήνυμά του στον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Ήξερα πριν έρθω πόσο δημοφιλής είναι ο Παναθηναϊκός. Ο κόσμος δεν θέλει συμβουλές. Εμείς είμαστε αυτοί που θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για τον κόσμο του Παναθηναϊκού και όσους αγαπάνε την ομάδα. Και θα κάνουμε το καλύτερο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντά στα γεγονότα του Παρισιού ο Βενγκέρ!!


Κοντά στα γεγονότα του Παρισιού ο Βενγκέρ

Από πρώτο χέρι έζησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι ο Αρσέν Βενγκέρ, που όπως αποκάλυψε βρισκόταν στην γαλλική πρωτεύουσα την μέρα των τραγικών συμβάντων.

Από κοντά έζησε τα τρομοκρατικά χτυπήματα του Παρισιού ο Αρσέν Βενγκέρ, που βρισκόταν στη γαλλική πρωτεύουσα την περασμένη Παρασκευή εκμεταλλευόμενος τη διακοπή της Πρέμιερ Λιγκ.

Αυτό αποκάλυψε ο Αλσατός τεχνικός της Τσέλσι, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του παιχνιδιού με τη Γουέστ Μπρομ, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον αγγλικό λαό για την αλληλεγγύη που επέδειξε απέναντι στους Γάλλους.

«Δεν ήμουν πολύ μακριά από τα γεγονότα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την αγγλική κοινότητα που έδειξε τρομερή αλληλεγγύη. Ήταν ένα μεγάλο σοκ για τη χώρα μας» δήλωσε ο Αρσέν Βενγκέρ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζέκα: «Δεν θα γίνουμε μέρος του ρεκόρ του Μάρκο Σίλβα»


Ζέκα: «Δεν θα γίνουμε μέρος του ρεκόρ του Μάρκο Σίλβα»

Αποφασισμένοι να σταματήσουν τον Ολυμπιακό είναι στον Παναθηναϊκό, όπως τόνισε ο Καρλς Ζέκα λίγες μέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι αιωνίων. «Πάντα θέλουμε να νικάμε τον Ολυμπιακό», ανέφερε.

Για το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό μίλησε σε εφημερίδα της πατρίδας του ο Ζέκα.

Ο Πορτογάλος τόνισε στην «record» το επιπλέον κίνητρο που έχουν οι ερυθρόλευκοι –να ισοφαρίσουν το καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με το 11/11, που κρατάει ακόμα απ’ τη σεζόν 1966-67– αλλά και αυτό που έχουν οι πράσινοι για να τους σταματήσουν.

«Δεν πρόκειται να γίνουμε μέρος του ρεκόρ του Μάρκο Σίλβα. Ο αγώνας θα είναι συναρπαστικός, γεμάτος συγκινήσεις. Ο Ολυμπιακός θέλει να κάνει αυτό το ρεκόρ, αλλά εμείς δεν θα γίνουμε μέρος σε αυτό το ρεκόρ. Όμως, ακόμα και να μην υπήρχε αυτό το κίνητρο, ο Ολυμπιακός θα ήθελε να κερδίσει. Όπως και εμείς δεν θα αγωνιστούμε για να σταματήσουμε το ρεκόρ, παίζουμε πάντα για να νικάμε τον Ολυμπιακό. Θέλουμε να πάρουμε τους τρεις πόντους για να μειώσουμε την διαφορά μας από τον Ολυμπιακό».
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Παρών» ο Σιόβας στο ντέρμπι!!


«Παρών» ο Σιόβας στο ντέρμπι

Κανονικά υπολογίζει τον Δημήτρη Σιόβα για το μεθαυριανό ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ο Μάρκο Σίλβα, όπως δήλωσε και το μεσημέρι της Πέμπτης στο συνδρομητικό κανάλι.

«Σήμερα ο Ντουρμάζ θα λάβει μέρος στην προπόνηση. Όλοι έχουν επιστρέψει καλά, θα τους δούμε σήμερα και αύριο μέχρι να αποφασίσουμε ποιος θα παίξει», τόνισε o Μάρκο Σίλβα το μεσημέρι της Πέμπτης στο Novasports.

Ο Πορτογάλος τεχνικός υπολογίζει όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του, εκτός από τον Πάρντο που θα επιστρέψει σήμερα από την Κολομβία, και θα δει τον Ντουρμάζ που δεν έπαιξε στο πρόσφατο παιχνίδι της Σουηδίας που πέρασε στην τελική φάση του Euro 2016.

Ο 37χρονος προπονητής αναμένεται να χρησιμοποιήσει κανονικά τον Δημήτρη Σιόβα δίπλα στον Ντα Κόστα, με τους Ελαμπντελαουί και Μαζουακού να παίρνουν θέση στα άκρα της άμυνας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Συναντήθηκε και με Θεοδωρίδη ο Κοντονής!!


Συναντήθηκε και με Θεοδωρίδη ο Κοντονής

Η συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τον Γιάννη Αλαφούζο, δεν ήταν η μοναδική που έγινε ενόψει ντέρμπι.

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τον Γιάννη Αλαφούζο ενόψει του ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Και τελικά όπως έγινε γνωστό δεν ήταν η μόνη συνάντηση του υφυπουργού αθλητισμού.

Ο Σταύρος Κοντονής είχε τετ-α-τετ και με τον Σάββα Θεοδωρίδη που εκπροσώπησε τον Ολυμπιακό και συζήτησαν για το ντέρμπι «αιωνίων» με τον υφυπουργό να ζητάει να παραμείνει ήρεμο το κλίμα και κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι, αφού το ματς είναι υψηλής επικινδυνότητας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Όλοι, πλην δύο, στη διάθεση του Στραματσόνι!!


Όλοι, πλην δύο, στη διάθεση του Στραματσόνι

Μπεργκ, Πράνιτς και Κουτρουμπής γυμνάστηκαν κανονικά στη σημερινή προπόνηση του Παναθηναϊκού και έθεσαν εαυτούς στη διάθεση του Αντρέα Στραματσόνι για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Στην ευχάριστη θέση να δει τρεις ακόμα ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να προπονούνται κανονικά ήταν το πρωί της Πέμπτης ο Αντρέα Στραματσόνι.

Συγκεκριμένα, ο Μάρκους Μπεργκ, ο Ντάνιελ Πράνιτς και ο Γιώργος Κουτρουμπής γυμνάστηκαν κανονικά και έθεσαν τους εαυτούς τους στη διάθεση του Ιταλού προπονητή για το μεθαυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο Μπεργκ προερχόταν από τις υποχρεώσεις της Σουηδίας που προκρίθηκε στην τελική φάση του Euro 2016, ο Πράνιτς είχε αισθανθεί ενοχλήσεις και επέστρεψε νωρίτερα από την εθνική Κροατίας και ο 24χρονος μέσος ξεπέρασε τον τραυματισμό του που τον ταλαιπώρησε.

Όσον αφορά το πρόγραμμα που ακολούθησαν σήμερα οι «πράσινοι», περιελάμβανε ζέσταμα, τακτική και παιχνίδι. Ο Τελάντερ έκανε ξανά θεραπεία και ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Βέμερ ακολούθησε θεραπεία. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» θα προπονηθούν ξανά αύριο στις 5 το απόγευμα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επέστρεψαν οι Βενεζουελάνοι, αλλά έμειναν εκτός…!!


Επέστρεψαν οι Βενεζουελάνοι, αλλά έμειναν εκτός…

Χωρίς τους Βάργκας και Μπαρόχα που είχαν υποχρεώσεις με την εθνική Βενεζουέλας πραγματοποιήθηκε η σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ. Κανονικά προπονήθηκε ο Φαγέ, με τον Βιλά να κάνει εκ νέου ατομικό.

Στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης ο Ρόναλντ Βάργκας και Αλάιν Μπαρόχα, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με την εθνική Βενεζουέλας.

Οι δύο ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στα Σπάτα, όμως για να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός ακολούθησαν πρόγραμμα αποφόρτισης. Από την πλευρά του, ο Αμπλαγέ Φαγέ προπονήθηκε κανονικά, ενώ ο Ντίντακ Βιλά συνέχισε ατομικό πρόγραμμα.

Ο Ηλίας Βούρας υπέστη κάκωση στον αριστερό τετρακέφαλο και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί τις επόμενες μέρες. Η προπόνηση της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη στις 10.30 το πρωί.
*Πηγή: sport-fm.gr*