Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Όχι πόσο είσαι αλλά πόσο καλός είσαι!!


Ένα ντέρμπι, δύο... «φύλακες άγγελοι»!
Μπορεί να ήταν φιλικό το παιχνίδι και να "σκεπάστηκε" από την συγκινησιακή φόρτιση των γεγονότων που συγκλόνισαν το Παρίσι την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο κάποια συμπεράσματα για την ποιότητα των νέων Αγγλων παικτών καλο θα ηταν να βγουν από τη νίκη με 2-0 των "λιονταριών" επί της Γαλλίας στο Γουέμπλεΐ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Αρκετοί παίκτες που έπαιξαν στη βασική ενδεκάδα σε αυτό το ματς έδειξαν ξεχωριστή ποιότητα στην κυκλοφορία της μπάλας και γενικά έχουν αλλάξει την εικόνα που οι περισσότεροι είχαν για τον μέσο ποδοσφαιριστή του αγγλικού ποδοσφαίρου πριν από μία 15ετια.
Ο Τζον Στόουνς για παράδειγμα αυτη τη στιγμη θα μπορούσε να ειναι ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελονα ή της Μπάγερν με την ίδια άνεση που αγωνίζεται στην Εβερτον. Ο παίκτης αποκάλυψη του ματς (πιθανοτατα και της σεζόν μεχρι τωρα) ο Ντέλε Άλι δεν εχει σε τιποτα να ζηλέψει απο τον οποιοδήποτε αμυντικό μέσο της Γιουβεντους ή της Ρεαλ και σύντομα οι σειρήνες θα ηχήσουν προς την πλευρά της Τοτεναμ επιχειρώντας Μα τον αποσπάσουν απο το Βόρειο Λονδινο! Ο Κλάιν ειναι το καλύτερο δεξιό μπακ που έβγαλε η Αγγλια εδω και μια εικοσαετία πιθανώς ενω και κάποιοι αλλοι οπως ο γκολκιπερ Μπάτλαντ που ειναι Νίκος 22 ετών και φέτος κανει εκπληκτική χρόνια στη Στοουκ απορεις γιατι να μην παιζει στην Λιβερπουλ ή την Τοτεναμ και να προτιμούνται ξένοι γκολκιπερ.
Ο αριστερός μπακ Μπερταντ έπαιξε βασικός με την Ισπανία και τα πήγε μια χαρά. Ειναι δανεικός στη Βίλα απο την Τσελσι και δεν εχει σε τιποτα να ζηλέψει απο την .... εφεύρεση που λέγεται Αθπιλικουέτα και απορεί κανεις γιατι δεν του δίνονται περισσότερες ευκαιρίες. Ο Γκίμπς της Αρσεναλ επισης δεν υστερεί σε κατι απο τον Μονρεαλ που ειναι βασικό μπακ στην ομάδα του Βενγκέρ ενω ο Νταιερ έδειξε πως μπορει και ως αμυντικός χάφ να κανει εντύπωση αλλα τα εύσημα στην περίπτωση του οπως και στου Κειν και του Άλι πρέπει να δοθούν στον Μαουρισιο Ποκετινο που δεν φοβάται να καθιερώσει Άγγλους παίκτες στην ενδεκάδα του!
Μία έρευνα σχετικά με το πόσοιξένοι αγωνίζονται στην Πρέμιερ Λιγκ μας οδηγεί σε ανησυχητικά συμπεράσματα για το μέλλον του αγγλικού ποδοσφαιρου. Πανω απο το ενα τρίτο των παικτών ειναι ξένοι και αυτο μονο καλο δεν κανει στην εθνική ομάδα! Και το ερώτημα που ξαναμπαίνει είναι καίριο: Πόσο καλύτεροι από τους γηγενεις ποδοσφαιριστές είναι αρκετοί από τους ξένους που τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν  στο πιο γκλαμουράτο πρωτάθλημα στον πλανήτη ακριβώς επειδή οι ομάδες έχουν λεφτά για να πετάξουν ακόμη και στα σκουπίδια μερικές φορές! Ακούγεται λίγο περίεργο ωστόσο μερικές φορές αναρωτιέσαι γιατί για παράδειγμα ένας παίκτης στην Μάντσεστερ Σίτι ή την Τσέλσι ή την Άρσεναλ είναι πιο εύκολο όταν προέρχεται από την Γαλλία ή την Ισπανία ή την Αφρική να παίξει βασικός απο οτι αν ειναι απο τις ακαδημίες τους; Και πως καταφέρνει η Μπαρτσελονα να βρίσκει παντα μια ισορροπία ανάμεσα στο ποιους αγοράζει και οποία προωθεί απο τη Masia και πως αυτο το ιδιο κατάφερε να κανει επι χρόνια ο Σερ Άλεξ στη Γιουναιτεντ και δεν μπορούν να το κάνουν οι αλλοι;
Η δικαιολογία πως οι Αγγλοι παίκτες είναι απλώς τρεχαλατζήδες και στερούνται τεχνικής κατάρτισης είναι απολύτως αστεία και δεν στέκει εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια. Γιατί ως προϊόν των ακαδημιών που έχουν φτιαχτεί με εντελώς διαφορετικές προδιαγραφές απ' ό,τι στη δεκαετία του 90, ο μέσος Αγγλος ποδοσφαιριστης μπορει πια στα 18 του χρόνια να κανει τα ίδια πραγματα με τη μπάλα στα ποδια με τον συνομήλικό του στην Ισπανία ή τη Γερμανια κςι την Ιταλία. Αλλα ενω η Μπάγερν και η Ντορτμουντ θα δώσουν αμεσως ευκαιρίες σε παιδιά που βγαίνουν απο τις ακαδημίες τους αυτο με εξαίρεση τη Σαουθαμπτον δεν το κανει κανεις στην Πρεμιερ Λιγκ! Και οσο δεν θα τολμούν να επιμείνουν στο κάθε δικό τους ταλέντο, προτιμώντας την εύκολη λύση των 30 και 40 εκατομμυρίων ευρώ αγοράζοντας ότι καλύτερο κυκλοφορεί στο εξωτερικό, η εθνική ομάδα της Αγγλίας θα υστερεί στα μεγάλα τουρνουά απέναντι στις ομάδες που λειτουργούν με σκεπτικό πως δεν έχει καμία σημασία τι λέει η ταυτότητα σου αλλά το πόσο καλός εισαι!


Πηγή: England365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: