Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Στραματσόνι: «Θα κάνουμε το καλύτερο»


Στραματσόνι: «Θα κάνουμε το καλύτερο»

Πλήρη επίγνωση της πίεσης στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Αντρέα Στραματσόνι μιλώντας για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. «Δεν έχουμε χρόνο, αλλά θα κάνουμε το καλύτερο», είπε. Τι είπε για Σίλβα-Καμπιάσο.

Ο Αντρέα Στραματσόνι μαθαίνει ακόμη τον Παναθηναϊκό, αλλά γνωρίζει καλά πως παρότι χρειάζεται χρόνο για να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα, τέτοια πολυτέλεια δεν υπάρχει όταν πλησιάζει ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Μιλώντας στην κάμερα της Nova ο Ιταλός τεχνικός απέφυγε τα μεγάλα λόγια υποσχόμενος απλά πως οι «πράσινοι» θα κάνουν το καλύτερο δυνατό, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Μάρκο Σίλβα και του άλλοτε παίκτη του, Εστέμπαν Καμπιάσο.

Αναλυτικά, ο Αντρέα Στραματσόνι μίλησε για:

-την πρώτη του προπονητική εμπειρία εκτός Ιταλίας: «Για μένα ήταν πολύ σημαντικός ο τρόπος που με προσέγγισε και έδειξε πως με θέλει ο Παναθηναϊκός. Έχουμε την ίδια φιλοσοφία, για μια ομάδα με φιλοδοξίες, από τις πιο σημαντικές στην Ευρώπη. Εγώ είμαι ένας προπονητής απλός και ευθύς σε αυτό που θέλω. Κάναμε αυτό το γάμο και προσπαθώ σε σύντομοι χρονικό διάστημα να καταλάβω όσα περισσότερα μπορώ. Σε αυτό έχω τη βοήθεια του προέδρου, των διευθυντών, των παικτών και όλων των ανθρώπων της ομάδας. Ελπίζω να έχω μια καλή αρχή».

-το τι περίμενε να συναντήσει και τι συνάντησε: «Ο Παναθηναϊκός είναι σπουδαίος σύλλογος και έναν μεγάλο σύλλογο βρήκα. Υπάρχει πολύ πάθος και αγάπη γύρω από την ομάδα. Πολύς κόσμος που συνάντησα μου ζήτησαν τη νίκη και να δώσω το καλύτερο. Είναι καλό να βρίσκεσαι σε μια ομάδα με τόσο κόσμο και τέτοιο πάθος. Αυτό δίνει θετική ενέργεια για να κάνεις το καλύτερο όχι μόνο στα παιχνίδια, αλλά και στην προπόνηση καθημερινά. Έτσι μου αρέσει εμένα να δουλεύω».

-το αν νιώθει την πίεση του χρόνου: «Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν μου αρέσει να δίνω υποσχέσεις και να μιλάω χωρίς να ξέρω. Γνωρίζω πως δεν έχω πολύ χρόνο, γιατί δεν ήρθα στην αρχή της σεζόν. Πρέπει να καταλάβω γρήγορα την ομάδα και το πρωτάθλημα, το οποίο σέβομαι. Θέλω χρόνο, αλλά ξέρω πως δεν έχω. Όταν ο Παναθηναϊκός με κάλεσε, ήταν για ένα πρότζεκτ. Για να χτίσεις κάτι καλό, θες χρόνο. Θέλω μέρα με τη μέρα να χτίσω κάτι. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να κάνεις το καλύτερο σε σύντομο χρονικό διάστημα».

-το πού θα κριθεί το ντέρμπι: «Οι παίκτες πρέπει να έχουν διάρκεια, αυτοπεποίθηση και να βελτιώνονται μέρα με τη μέρα με βάση ένα συγκεκριμένο πλάνο και μια συγκεκριμένη δουλειά. Έχω εμπειρία από τις ακαδημίες και από τη Serie A, συνεπώς ξέρω να δουλεύω με νέους και έμπειρους παίκτες. Ο Παναθηναϊκός έχει εξελίξιμους και πιο έμπειρους παίκτες, τα κατάλληλα στοιχεία για να δουλέψουμε και να φτιάξουμε ένα τέτοιο μείγμα. Θέλουμε χρόνο για να βγάλουμε τη δουλειά μας στο γήπεδο. Μέρα με τη μέρα μπορούμε να φτιάξουμε κάτι καλό. Το πρώτο βήμα, που είναι το πιο σημαντικό, είναι να μάθω καλά τους παίκτες που είναι εδώ. Γιατί θέλω να είμαι σίγουρος για τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα των παικτών αυτών».

-το πώς οραματίζεται τον Παναθηναϊκό σε βάθος χρόνου: «Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα κορυφής και πρέπει να πρωταγωνιστεί, να είναι κυρίαρχος σε κάθε παιχνίδι και να το ελέγχει. Πρέπει όμως να βελτιωθούμε όσο περισσότερο. Όταν έχουμε μια καλή αμυντική βάση, νιώθουμε ασφάλεια και μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Μου αρέσει το επιθετικό κομμάτι και όπως έχω πει θα παίζουμε με δύο επιθετικούς. Αυτή τη φιλοσοφία θα αναπτύξουμε».

-τη σημασία της άμυνας: «Όταν μιλάμε για άμυνα, μιλάμε για την οργάνωση όλης της ομάδας, τους έντεκα παίκτες κι όχι μόνο τους τέσσερις της άμυνας. Χρειάζεται προσοχή από το πρώτο λεπτό. Η άμυνα αρχίζει από τον επιθετικό. Η δουλειά τους είναι να σκοράρουν, αλλά από τους επιθετικούς και τη συνεργασία του με τους άλλους αρχίζει και η αμυντική ασφάλεια στο παιχνίδι. Η κατάλληλη λέξη είναι η ισορροπία, ανάμεσα στο αμυντικό και το επιθετικό παιχνίδι».

-τις προσδοκίες του για το ντέρμπι: «Είναι ένα παιχνίδι, όπου η νίκη δίνει τρεις βαθμούς, αλλά δεν είναι ένα ματς σαν όλα τα άλλα για μας, για τον Ολυμπιακό και τον κόσμο μας. Οι παίκτες μας το ξέρουν καλύτερα από μένα. Νιώθω την πίεση που υπάρχει γι’ αυτό το ματς, αλλά δεν θέλω να φορτώσω τόση πίεση στους παίκτες μου. Όλοι θέλουν να κάνουν το καλύτερο. Ξέρουμε πως παίζουμε με τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας και είμαι σίγουρος πως θα κάνουμε το καλύτερο, με βάση όσα είδα από τους παίκτες μου σε αυτές τις δύο εβδομάδες που είμαστε μαζί».

-την άποψή του για τον Ολυμπιακό: «Δεν υπάρχει κάτι προσωπικό, αλλά προτιμώ να μιλάω για την ομάδα μου. Μελετάμε τα χαρακτηριστικά του, όπως θα μελετάμε αυτά κάθε αντιπάλου».

-τον Καμπιάσο, με τον οποίο συνεργάστηκε στην Ίντερ: «Ο Εστέμπαν είναι ένας φανταστικός παίκτης, ένας πρωταθλητής που πήρε τα πάντα στην καριέρα του παίζοντας στα καλύτερα πρωταθλήματα. Δεν χρειάζεται συστάσεις. Όταν ήμουν στην Ίντερ εκείνος μου έδινε συμβουλές γιατί ήταν η πρώτη μου φορά σε μια μεγάλη ομάδα. Είμαστε φίλοι, αλλά το Σάββατο θα είμαστε αντίπαλοι».

-το πού πιστεύει πως θα κριθεί το ντέρμπι: «Αυτά τα παιχνίδια μπορείς να τα κερδίσεις ή να τα χάσεις από μια φάση. Χρειάζεται σιγουριά, αυτοπεποίθηση και προσήλωση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Αν αφαιρεθείς για μια στιγμή, μπορείς να το χάσεις. Οι λεπτομέρειες θα κρίνουν το ντέρμπι».

-τη σύγκριση των ιταλικών ντέρμπι με τα ελληνικά: «Προτιμώ να μιλάω για κάτι όταν ξέρω. Καλύτερα να μιλήσω γι’ αυτό μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, αφού βιώσω ένα ντέρμπι».

-το γεγονός ότι ο ίδιος και ο Μάρκο Σίλβα θα είναι οι νεότεροι προπονητές στην ιστορία των ντέρμπι των αιωνίων: «Είμαι περήφανος που είμαι εδώ. Προφανώς και οι δύο σύλλογοι θέλουν έναν νέο άνθρωπο, με νέες ιδέες για να φτιάξουν κάτι καλό. Η δική μας ομάδα έχει μια φιλοσοφία που είναι πολύ κοντά στη δική μου. Ίσως είναι κι ένα σημάδι για το ελληνικό πρωτάθλημα, πως κατευθύνεται προς το μοντέρνο ποδόσφαιρο, με φρέσκες ιδέες».

-την άποψή του για τον Μάρκο Σίλβα: «Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά βλέπω τη δουλειά του. Κάνει πολύ καλή δουλειά και τον συγχαίρω. Ελπίζω το Σάββατο, πάντως, να συναντήσει δυσκολίες».

-το μήνυμά του στον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Ήξερα πριν έρθω πόσο δημοφιλής είναι ο Παναθηναϊκός. Ο κόσμος δεν θέλει συμβουλές. Εμείς είμαστε αυτοί που θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για τον κόσμο του Παναθηναϊκού και όσους αγαπάνε την ομάδα. Και θα κάνουμε το καλύτερο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: