Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΑΜΚ στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ!!


ΑΜΚ στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Σε ΑΜΚ θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της ΓΣ των μετόχων των «ασπρόμαυρων» στην Πυλαία την Τετάρτη.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έγινε αποδεκτή από τους βασικούς πιστωτές της ομάδας, πλην ενός, για μετοχοποίηση των χρημάτων που έχουν λαμβάνειν από την εταιρία και απορρέουν από τις υποχρεώσεις της, βάσει του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Επίσης, σε τρεις περιπτώσεις πιστωτών συμφωνήθηκε να τακτοποιηθούν τα ποσά που έχουν λαμβάνειν με ανταποδοτική διαδικασία από την ΚΑΕ. Ο μοναδικός από τους πιστωτές που εκπροσωπήθηκε, μέσω του δικηγόρου του, ζητώντας τα χρήματά του, ήταν ο Αλέξανδρος Μαμιδάκης και οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου» του υποσχέθηκαν πως θα του καταβληθούν όλα τα προβλεπόμενα χρήματα.

Αναφορικά με το άρθρο 99, όπως γνωστοποιήθηκε από τον Μπάνε Πρέλεβιτς: «Υπάρχουν ακόμα οκτώ πιστωτές, ένας εκ των οποίων είναι ο ΑΣ ΠΑΟΚ, που έχει πλήρη κατανόηση, στους οποίους είναι εκχωρημένες οι οφειλές από μελλοντικά έσοδα της ΚΑΕ. Τα χρήματά τους είναι εξασφαλισμένα. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι παίκτες, υπάρχει ένας μάνατζερ, αλλά και ο προπονητής μας. Τα χρήματά τους θα τα πάρουν είτε φέτος, είτε του χρόνου.

Έχουν τακτοποιηθεί έως τώρα 33 πιστωτές από το άρθρο 99. Με το άρθρο 99, θα τελειώσουμε οριστικά όταν καταβληθούν τα χρήματα που χρωστάμε. Στην παρούσα φάση, ό,τι χρωστάμε είναι εξασφαλισμένο. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ έδειξε συνέπεια για τις υποχρεώσεις της στο άρθρο 99. Ξέρουμε πλέον ποιες είναι οι υποχρεώσεις μας, δεν μπορούν να εμφανιστούν μπροστά μας εκπλήξεις.

Δεν ξεχνάμε, επίσης, τη βοήθεια σε όλη την προσπάθειά μας του Ιβάν Σαββίδη. Δεν μπορώ να ξέρω τι έχει πρόθεση να κάνει. Με τα βήματα που κάνουμε, βοηθάμε ενδεχομένως να αποφασίσει πιο γρήγορα την εμπλοκή του στην ΚΑΕ».

Το «παρών» στη ΓΣ έδωσαν και οι Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, Ηλίας Βιολίδης και Κώστας Αμοιρίδης. Ο πρώτος, με δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της ΓΣ, τόνισε πως: «Η σημερινή ήταν μια διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο για το άρθρο 99. Άνθρωποι που βοήθησαν την ομάδα αποδέχτηκαν όλοι να μετοχοποιήσουν τα χρήματά τους, εκτός του κ. Μαμιδάκη. Κάποιοι αποδέχτηκαν να τακτοποιηθούν με ανταποδοτικό όφελος. Αυτή η διαδικασία βοηθάει την ΚΑΕ και είναι πάνω στο πλάνο που έχει η διοίκηση για εξυγίανση. Βοηθάει στο να μειωθούν τα χρέη και να είναι η ομάδα ανταγωνιστική.

Ο δεύτερος στόχος μας, μέσω αυτής της βοήθειας, είναι να ολοκληρωθεί το όραμα της προσέλκυσης ενός επενδυτή, ώστε η ομάδα να πάει εκεί που ανήκει και να ωθήσει τον κόσμο της να την "αγκαλιάσει". Ο επενδυτής που θα ενδιαφερθεί ξέρει πλέον πως θα μπει στην ΚΑΕ και τι αναλαμβάνει. Ξέρουμε σήμερα τι χρωστάει και που ο ΠΑΟΚ».

Για τη μετοχοποίηση του ποσού που έχει να παίρνει από την ΚΑΕ, διευκρίνισε πως: «Για εμένα, δεν αλλάζει κάτι. Ο κυρίαρχος στόχος είναι να έρθει επενδυτής και ευχή μου αποτελεί να είναι αυτός ο κ. Σαββίδης. Δεν θα πρέπει να μην αναφέρονται και οι υπόλοιποι άνθρωποι που βοήθησαν για να είμαστε στη σημερινή κατάσταση, ήτοι οι κ. Αμοιρίδης, Βιολίδης, Πανάκας, Κουτλουμπάνης. Όλοι στις δύσκολες στιγμές "έβαλαν πλάτη"».

Τέλος, έγινε γνωστό πως ο ΠΑΟΚ δικαιώθηκε στη δικαστική διαμάχη με τον επιχειρηματία, Πρόδρομο Σαββάογλου, ο οποίος πριν τέσσερα χρόνια βοήθησε οικονομικά με 20.000 ευρώ την ομάδα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: