Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Τι θα γίνει στο ντέρμπι; ΑΥΤΟΙ ξέρουν!!


Τι θα γίνει στο ντέρμπι; ΑΥΤΟΙ ξέρουν!

Τους ακούτε μετά τους αγώνες. Τώρα θα τους διαβάσετε… πριν. Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και το sport-fm.gr ζήτησε από τους σχολιαστές του ΣΠΟΡ-FM 94,6 να κάνουν την ανάλυση του ντέρμπι πριν το ντέρμπι.

Τι κάνεις όταν φεύγεις από το γήπεδο ή από την καφετέρια όπου παρακολούθησες την αγαπημένη σου ομάδα; Μπαίνεις στο αμάξι και βάζεις ραδιόφωνο για να ακούσεις τα σχόλια και την ανάλυση των αγώνων που κάνουν οι εμπειρότεροι δημοσιογράφοι του ΣΠΟΡ FM 94,6.

Τους ακούτε λοιπόν μετά από κάθε αγωνιστική της Super League και φυσικά μετά από κάθε μεγάλο παιχνίδι, να προσπαθούν να εξηγήσουν την τακτική που ακολούθησε ο τάδε και ο δείνα προπονητής. Ενίοτε μπορείτε να τους αποκαλέσετε μετά Χριστόν προφήτες…

Στο ανανεωμένο sport-fm.gr αποφασίσαμε να τους αναγκάσουμε να μας μιλήσουν πριν το μεγάλο παιχνίδι της Λεωφόρου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Διαβάστε λοιπόν πως βλέπουν και που πιστεύουν ότι θα κριθεί το σαββατιάτικο παιχνίδι, όλοι οι σχολιαστές του ΣΠΟΡ FM 94,6.

Όλα αυτά πριν το ντέρμπι! Το πόσο μέσα έπεσαν θα το μάθετε αμέσως μετά το ελληνικό «κλάσικο» στον ραδιοφωνικό αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6! Συντονιστείτε!

Γιώργος Χελάκης: Θα το κρίνει η τακτική του Σίλβα

«Η αγωνιστική εικόνα του ντέρμπι θα διαμορφωθεί στη μεσαία γραμμή, αν και ο Ολυμπιακός διευκολύνεται να φέρνει το παιχνίδι στα άκρα ώστε να διασπά τις αντίπαλες άμυνες με την ταχύτητα των εξτρέμ, στα ντέρμπι τελικά κυριαρχεί ο δυναμισμός και το πάθος. Ο Αντρέα Στραματσόνι είχε μικρά περιθώρια για να αλλάξει κάτι ουσιαστικό στην εικόνα του Παναθηναϊκού. Με τέσσερις χαφ θα επιχειρήσει να ελέγξει το παιχνίδι στη μεσαία γραμμή εκεί που ουσιαστικά ο Ολυμπιακός παίζει με τρεις παίκτες και έχει ένα σχετικό μειονέκτημα.

Το αναπάντητο ερώτημα είναι ποια ακριβώς τακτική θα επιλέξει ο Μάρκο Σίλβα. Θα δώσει χώρο στο γηπεδούχο Παναθηναϊκό ώστε να τον βρει μπόσικο στις αντεπιθέσεις ή για λόγους γοήτρου θα επιδιώξει να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας στην έδρα του αντιπάλου; Από την τακτική που θα επιλέξει ο Μάρκο Σίλβα θα διαμορφωθεί τελικά η αγωνιστική εικόνα του παιχνιδιού
».

Χρήστος Σωτηρακόπουλος: Να μας απασχολήσουν στο τέλος οι παίκτες!

«Προβλέψεις; Για ντέρμπι; Και πιο ειδικά για Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός;

Καλύτερα να αλλάξουμε κουβέντα! Παρακολουθώ από το 1970 τις κόντρες των «αιωνίων» στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το μόνο που με ξαφνιάζει είναι πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που προσπαθούν να προσεγγίσουν αυτά τα ματς με συνθήκες ενός οποιουδήποτε αγώνα!
Φόρμα, παίκτες αγωνιστική κατάσταση έδρα... Τίποτα από όλα αυτά δεν μετράει...
Όποιος είναι σε καλύτερη συγκυρία το βράδυ του αγώνα θα επικρατήσει! Πιο τυχερός ή πιο συγκεντρωμένος, πιο ευνοημένος ή πιο έτοιμος όχι σωματικά αλλά ιδίως νοητικά... Το κίνητρο πάντα παίζει ρόλο και ο Παναθηναϊκός θέλει να σπάσει το αήττητο του πρωτοπόρου, ενώ για τον Ολυμπιακό μια ακόμη νίκη μέσα στο άντρο του τριφυλλιού θα είναι νίκη που μετράει διαφορετικά... Άρα όλα ανοιχτά.

Μόνο μια ευχή: να μας απασχολήσουν οι παίκτες στο τέλος και όχι ο κόσμος ή οι διαιτητές! Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο!
»

Νίκος Κατσαρός: Θα κριθεί στο τι θα παρουσιάσει ο ΠΑΟ

«Το ντέρμπι θα κριθεί στην απόδοση του Παναθηναϊκού και το πώς θα στήσει την ομάδα ο νέος προπονητής Αντρέα Στραματσόνι και αυτό επειδή από τον Ολυμπιακό ξέρουμε περίπου τι πρέπει να περιμένουμε. Αντίθετα ο Παναθηναϊκός χαρακτηρίζεται από αστάθεια στην απόδοση του, στην οποία προστίθεται το ερωτηματικό που προκύπτει από την αλλαγή προπονητή και την παρουσία του Στραματσόνι στην ομάδα λιγότερο από ένα μήνα.

Με βάση την μέχρι τώρα εικόνα των δύο ομάδων, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να κάνει μια υπέρβαση για να κερδίσει το παιχνίδι αυτό με «όπλα» τη στήριξη των οπαδών του , την ανάγκη να μείνει κοντά στον Ολυμπιακό από βαθμολογικής πλευράς, αλλά και την υπεράσπιση του γοήτρου
».

Βασίλης Βέργης: Καμία πρόβλεψη! Τρία δεδομένα

«Αν ήξερα που θα κριθεί το ντέρμπι θα έπαιζα στο στοίχημα και το σπίτι μου για να κονομήσω. Προτιμώ λοιπόν να μιλήσω για δεδομένα δίχως να κάνω τον μελλοντολόγο.
Δεδομένο 1ο : Ο Ολυμπιακός διαθέτει πληρέστερη ομάδα αλλά αυτό δεν δίνει πάντοτε απάντηση στα ντέρμπι μεταξύ αυτών των δύο.
Δεδομένο 2ο : Ο Παναθηναϊκός υποφέρει φέτος αλλά ευελπιστεί στην αύρα και στο καινούριο που θέλει να φέρει ο νέος τεχνικός
Δεδομένο 3ο : Μην ξεχνάτε ότι ένα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός μπορεί να κριθεί από μια … στραβοκλωτσιά ή από μια… απόφαση της τύχης. Για αυτό άλλωστε είναι ωραίο επειδή δεν διαβάζεται
».

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Φορτούνης και Μπεργκ τα βαρόμετρα

«Όπως όλα τα ντέρμπι θα κριθεί σε μια λεπτομέρεια . Είναι γεγονός ότι είναι αδύνατον να κάνεις πρόβλεψη.
Πιστεύω ότι μικρό ρόλο θα παίξει η τακτική και πολύ μεγαλύτερο η αποφασιστικότητα και οι προσωπικές μονομαχίες. Είτε αυτές αφορούν τα προσωπικά μαρκαρίσματα στις στημένες φάσεις, είτε το κατά πόσο θα περιοριστούν τα ατού των δύο ομάδων.

Τα τελευταία χρόνια οι διαιτητές στα ντέρμπι των αιωνίων δεν έχουν αλλοιώσει κάποιο αποτέλεσμα πιθανότατα επειδή τα βλέμματα είναι πάνω τους άρα έχουμε ένα θετικό στοιχείο πριν ξεκινήσει ο αγώνας.

Αγωνιστικά, τα χτυπήματα του Φορτούνη για τον Ολυμπιακό και η αποτελεσματικότητα του Μπεργκ για τον Παναθηναϊκό είναι δύο καθοριστικοί παράγοντες που θα παίξουν ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα
».

Χρίστος Χαραλαμπόπουλος: Πρόβλεψη για Χ

«Εκείνο που θα καθορίσει πολλά στην έκβαση του ντέρμπι είναι η διακοπή του πρωταθλήματος και ο τρόπος που θα την εκμεταλλευτούν και θα την αξιοποιήσουν οι δυο προπονητές.

Ο Στραματσόνι θα πρέπει να μπορέσει να διαβάσει πιθανές αδυναμίες του Ολυμπιακού και να ανακαλύψει σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα ποιο είναι το μίγμα των παικτών , που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή.

Από την πλευρά του ο Σίλβα θα πρέπει να δει πως θα διαχειριστεί μια ενδεκάδα με ποδοσφαιριστές που έλειπαν σε παιχνίδια Εθνικών ομάδων και παράλληλα να έχει στο νου του το παιχνίδι με την Μπάγερν που έρχεται. Δηλαδή να αξιοποιήσει την εξοικονόμηση δυνάμεων για τους ποδοσφαιριστές του.
Πιθανή πρόβλεψη για το παιχνίδι Χ. Γιατί εκείνος που πρέπει να ρισκάρει είναι ο Παναθηναϊκός
».

Βάιος Τσούτσικας: Στο πάθος ο Παναθηναϊκός, στην ωριμότητα ο Ολυμπιακός

«Η μάχη του προπονητικού πλάνου με την ορμή που δίνει σε κάθε γηπεδούχο η έδρα θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα του ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός θα μπει στο ματς για να κεφαλαιοποιήσει τη φόρα που θα του δίνει ο κόσμος του, ο Ολυμπιακός με την άνεση της μεγάλης υπέρ του διαφοράς στο πρωτάθλημα.

Στο μπραντ ντε φερ των πρώτων λεπτών πολλά θα κριθούν. Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να σβήσει τη φλόγα της έδρας και αρχίσει να βγάζει στο γήπεδο στοιχεία του πλάνου του Σίλβα θα έχει και το πάνω χέρι. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι προσωπικές επιδόσεις ή η τύχη και ο ρυθμός της αναμέτρησης. Μέχρι και το στυλ που θα επιλέξει να έχει ο διαιτητής.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο άγουρος Παναθηναϊκός ποντάρει πιο πολύ στο πάθος και την έδρα και ο ώριμος Ολυμπιακός στο πλάνο και την ανωτερότητά του
».

Κώστας Βαϊμάκης: Τελευταία ζαριά για τον Παναθηναϊκό

«Για τον Παναθηναϊκό, είναι η τελευταία φετινή γερή ζαριά, για τον Ολυμπιακό ένα ακόμα απαιτητικό παιχνίδι, «άλλη μια μέρα στη δουλειά». Γι’αυτό εγώ περιμένω έναν Παναθηναϊκό που θα μπει όχι υπομονετικά, όχι αναγνωριστικά αλλά θα «απαιτήσει» πράγματα από τον αγώνα, για να εκμεταλλευτεί την έδρα του, τη δίψα του, την αύρα του νέου του προπονητή και να ξαναζεστάνει τον ξενερωμένο κόσμο του.
Όσο για τον Ολυμπιακό; Αν παραμείνει ψύχραιμος και δεν δεχτεί κάποιο γρήγορο γκολ, έχει και την ποιότητα και το πλάνο και τη βοήθεια από τον πάγκο του για να περάσει από μια ακόμα δύσκολη έδρα φέτος και ουσιαστικά να τελειώσει το πρωτάθλημα από τον Νοέμβριο».

Διαβάστε στο δεύτερο μέρος τα σχόλια των Κώστα Νικολακόπουλου, Τάσου Νικολογιάννη, Μιχάλη Λεάνη, Σωτήρη Κωσταβάρα, Νικόλα Βασιλαρά, και Γιώργου Νοικοκύρη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: