Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

«Η ζωή ενός Γάλλου δεν αξίζει περισσότερο από αυτή ενός Παλαιστίνιου»


«Η ζωή ενός Γάλλου δεν αξίζει περισσότερο από αυτή ενός Παλαιστίνιου»

Ειρηνική θρησκεία χαρακτήρισε το Ισλάμ ο Φρεντερίκ Κανουτέ, που σχολίασε με καυστικό τρόπο το γεγονός πως ο κόσμος αδιαφόρησε όταν σκοτώνονταν παιδιά στην Παλαιστίνη.

Την οργή του με την επιλεκτική ευαισθησία του κόσμου, εξέφρασε ο Φρεντερίκ Κανουτέ που καυτηρίασε το γεγονός πως όλοι ασχολήθηκαν με τα θύματα του Παρισιού, αλλά αδιαφόρησαν για τα θύματα της Παλαιστίνης.

Παράλληλα ο πρώην παίκτης της Σεβίλλης που είναι μουσουλμάνος χαρακτήρισε το Ισλάμ ειρηνική θρησκεία, λέγοντας πως προστάζει την αρμονική συμβίωση μεταξύ των ανθρώπων.

«Αυτό που συνέβη στο Παρίσι ήταν μία καταστροφή, όμως αυτά τα πράγματα συμβαίνουν κάθε μέρα σε άλλα μέρη του κόσμου. Μία ζωή Γάλλου δεν έχει περισσότερη αξία σε σχέση μέ αυτή ενός Παλαιστινίου αγοριού. Εάν συμβεί κάτι στην Ευρώπη όλοι δείχνουν συμπόνοια. Εάν συμβεί όμως εκτός Ευρώπης, που σκοτώνονται μεταξύ τους», δήλωσε ο Κανουτέ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Onda Cero».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κανουτέ

Για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας: «Η υποστήριξή μου για την Παλαιστίνη ήταν για κάτι που ήταν χίλιες φορές χειρότερο σε σχέση με αυτό που συνέβη στη Γαλλία και την επόμενη ημέρα με τιμώρησε η ομοσπονδία».

Για το Ισλάμ: «Το Ισλάμ είναι μία ειρηνική θρησκεία και μας ζητάει να ζούμε ειρηνικά με όλους. Το 99% των μουσουλμάνων δεν δέχονται τέτοιες θηριωδίες, είναι φιλήσυχα άτομα που θέλουν να ζουν ειρηνικά με τον οποιονδήποτε».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: