Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

«Δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις για ένα ντέρμπι»


«Δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις για ένα ντέρμπι»

Την τακτική ανάλυση του μεθαυριανού ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός έκανε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Γεωργιάδης, τονίζοντας πως κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις για έναν τέτοιο ματς.

Την άποψη ότι δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις για ένα ντέρμπι όπως είναι το μεθαυριανό της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Γιώργος Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις για ένα ντέρμπι… Υπάρχει μία διαφορά δυναμικότητας, σύμφωνα με όσα έχουμε δει αυτούς τους δύο πρώτους μήνες. Δεν υπάρχει όμως ξεκάθαρο φαβορί», τόνισε ο πρώην άσος των δύο ομάδων και νυν προπονητής της Βέροιας, προσθέτοντας πως:

«Οι προπονητές όμως πρέπει να προετοιμάσουν τους παίκτες να σταθούν στο αγωνιστικό σκέλος και όχι στους διαιτητές».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Γεωργιάδης στην εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο

Για το μεθαυριανό ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό για την 11η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας: «Δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις για ένα ντέρμπι. Όλα αυτά τα παιχνίδια ξεκινούν από το 0-0. Ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ κατάσταση, όμως ο Παναθηναϊκός έχει εμπειρία και μπορεί να κερδίσει. Υπάρχει μία διαφορά δυναμικότητας, σύμφωνα με όσα έχουμε δει αυτούς τους δύο πρώτους μήνες. Δεν υπάρχει φαβορί.

Υπάρχει ένας νέος προπονητής στον Παναθηναϊκό, ο οποίος προέρχεται από την ιταλική σχολή. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πολλά. Πιστεύω ότι όλα αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες, στο πάθος και οι παίκτες που κάνουν τη διαφορά στην άμυνα και στην επίθεση. Δεν νομίζω ότι θα μπουν πολλά γκολ».

Για την έλευση του Στραματσόνι στον Παναθηναϊκό: «Κάποιες αρχές στην οργάνωση στο επιθετικό και αμυντικό κομμάτι θα προσπαθήσει να τις περάσει, αν και είχε κάποιες απουσίες από τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. Του έλειψαν κάποιοι παίκτες και θα χρειαστεί να περιμένουμε να δούμε ποιους θα χρησιμοποιήσει. Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα. Δεν θα φοβηθούν κάτι οι παίκτες του. Αν είναι δυνατός, θα κοντράρει τον Ολυμπιακό και πάρα πολύ».

Για το 4-4-2 που σκέφτεται να εφαρμόσει στο «τριφύλλι» ο Ιταλός προπονητής: «Ίσως να θέλει να ελέγξει τα επικίνδυνα άκρα του Ολυμπιακού. Ο ρόμβος φέρνει πολυκοσμία στο κέντρο του γηπέδου και στις άκρες υπάρχει μόνο ένας παίκτης, συνήθως ο μπακ που ανεβοκατεβαίνει την πλευρά. Όμως με το 4-4-2 είσαι πιο δυνατός στα άκρα, εκεί που είναι η δύναμη του Ολυμπιακού, και ίσως προσπαθήσει να σταματήσει έτσι τον αντίπαλό του».

Για τον Ολυμπιακό: «Το μεγαλύτερο όπλο του είναι η αντεπίθεση. Κλείνει σωστά τους χώρους και παίζει σωστά το τρανζίσιον. Βοηθούν ο Κασάμι και ο Μιλιβόγεγβιτς, οι οποίοι έχουν δυναμική και παίζουν σωστά στους χώρους. Έτσι θα πάει να παίξει ο Ολυμπιακός. Δεν νομίζω ότι θα παίξει παιχνίδι κατοχής. Αλλιώς τα προσεγγίζει τα παιχνίδια, όπως έχουμε δει και στο Champions League».

Ντα Κόστα και Σάντσεθ: «Είναι παιδιά με μεγάλη εμπειρία. Όμως κάθε παιχνίδι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός είναι διαφορετικό. Μικρή είναι η εμπειρία σε αυτά τα ματς».

Για το δίδυμο του Μπεργκ με τον Καρέλη: «Με το ρόμβο ο κ. Αναστασίου είχε τη δυνατότητα να έχει έναν παίκτη δίπλα στους επιθετικούς. Τώρα θα αλλάξει η προσέγγιση και η τροφοδότηση των επιθετικών. Ίσως θέλει να φέρει την μπάλα στην περιοχή. Να παίξει ο Μπεργκ, να πάρει την υποδοχή και να κάνει περισσότερα πράγματα. Θεωρητικά κάνουμε μία ανάλυση, αλλά δεν είμαστε σίγουροι για την τακτική που θα ακολουθήσει».

Για τα διαιτητικά λάθη σε ένα ντέρμπι: «Ας μην σταθούμε σε αυτό. Σίγουρα έχουμε δει πολλά πράγματα στην Ελλάδα. Οι διαιτητές μπορούν να επηρεάσουν πολλά πράγματα με τις αποφάσεις τους. Οι προπονητές όμως πρέπει να προετοιμάσουν τους παίκτες να σταθούν στο αγωνιστικό σκέλος και όχι στους διαιτητές»

Για την ομάδα που υποστηρίζει: «Δεν έχει καμία ομάδα πλέον. Όλοι όταν ήμασταν μικροί υποστηρίζαμε μικροί. Ήταν εντελώς φυσιολογικό. Είχα την τύχη να παίξει σχεδόν σε όλες μεγάλες ομάδες της ομάδας, εκτός από την ΑΕΚ. Δεν χρειάζεται να πω με ποια δέθηκα παραπάνω».

Για το… αιώνιο ντέρμπι που θυμάται περισσότερο: «Ήταν το πρώτο μου ντέρμπι. Είχα πάει στον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο και παίξαμε με τον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου νικήσαμε με σκορ 1-0. Αυτό μου έχει μείνει περισσότερο χαραγμένο στο μυαλό».

Για την ομάδα του, τη Βέροια: «Έχουμε μία καινούργια ομάδα που πήραμε αρκετούς νέους παίκτες το καλοκαίρι. Μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Τα έχουμε πάει περίφημα και θέλουμε να κερδίσουμε σε κάθε ματς, ώστε να ανέβουμε στη βαθμολογία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: