Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Παντελίδης: «Ουσιαστικές ιδιαιτερότητες στο ντέρμπι»


Παντελίδης: «Ουσιαστικές ιδιαιτερότητες στο ντέρμπι»

Τον τρόπο που ο Παναθηναϊκός θα καταφέρει να ισοσταθμήσει την διαφορά ποιότητας που υπάρχει με τον Ολυμπιακό εξήγησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σάββας Παντελίδης.

Τα όπλα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο «αιώνιο» ντέρμπι και τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσει η κάθε ομάδα για να πάρει τη νίκη ανέλυσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σάββας Παντελίδης, τονίζοντας πως η ατμόσφαιρα που θα επικρατήσει στη Λεωφόρο θα έχει μεγάλη σημασία για το τελικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή των Γιώργου Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα:
Για την εικόνα του ντέρμπι: «Έχουμε ένα ερωτηματικό, γιατί ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί για πρώτη φορά με τον νέο του προπονητή. Αυτό του δίνει ενθουσιασμό, που αν καταφέρει να ελέγξει ο Ολυμπιακός, ο οποίος βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, θα είναι ένα πολύ αμφίρροπο παιχνίδι. Έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά το ματς. Είναι ένα μικρό γήπεδο και ο κόσμος διψάει γι’ αυτό το παιχνίδι. Η ατμόσφαιρα δεν θα είναι εύκολη για τους παίκτες του Ολυμπιακού».

Για το πόσο μπορεί να επηρεάσει η έδρα: «Σε ένα τέτοιο παιχνίδι μπορεί να αλλάξει πολλά αυτό το χαρακτηριστικό. Πάνω απ’ όλα, σε περίπτωση που προηγηθεί ο Παναθηναϊκός θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για τον Ολυμπιακό. Υπάρχουν ουσιαστικές ιδιαιτερότητες. Ο νέος προπονητής και ο νέος σχηματισμός που θα χρησιμοποιήσει δημιουργεί προβληματισμός. Αν ο ολυμπιακός καταφέρει να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του θα έχει μεγάλο πλεονέκτημα».

Για το πώς θα λειτουργήσουν τα συστήματα που φαίνεται πως θα χρησιμοποιήσουν οι δύο προπονητές: «Για να μπορεί να κάμψει το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού στο κέντρο ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μειώσει τους χώρους και να παίξει περισσότερο στα άκρα. Δεν βλέπω όμως να έχει ακραίους που θα σπρώξουν το παιχνίδι εκεί, για να λειτουργήσει το σύστημα του Παναθηναϊκού. Αυτό με προβληματίζει. Ίσως ο Ζέκα να μπορέσει να βοηθήσει, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ τον δεύτερο που θα μπορεί να καλύψει τις αποστάσεις που θα πρέπει να καλύψουν οι δύο χαφ».

Για το αν μπορεί να κριθεί από τις ατομικές ικανότητες ενός παίκτη ένα τέτοιο παιχνίδι: «Πάντα οι μεγάλοι παίκτες φαίνονται στα μεγάλα ματς. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή υπερτερεί ο Ολυμπιακός, γιατί οι παίκτες με προσωπικότητα που διαθέτει βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση. Ο Μπεργκ είναι βαρόμετρο, αλλά ο Ολυμπιακός έχει περισσότερους παίκτες σε καλή κατάσταση που είναι προσωπικότητες».

Για το τι θα επέλεγε ανάμεσα στον Τσόρι και τον Φορτούνη: «Για να μπορείς να μπεις σε αυτό το δίλημμα θα πρέπει να δεις πως είναι οι παίκτες όλη τη βδομάδα. Ο Φορτούνης γνωρίζει λίγο περισσότερο το ελληνικό πρωτάθλημα και τη σημασία του ματς, όμως ο Τσόρι έχει την εμπειρία να με προβληματίσει. Δεν γνωρίζω ποιους θα έχουν αντιπάλους, γιατί καμιά φορά επιλέγεις έναν παίκτη ανάλογα με το ποιον θα έχει να αντιμετωπίσει. Ο προπονητής κοιτάει πολλά πράγματα σε κάθε παιχνίδι. Ο Σίλβα πιστεύω πως θα διαλέξει και σύμφωνα με το ματς του Τσάμπιονς Λιγκ που ακολουθεί».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: