Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

"Υποδοχή" στην αποστολή της ΑΕΚ

Ακόμα πιο βαρύ έγινε το κλίμα στην ΑΕΚ, μετά το νέο... χαστούκι από τον Ηρακλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 25-30 οπαδοί της ομάδας έχουν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή στην Αθήνα και περιμένουν τους ποδοσφαιριστές, χωρίς να έχουν και τις καλύτερες των διαθέσεων.
Η «κιτρινόμαυρη» αποστολή επέστρεψε στην πρωτεύουσα με. κατεβασμένα κεφάλια και για παν ενδεχόμενο στο σημείο βρίσκεται και μία κλούβα της αστυνομίας.

«Δεν έχει νόημα να συνεχίσω»

Δήλωση μέσω της οποίας ουσιαστικά κοινοποιεί την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, εξέδωσε ο Νικόλας Πατέρας. Πάντως, ο ισχυρός άνδρας των «πρασίνων» αφήνει ανοιχτό ενδεχόμενο να μη συμβεί κάτι τέτοιο εφόσον υπάρξει ομόνοια και συσπείρωση μεταξύ της διοίκησης, της ομάδας και των φιλάθλων.

Αναλυτικά:

«Δήλωση του Προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νικόλα Δ. Πατέρα

Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα ενότητας του Γιάννη Βαρδινογιάννη το Σεπτέμβρη, μαζί με τον Ανδρέα Βγενόπουλο και επιστρέψαμε συμμετέχοντας στην αύξηση κεφαλαίου, γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να λύσουμε γρήγορα πολλά προβλήματα και να ξεπεράσουμε σοβαρές δυσκολίες.

Για να έχει ωστόσο αντίκρισμα αυτή η προσπάθεια υπάρχει μια προϋπόθεση: η ενότητα σε όλα τα επίπεδα (διοίκηση, ομάδα, φίλαθλοι) όχι μόνο στα λόγια, αλλά και με πράξεις. Αυτή η ενότητα είναι τόσο ζωτικής σημασίας σήμερα, όσο καθοριστική υπήρξε την προηγούμενη διετία.

Αποκαταστάθηκε η ηρεμία μετά από μια πολύχρονη αναταραχή στη σχέση των φιλάθλων με τη διοίκηση και αποτέλεσμα όλης αυτής της κοινής προσπάθειας ενότητας της τελευταίας διετίας ήταν να επιστρέψει η ομάδα στις επιτυχίες, να κερδίσει το σεβασμό όλων και να κατακτήσει το περσινό Πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Ανδρέας Βγενόπουλος και οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος και οι υπόλοιποι μέτοχοι ανέλαβαν τη δέσμευση ότι μαζί θα πορευόμασταν για το καλό του Παναθηναϊκού.

Καμιά όμως προσπάθεια δεν έχει πιθανότητες επιτυχίας αν οι φίλαθλοι δεν είναι αρωγοί και δεν στηρίζουν τη διοίκηση και την ομάδα. Τις τελευταίες αγωνιστικές γίναμε μάρτυρες καταστάσεων που δεν τιμούν το Σύλλογό μας με συνέπεια η ομάδα μας να τιμωρηθεί για επεισόδια εκτός γηπέδου με αποκορύφωμα τη χθεσινή εισβολή φιλάθλων στο γήπεδο μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Θεωρώ ότι δεν έχει ούτε λογική ούτε νόημα να συνεχίσω να ασκώ καθήκοντα Προέδρου όταν δεν υπάρχει ομόνοια και συσπείρωση μεταξύ της διοίκησης, της ομάδας και των φιλάθλων, όταν λείπει δηλαδή η βασική προϋπόθεση της επιτυχίας.

Έχω αποδείξει έμπρακτα την αγάπη μου για τον Παναθηναϊκό και αφιέρωσα, παραμερίζοντας προσωπικούς εγωισμούς, χρόνο και χρήμα, στην πιο δύσκολη εποχή για το Σύλλογο, προκειμένου να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Δεν θα γίνω όμως συνένοχος, σε καταστάσεις που όχι μόνο δεν τιμούν το Σύλλογό μας, αλλά και υπονομεύουν ευθέως κάθε προοπτική επιτυχίας
».

Εν τω μεταξύ, συνάντηση είχαν σήμερα εκπρόσωποι του «Ενιαίου Φορέα» λόγω των δημοσιευμάτων που ήθελαν τον Νικόλα Πατέρα να αποχωρεί από τη θέση του προέδρου. Σε αυτή, αποφάσισαν ομόφωνα την στήριξή τους στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού και τώρα καλούνται να τον αποτρέψουν από την απόφαση του αυτή.

«Έχει δίκιο ο Χιμένεθ»!

Απόλυτα σύμφωνοι με τις σκληρές δηλώσεις του προπονητή τους μετά τη νέα ήττα της ΑΕΚ από τον Ηρακλή , εμφανίστηκαν οι Λυμπερόπουλος, Καφές και Τζεμπούρ.

Οι τρεις παίκτες τόνισαν ότι ο Μανόλο Χιμένεθ έχει δίκιο και χαρακτήρισαν αναγκαία την αυτοκριτική για να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο.

«Ο κόσμος είναι απογοητευμένος και έχει δίκιο», ανέφερε ο Λυμπερόπουλος, που δεν δίστασε, μάλιστα, να πάρει πάνω του μερίδιο της ήττας:

«Εγώ φταίω που δεν ισοφαρίσαμε στην ευκαιρία που είχα και ίσως το τελικό αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό αν έκανα εκεί το 1-1. Ο Χιμένεθ έχει δίκιο σε αυτά που λέει, κάτι περισσότερο θα ξέρει για να τα λέει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Καφές, από την πλευρά του τόνισε ότι «οι δηλώσεις του προπονητή καλύπτουν πολλούς» και ότι «πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να συνεχίσουμε τη δουλειά για το καλό της ΑΕΚ», ενώ ο Ραφίκ Τζεμπούρ αρκέστηκε να πει ότι «το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να είμαστε ομάδα».

Πρωταθλητής Χειμώνα και με τη «βούλα» ο Ολυμπιακός

Πρωταθλητής Χειμώνα και με τη «βούλα» ο Ολυμπιακός, με πέντε βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό και +13 από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Νικητές έφυγαν από τη Λάρισα οι «ερυθρόλευκοι», με 1-0 από αυτογκόλ του Κατσιαρού στο 35'.

Για πέναλτι στο Μετίν διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι, ένταση στο δεύτερο ημίχρονο με πεντάλεπτη διακοπή και …χιονόμπαλες στις αστυνομικές δυνάμεις.

Πώς έπαιξε:

Επιστροφή στην ενδεκάδα για τον Ριέρα και παραμονή σε αυτή του Ζαϊρί, με μετάθεση στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Στο 4-4-1-1 του Ερνέστο Βαλβέρδε, θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Πάρντο, με τον Μέλμπεργκ και τον Α. Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας, τον Μπράβο αριστερά και τον Τοροσίδη δεξιά. Ο τραυματισμός του Ντουντού, έφερε τον Μοϊσές με τον Ιμπαγάσα στον άξονα. Στα άκρα ξεκίνησαν οι Ριέρα και Ζαϊρί, αριστερά και δεξιά, αντίστοιχα, με τον Φουστέρ σε ρόλο επιτελικού μέσου και τον Μιραλάς μοναδικό προωθημένο. Στο β’ ημίχρονο, ο Ισπανός τεχνικός πέρασε τον Χολέμπας αντί του Χολέμπας. Αργότερα, έβγαλε τον Ιμπαγάσα περνώντας τον Μοντέστο στα χαφ και στις καθυστερήσεις χρησιμοποίησε τον Γ. Παπαδόπουλο στη θέση του Φουστέρ. 
Λάρισα (Γιορν Άντερσεν): Αμπάρης, Ταυλαρίδης, Σίμιτς (82' Γκέρεμι), Κουζέν, Μετίν, Βελάσκο (90' Αμπουχατζίρα), Κολοβέτσιος, Πούρι, Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (71' Φαλάγγας).

Στον πάγκο: Βιέρα, Ταλ, Βούζας, Καρανίκας.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα (84' Μοντέστο), Ζαϊρί, Μιραλάς, Μπράβο, Φουστέρ (88' Γ. Παπαδόπουλος), Α. Παπαδόπουλος, Μοϊσές, Τοροσίδης, Ριέρα (61' Χολέμπας).

Στον πάγκο: Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Πάντελιτς, Φετφατζίδης.

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιάς)
Βοηθοί: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Μπαλτάς (Αχαΐας)
Γήπεδο: “AEL FC Arena”

Ουζουνίδης: «Νικήσαμε δίκαια αλλά δεν πρέπει να παρασυρθούμε»

Εμφανώς ευχαριστημένος από την σπουδαία νίκη του Ηρακλή επί της ΑΕΚ, εμφανίστηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην συνέντευξη Τύπου. Ο τεχνικός του Γηραιού, χαρακτήρισε δίκαιο το αποτέλεσμα ενώ θέλησε να ρίξει τους τόνους με σκοπό να μην παρασυρθεί η ομάδα του ενόψει του δύσκολου ματς για το Κύπελλο Ελλάδος με αντίπαλο την Κέρκυρα.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Μαρίνου Ουζουνίδη:

«Είχαμε να παίξουμε με έναν καλό αντίπαλο. Ξέραμε πόσο σημαντικό για μας ήταν να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και δείξαμε την απαιτούμενη αποφασιστικότητα και δύναμη που χρειαζότανε. Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για να θεωρούμαστε αγωνιστικά μεγάλη ομάδα. Μπορεί να έρθει σιγά σιγά με αυτοπεποίθηση και διάθεση και παίρνοντας τέτοια παιχνίδια να αλλάξουμε επίπεδο.

Δεν θα πρέπει να παρασυρθούμε γιατί τα πρώτα αποτελέσματα μας αλλάξανε τις βλέψεις. Πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι ώστε να κάνεις σταθερά βήματα προς τα μπροστά. Είχαμε μιλήσει με τα παιδιά όλη την εβδομάδα και τους αξίζουνε συγχαρητήρια και ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και μας βοηθάει από το πρώτο λεπτό αλλά χρειαζόμαστε ακόμη μεγαλύτερη συμπαράσταση. Τους περιμένουμε πλέον στο μονό παιχνίδι της Πέμπτης γιατί και το Κύπελλο είναι ένας θεσμός που μας ενδιαφέρει σε ένα μονό ματς που δεν επιτρέπονται λάθη.»

Για το αν όπως μοιάζει η νίκη επί της ΑΕΚ είναι η ευκολότερη νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα είπε: «Νομίζω ότι ήμασταν πάρα πολύ καλοί σήμερα και τακτικά. Μας βγήκε το παιχνίδι. Κλείσαμε τον άξονα ενώ ντουμπλάραμε καλά τον Σκόκο και δίκαια κερδίσαμε».

Για την συγκομιδή των 19 βαθμών στο τέλος του πρώτου γύρου τόνισε: «Είμαι δεν είμαι ικανοποιημένος. Αυτοί είναι οι βαθμοί που έχουμε. Θα μπορούσαμε και καλύτερα αν δεν χάναμε κάποια παιχνίδια όπου ο αντίπαλός μας δεν ήταν καλύτερος ή γιατί προσφέραμε εμείς κάποια γκολ. Η ουσία είναι ότι έχουμε 19 βαθμούς. Δεν αισθανόμαστε άνετα ούτε προβληματιζόμαστε αλλά η συνέχεια είναι δύσκολη και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας ώστε να παρουσιάσουμε ένα καλό σύνολο».

Για την ομάδα του δήλωσε: «Είμαστε μία ομάδα που χτίζεται σιγά σιγά. Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι σαν μία ομάδα για να είμαστε το φαβορί της αναμέτρησης».

Έκανε το καθήκον της η Αϊντχόφεν

Η Αϊντχόφεν επικράτησε 3-1 της Ρόντα και θα κάνει... ευχάριστες χειμερινές "διακοπές".
Το παιχνίδι του "Φίλιπς Στάντιον" ήταν το μόνο από αυτά της Κυριακής που δεν αναβλήθηκε (Άλκμααρ-Ναϊμέγκεν, Φένλο - Ουτρέχτη και το ντέρμπι Άγιαξ-Άρσεναλ αυτά που "πάγωσαν") και η Αϊντχόφεν έκανε το καθήκον της και έκλεισε τη χρονιά για το πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο. Λενς (5'), Μπεργκ (53') και Τζούτζακ (68') πέτυχαν τα γκολ των πρωτοπόρων της Ερεντιβίζιε, ο Αντουίρ αυτό των φιλοξενούμενων στο 24'. Την ερχόμενη Τετάρτη η Αϊντχόφεν αντιμετωπίζει και πάλι τη Ρόντα, αλλά εκτός έδρας για το Κύπελλο, ενώ το ολλανδικό πρωτάθλημα διακόπτεται μέχρι τις 23 Ιανουαρίου.

Ισοπαλία και αναβολές

Σοσό και Μπορντό έμειναν στο 1-1 για τη 18η αγωνιστική στη Γαλλία, δύο παιχνίδια της οποίας αναβλήθηκαν.
Οι Γιρονδίνοι πήραν το προβάδισμα στο 28' με τον Ζουσιέ, αλλά η "απάντηση" των γηπεδούχων ήταν άμεση, με τον Ιντεγιέ να σκοράρει επτά λεπτά αργότερα και να διαμορφώνει το τελικό 1-1. Τα παιχνίδια της πρωτοπόρου Λιλ με τη Νανσί και της Λανς με την Καέν αναβλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την Ευρώπη.

Τα αποτελέσματα στη Γαλλία (18η αγωνιστική):

Σοσό-Μπορντό 1-1
(35' Ιντεγιέ - 28' Ζουσιέ)

Λιλ-Νανσί (αναβλήθηκε)

Λανς-Καέν (αναβλήθηκε)

«Βόμβες» από Χιμένεθ!

Ραγδαίες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα προανήγγειλε ο Μανόλο Χιμένεθ, μετά τη νέα ήττα της ΑΕΚ από τον Ηρακλή
Ο Ανδαλουσιανός δήλωσε ντροπιασμένος στη συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι η σημερινή εμφάνιση της ομάδας του «έριξε μάσκες» και αφού ξεκαθάρισε πως δεν ήρθε στην Ελλάδα για συμβιβασμούς, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και δικής του αποχώρησης!

«Είμαστε μία ομάδα και έχουμε αυτό που έχουμε. Νιώθω ντροπή και δεν βρίσκομαι στην Ελλάδα να μην έχω φιλοδοξίες. Έχω συνηθίσει διαφορετικά. Ξέρω να χάνω. Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να βγάλουμε την μάσκα που φοράμε, γιατί τελικά δεν είμαστε αυτοί που νομίζουμε ότι είμαστε», ανέφερε ο Ανδαλουσιανός, που -ερωτώμενος για τη διοίκηση- άφησε αιχμές: «Οι μέτοχοι βάζουνε λεφτά στην ομάδα και ίσως να έχουνε κουραστεί. Δεν γνωρίζω…»

Αναφερόμενος στο ποιες, κατά τη γνώμη του, είναι οι λύσεις, τόνισε: «Βεβαίως και υπάρχουνε κάποιες λύσεις που θα πρέπει να πάρουμε και νομίζω ότι όλοι έχουμε κατά νου γιατί συζητάμε. Δεν το κάνω ποτέ να μιλήσω άσχημα για οποιονδήποτε. Δεν έχω έρθει στην Ελλάδα για συμβιβασμούς. Αν εγώ δεν αισθάνομαι καλά πολύ σύντομα μπορεί να συμβούνε διάφορα».

Αφού ξεκαθάρισε, ωστόσο, σε αυτό το σημείο ότι «εγώ θα είμαι εδώ μέχρι την τελευταία μέρα. Μέχρι θανάτου για την ΑΕΚ», υπογράμμισε:

«Αυτό που δεν θα επιτρέψω είναι κάποιοι να μην αισθάνονται την φανέλα της ΑΕΚ. Στους 2,5 μήνες που είμαι στην Ελλάδα ξέρω τι σημαίνει η ιστορία της ΑΕΚ. Όποιος δεν έχει την ντροπή, και δεν λέω να παίξει ή όχι καλά, να φύγει -αλλιώς θα αποχωρήσω εγώ. Ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει όπως θέλει. Είμαστε αυτοί που είμαστε. Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω.
Έχω μιλήσει πολύ με την διοίκηση.

Κάθε πρωί ξυπνάω στις 7:00 το πρωί. Όλη την ημέρα ασχολούμαι με την ΑΕΚ και όταν γυρνάω σπίτι δεν ξέρω τι ώρα είναι. Στην ζωή μου δεν είχα δουλέψει ποτέ τόσο πολύ. Αλλά μου δίνει κίνητρο, βλέποντας ανθρώπους να δουλεύουνε καθημερινά -και αυτό θα πρέπει να το κάνουνε όλοι. Αυτός που δεν το κάνει, περισσεύει από την ομάδα»
.

Σχετικά με το παιχνίδι, ο Χιμένεθ ανέφερε ότι «στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν άσχημοι και στο δεύτερο ημίχρονο βρήκαμε τέσσερις φορές το τέρμα του Ηρακλή» και εξήγησε: «Κάτι τέτοιο είναι λυπηρό, αν θέλουμε να εξελιχθούμε και να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι.

Αυτό που θα πρέπει να δείξουμε στους φιλάθλους μας είναι περηφάνια. Μπορεί να χάνουμε και να μην είμαστε τρίτοι -αλλά έβδομοι αλλά με τιμή και ντροπή. Το να χάνεις είναι δύσκολο, αλλά ακόμα πιο δύσκολο είναι να ξέρεις να χάνεις. Δείξαμε ντροπιαστική εικόνα σήμερα»
.

Κούπερ: «Ντροπή…»

Απογοητευμένος και νευριασμένος από την εμφάνιση και την ήττα του Άρη από την Ξάνθη, εμφανίστηκε ο προπονητής των «κιτρίνων», Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Ο Αργεντίνος τεχνικός τόνισε πως οι παίκτες του θα πρέπει να κάνουν πιο απλά πράγματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, επεσήμανε ότι η σημερινή εμφάνιση ήταν ντροπή για τον Άρη, ενώ σχολίασε και την κλήρωση με την Μάντσεστερ Σίτι.

«Είμαι νευριασμένος γιατί καμιά φορά τα παιχνίδια δεν έρχονται όπως τα περιμένεις. Γνωρίζαμε ότι είχαμε ένα περίπλοκο παιχνίδι. Πέρα από τον αντίπαλο θα έπρεπε να μπούμε στις απαιτήσεις ενός παιχνιδιού που δεν είχαμε τον χρόνο να προετοιμαστούμε. Δεν μου αρέσει που οι παίκτες μου θέλουν να κάνουν περίπλοκα πράγματα. Ο ποδοσφαιριστής και ο προπονητής προετοιμάζονται για τον δικό τους ρόλο.

Προσπαθήσαμε να δώσουμε φρεσκάδα αλλά δυστυχώς όλα πήγαν άσχημα. Ντρεπόμαστε γιατί θα μπορούσαμε να κλείσουμε τον πρώτο γύρο με θετικό αποτέλεσμα για αν κάνουμε χαρούμενες γιορτές. Είναι ντροπή αυτό που έγινε με εμάς. Ελπίζω όλοι να ξεκουραστούν και να καταλάβουν ότι το ποδόσφαιρο είναι πιο απλό από όσο νομίζουν και ο καθένας να ανταπεξέρχεται στον ρόλο του»


Στην συνέχεια ο Κούπερ στάθηκε στην συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών του όσο και στα πολλά νεύρα

«Η δουλειά μου είναι να προπονώ. Σήμερα μπήκαμε σε μια συμπεριφορά που δεν κατάλαβα γιατί παρουσιαστήκαμε και τελικώς αυτό μας κόστισε. Γνωρίζαμε ότι από τα πλάγια ο αντίπαλός μας θα μας δημιουργήσει προβλήματα. Είχαμε προβλήματα και ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε στο 0-1 Δεν υπήρχε λόγος να έχουμε εκνευρισμό. Τα νεύρα είναι καλό να σου βγουν σε πάθος και ένταση.

Υπήρχαν κάποιες διαμάχες. Όταν προέρχεσαι από ένα παιχνίδι όπως με την Ρόζενμποργκ δεν υπάρχει λόγος να έχεις τόσο εκνευρισμό. Ασχολούμαστε μόνο με το ποδόσφαιρο. Αλλιώς η ομάδα χάνει ενέργεια σε άλλα πράγματα που δεν την είχαμε και δεν εννοώ ενέργεια φυσικά αλλά πνευματικά».


Για την Μάντσεστερ Σίτι, ο Κούπερ σχολίασε: «Είναι μια ωραία κλήρωση με μια ομάδα που έχει ένα τεράστιο ρόστερ. Από εκεί και πέρα θα έχουμε χρόνο να συζητήσουμε. Δεν μπορείς να επιλέγεις, αλλά αν είχα την δυνατότητα θα επέλεγα άλλον. Κατά την γνώμη μου είναι μία από τις 2-3 καλύτερες ομάδες του θεσμού»

Άλλος είχε το όνομα κι άλλη τη ...χάρη στο "Καυτανζόγλειο"

Άλλος είχε το όνομα κι άλλη τη ...χάρη στο "Καυτανζόγλειο", όπου ο Γηραιός έτρεχε σαν νέος και η ΑΕΚ ...δεν έτρεχε καθόλου. Εύκολα 2-0 ο Ηρακλής, δύσκολες μέρες για την Ένωση.
Άλλη μία κακή εμφάνιση πραγματοποίησε η ΑΕΚ, η οποία ισορροπεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας… Η ομάδα του «Δικέφαλου αετού» ηττήθηκε 2-0 από τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Ντάνι και Παπαστεριανός τα γκολ.
Το πρώτο του Ντάνι
Ο Ηρακλής ανέλαβε εξαρχής τα ηνία του αγώνα, ήταν πολύ κινητικός, ξεδιπλώνοντας τις επιθετικές του προσπάθειες κυρίως από τα άκρα παρά από τον άξονα. Είχε βέβαια σε μεγάλη ημέρα τον Πάμπλο Λίμα, ο οποίος ήταν ο κινητήριος μοχλός των Θεσσαλονικέων. Από την άλλη μεριά οι «κιτρινόμαυροι» έμοιαζαν να μην έχουν συνέλθει από την σφαλιάρα της Πέμπτης στο Europa League, όντας ακίνδυνοι στο πρώτο μέρος. Το γκολ πάντως των γηπεδούχων ήρθε στο 45’ με τον Ντάνι να χρίζεται για πρώτη φορά σκόρερ με τη φανέλα του «γηραιού».
Γκολάρα Παπαστεριανού
Στην επανάληψη ο Χιμένεθ έριξε στη μάχη τον Μπλάνκο αντί του βαρύ και ασήκωτου Ντιόπ. Η ΑΕΚ έδειξε κάποια σημάδια ανάκαμψης και βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση. Αλλά ως εκεί γιατί τα δύο συνεχόμενα σουτ του Λεονάρντο δεν βρήκαν δίχτυα, ενώ ο Ελευθερόπουλος κατέβασε ρολά σε 2-3 καλές φάσεις. Και αφού οι «κιτρινόμαυροι» δεν μπορούσαν να βάλουν γκολ, το πέτυχε ο Ηρακλής. Και δεν ήταν απλά ένα απλό τέρμα, ήταν γκολάρα. Στο 58’ ο Παπαστεριανός έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ εκτός περιοχής, το οποίο καρφώθηκε στα δίχτυα του Αραμπατζή για το 2-0 Πριν την έναρξη του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή κατέθεσαν στεφάνι στην κερκίδα των οργανωμένων για τον φίλο της ομάδας που έχασε πρόσφατα τη ζωή του. Μάλιστα πριν τη σέντρα πραγματοποιήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Οι συνθέσεις:
Ηρακλής (Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Χοσέμι, Κατσικάς, Αραμπατζής, Λίμα, Παπαστεριανός, Στο, Πίτου, Σολτάνι, Ιάκομπ
Στον πάγκο: Μπαντής, Κυριαζής, Ηλιάδης, Κανακούδης, Μάρα, Σίσιτς, Ματέους.
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Αραμπατζής, Γιάχιτς, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Καφές, Ντιόπ, Γκέντσογλου, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Λεονάρντο
Στον πάγκο: Σάχα, Νασούτι, Γκερέιρο, Τζιμπούρ, Μπλάνκο, Λαγός, Μπερνς
Διαιτητής: Παππάς
Βοηθοί: Καρτσιώτης, Τουμπακάρης

ΠΑΣ και αλλαγή φρουράς

Αλλαγή φρουράς στην κορυφή της Football League. Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε της Δόξας Δράμας στους Ζωσιμάδες με 1-0, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ήττα του Παναιτωλικού από τον Εθνικό (1-2) και ανέβηκε στην πρώτη θέση. Στα υπόλοιπα ματς, ο Διαγόρας συνέχισε το αήττητο σερί του και πήρε την νίκη κόντρα στον Ιωνικό ενώ σημαντικό τρίποντο πήραν και τα Τρίκαλα με αντίπαλο την Καλλιθέα.

ΠΑΣ Γιάννινα - Δόξα Δράμας 1-0

Από το πρώτο κιόλας λεπτό έδειξε την διάθεση του. Αν και είχε την υπεροχή δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις 3 καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος όμως και πιο συγκεκριμένα στο 54', ο Κυριάκος ξεκλείδωσε την άμυνα της Δόξας και με ωραίο σουτ, ύστερα από συνεργασία με τον Μπακαγιόκο, έκανε το 1-0. Ο ΠΑΣ κράτησε το υπέρ του 1-0 και θα μπορούσε να βάλει κι άλλο τέρμα. Οι Γιαννιώτες με αυτή την νίκη επέστρεψαν στην κορυφή ύστερα από δύο αγωνιστικές.

Παναιτωλικός - Εθνικός 1-2

Ο Εθνικός απέδειξε πως τον τελευταίο καιρό είναι κίνδυνος-θάνατος και αυτό το πέτυχε σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες της κατηγορίας. Η ομάδα του Πειραιά βασίστηκε κυρίως στην αμυντική της λειτουργία και κατάφερε να «παγώσει» τους Αγρινιώτες στο 56' με το γκολ του Βασιλόγιαννη. Ο Παναιτωλικός αύξησε την πίεση του, έφτανε στην πηγή και ήπιε νερό στο 85' με τέρμα του Γκούρμα. Οι φιλοξενούμενοι όμως φάνηκαν παλικάρια και ο Χανιώτης ένα λεπτό αργότερα διαμόρφωσε το τελικό 1-2 και «γκρέμισε» τον Παναιτωλικό από την πρώτη θέση.

Διαγόρας - Ιωνικός 2-1

Ιδού ο Διαγόρας, ιδού και το σερί. Για δέκατο συνεχόμενο ματς, οι Ροδίτες κατάφεραν να διατηρήσουν το αήττητο και όχι μόνο. Ο Διαγόρας επικράτησε του Ιωνικού και πέρασε (έστω και προσωρινά) στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο Ζουρούδης έβαλε νωρίς (στο 14') μπροστά στο σκορ την ομάδα της Ρόδου. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Διαγόρας είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και έκανε το 2-0 με τον Γεωργίου στο 74'. Ο Ιωνικός έδωσε ενδιαφέρον στο ματς στο 75' μειώνοντας με τον Πασά σε 2-1.

Τρίκαλα - Καλλιθέα 1-0

Τα Τρίκαλα συνέχισαν τις καλές τους εμφανίσεις και αυτές έχουν ως αποτέλεσμα την δεύτερη σερί τους νίκη που τους οδηγεί στην όγδοη θέση. Το γκολ το πέτυχε ο Ρούσεφ με χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Κοντογουλίδης.

Πιερικός - Εθνικός Αστέρας 1-1

Σε ανοδική πορεία ο Εθνικός Αστέρας και το έδειξε στην Κατερίνη. Προηγήθηκε στο 16' με τον Λουάμο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος των αμυντικών του Πιερικού. Οι Κατερινιώτες πίεσαν στην συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 34' με σουτ του Τασίδη το οποίο κατέληξε στο δοκάρι αλλά ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που έκανε το 1-1 στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης.


To πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:

Κυριακή 19/12

Παναιτωλικός – Εθνικός 1-2
(85’ Γκούρμα - 56’ Βασιλόγιαννης, 86’ Χανιώτης)

Διαγόρας – Ιωνικός 2-1
(14’ Ζουρούδης, 73’ Γεωργίου – 75’ Πασάς)

Ηλιούπολη – Πανθρακικός 0-0

Τρίκαλα – Καλλιθέα 1-0
(32’ πεν. Ρούσεφ)

Πιερικός – Εθνικός Αστέρας 1-1
(52’ Τασίδης - 16’ Λουάμο)

ΠΑΣ Γιάννινα – Δόξα Δράμας 1-0
(54’ Κυριάκος)

Δεύτερα 20/12

Αγροτικός Αστέρας – ΟΦΗ
Λεβαδειακός – Αναγέννηση Καρδίτσας
Θρασύβουλος – Βέροια

Οι Αραβες επιβεβαιώνουν: «Αναλαμβάνουμε τον ΠΑΟΚ»!

Ανακοίνωση του επενδυτικού ομίλου CRYSTREGAL από την Σαουδική Αραβία που προτίθεται να αγοράσει τον ΠΑΟΚ μοιράστηκε πριν από λίγο στην Κέρκυρα και στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Μεταξύ άλλων αναφέρεται:
-Επιβεβαιώνουμε το ενδιαφέρον μας για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ,
-Θα δώσουμε συνέντευξη Τύπου από τις 10 έως τις 20 Ιανουαρίου, παρουσία της επιτροπής διοίκησης της ΠΑΕ, προκειμένου να παρουσιάσουμε το αναλυτικό bussines plan, ενώ περίληψη αυτού του πλάνου θα ανακοινωθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ.
-Από την 20ή Ιανουαρίου, ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει σελίδα. Αντιμετωπίζουμε νομικά προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι ο Νόμος στην Ελλάδα δεν επιτρέπει σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης να αγοράζουν μετοχές ομάδων.
-Στόχος μας να ανεβάσουμε το επίπεδο του ΠΑΟΚ και κυρίως το αγωνιστικό, αλλά και να λύσουμε τα διοικητικά θέματα.
-Ευελπιστούμε σε δημιουργία ενός μόνιμου σχήματος, που θα είναι συμπαγές και θα δίνει ελπιδοφόρο μέλλον στον ΠΑΟΚ.

Χάβος: «Δεν ήρθε και η καταστροφή…»

Στην κούραση των παικτών του από τα πολλά παιχνίδια απέδωσε τη χτεσινή ήττα από την Κέρκυρα (2-1), ο Μάκης Χάβος. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, είπε μεταξύ άλλων: «Η κούραση δεν μας επέτρεψε να παίξουμε καλή μπάλα και φυσιολογικά ήρθε η ήττα. Δεν ήρθε βέβαια και η καταστροφή από μία ήττα, θα παίξουμε στο ματς κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, γιατί πρέπει να κερδίσουμε προκειμένου να προχωρήσουμε. Μάς ενδιαφέρει πάρα πολύ και η πορεία στο κύπελλο».
Από την πλευρά του, ο Μπάντοβιτς ήταν χαρούμενος: «Μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ, αλά και σπουδαία εμφάνιση της ομάδας μας, που χάρισε όμορφες στιγμές στον κόσμο. Κερδίσαμε μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο ΠΑΟΚ και ενώ βρίσκομαι τρεις εβδομάδες στην Κέρκυρα βλέπω ότι η ομάδα μας έχει προοπτικές».

KAE Ηρακλής: Ανακοίνωση για ΚΑΕ Άρης!

Μετά τον αγώνα του Αλεξανδρείου και την επίθεση που δέχθηκαν με… καρέκλες εκπρόσωποι της διοίκησης του Ηρακλή, εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:
«Ευχαριστούμε πολύ την ΚΑΕ Άρης για τη φιλοξενία και να είναι βέβαιοι πως περιμένουμε με ανυπομονησία να τους την ανταποδώσουμε.ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ».
Στην αντίπαλη πλευρά, η διοίκηση του Άρη κατηγορεί την Αστυνομία για ανυπαρξία μέτρων και ζητά να μάθει το λόγο που δεν υπήρχαν Αστυνομικοί σε εκείνο το σημείο του γηπέδου (κάτω από τα δημοσιογραφικά).
Ορισμένοι θερμόαιμοι οπαδοί του Άρη άρπαξαν τις καρέκλες των δημοσιογράφων και τις πετούσαν προς το μέρος των 15 φιλάθλων του Ηρακλή!

Ηττα-σοκ με 0-2

Αγνώριστος ο ευρωπαίος Άρης λίγες μέρες μετά τον ιστορική του πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ γνώρισε ήττα-σοκ με 0-2 από την εξαιρετική Ξάνθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Τα δύο γκολ ο Σουάνης.
Ο Σουάνης ήταν το πρόσωπο του αγώνα, μια και σκόραρε και τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση.
Βεβαίως, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ έπαιζε από το πρώτο ημίχρονο με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Βανγκέλι, ο οποίος είχε ανοίξει βεντέτα με τον Μαρσελίνιο.   
Πάντως, αυτό δε δικαιολογεί το γεγονός ότι οι «κίτρινοι» είχαν ελάχιστες τελικές ευκαιρίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την ήττα ο κόσμος του Άρη παρέδωσε για μια ακόμα φορά μαθήματα συμπεριφοράς τραγουδώντας μέχρι το τελευταίο λεπτό υπέρ της ομάδας τουOι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Έκτορ Κούπερ): Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίσελ, Λαζαρίδης, Κουλουχέρης, Ναφτί, Φατί, Νέτο, Καζναφέρης, Κόκε, Τσέζαρεκ. Στον πάγκο: Βελλίδης, Οριόλ, Ρουίς, Κατίδης, Μενδρινός, Χαβίτο, Πρίττας.
SKODA ΞΑΝΘΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Κωστούλας, Βάλλας, Αντεφέμι, Μπέρτος, Τζάγκι, Κατόνγκο, Φλίσκας, Σουάνης, Πόι, Μαρσελίνιο.
Στον πάγκο: Γκσπούρνινγκ, Τσουμάνης, Μάνταλος, Μπόατενγκ, Κομεσίδης, Έλινγκτον, Βασιλακάκης.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μιχαήλ Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

ΒΟΗΘΟΙ: Αντώνης Καρατζίκας (Αθηνών), Χρυσούλα Κουρομπύλια (Καρδίτσας)

Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 2-1.

Το μυαλό των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ (αλλά και τα… κουράγια) έμειναν στο Ζάγκρεμπ, του Μπάντοβιτς όμως ήταν στους τρεις βαθμούς. Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 2-1.
Χωρίς καθαρή σκέψη, φαντασία και, κυρίως, δυνάμεις παρουσιάστηκε στο γήπεδο της Κέρκυρας ο ΠΑΟΚ, με τους «Φαίακες» να εκμεταλλεύονται το γεγονός και να κερδίζουν σχετικά εύκολα τους τρεις βαθμούς.
Η αμυντική γραμμή του «δικέφαλου του Βορρά» αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τους γηπεδούχους, που αν ήταν περισσότερο ψύχραιμοι θα μπορούσαν να είχαν αυξήσει τη διαφορά στο σκορ.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι δίκαιο για τον «Μπόσκο» και τους ποδοσφαιριστές του, αφού εκείνοι του Μάκη Χάβου δεν δικαιολόγησαν σε καμία περίπτωση τον τίτλο του φαβορί που είχαν, πολύ περισσότερο με την ψυχολογία υπέρ τους μετά τη νίκη-πρόκριση στο Ζάγκρεπ επί της Ντιναμό.
Το σκορ άνοιξε στο 6ο λεπτό ο Ηλίας Ιωάννου (1-0), αιφνιδιάζοντας ουσιαστικά τους φιλοξενούμενους. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει σε μία από τις τελευταίες φάσεις του πρώτου 45λεπτου, όταν ο Αθανασιάδης έφερε στα ίσια το ματς (1-1). Το δεύτερο ημίχρονο ήταν… φωτοτυπία του πρώτου στο ξεκίνημά του, με τον Ιεροκλή Στολτίδη να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του (2-1, 49΄), ένα σκορ που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος και οι γηπεδούχοι πήραν ένα σπουδαίο τρίποντο.
Οι συνθέσεις:
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Στολτίδης, Καλαντζής, Μίχος, Τσίγκας, Παρασκευαΐδης, Μαϊστόροβιτς, Επστάιν, Ιωάννου, Μακρής
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Μπαλάφας, Γκαρσία, Ελ Ζαρ, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Σνάουτσνερ, Αθανασιάδης, Σαβίνι

Τα βροντάει και ο «Βγενό»;

Οι τελευταίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, που φέρνουν τον Νικόλα Πατέρα να σκέφτεται πολύ σοβαρά την παραίτηση από την προεδρία του Παναθηναϊκού, έχουν προβληματίσει και τον Ανδρέα Βγενόπουλο.
Ο «Mr MIG» παρουσιάζεται ενοχλημένος από τις αντιδράσεις των οπαδών και καταλαβαίνει την πρόθεση του Νικόλα Πατέρα να αποχωρήσει.
Μάλιστα, δεν αποκλείεται αν φύγει τελικά ο Νικόλας Πατέρας να κάνει πίσω και ο Ανδρέας Βγενόπουλος στο θέμα της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.
Όλα θα ξεκαθαρίσουν τις προσεχείς ώρες, μια και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού συσκέπτονται για τις επόμενες κινήσεις τους.

Πωλείται ο Γιοβάνοβιτς

Δε θα κρατήσει περισσότερους από έξι μήνες η καριέρα του Μίλαν Γιοβάνοβιτς στο "Άνφιλντ".
Η διοίκηση της Λίβερπουλ έκανε αποδεκτή την εισήγηση του Ρόι Χότζον για πώληση του Σέρβου μεσοεπιθετικού, ο οποίος δεν κατάφερε να πείσει τον Άγγλο τεχνικό για την αγωνιστική του αξία. Ο έμπειρος παίκτης είχε αποκτηθεί το περασμένο καλοκαίρι από την Σταντάρ Λιέγης, από την οποία είχε μείνει ελεύθερος, αφού το συμβόλαιό του είχε λήξει.
Ο παίκτης, που κατά το παρελθόν είχε βρεθεί στο στόχαστρο και του Ολυμπιακού κοστολογείται στα τρία εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με την εφημερίδα "News of the World", ήδη αρκετές ομάδες έχουν ενδιαφερθεί για την απόκτησή του. Ο Γιοβάνοβιτς αποτελούσε επιλογή του Ράφα Μπενίτεθ, πριν αυτός αφήσει τους "κόκκινους" για λογαριασμό της Ίντερ. Μέσα στις επόμενες ημέρες, οι ιθύνοντες της Λίβερπουλ ευελπιστούν πως θα έχει βρεθεί ομάδα για να εντάξει τον παίκτη στο έμψυχο δυναμικό της, καταβάλλοντας παράλληλα τα χρήματα που προβλέπει η τιμή πώλησης.

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…

Τις δύο πρώτες φορές που η Λάτσιο προηγήθηκε της Ουντινέζε στο «Ολίμπικο», οι φιλοξενούμενοι είχαν τις απαντήσεις. Η τρίτη, ωστόσο, ήταν και η φαρμακερή, καθώς οι «λατσιάλι» με γκολ του Κόζακ στο 88’ επικράτησαν 3-2 και δεν άφησαν χρόνο στους «φριουλάνι» να ισοφαρίσουν ξανά. Με τη νίκη αυτή η Λάτσιο εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Μίλαν από τη Ρόμα και πλησίασε στους τρεις βαθμούς τους πρωτοπόρους.

Οι Ρωμαίοι προηγήθηκαν μόλις στο 2ο λεπτό με τον Ερνάνες έπειτα από πάσα του Ρόκι, αλλά ο Σάντσες ισοφάρισε στο 49’ με κεφαλιά. Ο Μπιάβα έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους με κοντινό σουτ, όμως και πάλι η χαρά τους ήταν πρόσκαιρη καθώς ο Ντένις, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς ως αλλαγή, έκανε το 2-2 με κεφαλιά. Η λύτρωση για τους «λατσιάλι» ήρθε στο 88ο λεπτό, όταν από προσπάθεια του Κόζακ και με παρέμβαση του Σαπάτα έγινε το 3-2.

Λάτσιο (Ρέχα): Μουσλέρα, Λιχτστάινερ, Μπιάβα, Ντίας, Ντιακιτέ, Λεντέσμα, Ματουζάλεμ (90’ Μπρεσιάνο), Μάουρι, Ερνάνες, Σάρατε (72’ Κόζακ), Ρόκι (94’ Γκονζάλες).

Ουντινέζε (Γκουιντολίν): Χαντάνοβιτς, Σαπάτα, Κόντα, Μπενάτια, Ίσλα (91’ Κοράντι), Ινλέρ, Ασαμόα (61’ Ντένις), Αρμέρο (79’ Ντομίτσι), Πίντσι, Σάντσες, Ντι Νατάλε.

Στηρίζει Αντσελότι ο Τσεχ

Ψήφο εμπιστοσύνης στον Κάρλο Αντσελότι έδωσε ο τερματοφύλακας της Τσέλσι, Πετρ Τσεχ, τονίζοντας πως ο τεχνικός των «μπλε» έχει αρκετή πείρα, ώστε να ξεπεράσει την πίεση που του ασκείται, δεδομένων των κακών αποτελεσμάτων.

Η Τσέλσι δεν έχει καταφέρει να γευτεί το «τρίποντο» της νίκης στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς, που την έχουν ρίξει στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

«Προφανώς κανείς δεν είναι χαρούμενος με την κατάσταση που ισχύει. Είχαμε μια καλή διαφορά από τις άλλες ομάδες, αλλά τη χάσαμε. Ο Κάρλο έχει αρκετή εμπειρία, έχοντας κάτσει στον πάγκο της Μίλαν και της Γιουβέντους. Ξέρει τι γίνεται στους μεγάλους συλλόγους, δεν πανικοβάλλεται», ήταν τα λόγια του 28χρονου γκολκίπερ.

Ωστόσο, ο Τσεχ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αιφνίδια αποχώρηση του Ρέι Γουίλκινς, τονίζοντας πως αυτός δεν είναι ο λόγος για την κακή εικόνα της ομάδας:

«Πάντα αποτελεί έκπληξη μια αποχώρηση που κανείς δεν περιμένει, αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και η ομάδα μας είναι ικανή να το ξεπεράσει αυτό. Ο Ρέι ήταν ένα σημαντικό πρόσωπο, πολύ δημοφιλής στους παίκτες. Αλλά δεν μπορούμε να πούμε πως αυτός είναι ο λόγος για την κακή μας εικόνα. Στην τελική δεν ο Ρέι δεν έπαιζε», συμπλήρωσε ο Τσεχ.

Ρανιέρι: «Μπορούμε πολλά»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη στο «Σαν Σίρο» με 1-0 απέναντι στη Μίλαν εμφανίστηκε ο προπονητής της Ρόμα, Κλαούντιο Ρανιέρι. «Η νίκη αυτή θυμίζει στην ομάδα την πραγματική της δυναμική», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Ιταλός τεχνικός.
«Υποφέραμε μερικές στιγμές απόψε. Δεν ήταν εύκολο να αντεπεξέλθουμε κόντρα σε αυτή τη Μίλαν που είναι στην κορυφή του πίνακα δίκαια. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες μου. Αυτή η νίκη δίνει στους οπαδούς μεγάλη ώθηση πριν από τη διακοπή των Χριστουγέννων και θυμίζει στην ομάδα την πραγματική της δυναμική», είπε αρχικά για να προσθέσει:

«Κλείνουμε τη χρονιά ως η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς στο 2010 και πρέπει να θυμηθούμε τις δυνάμεις μας στο νέο έτος. Αν μείνουμε ενωμένοι στις δύσκολες στιγμές, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να παλεύουμε για δόξες μέχρι το τέλος».

Επιστρέφει και ο Μάντζιος

Στα χνάρια του Χρήστου Μελίσση και ο Βαγγέλης Μάντζιος, ο οποίος επιστρέφει άμεσα στην Παιανία. Ο Έλληνας επιθετικός έλυσε την συνεργασίας του με τη Μαρίτιμο και μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει και πάλι προπονήσεις με το "τριφύλλι". Η καριέρα του Μάντζιου στα πορτογαλικά γήπεδα δεν κράτησε πολύ, καθώς κατάφερε να προσαρμοστεί από το περασμένο καλοκαίρι, όταν και μετεγγράφηκε ως δανεικός στη Μαρίτιμο. Τόσο ο Μάντζιος, όσο και ο Μελίσσης θέλουν μια ακόμα ευκαιρία για να κερδίσουν μια θέση στο ρόστερ του "τριφυλλιού", όμως οι ιθύνοντες των "πράσινων" φέρονται να έχουν ξεκαθαρίσει στους δυο παίκτες, πως δεν υπολογίζονται για την συνέχεια και πως θα πρέπει να βρουν άμεσα ομάδα για να αποχωρήσουν, είτε ως δανεικοί, είτε ως ελεύθερη μετεγγραφή.

Χρόνια Πολλά Ντόρτμουντ!

Εκατόν δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 19 Δεκεμβρίου, από την ίδρυση της Ντόρτμουντ. Ο γερμανικός σύλλογος δημιουργήθηκε σαν σήμερα το 1909 από μία ομάδα νέων που θέλησε να ανεξαρτητοποιηθεί από την ομάδα της εκκλησίας. Το όνομα Μπορούσια είναι η λατινική ονομασία της Πρωσίας, που υπήρξε γερμανικό βασίλειο. Αρχικά η ομάδα κυανόλευκες φανέλες με μαύρο σορτσάκι, ενώ από το 1913 φορά τα κιτρινόμαυρα, που έχει μέχρι και σήμερα.

Ο πρώτος εθνικός τίτλος της Ντόρτμουντ ήρθε το 1956, ακολούθησε ένας ακόμη την αμέσως επόμενη σεζόν, ενώ επανέλαβε την επιτυχία το 1963, στο τελευταίο πρωτάθλημα πριν την έναρξη της Bundesliga. Το 1965 η Μπορούσια κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο, ενώ ένα χρόνο μετά πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Ακολούθησε μία μακρά περίοδο ανομβρίας που σταμάτησε με την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1989, ενώ ακολούθησε η χρυσή περίοδος της ομάδας. Το 1995 και το 1996 κατέκτησε το πρωτάθλημα, ενώ το 1997 στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης νικώντας στον τελικό του Champions League τη Γιουβέντους με 3-1.

Μουρίνιο: «Φήμες για να πουλάνε εφημερίδες»

Μετά τους διαιτητές ήρθε η ώρα και των δημοσιογράφων, αφού δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από το στόμα του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο «Special One» επιβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην ομάδα του και πως όλα είναι κατασκευάσματα των δημοσιογράφων!

«Φήμες θέλουν τον Κριστιάνο και τον Κασίγιας να μην τα πηγαίνουν καλά και αυτό γίνεται με σκοπό να πουλάνε εφημερίδες, τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό θέμα στην επικαιρότητα. Δεν υπάρχει πρόβλημα στην ομάδα μου, δεν θέλουμε να παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Υπάρχουν και κάποιες ειδήσεις, όπως για παράδειγμα ψευδείς μεταγραφές, αλλά αυτές είναι λιγότερο επιζήμιες για τους παίκτες», ήταν τα λόγια του τεχνικού της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ωστόσο, για ακόμη μια φορά ο Μουρίνιο τόνισε πόσο ικανοποιημένος είναι από την ομάδα του για τις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά και για την παρουσία της στο Champions League, ενώ συμπλήρωσε πως τα επόμενα δύο παιχνίδια (πρωτάθλημα και Κύπελλο) είναι πολύ σημαντικά, προσκαλώντας τους φίλους της ομάδας να την βοηθήσουν:

«Ο αγώνας κόντρα στη Σεβίλλη αξίζει τρεις βαθμούς και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Οι φίλαθλοι μας πάντα κάνουν τη διαφορά και πάντα είναι κοντά μας. Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και αυτοί θα μας βοηθήσουν με την υποστήριξή τους», συμπλήρωσε ο Πορτογάλος.

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, πέντε βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα, η οποία συνεχίζει να «κερνάει» γκολ με το τσουβάλι, ύστερα και από τη χθεσινή εκτός έδρας νίκη της κόντρα στην Εσπανιόλ (5-1).

Σκέφτεται την αποχώρηση ο Πατέρας!

Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την προεδρία του Παναθηναϊκού εξετάζει σοβαρά ο Νικόλας Πατέρας. Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου είναι απογοητευμένος όχι μόνο από την κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας, αλλά και από τη συμπεριφορά μίας μερίδας οπαδών που προκαλούν επεισόδια. Από το βράδυ του Σαββάτου, αλλά και νωρίς την Κυριακή, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συνεργάτες του και τους υπόλοιπους μετόχους, ιδιαίτερα τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ενώ δεν αποκλείεται ακόμη κι εντός της ημέρας να υπάρχει επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος…

Ο Νικόλας Πατέρας είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος από τις εμφανίσεις της ομάδας. Θεωρεί πως παρά τις συνεχείς «επισκέψεις» του στην Παιανία και τις προειδοποιήσεις, οι παίκτες δεν έχουν την κατάλληλη αγωνιστική συμπεριφορά και νοοτροπία, κάτι που τον έχει εξοργίσει.

Ίσως όμως περισσότερο και από αυτό, ο πρόεδρος της ΠΑΕ είναι δυσαρεστημένος με όσα συμβαίνουν από μία μικρή μερίδα οπαδών. Ο Νικόλας Πατέρας δεν ανέχεται να βλέπει την ομάδα που κατέκτησε το νταμπλ να απαξιώνεται από «100-150 ανεγκέφαλους», όπως ο ίδιος τους χαρακτηρίζει. Θεωρεί φυσιολογικό να υπάρχουν αντιδράσεις από τον κόσμο και δυσαρέσκεια για το απογοητευτικό πρόσωπο που παρουσιάζουν, αλλά κρίνει ακραίες αντιδράσεις όπως το κυνηγητό των παικτών, τις ρίψεις φωτοβολίδων με συγκεκριμένους στόχους (π.χ Τζόρβας), την… καταδίωξη του πούλμαν της αποστολής και τα κάθε λογής επεισόδια που ήδη έχουν επιφέρει αρκετές τιμωρίες στην έδρα της ομάδας.

Χάος στο Άμστερνταμ, αναβλήθηκε το Άγιαξ-Φέγενορντ!

Την αναβολή του κλασικού ντέρμπι του ολλανδικού ποδοσφαίρου ανάμεσα στον Άγιαξ και τη Φέγενορντ αποφάσισε η ομοσπονδία της χώρας, λόγω της πυκνής και έντονης χιονόπτωσης που πέφτει στο Άμστερνταμ!

Τα Μέσα της Ολλανδίας κάνουν λόγο για χαώδη κατάσταση στην πρωτεύουσα.

Η αναμέτρηση ορίστηκε για τις 19 Ιανουαρίου.

Επίσης, αναβλήθηκε και το ματς της Φένλο με την Ουτρέχτη.

Βάζει ...μέσο για να μείνει!

Η επιθυμία του Ίσμαελ Μπλάνκο να παραμείνει στην ΑΕΚ, αλλά με περισσότερα χρήματα από αυτά που του προσφέρουν οι «κιτρινόμαυροι», είναι δεδομένη.
Ο «Ζορό» έχει καταφέρει στις τελευταίες αγωνιστικές να κερδίσει ξανά τη φανέλα του βασικού και με τα γκολ που πετυχαίνει θυμίζει σε όλους τον επιθετικό με το φονικό ένστικτο που γνωρίσαμε από την αρχή της παρουσίας του στην Ελλάδα.
Δικαίως, ως έναν βαθμό, περιμένει από την «Ένωση» να ανεβάσει την προσφορά της από τις 500 χιλ. ευρώ που είναι τώρα, συν κάποια μπόνους επίτευξης στόχων. Το ζήτημα, όμως, είναι ότι δεν μπορεί να ασκήσει πίεση με κάποιον τρόπο προς τον Σταύρο Αδαμίδη, δεδομένου ότι δεν έχει στα χέρια του άλλη πρόταση που να ξεπερνάει αυτό το ποσό.
Ο Τύπος, βέβαια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, τον στέλνει συνεχώς δεξιά και αριστερά, ενώ και ο ίδιος αισιοδοξεί ότι μέσα στο επόμενο διάστημα μπορεί κάτι να προκύψει. Σίγουρα, πάντως, όσα έλεγε ο μάνατζέρ του για ομάδες από τη Ρωσία και την Τουρκία, που ετοιμάζονται να ξοδέψουν ένα κάρο λεφτά για την απόκτησή του, μοιάζουν όλο και περισσότερο με παραμύθια της Χαλιμάς όσο περνάει ο καιρός.

Την… καβάλησε με νάζι!

Η Πάρις Χίλτον τώρα και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό!Η «καυτή» ξανθιά δημιούργησε τη δική της μοτοσικλέτα, ονόματι SuperMartXe VIP, η οποία θα συμμετάσχει το 2011 στην κατηγορία 125 κυβικά στα MotoGP. Φυσικά, δεν θα την οδηγεί η ίδια, αλλά ήταν η πρώτη που την καβάλησε…

Άντρες, νεράιδες και αδελφές

Περισσότερες από δύο δεκαετίες βρίσκεται στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τα «κολλήματά» του όμως δεν τα έχει ξεπεράσει.
«Οι αληθινοί άντρες δεν φοράνε αδερφίστικες σαχλαμάρες. Αυτά είναι για τις νεράιδες, βγάλτε τα αμέσως», είπε στους ποδοσφαιριστές του ο πεπειραμένος τεχνικός για τη χρήση… κασκόλ στους αγώνες και τους απαγόρευσε ουσιαστικά να τα φοράνε.
Ο Ρίο Φέρντιναντ, πάντως, πρόσφατα εμφανίστηκε με… κοντομάνικο σε παιχνίδι της ομάδας, εναρμονισμένος προφανώς με τη λογική του προπονητή του.

Σοκ από κύκλωμα ντόπινγκ στη Γαλλία, εργαστήρια και στην Κύπρο

Η γαλλική αστυνομία κατάφερε να κάνει μεγάλο κτύπημα σε δίκτυο διακίνησης αναβολικών, που μπορεί να είναι και το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Το κύκλωμα, μάλιστα, έχει περισσότερους από 10.000 πελάτες μόνο στην Γαλλία, ενώ είναι απλωμένο μέσω Internet και στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπως και την Αμερική.
Μια εισαγγελική πηγή ανέφερε ότι στην Ευρώπη οι πελάτες του κυκλώματος ξεπερνάνε τους 200.000! Τα εργαστήρια, μάλιστα, παραγωγής αναβολικών φέρεται να βρίσκονται στην Κύπρο(!), την Τουρκία και την Κίνα. Μέχρι τώρα υπάρχουν τρεις συλληφθέντες στην Μασσαλία, ενώ σε δυο εξ΄ αυτών βρέθηκαν στα σπίτια τους και μεγάλα χρηματικά ποσά. Η έρευνα συνεχίζεται.
Χαμός γίνεται σε όλη την Ευρώπη. Και μόνο στην Ελλάδα απ’ ό,τι φαίνεται όλοι κοιμούνται όρθιοι με το πρόβλημα ντόπινγκ.

Τρόμος στη Βούλα για Ριέρα

Νέο επεισόδιο στο σήριαλ "νύχτες τρόμου στη Βούλα" είχαμε τα ξημερώματα της Παρασκευής για τον Άλμπερτ Ριέρα.
Λίγες μόλις μέρες μετά τη ληστεία μέσα στο ίδιο του το σπίτι, ο Ισπανός ξενύχτησε εκ νέου λόγω απόπειρας ληστείας από ενόπλους στο ακριβώς διπλανό σπίτι από το δικό του.
Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ο οποίος μετά την δικιά του περιπέτεια "εξόπλισε" την πολυτελέστατη οικεία του με ομάδα σεκιούριτι, με σκύλους μεγάλου... κυβισμού καθώς επίσης και με συστήματα ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας, πληροφορήθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι επιχειρήθηκε ένοπλη ληστεία στον γείτονά του με αποτέλεσμα να θορυβηθεί και να μείνει ξάγρυπνος για πολλές ώρες.
Ευτυχώς οι επίδοξοι ληστές έγιναν γρήγορα αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη, αφού χτύπησε εγκαίρως ο συναγερμός. Ειδοποιήθηκε άμεσα η αστυνομία αλλά οι κακοποιοί είχαν ήδη γίνει... καπνός.
Ένα ακόμα κρούσμα στα πολλά που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες εβδομάδες στο πανόραμα της Βούλας, μια συνοικία που ζει υπό το καθεστώς του τρόμου, αφού τα περιστατικά αυξάνονται με ανησυχητικούς ρυθμούς...

Στοιχημα απο τον Redoto_BET

γεια σας αδεφφια.....
χθες  κατι τα αποτελεσματα κατι η αναβολη πηγε χαραμι η μερα στοιχηματικα.δεν πειραζει παμε να δουμε τα φρεσκα κουλουρια.....
ΑΡΗΣ-ΞΑΝΘΗ=ΑΝΤΕΡ ΣΤΟ 1,50 ΒΕΤ365
το αρη τον εχουμε παρει αγκαλια απο την αρχη του πρωταθληματος αφου ειναι κλασικη ομαδα του αντερ.παραδοσιακα το ιδιο ειανι και η σκοντα.μια και παιζουν σημερα μαζι ε να μην χαλασει αυτη η μαγεια ε......σε 14 ματς ο αρης εχει 13 αντερ......
ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΟΚ=ΑΝΤΕΡ ΣΤΟ 1,47
αναμενω πολυ σφιχτο παιχνιδι καθως η κερκυρα ειναι δυσκοιλια και ο παοκ και κουρασμενος και με αρκετες απουσιες.βιτολο,ιβιτς που επηρεαζουν το παιχνιδι του.ειναι και το κρυο στη μεση.ο παντοβιτς το ματς θα το παει λαου-λαου και οτι βγει.κοντρολ ματς δηλ και παμε με το πιθανοτατο αντερ.
ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ-ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ=1 ΣΤΟ 1,44
μετα την ηττα χθες της μπορουσια με νικη η λεβερκουζεν την φτανει στους 8 βαθμους και στην επανερναξη της μπουντεσλιγκα υποδεχετε την ντορντμουντ.οποτε ειναι που ειναι πολυ καλη ομαδα εχει ισχυροτατο κινητρο σημερα και αναμενεται να κερδισει την φραιμπουργκ που πηγαινει χωρις τον παικτη ηγετη -σκορερ παπις σισσε.
ΜΑΡΣΕΙΓ-ΛΥΩΝ=ΟΒΕΡ ΣΤΟ 2,05
Κλασικο γαλλικο ματς για οβερακι.οι δυο καλυτερες επιθετικα ομαδες παιζουν μεταξυ τους με επιθετικους εξαιρετικης ποιοτητας και με πολυ γρηγορο ρυθμο και οι δυο στη φιλοσοφια τους.αναμενω πολλες φασεις και περιμανω μονο να ειναι σχετικα ευστοχοι....
ΑΛΜΕΡΙΑ-ΧΕΤΑΦΕ=1 ΣΤΟ 2,40
η αλμερια δεν εχει νικη φετος ακομα εντος εδρας και μετα την μεγαλη μικη μεσα στη σεβιλλη περιμενω να την δωσει ωθηση και να κανει επιτελους την πρωτη της νικη.η χεταφε ερχεται απο συνεχομενα θετικοτατα αποτελεσματα και ηρθε η ωρα να αραξει λιγο,δεν εγινε δα και μπαρτσα!εχει και σημεντικες απουσιες βασικων.  Ο κεντρικός αμυντικός Κάτα Ντίας, ο μεσοεπιθετικός Αλμπίν κι ο επιθετικός Αδριάν Κολούνγκα δεν ταξίδεψαν στην Ανδαλουσία.ασσος......
ΚΙΕΒΟ-ΓΙΟΥΒΕ=2 ΣΤΟ 2,10
η μιλαν χθες εκανε την ντουντουκα της και πλεον αν γιουβε θελει να κανει κατι καλο φετος πρεπει να κερδισει την βολεμενη κιεβο και να πλησιασει την κορυφη.ο προπονητης της γιουβε ο ντελ νερι ηταν για με 5ετια ο αναμορφωτης της κιεβο και τον λατρευουν .εεε ας παιξουν και λιγο χαλαρα σημερα οχι οπως το ματς με την ιντερ που παιζανε σαν τελικο.....σιγουρα το ματς ειναι πολυ δυσκολο αλλα παμε με καρδια στο διπλο παρεα την παιχτουρα τον κρασιτς.....
ΜΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔΕΣ ΒΕΤ365 ΑΡΗΣ=ΑΝΤΕΡ,ΠΑΟΚ=ΑΝΤΕΡ,ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ=1

ΜΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΡΙΣΚΟΥ ΜΕ 50 ΜΟΝΑΔ ΓΙΟΥΒΕ=2,ΑΛΜΕΡΙΑ=1,ΛΥΩΝ=ΟΒΕΡ

Υ.Γ. 2770 ΜΕΙΟΝ ΤΑ 100 ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 2670
χαιρετω μαγκες!

ΠΑΟΚ: Με αλλαγές στην Κέρκυρα (15:00)

Με κάποιες αλλαγές θα παραταχθεί ο ΠΑΟΚ σήμερα (3 μμ) στην Κέρκυρα κόντρα στην τοπική ομάδα.
Ο Χαλκιάς θα πάρει και πάλι την θέση του τερματοφύλακα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα είναι ο Κοντρέρας με τον Τσιρίλο. Στα άκρα η κατάσταση είναι περίπλοκη με τους Λίνο και Σνάουτσνερ να έχουν περισσότερες πιθανότητες, ενώ θέση διεκδικεί ο Μπουσαϊντί. Στην μεσαία γραμμή τα πράγματα είναι ξεκάθαρα από την στιγμή που δεν υπάρχουν επιλογές, με τις απουσίες των Ίβιτς και Βιτόλο. Συγκεκριμένα θα αγωνιστούν ο Γκαρσία με τον Μπαλάφα που μετά από αρκετό καιρό επιστρέφει στο αρχικό σχήμα.
Αλλαγές θα υπάρξουν και στην επίθεση με τον Ελ Ζαρ να αγωνίζεται στην θέση του Σαλπιγγίδη, τον Βιεϊρίνια αριστερά και τον Φωτάκη να βρίσκεται πίσω από τον προωθημένο Αθανασιάδη.
Με 19 παίκτες ταξίδεψε στο νησί των Φαιάκων ο ΠΑΟΚ με τον Μάκη Χάβνο να έχει επιλέξει τους :Χαλκιά, Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Κριστιάνο, Ελ Ζαρ, Φιλομένο, Γκαρσία, Λίνο, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Αθανασιάδη, Μπαλάφα, Παπάζογλου, Σακελλαρίου, Σαλπιγγίδη και Φωτάκη.

«Προσοχή στην Ξάνθη», τρίποντο θέλει ο Άρης (15:00)

Μετά το θρίαμβο της ευρωπαϊκής πρόκρισης, ο Άρης υποδέχεται σήμερα (3 μμ) την Ξάνθη με στόχο ένα τρίποντο που θα τον διατηρήσει στις π[ρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Όπως είπε μάλιστα ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ:
«Πρέπει να έχουμε το μυαλό στο κεφάλι μας, να αφήσουμε στην άκρη την ευρωπαϊκή μας επιτυχία και να προσπαθήσουμε να νικήσουμε την Ξάνθη. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά με νίκη».
Σε ότι αφορά την εικόνα του Άρη, από την αποστολή του σημερινού αγώνα ο Κούπερ απέκλεισε τους Κάρλος Τόχα και Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις, παίρνοντας στη θέση τους του Μεντί Ναφτί και Γιώργο Κατίδη.
Οι υπόλοιποι 16 της αποστολής είναι οι: Σηφάκης, Βελλίδης, Βανγκέλι, Μίσελ, Νέτο, Λαζαρίδης, Οριόλ, Κουλουχέρης, Φατί, Πρίττας, Μενδρινός, Χαβίτο, Κόκε, Τσέζαρεκ, Ρουίζ και Καζναφέρης.
Εκτός είναι ακόμη οι τραυματίες Ρονάλντο Γκιάρο και Χουάνμα, καθώς και ο Κάλβο, ο οποίος δεν υπολογίζεται από τον προπονητή του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη έχει προγραμματίσει από αύριο Δευτέρα άδεια μίας εβδομάδας για τον ίδιο, τους συνεργάτες και τους ποδοσφαιριστές του.

Τσιώλης: «Να τους χαίρονται…»

Ιστορική χαρακτήρισε τη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ ο Σάκης Τσιώλης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ δεν έκρυψε την πικρία του για την έλλειψη εμπιστοσύνης που δείχνουν οι «μεγάλοι» σε Έλληνες προπονητές. «Επιλέγουν ξένους προπονητές. Να τους χαίρονται. Η αμάθεια πληρώνεται», τόνισε ο τεχνικός των νεοφώτιστων. «Ο Παναθηναϊκός δεν είχε προσανατολισμό», πρόσθεσε. «Πρώτος στόχος η παραμονή, αλλά να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε», επισήμανε.

Αναλυτικά, ο Σάκης Τσιώλης μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

-τη νίκη επί του Παναθηναϊκού: «Είναι ιστορική νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου, μία νεοφώτιστη ομάδα. Για μένα είναι μία μέρα όπως όλες οι άλλες, αλλά σίγουρα πιο χαρούμενη. Πιάσαμε το όριο βαθμών που θέλαμε στον πρώτο γύρο και αυτό είναι πολύ σημαντικό, αλλά πιστεύω πως η θέση που έχουμε μας αδικεί. Στα τελευταία τέσσερα ματς δικαιούμασταν να πάρουμε περισσότερους βαθμούς, αλλά ήμασταν άτυχοι».

-το πώς προετοίμασε τους παίκτες του: «Μέσα στην εβδομάδα δουλέψαμε πάνω στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, δηλαδή στον τρόπο που μπορούμε να περιορίσουμε την επιθετική του δραστηριότητα, αλλά και να χτυπήσουμε στην άμυνά του. Πριν το παιχνίδι είπα στους παίκτες μου να το απολαύσουν και να βγάλουν όλα αυτά στα οποία δουλέψαμε τις προηγούμενες ημέρες. Αν εξαιρέσουμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε μόνο τον Μαρίνο στο κέντρο, κάτι που αποτέλεσε έκπληξη και για μένα, κατά τα άλλα ήταν όπως τον περιμέναμε».

-την αγωνιστική φιλοσοφία του Ολυμπιακού Βόλου: «Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν παίζει κλειστά πίσω, παίζει στα 3/4 του γηπέδου και με τις γραμμές κοντά τη μία στην άλλη. Θέλουμε κλέβοντας την μπάλα να είμαστε κοντά στον αντίπαλο. Άλλωστε δεν έχουμε τους πολύ γρήγορους παίκτες στον κενό χώρο, με εξαίρεση τιον Μπρέσκα. Αν δεν κάνεις γκολ απέναντι στις μεγάλες ομάδες, δύσκολα μπορείς να πάρεις αποτέλεσμα. Θα πρέπει να σχεδιάζεις την επίθεσή σου για να πετύχεις γκολ. Οι μεγάλες ομάδες ανεβάζουν τα μπακ και την επίθεσή τους ψηλά, συνεπώς δημιουργούνται κενοί χώροι. Όλοι έχουν αναγνωρίσει το ποδόσφαιρο που παίζει ο Ολυμπιακός Βόλου».

-την εικόνα του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός δεν είχε προσανατολισμό. Ήθελε να βάλει την μπάλα κάτω και να παίξει από τα πλάγια. Όμως επειδή ήταν καλά κλεισμένος, δεν μπορούσε κι έπρεπε να παίξει από τον άξονα. Αυτό χωρίς τον Καραγκούνη δεν είναι εύκολο να το κάνει και ανακουφίστηκα όταν και η τρίτη αλλαγή δεν ήταν ο Καραγκούνης. Έβαλα στο τέλος του αγώνα τον Τόμας για να αντιμετωπίσω τις ψηλές μπαλιές και τις σέντρες, αλλά δεν έπαιξε έτσι ο Παναθηναϊκός».

-τους στόχους του Ολυμπιακού Βόλου: «Θέλουμε να δώσουμε χαρές στον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου, που έχει τόσα χρόνια μαραζώσει να βλέπει την ομάδα σε… περίεργες κατηγορίες. Το πού θα φτάσουμε θα το δούμε στην πορεία. Οι 20 βαθμοί που έχουμε πάρει είναι καλή συγκομιδή, είμαστε κοντά στην παραμονή που θα κριθεί στους 34-35 βαθμούς, αλλά μην ξεχνάμε πως η είσοδος στα play-offs κρίνεται στους 41-42 βαθμούς. Αν μπορούμε, γιατί να μην διεκδικήσουμε και κάτι περισσότερο. Ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να εξελιχθεί σε μία μεγάλη δύναμη στην επαρχία. Κόσμο έχει, γήπεδο έχει, πρόεδρο έχει. Δεν του λείπει τίποτα και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ».

-τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας: «Ο κύριος Γιαννόπουλος παρακολουθεί παίκτες. Θα γίνουν 2-3 μεταγραφές στην ομάδα για να ενισχυθούμε και να μεγαλώσουμε. Το ρόστερ είναι μικρό, γύρω στους 20 ποδοσφαιριστές μετά την αποχώρηση των Κάστρο, Φραντζιπάνε και Καμπάνταη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να έναν συναρπαστικό δεύτερο γύρο».

-την έλλειψη εμπιστοσύνης που δείχνουν οι μεγάλες ομάδες στους Έλληνες προπονητές: «Οι μεγάλες ομάδες δεν ενδιαφέρονται για τους Έλληνες προπονητές. Ας τους χαίρονται λοιπόν τους ξένους κι εμείς εδώ είμαστε. Η αμάθεια πληρώνεται. Υπάρχουν πολλοί άξιοι Έλληνες προπονητές, που θέλουν όμως στήριξη και εμπιστοσύνη. Σχολές προπονητών υπάρχουν, σχολές παικτών υπάρχουν, καιρός να γίνουν και σχολές παραγόντων. Κάποιοι τεχνικοί διευθυντές κάνουν περίεργες δουλειές με μάνατζερ και ίσως γι’ αυτό προτιμούν ξένους προπονητές».

Κλειδώνει την κούπα

Το σημαντικότερο βήμα για την κατάκτηση του εφετινού πρωταθλήματος θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός απέναντι στη Λάρισα (19:30 Novasports).
Με μοναδικό στόχο τη νίκη, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Λάρισα. Οι "ερυθρόλευκοι" ψάχνουν το "τρίποντο", το οποίο θα αυξήσει τη διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό στο +5 και θα τους δώσει ένα σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του εφετινού πρωταθλήματος. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε προσανατολίζεται στη διατήρηση του 4-4-1-1 το οποίο χρησιμοποιεί από την αρχή της σεζόν στον Ολυμπιακό, ενώ θα ξεκινήσει όπως όλα δείχνουν, τον Ζαουάντ Ζαϊρί στο βασικό σχήμα της ομάδας του.
Οι "ερυθρόλευκοι" δεν έχουν στην αποστολή τους, τους τραυματίες Ριέρα, Ντουντού και Ρόμενταλ, καθώς επίσης και τον Μήτρογλου, ο οποίος έμεινε εκτός για αγωνιστικού λόγους. Ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί με τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια και τους Α. Παπαδόπουλο και Μέλμπεργκ στο κέντρο της άμυνας. Οι Τοροσίδης και Ρ. Μπράβο θα καλύψουν τα δυο άκρα της άμυνας, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα ξεκινήσουν οι Ουρτάδο και Ιμπαγάσα. Στα δεξιά τους θα έχουν τον Ζαϊρί και στα αριστερά τον Φετφατζίδη, ενώ ο Φουστέρ θα είναι ο επιτελικός μέσος των "ερυθρολεύκων", πίσω από τον Μιραλάς.

Γιατρικό το διπλό

Τη νίκη που θα της δώσει το δικαίωμα να ξεχάσει τον αποκλεισμό από το Europa League θέλει απέναντι στον Ηρακλή η ΑΕΚ (17;15 Novasports 2).
Να ξεχάσει τον πρόσφατο αποκλεισμό από την συνέχεια του Europa League θέλει η ΑΕΚ, η οποία δοκιμάζεται στο "Καυτανζόγλειο" Στάδιο απέναντι στον Ηρακλή. Η Ένωση θέλει μόνο τη νίκη, προκειμένου να διατηρηθεί σε τροχιά play-offs, ενώ μετά από αρκετό καιρό ο Μανόλο Χιμένεθ θα έχει στη διάθεσή του και τον Ράφικ Τζιμπούρ.

Ο Αλγερινός επιθετικός ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και θα δώσει κανονικά το "παρών" στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Οι "κιτρινόμαυροι" θέλουν να συνεχίσουν και την καλή παράδοση που έχουν απέναντι στους "κυανόλευκους", καθώς μετρούν έντεκα νίκες και επτά ισοπαλίες στις 28 τελευταίες αναμετρήσεις μεταξύ των δυο ομάδων. Εκτός αποστολής για την ΑΕΚ έμειναν οι Μάκος, Πατσατζόγλου, Νταντόμο, Έντερ και Γεωργέας.
Ο Ανδαλουσιανός τεχνικός αναμένεται να διατηρήσει το 4-2-3-1 και σε αυτή την αναμέτρηση με τον Σάχα κάτω από τα δοκάρια και τους Δέλλα και Μανωλά στο κέντρο της άμυνας. Οι Καράμπελας και Γιάχιτς θα καλύψουν τα δυο άκρα της άμυνας, ενώ οι Καφές και Γκέντσογλου θα είναι οι δυο αμυντικοί μέσοι. Οι Σκόκο, Μπερνς και Λυμπερόπουλος αναμένεται να είναι οι τρεις της μεσοεπιθετικής γραμμής, με τον Τζιμπούρ στην κορυφή της επίθεσης.

Ντρούκερ: «Δείξαμε χαρακτήρα»

Ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του και τη νίκη επί του Ηρακλή (94-85) δήλωσε ο προπονητής του Άρη, Σαρόν Ντρούκερ.

«Είχαμε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα αφού απουσιάζαμε τέσσερις μέρες στο εξωτερικό. Οι παίκτες μας σήμερα όμως έδειξαν χαρακτήρα. Τους είπαμε πριν τον αγώνα πως έπρεπε να παλέψουμε στο παιχνίδι αν θέλαμε να κερδίσουμε. Έτσι παίξαμε δυνατά. Έως τη στιγμή που είχαμε πρόβλημα με τα φάουλ ελέγχαμε το παιχνίδι και παίζαμε καλό μπάσκετ. Δόθηκε η ευκαιρία στον Ηρακλή να γυρίσει αλλά όχι να μας απειλήσει τόσο πολύ και έτσι στο τέλος κερδίσαμε με διαφορά εννιά πόντων», τόνισε.

Ο Κώστας Σλούκας, που ήταν μεταξύ των διακριθέντων για τους νικητές (είχε 17 πόντους, 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ), είπε: «Ξέραμε από την αρχή ότι θα ήταν ένας δύσκολος αγώνας καθώς έπαιξε ρόλο και η κούραση. Ο Ηρακλής ήταν διαβασμένος στην αρχή του αγώνα αλλά στη συνέχεια ελέγξαμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και φτάσαμε σε μια σημαντική νίκη. Από εκεί και πέρα κοιτάμε το ματς της Τρίτης κόντρα στη Χάποελ Γκιλμπόα Γκαλίλ για το Eurocup. Είναι ένας αγώνας που θέλουμε να κερδίσουμε παρά το γεγονός ότι δεν έχει κάποια σημασία για εμάς, καθώς έχουμε ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή μας στην επόμενη φάση του θεσμού καταλαμβάνοντας μάλιστα και την πρώτη θέση στον όμιλό μας».

Ο προπονητής του Ηρακλή, Ντάρκο Ρούσο, τόνισε: «Κάναμε ένα καλό παιχνίδι σήμερα και το λέω αυτό γιατί στα προηγούμενα παιχνίδια δεν είχαμε παίξει καλά. Το προηγούμενο διάστημα δεν είχαμε τύχη, είχαμε πολλά προβλήματα και μόνο την τελευταία βδομάδα είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε όλοι μαζί προπόνηση. Παίξαμε καλά και ήμασταν κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του ματς αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη».

Ο Βλάντο Πέτροβιτς τόνισε: «Παίξαμε καλά στο σημερινό ματς παρά τα προβλήματα που είχαμε τον τελευταίο καιρό. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις τον Άρη στο Αλεξάνδρειο με τον κόσμο ο οποίος βοηθάει την ομάδα. Κάναμε προσπάθεια αλλά ο Άρης ήταν καλύτερος και κέρδισε. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στον Άρη».

ΗΡΑ: Νίκη επί της ΑΕΚ, το μόνο αποτέλεσμα

Να κλείσει τη χρονιά, όπως ξεκίνησε θέλει ο Ηρακλής, με νίκη δηλαδή, αφού μετά το 2-1 επί του Ολυμπιακού, θέλει άλλη μια επιτυχία επί αντιπάλου από την Αθήνα, όπως είναι η ΑΕΚ και σήμερα στο καυτανζόγλειο πρέπει να δώσουν όλοι τον καλύτερό τους εαυτό για να φτάσουν σε μια ακόμη επιτυχία.
Ο μαρίνος Ουζουνίδης πήρε στην αποστολή τους εξής 19 παίκτες:
Ελευθερόπουλος, Μπαντής, Κυριαζής, Κατσικάς, Χοσέμι, Λίμα, Αραμπατζής, Κανακούδης, Σζοτ, Ηλιάδης, Μάρα, Καρλίνιος, Παπαστεριανός, Γκαρσία, Ντάνι, Βέλλιος, Γιάκομπ, Σολτάνι, Σίσιτς.
Η ΠΑΕ μάλιστα ανακοίνωσε για το σημερινό παιχνίδι:
«Παρουσία απεσταλμένων ομάδων του εξωτερικού θα διεξαχθεί η αναμέτρηση του ΗΡΑΚΛΗ με την ΑΕΚ. Συγκεκριμένα η Γερμανική FC Koln ειδοποίησε εγγράφως την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ για την εξυπηρέτηση της παρουσίας του scouter κ. Γιάννη Τσώλη και ενός συνεργάτης του, ενώ η Πολωνική Wisla Krakow για την παρουσία του scouter κ. Marcin Kuzba».

Φωτο ημερας

Εχει δίκιο ο ΕΣΑΚΕ που κάνει ...άνοιγμα στην επαρχία

Ήρθε για να μείνει ο Κλέιτον;

Από τα επίσημα του ΟΑΚΑ παρακολουθεί την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου ο Σίλβα Κλέιτον, ενισχύοντας τα σενάρια των τελευταίων ημερών που τον θέλουν να επιστρέφει στην Παιανία τον Ιανουάριο.Ο Βραζιλιάνος μέσος δεν υπολογίζεται από τον προπονητή του στη Μέταλουργκ, Ν. Κοστόφ και δεν πρόκειται να δοθούν οι 500 χιλ. ευρώ που απαιτούνται για την κάλυψη του συμβολαίου του.

Ο Κλέιτον μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε εννέα παιχνίδια, στα επτά εκ των οποίων βασικός. Στα τέσσερα από τα επτά πάντως έγινε αλλαγή.

«Πύργος» ο Κρέσιτς, βασικός ο Χαλκιάς…

Την ώρα που το «goal.com» συμπεριλαμβάνει τον Κρέσιτς στην καλύτερη ενδεκάδα του Γιουρόπα Λιγκ, ο Μάκης Χάβος εμπιστεύεται τον Κώστα Χαλκιά.Ο προπονητής του ΠΑΟΚ έχει καθίσει στον πάγκο τον Κροάτη γκολκίπερ, παρά την πολύ καλή πορεία του μέχρι τώρα.

Η αναγνώριση είναι καθολική, μάλιστα, για τον Κρέσιτς αφού το «goal.com» τον έχει στην καλύτερη 11άδα για τη φάση των ομίλων του Γιούροπα Λιγκ χαρακτηρίζοντας τον «πύργο» του ΠΑΟΚ.

Πάντως, ο Κώστας Χαλκιάς, παρόλο που δεν έχει βγάζει την ίδια σταθερότητα (θυμάστε την γκέλα στο «AEL FC ARENA»;), είναι πλέον ξανά ο βασικός γκολκίπερ της ομάδας.
 

«Βγάζω το καπέλο στον Γκέκα»

Στο φονικό ένστικτο του Φάνη Γκέκα υποκλίθηκε ο προπονητής της Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ. Ο 30χρονος επιθετικός της Άιντραχτ σκόραρε στο 87ο λεπτό και υποχρέωσε τους πρωτοπόρους στην πρώτη τους ήττα από την πρεμιέρα της Bundesliga.

«Είναι ένας δεξιοπόδαρος παίκτης, κι όμως έκανε ένα εξαιρετικό πλασέ με το αριστερό. Βγάζω το καπέλο στον Γκέκα. Λίγοι παίκτες ξέρουν να τελειώνουν έτσι τις φάσεις», τόνισε ο τεχνικός της Ντόρτμουντ.

Όσο για τον Λαρισαίο άσο, που έφτασε τα 14 γκολ στον πρώτο γύρο έχοντας μόλις 30 επαφές με την μπάλα στο συγκεκριμένο ματς, ανέφερε: «Είναι ένα υπέροχο συναίσθημα. Χαίρομαι πολύ που μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα μου να κερδίσει με το γκολ που πέτυχα».

Ανακοίνωσε Άντερσεν η ΑΕΛ

Και με τη βούλα προπονητής της Λάρισας είναι πλέον ο Γιόρν Άντερσεν, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στο ματς με τον Ολυμπιακό. Ο Νορβηγός ο οποίος βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης στον κάμπο, ανακοινώθηκε επίσημα από την Θεσσαλική ΠΑΕ και καλείται να βγάλει σε πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή καθώς η ΑΕΛ είναι καθηλωμένη στην τελευταία θέση
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΑΕΛ αναφέρει:

"H ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει τη συμφωνία της με Γιόρν Άντερσεν για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας μας. Άμεσος συνεργάτης του Νορβηγού τεχνικού θα είναι ο προπονητής Θανάσης Νταϊλιάνης, ενώ μέλος του τιμ παραμένει ο Κώστας Κατσάρας. Γεννημένος στις 3 Φεβρουαρίου του 1963 στο Φρέντρικσταντ στης Νορβηγίας, ο Γιόρν Άντερσεν έκανε μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα ως φορ κυρίως στα γήπεδα της Γερμανίας και σε ομάδες όπως η Νυρεμβέργη, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η Φορτούνα Ντίσελντορφ και το Αμβούργο, ενώ χρίστηκε 27 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του.
Έκλεισε την καριέρα του το 2001 στην Ελβετία, απ' όπου ξεκίνησε και τη διαδρομή του στην προπονητική. Ανέλαβε προπονητής της ομάδας Νέων της Λουζέρνης και το 2003 επέστρεψε στη Γερμανία για να κοουτσάρει τη Ροτ-Βάις. Τη σεζόν 2005-06 δούλεψε ως ασίσταντ στη Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ, ενώ την ίδια χρονιά υπήρξε υποψήφιος να αναλάβει άμεσος συνεργάτης του Γιοακίμ Λεβ στην Εθνική Γερμανίας. Το καλοκαίρι του 2007 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ξάνθης, αλλά έλυσε τη συνεργασία του πριν κοουτσάρει την ακριτική ομάδα σε επίσημο αγώνα. Ακολούθως ανέλαβε τους Κίκερς Όφενμπαχ όπου παρέμεινε για μια χρονιά, ενώ το 2009 ήταν ο προπονητής που ανέβασε τη Μάιντς στη Μπουντεσλίγκα, μετά από μια εξαιρετική σεζόν στη 2η κατηγορία της Γερμανίας".

Με 19 ποδοσφαιριστές κόντρα στον Ολυμπιακό

Μετά την απογευματινή προπόνηση του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις των Δένδρων ο Γιόρν Άντερσεν ανακοίνωσε την αποστολή για το ματς στο "AEL FC ARENA" κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Νορβηγός τεχνικός έχει 19 ποδοσφαιριστές στη διάθεση του καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Ρομέου, Νταμπίζα και στους τιμωρημένους Βενετίδη, Κανόμπιο.
Η αποστολη της ΑΕΛ αποτελειται από τους: Αμπάρης, Βιέρα, Βελάσκο, Ταυλαρίδης, Ταλ, Κατσιαρός, Καρανίκας, Γκέρεμι, Ιγκλέσιας, Μπλάζεκ, Μετίν, Σίμιτς, Κουζάν, Βούζας, Πούρι, Φαλάγγας, Αμπουχατζίρα, Σιατραβάνης, Κολοβέτσιος.

H δεύτερη ημέρα της 15ης αγωνιστικής.

Στην αναμέτρηση μεταξύ της Λάρισας και του Ολυμπιακού στρέφονται τα βλέμματα στη δεύτερη ημέρα της 15ης αγωνιστικής.
Με τέσσερις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Super League. Ο πρωταθλητής χειμώνα, Ολυμπιακός θέλει μόνο τη νίκη απέναντι στη Λάρισα (19:30) στο "Ael FC Arena", προκειμένου να αυξήσει τη διαφορά του από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και να αποκτήσει προβάδισμα πέντε βαθμών στην προσπάθεια κατάκτησης του εφετινού τίτλου. Οι "ερυθρόλευκοι" προέρχονται από την εντός έδρας νίκη 2-1 επί του Ατρόμητου και ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν υπολογίζει για την συγκεκριμένη αναμέτρηση στους Ντουντού, Ρόμενταλ και Ριέρα. Από την άλλη πλευρά, η Λάρισα προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα 4-0 από την ΑΕΚ και γνωρίζει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες βαθμολογικές απώλειες. Οι "βυσσινί" βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και θέλουν βαθμούς, ώστε να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις.
Νωρίτερα, στις 15:00 ο Άρης υποδέχεται στο "Κλεάνθης Βικελίδης" την Ξάνθη. Οι "κίτρινοι" θέλουν να ξεχάσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League και να στρέψουν την προσοχή τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου ο στόχος τους είναι η εξασφάλιση μιας θέσης που οδηγεί στα play-offs. Από την πλευρά τους, οι Ακρίτες θέλουν βαθμούς ή βαθμό στο συγκεκριμένο ματς, προκειμένου να συνεχίσουν την προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία. Την ίδια ώρα, ο συμπολίτης ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στην Κέρκυρα, απέναντι στην τοπική ομάδα. Ο "Δικέφαλος" του Βορρά προέρχεται από την σπουδαία εκτός έδρας νίκη 1-0 επί της Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ και θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και εντός των συνόρων. Οι Φαίακες από την πλευρά τους, ψάχνουν το "τρίποντο" που θα τους δώσει "βαθιά βαθμολογική ανάσα" ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.
Στις 17:15 ο Ηρακλής υποδέχεται στο "Καυτανζόγλειο" Στάδιο την ΑΕΚ. Η Ένωση θέλει να ξεχάσει τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με τον Ράφικ Τζιμπούρ στην σύνθεσή της, μετά από αρκετό καιρό, ψάχνει το "τρίποντο" που θα της δώσει το δικαίωμα να αναρριχηθεί ψηλότερα στη βαθμολογία. Ο "γηραιός' προέρχεται από την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στον ΠΑΟΚ, στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και ψάχνει τη νίκη, που θα του δώσει το δικαίωμα να αισιοδοξεί ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.
Αναλυτικά το πρόγραμμα και αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:
Σάββατο 18 Δεκεμβρίου
Εργοτέλης-Πανσερραϊκός 2-0 (Μπούντιμιρ 17', Βίσιο 85')
Καβάλα-Ατρόμητος 1-1 (Ογκμπέτσε 52' - Σαγκανόφσκι 92')
Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 0-0
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου 0-1 (Μόνχε 79')
Κυριακή 19 Δεκεμβρίου
Άρης-Ξάνθη (15:00, Novasports 3)
Κέρκυρα-ΠΑΟΚ (15:00, Novasports 2)
Ηρακλής-ΑΕΚ (17:15, Novasports 2)
Λάρισα-Ολυμπιακός (19:30, Novasports 1)

Πάντεφ: Ποτέ δεν κάνουμε λάθος

Ο Γκόραν Πάντεφ, μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων από την Ίντερ δήλωσε ότι η ομάδα του ποτέ δεν κάνει λάθος σε τελικούς, ενώ ευχαρίστησε τον Σάμουελ Ετό για την ασσίστ που του έδωσε.
Ο Γκόραν Πάντεφ πιστεύει ότι έχουν αποδείξει τους εαυτούς τους στην Ίντερ σαν άξιους Παγκόσμιους Πρωταθλητές μετά από τη νίκη επί της Μαζέμπε. Ο Σκοπιανός άσος σκόραρε μια φορά στον τελικό για να κάνει σίγουρο ότι το τρόπαιο θα πάει στο Μιλάνο.
«Όταν τα παιχνίδια έχουν σημασία δεν κάνουμε ποτέ λάθος. Είμαι χαρούμενος για εμένα και για όλους τους παίκτες, όπως και για τους οπαδούς», είπε ο Πάντεφ στα ιταλικά μέσα και συνέχισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Ετό για το γκολ, γιατί μου έδωσε μια καταπληκτικη μπαλιά, αλλά όλοι παίξαμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Τα πήγαμε όλοι πολύ καλά. Όταν όλοι είναι μαζί είμαστε μια άλλη ομάδα και ελπίζουμε ο Γουέσλι Σνάιντερ να επιστρέψει σύντομα. Αυτό είναι το πέμπτο τρόπαιο που κατακτάμε από την μέρα που ήρθα και είμαι πολύ χαρούμενος».

Ποκετίνιο: Τέλεια η Μπάρτσα

Ο προπονητής των μεγάλων αντιπάλων της Μπαρτσελόνα, Μαουρίτσιο Ποκετίνο, μίλησε μετά την βαριά ήττα της ομάδας του με 5-1 από την Μπάρτσα λέγοντας πως δεν υπήρχε κάτι που μπορούσαν να κάνουν κάτι οι παίκτες του.
Την ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα παραδέχθηκε ο προπονητής της Εσπανιόλ Μαουρίτσιο Ποκετίνο, που στην συνέντευξη τύπου μετά την βαριά ήττα της ομάδας του είπε τα εξής: «Η Εσπανιόλ προσπάθησε να παίξει με το στιλ της σήμερα, προσπάθησαμε με όλη μας την πυγμή. Είχαμε ευκαιρίες για να μπούμε στο παιχνίδι αλλά η Μπαρτσελόνα ήταν άπιαστη. Θα ωριμάσουμε και θα μεγαλώσουμε από αυτό. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου και για αυτό, αυτό το αποτέλεσμα δεν πρέπει να σβήσει όσα έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα. Η Μπαρτσελόνα έπαιξε σχεδόν τέλεια και αυτό που κάναμε απόψε δεν ήταν αρκετό. Η ομάδα τους είναι μεγάλη τόσο ατομικά όσο και συλλογικά».
Τέλος ο Ποκετίνο έκανε αναφορά στην καλή υποδοχή που επεφύλασαν οι οπαδοί της Εσπανιόλ στον Αντρές Ινιέστα, μετά από την στήριξη του τελευταίου τις ημέρες μετά τον θάνατο του Ντάνι Χάρκε, αλλά και το μπλουζάκι που φόρεσε στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου που έγραφε «Ντάνι Χάρκε για πάντα στις καρδιές μας»: «Οι οπαδοί φέρθηκαν στον Αντρές άψογα, και αυτό λέει πολλά για τους οπαδούς της Εσπανιόλ».

Με Παπανδρέου και Μαζέμπε για κούρεμα…

Αποκάλυψε χθες μια κυριακάτικη πολιτική εφημερίδα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μαζί με την γυναίκα του και την κόρη του πήγαν για κούρεμα σε ένα «κομμωτήριο των πλουσίων», όπως το λένε, στο Ψυχικό και ξόδεψαν οικογενειακώς 700 ευρώ σε τέτοιες δύσκολες εποχές για όλη τη χώρα. Παρά ταύτα, δεν φυτρώνει τρίχα στο κεφάλι του πρωθυπουργού…
Αν, λοιπόν, ζούσαν στην Ελλάδα οι παίκτες της Κονγκολέζικης Μαζέμπε, που έπαιξε απόψε με την Ίντερ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στο Άμπου Ντάμπι, πόσα λεφτά θα χρειαζόταν ο Μπότος για να τους πάει στο κομμωτήριο; Μια περιουσία θα του στοίχιζε του μάνατζερ, ακόμα κι αν επέλεγε ένα φτηνότερο μπαρμπέρικο.
Περισσότεροι από τους μισούς παίκτες της αφρικάνικης ομάδας δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο πλούσιο μαλλί τους και, δικαιολογημένα, άστραψαν τα φλας των φωτογράφων. Πέρα, δηλαδή, από καλοί ποδοσφαιριστές έχουν τον τρόπο τους να κερδίζουν την μάχη του life style.

Αποθέωση για Ινιέστα στο "Κορνεγιά"

Οι οπαδοί της Εσπανιόλ ξέχασαν την αντιπαλότητα με την Μπαρτσελόνα και αποθέωσαν τον Αντρές Ινιέστα για την αφιέρωση που είχε κάνει στον Ντάνι Χάρκε στον τελικό του Μουντιάλ
Ο Ισπανός μέσος είχε χαρίσει το τρόπαιο στην χώρα του με γκολ στην παράταση στον τελικό με την Ολλανδία και βγάζοντας την φανέλα στον πανηγυρισμό αποκάλυψε την αφιέρωση στον Ντάνι Χάρκε.

Ο τελευταίος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στις 8 Αύγουστου του 2009 λόγω καρδιακής προσβολής σε ηλία 26 ετών, ενώ ήταν ο αρχηγός της Εσπανιόλ.
Πριν το μεγάλο ντέρμπι λοιπόν το βράδυ του Σαββάτου στην παρουσίαση των παικτών ο Αντρές Ινιέστα αποθεώθηκε από τους φιλάθλους της Εσπανιόλ στο "Κορνεγιά-Ελ Πρατ", ενώ οι υπόλοιποι παίκτες της Μπαρτσελόνα και ο Πεπ Γκουαρντιόλα αποδοκιμάστηκαν ελαφρώς.

Ο Γκουαρντιόλα αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Ινιέστα στο 86', μάλλον όχι τυχαία και τότε, αν και η Εσπανιόλ είχε δεχτεί 5 γκολ, οι οπαδοί της πραγματικά αποθέωσαν τον διεθνή μέσο, τον οποίο χειροκροτούσε όλο το γήπεδο, ακόμη και όλοι οι παίκτες μέσα από τον αγωνιστικό χώρο.

Στην μπλούζα ο Ινιέστα είχε γράψει "Ντάνι Χάρκε θα είσαι πάντα μαζί μας", ενώ αυτή η μπλούζα παραδόθηκε από την Μπαρτσελόνα στην Εσπανιόλ στις 11 Νοεμβρίου.