Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΣ και αλλαγή φρουράς

Αλλαγή φρουράς στην κορυφή της Football League. Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε της Δόξας Δράμας στους Ζωσιμάδες με 1-0, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ήττα του Παναιτωλικού από τον Εθνικό (1-2) και ανέβηκε στην πρώτη θέση. Στα υπόλοιπα ματς, ο Διαγόρας συνέχισε το αήττητο σερί του και πήρε την νίκη κόντρα στον Ιωνικό ενώ σημαντικό τρίποντο πήραν και τα Τρίκαλα με αντίπαλο την Καλλιθέα.

ΠΑΣ Γιάννινα - Δόξα Δράμας 1-0

Από το πρώτο κιόλας λεπτό έδειξε την διάθεση του. Αν και είχε την υπεροχή δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις 3 καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος όμως και πιο συγκεκριμένα στο 54', ο Κυριάκος ξεκλείδωσε την άμυνα της Δόξας και με ωραίο σουτ, ύστερα από συνεργασία με τον Μπακαγιόκο, έκανε το 1-0. Ο ΠΑΣ κράτησε το υπέρ του 1-0 και θα μπορούσε να βάλει κι άλλο τέρμα. Οι Γιαννιώτες με αυτή την νίκη επέστρεψαν στην κορυφή ύστερα από δύο αγωνιστικές.

Παναιτωλικός - Εθνικός 1-2

Ο Εθνικός απέδειξε πως τον τελευταίο καιρό είναι κίνδυνος-θάνατος και αυτό το πέτυχε σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες της κατηγορίας. Η ομάδα του Πειραιά βασίστηκε κυρίως στην αμυντική της λειτουργία και κατάφερε να «παγώσει» τους Αγρινιώτες στο 56' με το γκολ του Βασιλόγιαννη. Ο Παναιτωλικός αύξησε την πίεση του, έφτανε στην πηγή και ήπιε νερό στο 85' με τέρμα του Γκούρμα. Οι φιλοξενούμενοι όμως φάνηκαν παλικάρια και ο Χανιώτης ένα λεπτό αργότερα διαμόρφωσε το τελικό 1-2 και «γκρέμισε» τον Παναιτωλικό από την πρώτη θέση.

Διαγόρας - Ιωνικός 2-1

Ιδού ο Διαγόρας, ιδού και το σερί. Για δέκατο συνεχόμενο ματς, οι Ροδίτες κατάφεραν να διατηρήσουν το αήττητο και όχι μόνο. Ο Διαγόρας επικράτησε του Ιωνικού και πέρασε (έστω και προσωρινά) στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο Ζουρούδης έβαλε νωρίς (στο 14') μπροστά στο σκορ την ομάδα της Ρόδου. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Διαγόρας είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και έκανε το 2-0 με τον Γεωργίου στο 74'. Ο Ιωνικός έδωσε ενδιαφέρον στο ματς στο 75' μειώνοντας με τον Πασά σε 2-1.

Τρίκαλα - Καλλιθέα 1-0

Τα Τρίκαλα συνέχισαν τις καλές τους εμφανίσεις και αυτές έχουν ως αποτέλεσμα την δεύτερη σερί τους νίκη που τους οδηγεί στην όγδοη θέση. Το γκολ το πέτυχε ο Ρούσεφ με χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Κοντογουλίδης.

Πιερικός - Εθνικός Αστέρας 1-1

Σε ανοδική πορεία ο Εθνικός Αστέρας και το έδειξε στην Κατερίνη. Προηγήθηκε στο 16' με τον Λουάμο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος των αμυντικών του Πιερικού. Οι Κατερινιώτες πίεσαν στην συνέχεια, είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 34' με σουτ του Τασίδη το οποίο κατέληξε στο δοκάρι αλλά ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που έκανε το 1-1 στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης.


To πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:

Κυριακή 19/12

Παναιτωλικός – Εθνικός 1-2
(85’ Γκούρμα - 56’ Βασιλόγιαννης, 86’ Χανιώτης)

Διαγόρας – Ιωνικός 2-1
(14’ Ζουρούδης, 73’ Γεωργίου – 75’ Πασάς)

Ηλιούπολη – Πανθρακικός 0-0

Τρίκαλα – Καλλιθέα 1-0
(32’ πεν. Ρούσεφ)

Πιερικός – Εθνικός Αστέρας 1-1
(52’ Τασίδης - 16’ Λουάμο)

ΠΑΣ Γιάννινα – Δόξα Δράμας 1-0
(54’ Κυριάκος)

Δεύτερα 20/12

Αγροτικός Αστέρας – ΟΦΗ
Λεβαδειακός – Αναγέννηση Καρδίτσας
Θρασύβουλος – Βέροια

Δεν υπάρχουν σχόλια: