Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωσε Άντερσεν η ΑΕΛ

Και με τη βούλα προπονητής της Λάρισας είναι πλέον ο Γιόρν Άντερσεν, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στο ματς με τον Ολυμπιακό. Ο Νορβηγός ο οποίος βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης στον κάμπο, ανακοινώθηκε επίσημα από την Θεσσαλική ΠΑΕ και καλείται να βγάλει σε πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή καθώς η ΑΕΛ είναι καθηλωμένη στην τελευταία θέση
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΑΕΛ αναφέρει:

"H ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει τη συμφωνία της με Γιόρν Άντερσεν για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας μας. Άμεσος συνεργάτης του Νορβηγού τεχνικού θα είναι ο προπονητής Θανάσης Νταϊλιάνης, ενώ μέλος του τιμ παραμένει ο Κώστας Κατσάρας. Γεννημένος στις 3 Φεβρουαρίου του 1963 στο Φρέντρικσταντ στης Νορβηγίας, ο Γιόρν Άντερσεν έκανε μεγάλη ποδοσφαιρική καριέρα ως φορ κυρίως στα γήπεδα της Γερμανίας και σε ομάδες όπως η Νυρεμβέργη, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η Φορτούνα Ντίσελντορφ και το Αμβούργο, ενώ χρίστηκε 27 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του.
Έκλεισε την καριέρα του το 2001 στην Ελβετία, απ' όπου ξεκίνησε και τη διαδρομή του στην προπονητική. Ανέλαβε προπονητής της ομάδας Νέων της Λουζέρνης και το 2003 επέστρεψε στη Γερμανία για να κοουτσάρει τη Ροτ-Βάις. Τη σεζόν 2005-06 δούλεψε ως ασίσταντ στη Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ, ενώ την ίδια χρονιά υπήρξε υποψήφιος να αναλάβει άμεσος συνεργάτης του Γιοακίμ Λεβ στην Εθνική Γερμανίας. Το καλοκαίρι του 2007 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ξάνθης, αλλά έλυσε τη συνεργασία του πριν κοουτσάρει την ακριτική ομάδα σε επίσημο αγώνα. Ακολούθως ανέλαβε τους Κίκερς Όφενμπαχ όπου παρέμεινε για μια χρονιά, ενώ το 2009 ήταν ο προπονητής που ανέβασε τη Μάιντς στη Μπουντεσλίγκα, μετά από μια εξαιρετική σεζόν στη 2η κατηγορία της Γερμανίας".

Με 19 ποδοσφαιριστές κόντρα στον Ολυμπιακό

Μετά την απογευματινή προπόνηση του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις των Δένδρων ο Γιόρν Άντερσεν ανακοίνωσε την αποστολή για το ματς στο "AEL FC ARENA" κόντρα στον Ολυμπιακό. Ο Νορβηγός τεχνικός έχει 19 ποδοσφαιριστές στη διάθεση του καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Ρομέου, Νταμπίζα και στους τιμωρημένους Βενετίδη, Κανόμπιο.
Η αποστολη της ΑΕΛ αποτελειται από τους: Αμπάρης, Βιέρα, Βελάσκο, Ταυλαρίδης, Ταλ, Κατσιαρός, Καρανίκας, Γκέρεμι, Ιγκλέσιας, Μπλάζεκ, Μετίν, Σίμιτς, Κουζάν, Βούζας, Πούρι, Φαλάγγας, Αμπουχατζίρα, Σιατραβάνης, Κολοβέτσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: