Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Αποθέωση για Ινιέστα στο "Κορνεγιά"

Οι οπαδοί της Εσπανιόλ ξέχασαν την αντιπαλότητα με την Μπαρτσελόνα και αποθέωσαν τον Αντρές Ινιέστα για την αφιέρωση που είχε κάνει στον Ντάνι Χάρκε στον τελικό του Μουντιάλ
Ο Ισπανός μέσος είχε χαρίσει το τρόπαιο στην χώρα του με γκολ στην παράταση στον τελικό με την Ολλανδία και βγάζοντας την φανέλα στον πανηγυρισμό αποκάλυψε την αφιέρωση στον Ντάνι Χάρκε.

Ο τελευταίος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στις 8 Αύγουστου του 2009 λόγω καρδιακής προσβολής σε ηλία 26 ετών, ενώ ήταν ο αρχηγός της Εσπανιόλ.
Πριν το μεγάλο ντέρμπι λοιπόν το βράδυ του Σαββάτου στην παρουσίαση των παικτών ο Αντρές Ινιέστα αποθεώθηκε από τους φιλάθλους της Εσπανιόλ στο "Κορνεγιά-Ελ Πρατ", ενώ οι υπόλοιποι παίκτες της Μπαρτσελόνα και ο Πεπ Γκουαρντιόλα αποδοκιμάστηκαν ελαφρώς.

Ο Γκουαρντιόλα αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Ινιέστα στο 86', μάλλον όχι τυχαία και τότε, αν και η Εσπανιόλ είχε δεχτεί 5 γκολ, οι οπαδοί της πραγματικά αποθέωσαν τον διεθνή μέσο, τον οποίο χειροκροτούσε όλο το γήπεδο, ακόμη και όλοι οι παίκτες μέσα από τον αγωνιστικό χώρο.

Στην μπλούζα ο Ινιέστα είχε γράψει "Ντάνι Χάρκε θα είσαι πάντα μαζί μας", ενώ αυτή η μπλούζα παραδόθηκε από την Μπαρτσελόνα στην Εσπανιόλ στις 11 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: