Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Τσιώλης: «Να τους χαίρονται…»

Ιστορική χαρακτήρισε τη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ ο Σάκης Τσιώλης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ δεν έκρυψε την πικρία του για την έλλειψη εμπιστοσύνης που δείχνουν οι «μεγάλοι» σε Έλληνες προπονητές. «Επιλέγουν ξένους προπονητές. Να τους χαίρονται. Η αμάθεια πληρώνεται», τόνισε ο τεχνικός των νεοφώτιστων. «Ο Παναθηναϊκός δεν είχε προσανατολισμό», πρόσθεσε. «Πρώτος στόχος η παραμονή, αλλά να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε», επισήμανε.

Αναλυτικά, ο Σάκης Τσιώλης μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

-τη νίκη επί του Παναθηναϊκού: «Είναι ιστορική νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου, μία νεοφώτιστη ομάδα. Για μένα είναι μία μέρα όπως όλες οι άλλες, αλλά σίγουρα πιο χαρούμενη. Πιάσαμε το όριο βαθμών που θέλαμε στον πρώτο γύρο και αυτό είναι πολύ σημαντικό, αλλά πιστεύω πως η θέση που έχουμε μας αδικεί. Στα τελευταία τέσσερα ματς δικαιούμασταν να πάρουμε περισσότερους βαθμούς, αλλά ήμασταν άτυχοι».

-το πώς προετοίμασε τους παίκτες του: «Μέσα στην εβδομάδα δουλέψαμε πάνω στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, δηλαδή στον τρόπο που μπορούμε να περιορίσουμε την επιθετική του δραστηριότητα, αλλά και να χτυπήσουμε στην άμυνά του. Πριν το παιχνίδι είπα στους παίκτες μου να το απολαύσουν και να βγάλουν όλα αυτά στα οποία δουλέψαμε τις προηγούμενες ημέρες. Αν εξαιρέσουμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε μόνο τον Μαρίνο στο κέντρο, κάτι που αποτέλεσε έκπληξη και για μένα, κατά τα άλλα ήταν όπως τον περιμέναμε».

-την αγωνιστική φιλοσοφία του Ολυμπιακού Βόλου: «Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν παίζει κλειστά πίσω, παίζει στα 3/4 του γηπέδου και με τις γραμμές κοντά τη μία στην άλλη. Θέλουμε κλέβοντας την μπάλα να είμαστε κοντά στον αντίπαλο. Άλλωστε δεν έχουμε τους πολύ γρήγορους παίκτες στον κενό χώρο, με εξαίρεση τιον Μπρέσκα. Αν δεν κάνεις γκολ απέναντι στις μεγάλες ομάδες, δύσκολα μπορείς να πάρεις αποτέλεσμα. Θα πρέπει να σχεδιάζεις την επίθεσή σου για να πετύχεις γκολ. Οι μεγάλες ομάδες ανεβάζουν τα μπακ και την επίθεσή τους ψηλά, συνεπώς δημιουργούνται κενοί χώροι. Όλοι έχουν αναγνωρίσει το ποδόσφαιρο που παίζει ο Ολυμπιακός Βόλου».

-την εικόνα του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός δεν είχε προσανατολισμό. Ήθελε να βάλει την μπάλα κάτω και να παίξει από τα πλάγια. Όμως επειδή ήταν καλά κλεισμένος, δεν μπορούσε κι έπρεπε να παίξει από τον άξονα. Αυτό χωρίς τον Καραγκούνη δεν είναι εύκολο να το κάνει και ανακουφίστηκα όταν και η τρίτη αλλαγή δεν ήταν ο Καραγκούνης. Έβαλα στο τέλος του αγώνα τον Τόμας για να αντιμετωπίσω τις ψηλές μπαλιές και τις σέντρες, αλλά δεν έπαιξε έτσι ο Παναθηναϊκός».

-τους στόχους του Ολυμπιακού Βόλου: «Θέλουμε να δώσουμε χαρές στον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου, που έχει τόσα χρόνια μαραζώσει να βλέπει την ομάδα σε… περίεργες κατηγορίες. Το πού θα φτάσουμε θα το δούμε στην πορεία. Οι 20 βαθμοί που έχουμε πάρει είναι καλή συγκομιδή, είμαστε κοντά στην παραμονή που θα κριθεί στους 34-35 βαθμούς, αλλά μην ξεχνάμε πως η είσοδος στα play-offs κρίνεται στους 41-42 βαθμούς. Αν μπορούμε, γιατί να μην διεκδικήσουμε και κάτι περισσότερο. Ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να εξελιχθεί σε μία μεγάλη δύναμη στην επαρχία. Κόσμο έχει, γήπεδο έχει, πρόεδρο έχει. Δεν του λείπει τίποτα και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ».

-τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας: «Ο κύριος Γιαννόπουλος παρακολουθεί παίκτες. Θα γίνουν 2-3 μεταγραφές στην ομάδα για να ενισχυθούμε και να μεγαλώσουμε. Το ρόστερ είναι μικρό, γύρω στους 20 ποδοσφαιριστές μετά την αποχώρηση των Κάστρο, Φραντζιπάνε και Καμπάνταη. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να έναν συναρπαστικό δεύτερο γύρο».

-την έλλειψη εμπιστοσύνης που δείχνουν οι μεγάλες ομάδες στους Έλληνες προπονητές: «Οι μεγάλες ομάδες δεν ενδιαφέρονται για τους Έλληνες προπονητές. Ας τους χαίρονται λοιπόν τους ξένους κι εμείς εδώ είμαστε. Η αμάθεια πληρώνεται. Υπάρχουν πολλοί άξιοι Έλληνες προπονητές, που θέλουν όμως στήριξη και εμπιστοσύνη. Σχολές προπονητών υπάρχουν, σχολές παικτών υπάρχουν, καιρός να γίνουν και σχολές παραγόντων. Κάποιοι τεχνικοί διευθυντές κάνουν περίεργες δουλειές με μάνατζερ και ίσως γι’ αυτό προτιμούν ξένους προπονητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια: