Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

H δεύτερη ημέρα της 15ης αγωνιστικής.

Στην αναμέτρηση μεταξύ της Λάρισας και του Ολυμπιακού στρέφονται τα βλέμματα στη δεύτερη ημέρα της 15ης αγωνιστικής.
Με τέσσερις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Super League. Ο πρωταθλητής χειμώνα, Ολυμπιακός θέλει μόνο τη νίκη απέναντι στη Λάρισα (19:30) στο "Ael FC Arena", προκειμένου να αυξήσει τη διαφορά του από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και να αποκτήσει προβάδισμα πέντε βαθμών στην προσπάθεια κατάκτησης του εφετινού τίτλου. Οι "ερυθρόλευκοι" προέρχονται από την εντός έδρας νίκη 2-1 επί του Ατρόμητου και ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν υπολογίζει για την συγκεκριμένη αναμέτρηση στους Ντουντού, Ρόμενταλ και Ριέρα. Από την άλλη πλευρά, η Λάρισα προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα 4-0 από την ΑΕΚ και γνωρίζει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες βαθμολογικές απώλειες. Οι "βυσσινί" βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και θέλουν βαθμούς, ώστε να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις.
Νωρίτερα, στις 15:00 ο Άρης υποδέχεται στο "Κλεάνθης Βικελίδης" την Ξάνθη. Οι "κίτρινοι" θέλουν να ξεχάσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League και να στρέψουν την προσοχή τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπου ο στόχος τους είναι η εξασφάλιση μιας θέσης που οδηγεί στα play-offs. Από την πλευρά τους, οι Ακρίτες θέλουν βαθμούς ή βαθμό στο συγκεκριμένο ματς, προκειμένου να συνεχίσουν την προσπάθεια για παραμονή στην κατηγορία. Την ίδια ώρα, ο συμπολίτης ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στην Κέρκυρα, απέναντι στην τοπική ομάδα. Ο "Δικέφαλος" του Βορρά προέρχεται από την σπουδαία εκτός έδρας νίκη 1-0 επί της Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ και θέλει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και εντός των συνόρων. Οι Φαίακες από την πλευρά τους, ψάχνουν το "τρίποντο" που θα τους δώσει "βαθιά βαθμολογική ανάσα" ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.
Στις 17:15 ο Ηρακλής υποδέχεται στο "Καυτανζόγλειο" Στάδιο την ΑΕΚ. Η Ένωση θέλει να ξεχάσει τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και με τον Ράφικ Τζιμπούρ στην σύνθεσή της, μετά από αρκετό καιρό, ψάχνει το "τρίποντο" που θα της δώσει το δικαίωμα να αναρριχηθεί ψηλότερα στη βαθμολογία. Ο "γηραιός' προέρχεται από την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στον ΠΑΟΚ, στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και ψάχνει τη νίκη, που θα του δώσει το δικαίωμα να αισιοδοξεί ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.
Αναλυτικά το πρόγραμμα και αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής:
Σάββατο 18 Δεκεμβρίου
Εργοτέλης-Πανσερραϊκός 2-0 (Μπούντιμιρ 17', Βίσιο 85')
Καβάλα-Ατρόμητος 1-1 (Ογκμπέτσε 52' - Σαγκανόφσκι 92')
Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 0-0
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου 0-1 (Μόνχε 79')
Κυριακή 19 Δεκεμβρίου
Άρης-Ξάνθη (15:00, Novasports 3)
Κέρκυρα-ΠΑΟΚ (15:00, Novasports 2)
Ηρακλής-ΑΕΚ (17:15, Novasports 2)
Λάρισα-Ολυμπιακός (19:30, Novasports 1)

Δεν υπάρχουν σχόλια: