Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

H Θιμπέλες της "Βασίλισσας"! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Οι πανηγυρισμοί της Ρεάλ Μαδρίτης για την κατάκτηση του 32ου τίτλου κορυφώθηκαν απόψε στην Πλατεία Θιμπέλες, όπου ο Ίκερ Κασίγιας έσπευσε να βάλει τη σημαία της "βασίλισσας" στο άγαλμα της θεάς Κυβέλης που κοσμεί την πλατεία!
H Θιμπέλες της "Βασίλισσας"! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη γιορτή των φίλων και της ομάδας της Ρεάλ!



 πηγή: sportdog.gr













Νίκη παραμονής όχι πανηγυρισμού...!!

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να σώσει μια ντροπιαστική χρονιά, επικρατώντας της ΕΑ Πατρών με 3-1 σετ, στο τέταρτο παιχνίδι των play outs που διεξήχθη στο Μετς, κερδίζοντας έτσι την παραμονή του στη Volleyleague...
Νίκη παραμονής όχι πανηγυρισμού...
Πάντως, και αυτό το ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 1-0, τους Αχαιούς να ισοφαρίζουν σε 1-1, το τρίτο σετ να πηγαίνει σε 27-25 και το τελευταίο να καταλήγει εύκολα στο «τριφύλλι» με 25-16 καθώς είχε το μομέντουμ, αλλά και την συμπαράσταση των φιλάθλων του.
Τα σετ: 25-19, 19-25, 27-25, 25-16
Πηγή: sport-fm.gr

''Έζησα έναν εφιάλτη!''

Την οικογένεια της ΑΕΚ για την στήριξη που του έδωσε τις δύσκολες ώρες που βίωσε μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ευχαρίστησε ο Ταξιάρχης Φούντας.
''Έζησα έναν εφιάλτη!''
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο aek365.gr
Έζησα έναν εφιάλτη χθες, αλλά τώρα είμαι καλά. Θέλω να πω έναν μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την οικογένεια της ΑΕΚ. Διότι στις δύσκολες στιγμές μου απέδειξαν τι σημαίνει οικογένεια. Θέλω να ευχαριστήσω όσους ενδιαφέρθηκαν για μένα. Συμπαίκτες, προπονητές, διοίκηση και τον κόσμο της ΑΕΚ. Όπως και τον ΠΑΟΚ που έκανε ότι μπορούσε και τους γιατρούς που έκαναν το καλύτερο δυνατό για να γίνω καλά. Ειδικότερα όμως θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Νίκο Κωστένογλου, τον συνεργάτη του Γιώργο Αλεξόπουλο, τον φροντιστή μας Νίκο Κορομηλά και τον γιατρό μας Στέλιο Τσιβγούλη που ήταν δίπλα μου στις δύσκολες στιγμές. Πραγματικά τους ευγνωμονώ και θέλω να τους πω ένα τεράστιο ευχαριστώ από την καρδιά μου» δήλωσε ο Φούντας και συμπλήρωσε για το πότε θα επιστρέψει στην δράση ξανά «Θα προσπαθήσω να είμαι έτοιμος για το ντέρμπι της Δευτέρας και θα κάνω τα πάντα για να το καταφέρω. Είτε τα καταφέρω όμως είτε όχι, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί μια οικογένεια την Δευτέρα στο ΟΑΚΑ για να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό και να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για το Τσάμπιονς Λιγκ».
 

Από τη Ρωσία περιμένουν τα μαντάτα...!!

«Από την Ρωσία με αγάπη», όχι δεν πρόκειται για την γνωστή ταινία του 007, αλλά για την απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να μελετήσει ο ίδιος και οι συνεργάτες του τον φάκελο του ΠΑΟΚ με όλα τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας.
Από τη Ρωσία περιμένουν τα μαντάτα...
Το πόσο θα διαρκέσει αυτός ο έλεγχος μόνο ο ίδιος το ξέρει. Άλλωστε το gazzetta.gr φρόντισε έγκαιρα να σας ενημερώσει με τις αποκλειστικές δηλώσεις του Σαββίδη. «ΣΕ δύο μήνες θα έχουν όλα τελειώσει».
Πηγή: gazzetta.gr

Με Μανωλά και 5 προβλήματα!!

Στο κανονικό πρόγραμμα της ΑΕΚ επέστρεψε στην προπόνηση της Πέμπτης ο Κώστας Μανωλάς με τον Νίκο Κωστένογλου να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Με Μανωλά και 5 προβλήματα!
Η προπόνηση της Ένωσης τη Δευτέρα, μια μέρα μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ, πραγματοποιήθηκε στις 18:00 το απόγευμα και σε αυτή δεν συμμετείχαν ο Φαμπιάν Βάργκας, ο οποίος υπεβλήθη σε απεικονιστικό έλεγχο, και ο Ταξιάρχης Φούντας που επέστρεψε από τη Θεσσαλονίκη μετά το λιποθυμικό σοκ που υπέστη μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ!
Ο Τραϊανός Δέλλας έκανε ασκήσεις στο γυμναστήριο, ενώ ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν και ο Βίκτωρ Κλωναρίδης ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης υπό τις οδηγίες του κ. Πανταζή.
Το θετικό για τον Νίκο Κωστένογλου ήταν ότι ο Κώστας Μανωλάς επέστρεψε στο κανονικό πρόγραμμα και προπονήθηκε με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.
Την Παρασκευή οι παίκτες έχουν ρεπό και η προπόνηση του Σαββάτου είναι προγραμματισμένη για τις 11.00.

πηγή: sportdog.gr

ΑΕΚ, η μεγάλη χαμένη της πρεμιέρας των ανοιχτών πλέι οφ!!

Και τώρα τα πλέι οφ απέκτησαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, διότι άνοιξε σοβαρά η συζήτηση σχετικά με το ποιος θα καταφέρει να τερματίσει πρώτος. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
ΑΕΚ, η μεγάλη χαμένη της πρεμιέρας των ανοιχτών πλέι οφ
Ο ΠΑΟΚ πλησίασε τον Παναθηναϊκό, ο Ατρόμητος δεν απομακρύνθηκε, και με εξαίρεση την ΑΕΚ, που έμεινε μακριά, οι διαγωνιζόμενοι έχουν λόγο να φιλοδοξούν ότι θα κόψουν το νήμα.
Οπως φαινόταν, ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα με τη μεγαλύτερη όρεξη γι' αυτή τη διαδικασία. Η πιο ζωντανή από τις τέσσερις που εμφανίστηκαν χθες. Δεν είχε την απαιτούμενη διάρκεια επειδή κουβαλούσε την κόπωση και τα τραύματα της υπερπροσπάθειας για τον τελικό του Κυπέλλου, αλλιώς θα έβαζε ακόμη πιο δύσκολα σε έναν μπερδεμένο και άκεφο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, Παναθηναϊκό. Για καλή τύχη του «τριφυλλιού», ο Ζεσουάλντο Φερέιρα διόρθωσε μέρος των άστοχων επιλογών του, ο ΠΑΟ σουλουπώθηκε και έφτασε πολύ κοντά στην ολική ανατροπή, η οποία θα τον κρατούσε καρφωμένο στη θέση του ακλόνητου φαβορί και θα έκοβε τον αέρα των υπόλοιπων. Το δεύτερο γκολ όμως δεν ήρθε για τους «πράσινους», που έμειναν με το παράπονο ενός πέναλτι, και κάπως έτσι δεν έχασε τις ελπίδες του ο Ατρόμητος και απέκτησε μεγαλύτερες ο ΠΑΟΚ.
Στην Τούμπα το παιχνίδι ήταν πολύ ροκ και ενδιαφέρον, ακριβώς επειδή ήταν πιο ανοιχτό συγκριτικά με το αναμενόμενο. Ο ΠΑΟΚ κρατούσε την μπάλα, αλλά ευκαιρίες κατάφερνε να κάνει και η αποδεκατισμένη ΑΕΚ, της οποίας το πρόσωπο ήταν ελαφρώς καλύτερο συγκριτικά με αυτό της τελευταίας σειράς αγώνων. Οι τόσες χαμένες ευκαιρίες και των δύο μετέτρεψαν το ματς σε παρτίδα του ενός γκολ. Το πέτυχε με ένα πολύ ωραίο τελείωμα ο Γεωργιάδης, χάρη στην προσπάθεια ενός επιθετικού μπακ, του Σταφυλίδη, που ήρθε στη φάση αυτή να υπενθυμίσει πόσα χάνουν οι ομάδες που έχουν άτεχνους μπακ και τι κερδίζουν αυτές που έχουν σε αυτές τις θέσεις ποδοσφαιριστές με δημιουργική και εκτελεστική ικανότητα.
Ο Παναθηναϊκός κρατά ακόμη την παρτίδα στα χέρια του, αλλά πλέον βλέπει στον καθρέφτη του τα φώτα του ΠΑΟΚ. Η χθεσινή ημέρα του γέννησε την υποχρέωση να μη φύγει ηττημένος από το ντέρμπι της Δευτέρας με την ΑΕΚ. Κι αυτό για να μη δει να τον πλησιάζει ή να τον προσπερνά, σε περίπτωση που εκείνος χάσει, ο νικητής της σύγκρουσης στο Περιστέρι.
Το γκολ του Γεωργιάδη δίνει μεγάλο κίνητρο στον ΠΑΟΚ να δώσει τα πάντα για νίκη επί του Ατρομήτου. Το κίνητρο όμως δεν χάθηκε ούτε στο Περιστέρι, χάρη στη χθεσινή ισοπαλία στο ΟΑΚΑ. Χαμένη της υπόθεσης, απομακρυσμένη, βγήκε μόνο η ΑΕΚ.
ΠΗΓΗ: Sportday

«Θα πάρουμε αμυντικό χαφ και 10άρι»

Στο τραπέζι έδωσαν το παρών και παράγοντες της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο λόγος για τους Σάββα Θεοδωρίδη, Γιάννη Μώραλη, Γιάννη Βρέντζος ενώ στην ταβέρνα που παρατέθηκε το γεύμα παραβρέθηκε και ο Σωκράτης Κομινάκης.
«Θα πάρουμε αμυντικό χαφ και 10άρι»
Πέραν του Βαγγέλη Μαρινάκη που συνοδευόταν από τον Σάββα Θεοδωρίδη και τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά, με τους εκπρόσωπους του Τύπου μίλησε και ο διεθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Γιάννης Βρέντζος, που ήταν μαζί με τον Κώστα Βερνίκο.

Ανάμεσα στα άλλα ο Γιάννης Βρέντζος χαρακτήρισε δύσκολη την περίπτωση του Έμερι (σ.σ. κάτι που έκανε και πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ) ενώ για το ζήτημα του τεχνικού τόνισε ότι «μετά την φιέστα θα έχουμε εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα. Μέχρι τα τέλη Μαϊου ελπίζουμε να υπάρξει κάτι για τον προπονητή.

Δεν κοιτάμε μόνο στην Πορτογαλία και την Ισπανία. Βλέπουμε και σε άλλες χώρες για τεχνικό. Όσο για τα μεταγραφικά ο Μασάδο είναι ένας παίκτης που μας αρέσει. Εκτιμώ ότι θα πάμε για 2 παίκτες στο κέντρο. Ο ένας θα είναι αμυντικό χαφ και ο άλλος δεκάρι».


Ο παράγοντας των πρωταθλητών Ελλάδας γνωστοποίησε ότι από τον Ολυμπιακό κοίταξαν την περίπτωση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, αδερφού του Παναγιώτη της Ξάνθης, δίχως όμως να προχωρήσει κάτι. Υποστήριξε ακόμα ότι για τους Έλληνες παίκτες που έχουν γραφτεί δεν υπάρχει κάτι το χειροπιαστό.

Και ο Βρέντζος κατέστησε σαφές ότι δεν έχει έρθει πρόταση για παίκτη του Ολυμπιακού ενώ για τους δανεικούς είπε πως οι συζητήσεις θα γίνουν μόνο για τον Μακούν, δίχως να είναι βέβαιο το τι θα συμβεί. «Ο Ορμπάιθ φαίνεται πως γυρίζει στην Ισπανία, ο Μαρκάνο δεν θα συνεχίσει, οπότε η κουβέντα γίνεται μόνο για τον Μακούν. Όσον αφορά στους Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς και Μοντέστο θα κοιτάξουμε να τους κρατήσουμε όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι ακόμα. Στον Μέλμπεργκ έχει γίνει πρόταση ενώ για τους υπόλοιπους θα δούμε», τόνισε ενώ ρωτούσε στην συνέχεια τους δημοσιογράφους εάν θεωρούν εκείνοι πως αξίζει τον κόπο ο Ολυμπιακός να δώσει όσα ζητά η Άστον Βίλα για τον Μακούν για να ακολουθήσει κουβέντα για την φυσική του θέση και το πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί διαφορετικά από τον Ολυμπιακό. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Αριέλ Ιμπαγάσα θα έρθει για συζητήσεις στην Αθήνα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Διαφορετικό μπάτζετ σε σχέση με πέρυσι

Για το μπάτζετ της νέας αγωνιστικής περιόδου ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τύπου πως θα είναι σύμφωνα με τις... απαιτήσεις και τις δυσκολίες της σημερινής εποχής. «Βλέπουμε την διαφορά σε σχέση με πέρυσι καθώς παίκτες που ζητούσαν πολύ περισσότερα χρήματα, φέτος έχουν πέσει αρκετά. Όπως είναι λογικό λοιπόν τα οικονομικά δεδομένα δεν είναι ίδια με της προηγούμενης σεζόν». Στο ίδιο μήκος κύματος είχε περίπου κινηθεί προηγουμένως και ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Εκτός αυτού για την προετοιμασία τονίστηκε ότι δεν θα γίνει στο Ζέεφελντ λόγω της παρουσίας της Μάντσεστερ Σίτι εκεί αλλά σε κάποιο άλλο προπονητικό κέντρο της Αυστρίας. Επιπλέον διευκρινίστηκε ότι πέραν του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα και το φιλικό με την Μέλμπουρν Βίκτορι θα γίνουν σίγουρα και άλλα φιλικά ματς.

Για το στιλ ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, τον επόμενο προπονητή και το κατά πόσον θέλουν στον Ολυμπιακό να μοιάζει με τον Βαλβέρδε οι κ.κ. Μαρινάκης και Βρέντζος είπαν ότι θέλουν οι Πειραιώτες να παίζουν ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι τόσο ο πρόεδρος της ΠΑΕ όσο και ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας κάθισαν υπομονετικά και απάντησαν σε όσες πιο πολλές απορίες των δημοσιογράφων γινόταν ενώ δεν έλλειψαν και το χιούμορ και τα σχετικά πειράγματα.
Πηγή: gazzetta.gr

Η βλακεία της βεβαιότητας!!

Ο Μάνος Αντώναρος γράφει πώς η σιγουριά κάνει τη ζωή χλωμή. και εντελώς ... αβέβαιη.
Η βλακεία της βεβαιότητας

Λοιπόν θέλω να σας πω ότι αγαπημένες μου ομάδες του εξωτερικού είναι στην Γερμανία, η Μπάγιερν (μεγάλη μου λατρεία), στην Ισπανία η Ρεάλ, στην Ιταλία ή Μίλαν, στην Αγγλία η Τότεναμ και στην Αργεντινή η Μπόκα.
Όπως καταλαβαίνετε πανηγύρισα τον αποκλεισμό της Μπάρτσα από την Τσέλσι (αν και δεν μου είναι –λόγω Τοτεναμ- συμπαθής) και ψιλοβρέθηκα σε δύσκολη θέση στα παγνίδια Μπάγερν-Ρεάλ…
Όλα αυτά τα χρόνια της κυριαρχίας της Μπάρτσα, έχω πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου να θέλω να την δω να χάνει, ακόμα και από ομάδες που δεν είναι καλύτερές της… π.χ. από την Ιντερ… μα πώς είναι δυνατόν να υποστηρίζω την Ιντερ αφού αγαπώ την Μίλαν… μήπως επειδή αγαπώ τη Ρεάλ;
Μμμμμμ… τώρα που το ξαναβλέπω δεν πρέπει να’ναι αυτό.
Με είχε εκνευρίσει το γεγονός ότι πριν αρχίσει ακόμα κάποιο ματς κόντρα στην Μπάρτσα, όλοι ( οι περισσότεροι τέλος πάντων) βγάζαμε αυθαίρετα (;) το συμπέρασμα… και συχνότατα η ομάδα του Γκαρντιόλα δικαίωνε τις προβλέψεις μας….
(Τόχω ξαναζήσει στην 3ετία του Αγιαξ στη δεκαετία του ’70)
Μου’κανε εντύπωση που δεν μπορούσα να απολαύσω 100% τα μαγικά του Μέσι και της παρέας του.
Η προτίμηση της φανέλας μας κάνει να κουνάμε άσπρα μαντήλια στην (όποια) αντικειμενικότητα.
Καταλαβαίνετε πού το πάω… Δεν χρειάζεται να το αναλύσω πιο πολύ.
Η προτίμηση, η αγάπη, ο έρωτας τυφλώνουν τους ανθρώπους… και μεταξύ μας αυτή η τύφλα κάνει την ζωή έγχρωμη…
Το ερώτημα είναι γιατί έχασε η Μπάρτσα.
Επειδή ήταν σίγουρη ότι ΔΕΝ θα χάσει. Είχε σχεδόν δίκιο… όμως αυτό «σχεδόν» είναι δολοφονικά αντιδραστικό…Σιγά που η Τσέλσι είναι καλύτερη ομάδα… Κι όμως…
Για τον ΙΔΙΟ λόγο απέτυχε να προκριθεί και η αγαπημένη μου Ρεάλ. Ήταν τόοοοοοοσο σίγουρη ότι μετά το 2-1 στο Arena θα προκρινόταν… που ξαφνικά έκανε πολλά εκαταμμύρια ανθρώπους να θέλουν να αποκλεισθεί….
Είναι το ίδιο ακριβως πρόβλημα που ΘΑ αντιμετωπίσει η Μπάγιερν με την σαφώς κατώτερη της Τσέλι στον τελικό στο Μόναχο.
Στη ζωή ( κι όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, που είναι μια σταγόνα στον ωκεανό της ζωής) η βεβαιότητα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ κακός σύμβουλος. Είσαι τρομερός γκόμενος και είσαι απόλυτα βέβαιος ότι θα τη ρίξεις την κουκλάρα… και ώ του θαύματος εκείνη ερωτεύεται τον κολλητό σου, που είναι ο Χάλιαμπάλιας σε νέα έκδοση Κουασιμόδου…
Γιατί;
Μα για 1.000 λόγους που επιμένει να αγνοεί (αδιαφορεί) ο ΣΙΓΟΥΡΟΣ.
Είναι η μικρή εκδίκηση της ζωής.
Είναι η πινελιά της ζωής που μας δίνει σε όλους χρώμα.
Και η ζωή έχει πάντα δίκιο.
Μεταξύ μας (καθόλου οπαδικά)… σιγά το ενδιαφέρον που θα’χε ακόμα ένα ισπανικό κλάσικο στον τελικό του FC. E, πόσα να δεις σε μια χρονιά… Ενώ το απρόσμενο Μπάγιερν-Τσέλσι εμπεριέχει και το συναίσθημα της έκπληξης, που επίσης είναι βασικό συστατικό (η έκπληξη) στο έδεσμα: «Η ζωή είναι υπέροχη!».
Δεν κέρδισαν όλους τους τελικούς που συμμετείχε (ούτε πήγαν σε όλους) ούτε ο Πελέ, ούτε ο Μαραντόνα, ούτε ο Κρόϊφ, ούτε ο Μπέκενμπάουερ… ούτε φυσικά ο Μέσι.
Ξέρετε γιατί;
Επειδή έτσι έπρεπε.
Το ίδιο ακριβώς πρέπει να γίνει και με τις εκλογές της Κυριακής.
Είναι σίγουροι οι τύποι (ΟΛΟΙ τους) ότι θα εκλεγούν. Τολμούν μάλιστα να βγάζουν και (τηλεφωνικές) δημοσκοπήσεις για το ποιος θα’ναι πρώτος βουλευτής, ποιος δεύτερος, ποιος τρίτος … Λές και δεν τρέχει τίποτα…. Είναι προσβλητικό για το εκλογικό σώμα. Άκρως προσβλητικό.
Σαν τη Μπάρτσα που νόμιζε ότι θα τέλειωνε τον Ντρογκμπά ο Μπουσκετς… και να που ω του θαύματος βγαίνει το γίδι ο Βαλντέζ και στέλνει στα αποδυτήρια τον Μπουσκέτς.
Όλα τα γνωστά κόμματα… και πιο πολύ τα αναγνωρισιμα στελέχη τους… είναι απολύτως σίγουρα ότι θα προκριθούν (εκλεγούν)…
Δεν σας ξενερώνει αυτό;
Αλήθεια… δεν σας ξενερώνει;
Είδατε τι ώραία που το γράπωσε το πέναλτι του Ρονάλντο ο γίγαντας Νόϊερ;
Και μεις είμαστε γίγαντες… και η Κυριακή είναι η μέρα μας.
ΥΓ. Το post αυτό το έγραψα γιατί μου το’βαλε στο μυαλό ο φίλος Κώστας που στο www.10lexeis.blogspot.com έστειλε το δικό του (πολιτικό) μήνυμα: «Καντε το οπως η Μπαγιερν! Στειλτε τους *προβλεπομενους* στον ΑΓΥΡΙΣΤΟ!»
ΥΓ2. Συγχωρέστε μου που δεν πρόλαβα να ανεβάσω όλα τα μνμ σας. Δεν φανταζόμουν την ανταπόκριση… και θέλουν δουλειά… τίτλο… ψάξιμο και επιλογή φωτογραφίας… Ήμουν ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι θα μπορούσα να ανταποκριθώ αμέσως… μόνο που την έπαθα όπως ο Μουρίνιο.


πηγή: gazzetta.gr

Από Καμάρα μέχρι... Σία Κοσιώνη!

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα 20 ονόματα-ιδρυτικά μέλη του Σωματείου Φίλων του Παναθηναϊκού, με τη λίστα να περιλαμβάνει διάφορους επιφανείς φίλους του Τριφυλλιού, από τον Αριστείδη Καμάρα μέχρι τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη!
Από Καμάρα μέχρι... Σία Κοσιώνη!
Αυτοί είναι: Αριστείδης Καμάρας, Γιάννης Αλαφούζος, Αναστάσιος Αβραντίνης, Δημήτρης Βερβερέσος, Παναγής Βουρλούμης, Δημήτρης Γόντικας, Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Ηρειώτης, Γιώργος Καμίνης, Λιάνα Κανέλλη, Σία Κοσιώνη, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Αθηνά Μπαλωμένου, Γιάννης Παναγιωτίδης, Χρήστος Παναγόπουλος, Αλέξης Παπαχελάς, Λεωνίδας Πολέμης, Χαράλαμπος Σιούφας, Παύλος Τσίμας.

"Μανταλάκια"... έχετε στον Άγιαξ;; (ΒΙΝΤΕΟ)

Εντατικά μαθήματα άρσης... τροπαίων φαίνεται ότι χρειάζονται στον Άγιαξ, αφού για δεύτερη σερί χρονιά η βαρύτιμη κούπα πέφτει απ' τα χέρια του ποδοσφαιριστή στο έδαφος!
"Μανταλάκια"... έχετε στον Άγιαξ;; (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπορεί ο «Άιαντας» να κατέκτησε για δεύτερη διαδοχική χρονιά το πρωτάθλημα στην Ολλανδία, ωστόσο ούτε φέτος στάθηκαν ικανοί οι παίκτες τους να διατηρήσουν... σώο και αβλαβές το τρόπαιο.
Πέρυσι ήταν ο Μάαρτεν Στεκέλενμπουργκ αυτός που είχε «γκρεμίσει» την κούπα, για να δώσει φέτος την... σκυτάλη του ατζαμή στον αρχηγό της ομάδς, Γιαν Βερτόνγκεν.









Δείτε και τα... περσινά:




πηγή: sportdog.gr

Καλοπληρωτές και τσιφούτηδες!!

Οταν στα σπορ τα πάσης φύσεως νούμερα, από τα οικονομικά μεγέθη μέχρι τα αριθμητικά στοιχεία που αφορούν τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων εκτιμάται ότι αποκαλύπτουν τη δύναμη και τη δυναμική μιας αθλητικής επιχείρησης, είναι φυσικό να πληθαίνουν οι λίστες με τις κάθε είδους αξιολογήσεις. Γράφει ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος.
Καλοπληρωτές και τσιφούτηδες
Οι δύο πιο γνωστές λίστες είναι η ετήσια δημοσιοποίηση του καταλόγου της Deloitte & Touch με τις πλουσιότερες ομάδες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και η επίσης ετήσια λίστα του «Forbes» με την αξία τής κάθε αθλητικής επιχείρησης. Τα τελευταία χρόνια, περισσότερο για λόγους life style, κυκλοφορούν και λίστες με τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές και προπονητές, δίνοντας έμφαση στα ποσά που τα αστέρια του ποδοσφαίρου κερδίζουν από τις διαφημίσεις.
Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι ειδικοί κατάλογοι που αναφέρουν στοιχεία για τις διαφημίσεις στις φανέλες ή τον μέσο όρο των εισιτηρίων και όλα αυτά τα στοιχεία είναι χρήσιμα για να αποκτήσει κάποιος μια περισσότερο ολοκληρωμένη εικόνα για την οικονομική δυναμική διαφόρων σπορ αλλά και ομάδων. Την τελευταία τριετία έκανε την εμφάνισή της μία ακόμη λίστα που εξετάζει ποια ομάδα στον κόσμο πληρώνει καλύτερα τους αθλητές της. Η λίστα αυτή εξετάζει στοιχεία και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού και συγκεκριμένα 278 ομάδες από 14 πρωταθλήματα, 7 διαφορετικά αθλήματα από 10 χώρες. Εκείνο που εξετάζεται είναι ο μέσος όρος της αμοιβής των αθλητών της πρώτης ομάδας.
Στην πρώτη λίστα, που δημοσιοποιήθηκε το 2010, στην πρώτη δεκάδα των ομάδων με τους καλύτερα αμειβόμενους αθλητές περιλαμβάνονταν επτά αμερικανικές ομάδες, οι έξι από τις οποίες προέρχονταν από το ΝΒΑ. Σε εκείνη τη λίστα στο νούμερο 1 βρισκόταν η ομάδα μπέιζμπολ των Γιάνκις της Νέας Υόρκης. Την επόμενη χρονιά, στην κορυφαία δεκάδα βρίσκονταν πέντε ομάδες από τις ΗΠΑ και πέντε από την Ευρώπη, οι Γιάνκις είχαν χάσει την πρώτη θέση και το δίδυμο της κορυφής κατέλαβαν Μπάρτσα και Ρεάλ. Αξιοσημείωτο γεγονός ότι η Μάντσεστερ Σίτι στην περσινή λίστα από το νούμερο 86 βρέθηκε στο νούμερο 10. Στη φετινή λίστα οι 7 από τις 10 ομάδες είναι ευρωπαϊκές και μόλις 3 αμερικανικές. Οι τρεις ομάδες από τις ΗΠΑ είναι από το μπέιζμπολ, οι Γιάνκις και οι Φίλις της Φιλαδέλφεια και από το ΝΒΑ περιλαμβάνονται οι Λέικερς. Στις σημειώσεις της έρευνας που δημοσιεύεται στο συνδρομητικό περιοδικό του ESPN αναφέρεται πως είναι πολύ πιθανό ορισμένοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι να δουν τα έσοδά τους να μειώνονται λόγω του financial fair play.
Η πρωτιά των Ισπανών
Οι μεγάλοι σύλλογοι, σύμφωνα με τις σημειώσεις της έρευνας, θα συνεχίσουν να εισπράττουν όλο και περισσότερα και να επεκτείνονται ακόμη πιο πολύ. Η διαπίστωση αυτή, η οποία μένει να αποδειχτεί από τη στιγμή που θα έχουμε επαρκή χρονικό ορίζοντα εφαρμογής του financial fair play, παρουσιάζει ένα πιθανό κίνδυνο για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οι μεγάλες ομάδες θα μεγαλώνουν διαρκώς την απόστασή τους από τις υπόλοιπες, έτσι που θα είναι αδύνατη κάποια στιγμή η ανταγωνιστική τους συνύπαρξη σε μία διασυλλογική οργάνωση.
Δεν είναι καθόλου ακραίο το σενάριο αν προσέξει κάποιος το πώς διαμορφώνονται ορισμένες αναλογίες. Στη λίστα αναφέρεται οι καλύτερα και οι χειρότερα αμειβόμενοι αθλητές μιας ομάδας. Στο ΝΒΑ για παράδειγμα, η ομάδα που πληρώνει τους αθλητές της καλύτερα από κάθε άλλη είναι οι Λέικερς, ενώ εκείνη που δίνει τις χαμηλότερες αμοιβές είναι η ομάδα των Πέισερς της Ιντιάνα. Η σχέση τους είναι 1,86/1. Στην ισπανική λίγκα για παράδειγμα, η ομάδα που πληρώνει τους αθλητές της καλύτερα από κάθε άλλη είναι η Μπαρτσελόνα και η σχέση της με την ομάδα που δίνει τις χαμηλότερες αμοιβές είναι 22,81/1. Παραπλήσια είναι και η σχέση της Ρεάλ αφού, άλλωστε, οι δύο αυτές ποδοσφαιρικές ομάδες είναι πρώτες στη φετινή λίστα και αυτή η κατάσταση αποδεικνύει τη διαφορά δυναμικότητας και ανταγωνιστικότητας στην ισπανική λίγκα. Στην Μπάρτσα η μέση ετήσια αμοιβή φθάνει τα 5.260.313 στερλίνες ενώ στη Ρεάλ το ποσό διαμορφώνεται στα 4,7 εκατομμύρια στερλίνες.
Η πολιτική ατζέντα
Ξαφνικά, βασικά θέματα προεκλογικής συζήτησης σε μία χώρα όπου επίσημα οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο, οι δομές υγείας έχουν διαλυθεί, η παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της επίσης, η φτώχεια και η δυστυχία ξεπερνούν ακόμη και δείκτες της δεκαετίας του '50, η στατιστική λέει πως 3 άνθρωποι καθημερινά νικημένοι από την απόγνωση αυτοκτονούν, σε αυτό το περιβάλλον τα βασικά θέματα χάρη στα φιλοκυβερνητικά media είναι τα καουμποϋλίκια του υπουργού της εγκληματικής ανευθυνότητας με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και το γεγονός της ύπαρξης οροθετικών εκδιδόμενων γυναικών, που εντοπίστηκαν ύστερα από ελέγχους που ξεκίνησαν 3 μέρες πριν από την τελευταία εβδομάδα των εκλογών. Η εξαπάτηση μέσω της πληροφόρησης και η εμπορία του τρόμου είναι τα μέσα που χρησιμοποιεί ένα πολιτικό κατεστημένο που πνέει τα λοίσθια, για να κρατηθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, πάνω στο κράτος που πλιατσικολόγησε συνειδητά για δεκαετίες.
ΠΗΓΗ: sportday

Επιμένει για Βαλβέρδε η Σπαρτάκ Μόσχας...!!

Υπερβολική αισιοδοξία ή μήπως ξέρουν κάτι παραπάνω; Όπως και να `χει, στη Ρωσία τα ρεπορτάζ συνεχίζουν να επιμένουν οτι ο αντικαταστάτης του Βάλερι Κάρπιν στον πάγκο της Σπαρτάκ Μόσχας θα είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε...
Επιμένει για Βαλβέρδε η Σπαρτάκ Μόσχας...
Η ρωσική ιστοσελίδα "Sport express" επικαλούμενη πληροφορίες από τον περιβάλλον του πρόεδρου της Σπαρτάκ, Λεονίντ Φεντούν, τονίζει πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι «κλεισμένος» και μάλιστα αναφέρει οτι ο Κάρπιν θα συνεχίσει από το πόστο του εκτελεστικού διευθυντή...

πηγή: sportdog.gr

Παράσχος και του χρόνου!!

Με τον Γιώργο Παράσχο στον πάγκο του θα πορευθεί και τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Λεβαδειακός, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από την ΠΑΕ της Βοιωτίας.
Παράσχος και του χρόνου
Το κλίμα ήταν εξαρχής θετικό για τη συνέχεια της συνεργασίας, αφού άπαντες στο Λεβαδειακό έμειναν ευχαριστημένοι από τη συνολική εικόνα της ομάδας την εφετινή περίοδο και, κυρίως, από την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:
«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συνέχιση της συνεργασίας της και για τη νέα αγωνιστική περίοδο, με τον προπονητή κ. Παράσχο».

Τέλος ο Γκαλίνοβιτς!!

Παρελθόν από την Κέρκυρα αποτελεί ο Μάριο Γκαλίνοβιτς, ο οποίος ήδη αποχαιρέτησε συμπαίκτες και φίλους.
Τέλος ο Γκαλίνοβιτς
Ο Κροάτης πήγε στο νησί των Φαιάκων το περασμένο καλοκαίρι και υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο το περασμένο καλοκαίρι και πλέον θα αναζητήσει αλλού ποδοσφαιρική στέγη.
Με την φανέλα της Κέρκυρας αγωνίστηκε 25 φορές έχοντας πραγματοποιήσει πολύ καλές επεμβάσεις. Βέβαια ο ανταγωνισμός με τον Νίκο Αναστασόπουλο ήταν μεγάλος και ο Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε το δικό του, πολύτιμο, λιθάρι, στην παραμονή της Κέρκυρας.
Πηγή: sport-fm.gr

Στο "σκοτάδι" για τον Όεν...!!

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει το θάνατο του Νορβηγού παγκόσμιου πρωταθλητή της κολύμβησης Αλεξάντερ Ντάλε Οεν, την περασμένη Δευτέρα στο Φλάγκσταφ της Αριζόνα.
Στο "σκοτάδι" για τον Όεν...
Η πρώτη νεκροψία, η οποία διενεργήθηκε στη σορό του δεν στάθηκε αρκετή για να εξακριβώσουν οι γιατροί τα αίτια του θανάτου του, αναφέρει η εφημερίδα "Arizona Republic", επικαλούμενη δηλώσεις τοπικής αξιωματούχου. Οι ειδικοί έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τραυματισμού, ως τώρα όμως δεν έχουν επιβεβαιώσει την αρχική εκτίμηση καρδιακής ανακοπής, αφού ανατομικά δεν προέκυψαν σχετικά ευρήματα. Οι γιατροί συνεχίζουν τις εξετάσεις και αναμένουν τα αποτελέσματα.
Ο 27χρονος Ντάλε Οεν βρέθηκε αναίσθητος το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στα ντους του προπονητικού κέντρου στο Φλάγκσταφ, όπου μαζί με συναθλητές του πραγματοποιούσαν προετοιμασία. Παρά τις επιτόπου προσπάθειες του γιατρού της αποστολής και την άμεση διακομιδή του στο νοσοκομείο, δεν κατέστη δυνατό να επανέλθει στη ζωή.
Ο αδόκητος θάνατός του έχει βυθίσει στο πένθος τη Νορβηγία, για την οποία ο πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης στα 100μ. πρόσθιο ήταν εθνικός ήρωας, ιδιαίτερα μετά τη συμπεριφορά και τις δηλώσεις του πέρυσι στη Σανγκάη, όπου κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο λίγες ημέρες μετά την πρωτοφανή σφαγή 77 συμπατριωτών του στο νησί Ουτόγια.
Πηγή: novasports.gr

"Μόνο οι 'αιώνιοι' μπορούν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο"

Την πεποίθηση ότι η μοναδική λύση ώστε να φτάσει στην εξυγίανση το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι να κάτσουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός σε ένα τραπέζι και να πιέσουν τους αρμόδιους φορείς προς αυτήν την κατεύθυνση, εξέφρασε στον NovaΣΠΟΡ FM ο Κώστας Πηλαδάκης.
"Μόνο οι 'αιώνιοι' μπορούν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο"
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Πηλαδάκη:
Για τον αντίκτυπο που προκαλεί η αποχώρησή του σε κάποιον ο οποίος ενδεχομένως να θέλει να φτιάξει ένα γήπεδο για την ομάδα:
«Φοβάμαι ότι σε καμία περίπτωση το ποδοσφαιρικό σύστημα στην Ελλάδα δεν επιτρέπει σε ανθρώπους καν να σκεφτούν να φτιάξουν ένα γήπεδο. Βλέπετε ότι ούτε οι μεγάλες ομάδες δεν το έχουν καταφέρει. Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι συνθήκες στο μέλλον αλλά η κατάσταση από ομοσπονδίες και κράτος αυτή τη στιγμή δεν βοηθάνε σε αυτή την κατεύθυνση».
Για την κατάσταση στον χώρο:
«Η τελευταία ελπίδα που είχα για να φτιάξει η κατάσταση ήταν όταν είχαμε μαζευτεί κάποτε κάποιοι παράγοντες και είπαμε να αλλάξουμε την κατάσταση με τον τρόπο μας, όλοι. Δεν άλλαξε όμως. Η έννοια του αυτοδιοίκητου στα χέρια ανθρώπων που θέλουν απλά να κάνουν ότι γουστάρουν χωρίς να τους αγγίζει κανείς, δεν έχει καμία προσέγγιση σε αυτό που σκέφτηκε εκείνος ο οποίος εφηύρε την λέξη αυτοδιοίκητο».
Για το ποια πιστεύει ότι είναι η λύση:
«Το έχω πει πολλές φορές. Αν οι δύο μεγάλες ομάδες αποφασίσουν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο, μπορούν. Να τηρήσουν κάποιες δεσμεύεις για δύο τρία χρόνια και να μείνουν μακριά από ανθρώπους που επιβιώνουν όταν το ποδόσφαιρο ταλανίζεται από σκάνδαλα. Υπάρχουν, δυστυχώς παράσιτα που όταν ακούνε ότι κάτι πάει να φτιάξει, προσπαθούν με ίντριγκες να το αποτρέψουν. Γιατί αυτοί οι τύποι είναι απαραίτητοι μόνο στο underground ποδόσφαιρο. Τέτοιοι βρίσκονται και στην ομοσπονδία και σε πολλούς τομείς. Πάνε δίπλα σε παράγοντες και προέδρους και προσπαθούν εκμεταλλευόμενοι τα σκάνδαλα να πείσουν ότι είναι απαραίτητοι.
Η μόνη μου πεποίθηση είναι ότι μία υγιής διοίκηση του Παναθηναϊκού και η αντίστοιχη του Ολυμπιακού, μπορούν να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να πάρουν αποφάσεις για να φτιάξει η κατάσταση. Για να το πω απλά, έχουν την δύναμη να επιβάλλουν σε όλους τους φορείς να κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση και να παρασύρουν και άλλες ομάδες. Είναι τόσο απλά. Πρέπει αυτές οι δύο ομάδες να καταλάβουν πόσο κακό κάνουν στους ίδιους τους εαυτούς τους όσο πηγαίνουμε έτσι και αναλώνονται σε μεταξύ τους κόντρες σε όλα τα επίπεδα».

Tη Δευτέρα στο Πρωτοδικείο ο ΟΦΗ!!

Ο Σήφης Κορωνάκης φαίνεται να έχει επωμιστεί τη συγκρότηση της λίστας που θα κατατεθεί την Δευτέρα στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου.
Tη Δευτέρα στο Πρωτοδικείο ο ΟΦΗ
Ο Κορωνάκης έχει μπαράζ επαφών με ανθρώπους τις εμπιστοσύνης του και την Δευτέρα αναμένεται η λίστα να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου για την συγκρότηση προσωρινής διοίκησης στον ΟΦΗ.
Ο Γενικός αρχηγός του ΟΦΗ φαίνεται να έχει καταλήξει σε μια ομάδα ατόμων οι οποίοι θα κληθούν να αναλάβουν τα ηνία της ΠΑΕ μέχρι να βρεθεί λύση και φυσικά έχουν να τρέξουν σημαντικά ζητήματα καθώς η ομάδα βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι.
Ο Κορωνάκης κρατά σιγή ιχθύος για τους ανθρώπους που έχουν απαντήσει θετικά στην πρόταση του αλλά και σε αυτούς που περιμένει την πρόταση του. Στην λίστα των ατόμων αυτών δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κάποια άτομα από την απερχόμενη Διοικούσα Επιτροπή.
Οι επαφές αναμένεται να κορυφωθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ τα άτομα που θα συμμετάσχουν θα κληθούν να καταβάλουν άμεσα ένα ποσό κοντά στις 30.000 ευρώ έκαστος ώστε να μαζευτούν τα 300.000 ευρώ που χρειάζεται άμεσα η ομάδα για τις υποχρεώσεις της.
Η νέα διοίκηση έχει να τρέξει αρκετά θέματα καθώς υπάρχουν οι προσφυγές που πρέπει να τακτοποιηθούν ενώ πρέπει να ξεκινήσει και ο σχεδιασμός εν όψει της νέας χρονιάς.
Πηγή: gentikoule.gr

''O Πάγκαλος αδύνατος, όταν δεν τα έτρωγε μαζί μας!''

Μην απορείτε ποιος είναι στη φωτογραφία! Ο Θόδωρος Πάγκαλος είναι προ Χριστού! Δηλαδή τη δεκαετία του '80, εποχή που δεν είχε πάρει κιλά και φυσικά δεν ξεστόμιζε τις κοτσάνες που μας είχε συνηθίσει τον τελευταίο καιρό!
''O Πάγκαλος αδύνατος, όταν δεν τα έτρωγε μαζί μας!''
Η φωτογραφία του πολιτικού, ο οποίος στις εκλογές που έρχονται δεν θα βάλει υποψηφιότητα, είναι από μία παρουσίαση στην Ελευσίνα για την κατασκευή του Θριάσιου Νοσοκομείου και περιέχεται στο βιβλίο «Θεόδωρος Πάγκαλος – Με τον Ανδρέα στην Ευρώπη».
Σήμερα 32 χρόνια μετά είναι σίγουρα... αλλαγμένος. Αλλάζει πολύ ο άνθρωπος όταν τρώει με χρυσά κουτάλια. Και φυσικά δεν τα έτρωγε μαζί με τον ελληνικό λαό, όπως βλακωδώς είχε υποστηρίξει.

πηγή: sportdog.gr

Το 4-4-2 του Δώνη μπλόκαρε την ανάπτυξη του ΠΑΟ!!

Ο Ατρόμητος είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος. Το έντονο Ελληνικό στοιχείο, ο σχετικά χαμηλός μέσος όρος ηλικίας και γενικότερη ποιότητα της ομάδας σε συνδυασμό με την παρουσία του Γιώργου Δώνη στην άκρη του πάγκου έχουν δώσει στους Περιστεριώτες αέρα μεγάλης ομάδας.
Το 4-4-2 του Δώνη μπλόκαρε την ανάπτυξη του ΠΑΟ
Τα δύο τελευταία χρόνια η ομάδα του Περιστερίου βελτιώνεται συνεχώς και το χθεσινό αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι. Ο Δώνης κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό με γκολ στα πρώτα λεπτά και οι πράσινοι το μόνο που κατάφεραν με αντεπίθεση διαρκείας – κυρίως στο 2ο ημίχρονο – ήταν να ισοφαρίσουν. Η σειρά των play offs «παίρνει φωτιά» και τα επόμενα ματς των ομάδων αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Το 4-4-2 του Δώνη
Ο κόουτς της ομάδας του Περιστερίου είναι λάτρης του ενισχυμένου άξονα και του ποδοσφαίρου με έναν επιθετικό περιοχής. Ο Δώνης χθες όμως παρέκλινε από το σύνηθες και παρέταξε την ομάδα του με επιθετικό δίδυμο. Το πλάνο 2 επιθετικών του Δώνη παρουσιάστηκε για δύο κυρίως λόγους:
Ενίσχυση της αμυντικής λειτουργίας (με συνεχές pressing στην πρώτη μπάλα του ΠΑΟ)
Εκδηλώσεις αντεπιθέσεων κυρίως από τα άκρα, στην πλάτη των ανεβασμένων μπακ του ΠΑΟ (κυρίως από αριστερά)

Το “τραίνο” διάβασε άψογα τις αναπτύξεις των μπακ που αρέσκεται ο Φερέιρα και βρήκε κενούς χώρους πίσω απ’ αυτούς, κάνοντας την “ζημιά” στο 6ο λεπτό. Επιπλέον, οι Σκόνδρας και Οικονόμου (κυρίως) βγήκαν αρκετές φορές στην πλάτη των θεωρητικών εξτρέμ του ΠΑΟ (Ζέκα/Κουίνσι), αποκαλύπτοντας έτσι τις μειωμένες αμυντικές ικανότητες του Κατσουράνη, αφού ο έμπειρος μέσος του ΠΑΟ χάθηκε αρκετές φορές στα τρίγωνα Οικονόμου/ Εμπστάιν/ Πίτου.
Η στατιστική εικόνα του Ατρόμητου, ανά ημίχρονο
Η στατιστική εικόνα του Ατρόμητου, ανά ημίχρονο
Το παράδοξο της προσέγγισης Δώνη είναι το σχετικό βάθος που επέδειξε η αμυντική τετράδα των μπλε, σε σχέση πάντα με το pressing των δύο επιθετικών στα στόπερ του ΠΑΟ, από το ποιο θα περίμενε κανείς ότι θα άδειαζε τον άξονα του Ατρόμητου. Η υποδειγματική αμυντική συμπεριφορά των Σφακιανάκη/Δημούτσου όμως, μπλόκαρε τις δεύτερες μπάλες στα χαφ του ΠΑΟ, με αποτέλεσμα οι πράσινοι να παρουσιαστούν εντελώς ακίνδυνοι στο πρώτο 45λεπτο.
Το 4-4-2 του Δώνη και το pressing στην πρώτη μπάλα αναγκάζει τον Καρνέζη σε ελεύθερο
Το 4-4-2 του Δώνη και το pressing στην πρώτη μπάλα αναγκάζει τον Καρνέζη σε ελεύθερο
Τα ανεβασμένα μπακ του Φερέιρα και οι πινελιές απ’ τον πάγκο
Το 4-3-3 του Φερέιρα τοποθετούσε τους Ζέκα και Λάζο στις πλευρές με μειωμένα αμυντικά καθήκοντα. Ο Σιμάο αγωνίστηκε ως μοναδικό αμυντικό χαφ, αλλά δεν μπόρεσε να υποδεχτεί ποτέ την πρώτη μπάλα. Η τοποθέτηση του ανάμεσα – σχεδόν – στα στόπερ του ΠΑΟ, στόχευε στην απελευθέρωση των μπακ του ΠΑΟ, αλλά η ταυτόχρονη παρουσία των Επστάιν/ Καραμάνου ψηλά, κοντά στους Καντέ/ Μπουμπσόνγκ δεν έδωσε στους πράσινους τα αναμενόμενα στον επιθετικό τομέα.
Η πλήρης ανάπτυξη των μπακ του ΠΑΟ αναγκάζει τον Σιμάο σε οπισθοχώρηση σε ρόλο τρίτου στόπερ
Η πλήρης ανάπτυξη των μπακ του ΠΑΟ αναγκάζει τον Σιμάο σε οπισθοχώρηση σε ρόλο τρίτου στόπερ
Με τις αποστάσεις των γραμμών του ΠΑΟ ιδιαίτερα μεγάλες κατά τη φάση τις επίθεσης, το παιχνίδι έδειχνε ότι ζητούσε ένα παίκτη με ατομική πρωτοβουλία για τον Φερέιρα. Ο Πορτογάλος διάβασε το παραπάνω και πέρασε τον Κουίνσι στο 46’, με σαφείς εντολές να συγκλίνει από αριστερά και να ενισχύσει τον άξονα και την κυκλοφορία του ΠΑΟ. Η υψηλή τεχνική του Γκανέζου έδωσε με επιτυχία τον παραπάνω παίκτη στον άξονα για τους πρασίνους και ανάγκασε των Δώνη να περάσει τους Ιγκλέσιας και Μήτρογλου στο παιχνίδι (57’) αλλάζοντας τη διάταξη της ομάδας του σε 4-2-3-1.
Η στατιστική εικόνα του Παναθηναϊκού, ανά ημίχρονο
Η στατιστική εικόνα του Παναθηναϊκού, ανά ημίχρονο
Σχόλιο: Η συγκέντρωση πολλών δεξιοπόδαρων παικτών στα άκρα του ΠΑΟ (Ζέκα/Λάζος/Βύντρα και Κουίνσι) φάνηκε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στο γήπεδο, αφού η μοναδική πλευρά του ΠΑΟ που ανέβηκε και εκτέλεσε τις εντολές του Φερέιρα για ανάπτυξη των μπακ ήταν η δεξιά με τον Βύντρα και Ζέκα (μετά την αλλαγή του Κάρα στο 59’) τελικούς αποδέκτες για σέντρα τις περισσότερες φορές.
Συμπέρασμα
Μετά τον τελικό του Σαββάτου, θα περίμενε κανείς ότι ο Ατρόμητος δεν θα είχε ενέργεια για δεύτερο σερί ντέρμπι. Η τακτική πινελιά του Δώνη (2φορ) και η νωχελική παρουσία του ΠΑΟ στα πρώτα 45 λεπτά ανέδειξαν τη φρεσκάδα του Ατρόμητου που συνεχίζει να βρίσκει κίνητρο, παρά την απώλεια του Κυπέλλου λίγο πριν τη λήξη της παράτασης.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε κοιμισμένος στο γήπεδο και το 0-1 δεν  ήταν τίποτα περισσότερο από τη φυσιολογική εξέλιξη που θα περίμενε ο θεατής με βάση την εικόνα των δύο ομάδων. Η παρέμβαση του Φερέιρα στο 45’ έδωσε πνοή στους πράσινους, αλλά η γενικότερη συμπεριφορά της ομάδας ίσως πρέπει να χτυπήσει καμπανάκι στους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο αφού η συνέχεια της σειράς φαντάζει αρκετά σκληρή.

πηγή: overlap.gr

«Δώστε... ό,τι έχετε!»

Την ίδρυση σωματείου για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού ανακοίνωσε σήμερα ο Γιάννης Αλαφούζος, «με στόχο να συμμετέχουν δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων στην χρηματοδότηση και την διοίκηση της ομάδας». Εκτός των όσων είχαν γίνει γνωστά περί της λαϊκής βάσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, την προσεχή Τρίτη θα συγκροτηθεί διοικητικό συμβούλιο, όμως την ίδια στιγμή δεν έγινε καμία απολύτως λεπτομέρεια γνωστή για το ύψος των χρημάτων και το πλάνο λαϊκής βάσης.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Ανακοινώνουμε την Ίδρυση Σωματείου Φίλων του Παναθηναϊκού Ομίλου Αθηνών (ΠΑΟ). Σκοπός του σωματείου, είναι η εξασφάλιση της σταθερότητας της ιδιοκτησιακής δομής της ΠΑΕ ΠΑΟ, της οικονομικής βιωσιμότητας και ευμάρειας της ΠΑΕ και η διασφάλιση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης του Παναθηναϊκού.

Η κατάσταση της ΠΑΕ είναι οριακή. Μέχρι σήμερα καταφέραμε τα ακόλουθα:

Τη συμφωνία αλλά και τη σύμπνοια των μετόχων της ΠΑΕ οι οποίοι θα προχωρήσουν την ερχόμενη Τρίτη σε εκλογή προσωρινής διοίκησης. Εξασφαλίζουμε, επίσης, τους πρώτους αναγκαίους οικονομικούς πόρους.

Με σειρά επαφών προσπαθήσαμε ν?αποτρέψουμε τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την Ευρώπη. Εμείς, εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα. Η επίλυση του θέματος είναι πλέον αποκλειστικά, αρμοδιότητα της UEFA και της ΕΠΟ.

Εκπονήσαμε σχέδιο αλλαγής της ιδιοκτησιακής δομής του ΠΑΟ που επιλύει σειρά ζητημάτων. Τα βασικά σημεία του σχεδίου θα τ? ανακοινώσουμε με δελτίο τύπου που ακολουθεί.

Σας επισυνάπτουμε την ιδρυτική διακήρυξη.

Τα ιδρυτικά μέλη του σωματείου.

Σχέδιο διακήρυξης σωματείου φίλων Παναθηναϊκού:

Το Σωματείο Φίλων του Παναθηναϊκού «......................................» που ιδρύουμε σήμερα, 3 Μαίου 2012 στην Αθήνα, είναι η έκφραση της απλής, άμεσης και ειλικρινούς βούλησης των εκατομμυρίων φίλων του Παναθηναϊκού να αναλάβουν, , την τύχη της ομάδας στα χέρια τους εφαρμόζοντας και στη χώρα μας ένα επιτυχημένο μοντέλο. Να επαναφέρουν τον Παναθηναϊκό εκεί που πρέπει: στη κορυφή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Εμείς, οι φίλοι του Παναθηναϊκού, είμαστε άνθρωποι από διαφορετικά κοινωνικά και επαγγελματικά περιβάλλοντα και διαφορετικές γενιές. Μας συνδέει, όμως, κάτι ισχυρό: η αγάπη γι? αυτόν τον μοναδικό στην ελληνική ιστορία Σύλλογο γι? αυτό κι αποφασίζουμε σήμερα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.

Ο Παναθηναϊκός μας μαστίζεται από μια πρωτοφανή οικονομική και διοικητική κρίση που όμοια του δεν έχει υπάρξει ξανά στην ένδοξη ιστορία του. Οι αιτίες πολλές, γνωστές και χιλιοειπωμένες, αλλά ήσσονος σημασίας στην παρούσα φάση. Με την οικονομική και αγωνιστική απαξίωση του Παναθηναϊκού πιο κοντά από ποτέ, τους μετόχους διχασμένους και τα προβλήματα να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, δεν μπορούμε και δεν θα αφήσουμε το Παναθηναϊκό μόνο του.

Ο Παναθηναϊκός ήταν σε κάθε του βήμα πρωτοπόρος. Η πρώτη ομάδα που ξεπέρασε τα σύνορα, η πρώτη που έφερε ξένους τεχνικούς να διδάξουν ποδόσφαιρο, η πρώτη που έφερε στα ελληνικά γήπεδα χλοοτάπητα, η πρώτη που απέκτησε σύγχρονο προπονητικό κέντρο και ακαδημίες, η πρώτη ελληνική ομάδα ευρωπαϊκού επιπέδου και ευρωπαϊκών φιλοδοξιών, η πρώτη ομάδα που απέκτησε οργανωμένο σύνδεσμο οπαδών, τη «Θύρα 13». Πρωτοπορεί ξανά. Γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που εισάγει το μοντέλο της ομάδας λαϊκής βάσης, της ομάδας που χρηματοδοτείται από τους ίδιους της τους φιλάθλους, ανάλογα με την οικονομική δύναμη του καθενός, και δίνει στους φιλάθλους της δικαίωμα συμμετοχής, δημοκρατικά και ισότιμα, στην διοίκησή της.

Στόχος αυτού του Σωματείου είναι η δημιουργία ενός αυτόνομου φορέα διαλόγου, έκφρασης, ενημέρωσης και δράσης όλων των φίλων του Παναθηναϊκού

Προτεραιότητά μας είναι η εξασφάλιση της σταθερότητας της ιδιοκτησιακής δομής του ΠΑΟ, η οικονομική βιωσιμότητα και ευμάρειας της ΠΑΕ και η διασφάλιση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της παράδοσης του Παναθηναϊκού

Πρόθεση μας είναι η ισότιμη συμμετοχή όλων των μελών του Σωματείου στη Διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Όραμα μας είναι να επαναφέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αξίζει: στην κορυφή της Ελλάδας και όχι μόνο.

Η αναγέννηση του Παναθηναϊκού στηρίζεται στις αρχές που από το 1908 ως σήμερα έκαναν την ομάδα αυτή ξεχωριστή γι? αυτό και δίνουμε στο σωματείο το όνομα του ιδρυτή του, Γιώργου Καλαφάτη.

Το σωματείο μας, λοιπόν, εδράζεται στις ακόλουθες αρχές:

- Ο Παναθηναϊκός είναι ο πρεσβευτής του «ευ αγωνίζεσθαι». Το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα παιχνίδι. Είναι ένας ισχυρός κοινωνικός δεσμός. Η ομάδα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κυριακάτικο ραντεβού. Είναι μια συλλογική ταυτότητα. Κι αυτό που προσφέρει στους οπαδούς της είναι κάτι πολύ σημαντικότερο από την χαρά της νίκης. Δίνει την χαρά να ανήκεις σε μια κοινότητα ανθρώπων που μοιράζονται ένα κοινό πρότυπο ζωής. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού μοιράζονται την αγάπη για μια ομάδα που θέλει να κερδίζει ή να χάνει μέσα στο γήπεδο, με την αξία της και μόνον. Μια ομάδα που αντιστέκεται στην δίδυμη κατάρα της διαφθοράς και της βίας, που μαστίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός δίνει με συνέπεια την μάχη για την κάθαρση των αθλητικών θεσμών, την οικονομική και θεσμική εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, και την αποβολή της βίας από το γήπεδο. Η συμμετοχή σε πράξεις βίας είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του μέλους του Παναθηναϊκού.

- Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής. Από την ίδρυσή του ως τώρα, ο σύλλογος είναι ένας φάρος για τον ελληνικό αθλητισμό, φυτώριο μεγάλων ταλέντων, βασικός τροφοδότης των εθνικών ομάδων, πρωταγωνιστής. Οι πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας του γράφτηκαν από γενιές σπουδαίων Ελλήνων ποδοσφαιριστών, που είχαν την φιλοδοξία της διεθνούς διάκρισης. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που στηρίζεται στο ελληνικό αθλητικό ταλέντο

- Ο Παναθηναϊκός έχει ευρωπαϊκή ταυτότητα. Η φιλοδοξία της διάκρισης στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός θα διεκδικεί πάντα, και με συνέπεια, τις διεθνείς δάφνες.

Πλάι σε αυτές τις απαράγραπτες αρχές, προσθέτουμε μία ακόμη:

Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα των φίλων του, των ανθρώπων που έχουν τα χρώματά του και την ιστορία του στην καρδιά τους. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού συγκροτούμε σωματείο με στόχο να συμμετέχουν δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων στην χρηματοδότηση και την διοίκηση της ομάδας.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού συμμετέχουν με την συνδρομή τους στην χρηματοδότηση ενός εύρωστου, ισχυρού συλλόγου, αντάξιου της ιστορίας του και των υψηλών φιλοδοξιών των οπαδών του. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στην διοίκησή του, αναδεικνύοντας τους εκπροσώπους τους, με ίσο δικαίωμα ψήφου, ανεξάρτητα από το ύψος της οικονομικής συμμετοχής ενός εκάστου. Στόχος είναι η οικονομική διαχείριση να υπακούει σε κανόνες χρηστής εταιρικής διακυβέρνησης, με έλεγχο και διαφάνεια. Στόχος είναι η διοίκηση να αναδεικνύεται δημοκρατικά, να ασκείται με επαγγελματισμό και να λογοδοτεί στους φίλους της ομάδας. Στόχος είναι οι αγωνιστικοί στόχοι της ομάδας να ανέβουν επίπεδο.

Πίσω από το Σωματείο δεν κρύβεται τίποτα άλλο πέρα από το προφανές: Η αγάπη του κόσμου του Παναθηναϊκού για την μεγαλύτερη και πιο ιστορική Ομάδα της Ελλάδας

Το εγχείρημα είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα αλλά όχι για τα παγκόσμια. Εκατοντάδες ευρωπαϊκοί σύλλογοι ανήκουν εκεί που πρέπει: στους φιλάθλους τους και στον κόσμο τους, μακριά από προσωπικές επιδιώξεις, συμφέροντα και οφέλη. Πίσω από μας δεν κρύβεται «κάποιος» αλλά ΟΛΟΙ, την διακυβέρνηση του Παναθηναϊκού δεν πρέπει να την έχουν κάποιοι αλλά ΟΛΟΙ, το μέλλον του Παναθηναϊκού δεν πρέπει να είναι απόφαση μερικών αλλά ΟΛΩΝ μας.

Καλούμε λοιπόν όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού να συμμετάσχουν σε μία κοινή, ανιδιοτελή προσπάθεια για τη διατήρηση της ιδέας και της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις ούτε από μηχανής Θεοί.

Ήρθε επιτέλους η ώρα που όλοι εμείς που αγαπάμε τον Παναθηναϊκού θα σταθούμε δίπλα στην ομάδα της καρδιάς μας.

Υ.Γ. Παρακαλούμε τα Ιδρυτικά Μέλη να μας στείλουν τις ιδέες τους για την ονομασία του Σωματείου».

Προφυλάχθηκε ο Γεωργιάδης!!

Με τον Γιώργο Γεωργιάδη να απέχει καθαρά για προληπτικούς λόγους από τη σημερινή προπόνηση, ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Όσοι ποδοσφαιριστές δεν έβγαλαν το χθεσινό ενενηντάλεπτο κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά και αρκετοί νεαροί από τη δεύτερη ομάδα, ακολούθησαν κανονικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Στην αντίπερα όχθη, ο σκόρερ του ΠΑΟΚ στη χθεσινή αναμέτρηση, δεν προπονήθηκε καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στον ώμο και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί. Πάντως, το πρόβλημα δεν δείχνει να εμπνέει ανησυχία κάτι που σημαίνει πως από αύριο θα προπονείται κανονικά.

πηγή: metrosport.gr

Εμετική ατάκα Λιάγιτς! (vid)

Μπορεί από σήμερα να μην είναι πλέον προπονητής της Φιορεντίνα, να τιμωρήθηκε από την Ομοσπονδία για τις μπουνιές στον Λιάγιτς, αλλά όπως αποκαλύπτουν τα ιταλικά μέσα, ο Σέρβος ήταν αυτός που χτύπησε τον Ντέλιο Ρόσι στο ευαίσθητο σημείο του.

Η αλήθεια είναι πως όλοι παρακολούθησαν τις μπουνιές του Ρόσι στον Λιάγιτς, κατά τη διάρκεια της αλλαγής του στο πρώτο ημίωρο, ωστόσο κανείς δεν γνώριζε τι ακριβώς είχε πει ο Σέρβος. Μπορεί από το πρωί οι άνθρωποι της Φιορεντίνα να τόνιζαν πως ο διεθνής μέσος είπε: «Εσυ θα μας στείλεις στη Serie B», ωστόσο τις τελευταίες ώρες προκύπτει μια άλλη αιτία για τον πρωτοφανή αυτόν τσακωμό. Οι Ιταλοί κάνουν λόγο πως ο γιος του Ιταλού τεχνικού είναι παιδί με ειδικές ανάγκες και στο ευαίσθητο αυτό σημείο τον «χτύπησε» ο Λιάγιτς. «Είσαι πιο ανήμπορος και από τον ανήμπορο γιο σου» φέρεται να είπε ο Σέρβος διεθνής προκαλώντας την απίστευτη έκρηξη του Ντέλιο Ρόσι...

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:




πηγή: metrosport.gr

Μοράτι: «Αναπόφευκτα θα βοηθήσουμε μία ομάδα»

Μοράτι: «Αναπόφευκτα θα βοηθήσουμε μία ομάδα»
Την πεποίθησή του πως η Ίντερ τη φετινή σεζόν θα βοηθήσει αναπόφευκτα μία εκ των Μίλαν ή Γιουβέντους, εξέφρασε ο Μάσιμο Μοράτι. Ο πρόεδρος των «νερατζούρι» τόνισε πως το αποτέλεσμα του ντέρμπι με τη Μίλαν –στο οποίο επισήμανε πως η ομάδα του δεν είναι φαβορί- θα κρίνει το κυνήγι του τίτλου και για τις ομάδες.

«Αυτή τη σεζόν φαίνεται πως θα κάνουμε τη χάρη είτε στη Μίλαν, είτε στη Γιουβέντους. Σε ποιον θα ήταν καλύτερο; Στην πραγματικότητα δεν ξέρω, το ίδιο είναι...», ήταν τα λόγια του ισχυρού άνδρα των «νερατζούρι», ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Ίντερ.

«Δεν ξέρουμε αν το όνειρο μιας θέσης που οδηγεί στο Champions League, τελείωσε, αυτό το πρωτάθλημα είναι απρόβλεπτο. Τα πήγαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Πάρμα. Τώρα θα πάμε στο ντέρμπι, ακριβώς με την ίδια ψυχολογία. Είναι ένα μοναδικό παιχνίδι, στο οποίο δεν είμαστε το φαβορί», συμπλήρωσε.

Η Γιουβέντους μετά την ισοπαλία κόντρα στη Λέτσε (1-1), προηγείται μόλις με ένα βαθμό στο πρωτάθλημα, ωστόσο η Μίλαν στην επόμενη αγωνιστική (6/5) φιλοξενείται στην έδρα της Ίντερ.

πηγή: sportfm.gr

Στραματσιόνι: «Θέλουμε νίκες»

Στραματσιόνι: «Θέλουμε νίκες»
Την πεποίθησή του πως τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη σχετικά με τη διεκδίκηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Champions League, εξέφρασε ο Αντρέα Στραματσιόνι.

Ο τεχνικός των «νερατζούρι» τόνισε πως θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στα εναπομείναντα παιχνίδια, ξεκινώντας από αυτό κόντρα στη Μίλαν (6/5).

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε, θέλουμε νίκες και θέλουμε να το κάνουμε άμεσα, ξεκινώντας με το παιχνίδι κόντρα στη Μίλαν. Είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και στο τέλος να δούμε σε ποια θέση θα πλασαριστούμε
», ανέφερε ο Ιταλός τεχνικός, ο οποίος συμπλήρωσε πως επιθυμούν να επιστρέψουν στα καλά αποτελέσματα, μετά την ήττα από την Πάρμα.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για το ντέρμπι, αντλώντας δύναμη από τη θέλησή μας. Και αυτό έβλεπα στα μάτια των παικτών μου, μετά τον αγώνα», πρόσθεσε.

Η Ίντερ βρίσκεται στην έκτη θέση του πρωταθλήματος, απέχοντας τρεις βαθμούς από την τρίτη θέση (στην οποία βρίσκεται η Νάπολι) που οδηγεί στο Champions League.

πηγή: sportfm.gr

Στον Καναδά ο Ντι Βάιο!!

Στον Καναδά ο Ντι Βάιο!
Πάει για… άλλες πολιτείες ο Μάρκο Ντι Βάιο.

Ο επιθετικός της Μπολόνια φέρεται να έχει συμφωνήσει σε όλα με την Μόντρεαλ Ίμπακτ και –εκτός απροόπτου- θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του Καναδά.

Τη φετινή χρόνια, ο 36χρονος φορ μετρά 35 συμμετοχής και 10 τέρματα στο πρωτάθλημα της Ιταλίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ντι Βάιο αναμένεται να φορέσει τη φανέλα της Μόντρεαλ Ίμπακτ, από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2013.

Μάλιστα, η επισημοποίηση της συνεργασίας του 36χρονου επιθετικού, με την ομάδα του Καναδά, θα γίνει την τελευταία αγωνιστική της Serie A, δηλαδή, στις 13 Μαΐου.

πηγή: sportfm.gr

Πελεγκρίνι: «Ο Μέσι αξίζει όλα τα βραβεία»

Πελεγκρίνι: «Ο Μέσι αξίζει όλα τα βραβεία»
Τον θαυμασμό του προς τον Λιονέλ Μέσι, εξέφρασε ο Μανουέλ Πελεγκρίνι. Ο τεχνικός της Μάλαγα, μετά την ήττα της ομάδας του από τους Καταλανούς, «έπλεξε» το εγκώμιο του Αργεντινού επιθετικού, τονίζοντας πως του αξίζουν όλα τα βραβεία.

Ο Χιλιανός τεχνικός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Πεπ Γκουαρντίολα.

«Δεν ξέρω ποια είναι τα κριτήρια για τη χρυσή μπάλα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο Μέσι αξίζει να πάρει όλα τα βραβεία», ανέφερε o 58χρονος τεχνικός, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απόφαση του Πεπ Γκουαρντίολα να αποχωρήσει.

«Η συμβολή του Γκουαρντιόλα στο ποδόσφαιρο είναι τεράστια, όχι μόνο για τους τίτλους που έχει κερδίσει, αλλά για το στυλ παιχνιδιού που έπαιζε και την ποιότητα του ως άνθρωπος.

Ο Πεπ πήρε την καλύτερη απόφαση για τον ίδιο, νομίζω πως θα είναι ένα μικρό διάλλειμα. Οι περισσότεροι ελπίζουν να είναι μικρό χρονικό διάστημα γιατί το ποδόσφαιρο τον χρειάζεται
», συμπλήρωσε.

πηγή: sportfm.gr

Μουρίνιο: «Πιο δύσκολο από όλα το ισπανικό πρωτάθλημα»

Μουρίνιο: «Πιο δύσκολο από όλα το ισπανικό πρωτάθλημα»
Την πεποίθησή του πως το να κερδίζεις την ισπανική λίγκα είναι δυσκολότερο από τα άλλα πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει, εξέφρασε ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο πορτογάλος τεχνικός μίλησε στο Real Madrid TV μετά τη νίκη-πρωτάθλημα απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο.

«Έχω κατακτήσει πρόσφατα τίτλους σε Πορτογαλία, Αγγλία και Ιταλία, ακόμα και πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική αλλά ο φετινός στην Ισπανία είναι ο πιο δύσκολος τίτλος. Δεν μας χαρίστηκε τίποτα» σημείωσε ο προπονητής των Μαδριλένων.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το 32ο πρωτάθλημα στην ιστορία της αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο και έχοντας πετύχει μέχρι τώρα 115 γκολ. Ο Μουρίνιο σχολίασε: «Παίξαμε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου και είναι ώρα να γιορτάσουμε τώρα. Οι παίκτες μου το αξίζουν καθώς όλη η χώρα αναγνωρίζει την προσπάθειά μας. Δεν υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί την υπεροχή μας» συμπλήρωσε, ενώ καταλήγοντας αφιέρωσε τον τίτλο: «Αφιερώνω το πρωτάθλημα σε όσους μας βοήθησαν και υπέφεραν μαζί μας».

πηγή: sportfm.gr

Οι ελπίδες του Φέργκιουσον στη Νιούκαστλ!!

Οι ελπίδες του Φέργκιουσον στη Νιούκαστλ
«Αδύνατο» χαρακτήρισε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον το ενδεχόμενο να κερδίσει τον τίτλο στην Premier League η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εάν η συμπολίτισσα Σίτι επικρατήσει της Νιούκαστλ στο ματς της 37ης αγωνιστικής. Ταυτόχρονα έδωσε το σύνθημα για νίκη της ομάδας του στο παιχνίδι απέναντι στη Σουόνσι. Τέλος χαρακτήρισε «εύστοχη» την επιλογή του Ρόι Χότζον για τον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας.

«Το βράδυ της Δευτέρας ήταν καταστροφικό για εμάς» παραδέχθηκε ο Σκωτσέζος τεχνικός και συνέχισε: «Θα έχουμε το μυαλό μας και στο παιχνίδι της Σίτι που θα διεξαχθεί χρονικά πριν από το δικό μας. Δεν γίνεται να το αποφύγουμε αυτό. Βέβαια αν η Σίτι κερδίσει με ένα σκορ όπως είναι το 3-0 για παράδειγμα, η διαφορά των γκολ θα φτάσει στα 11 οπότε θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για εμάς» κατέληξε.

Ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο παιχνίδι απέναντι στην Σουόνσι:

«Παρόλα αυτά πρέπει να επικεντρωθούμε στο δικό μας ματς και σε καμία περίπτωση να παραμελήσουμε την προετοιμασία μας».

Τέλος εξέφρασε την άποψη-ελπίδα πως οι «καρακάξες» θα αποδειχθούν δύσκολος αντίπαλος για την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

«Η Νιούκαστλ παλέυει για την πρώτη τετράδα και παίζει πολύ καλά. Μπορεί να έχασαν με 4-0 από την Γουίγκαν αλλά η νίκη απέναντι στην Τσέλσι τους έδωσε αυτοπεποίθηση. Είναι σε πολύ καλή φόρμα και σίγουρα δεν θα είναι εύκολα για την Σίτι».

«Ο Ρόι έχει μεγάλη εμπειρία»

Με αυτά τα λόγια εκφράστηκε ο τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων» για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «τριών λιονταριών» από τον Ρόι Χότζον.

«Δεν μπορείς να νικήσεις την εμπειρία. Ο Ρόι έχει το κατάλληλο προφίλ για αυτή την δουλειά και αξίζει τον σεβασμό όλων. Πάντα έλεγα πως πρέπει να έχεις ‘’πατήσει’’ τα 60 για να αναλάβεις αυτό το πόστο!».

Τέλος, σχολίασε με σκωπτικό τρόπο τη μη ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Αγγλίας από τον Χάρι Ρέντναπ και την προώθησή που τυγχάνει από τον Αγγλικό τύπο.

«Με εξέπληξε το γεγονός πως για πρώτη φορά η Αγγλική ομοσπονδία δεν υπέκυψε στις πιέσεις του Τύπου».

πηγή: sportfm.gr

«Τρύπα» στα ταμεία της Λίβερπουλ!!

«Τρύπα» στα ταμεία της Λίβερπουλ
Απώλειες βαθμών εντός αγωνιστικών χώρων, ζημιιές και στα ταμεία της. Η Λίβερπουλ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία για το περασμένο οικονομικό έτος και η «τρύπα» στους τραπεζικούς της λογαριασμούς αγγίζει τα 50 εκατ. λίρες. Η αποτυχία κατασκευής νέου γηπέδου η κυριότερη αιτία.

Οι «κόκκινοι», παρά το γεγονός ότι είδαν τα χρέη τους να μηδενίζονται μετά την ανάληψη της διοίκησης από το Fenway Sports Group, πρέπει να βρουν τρόπο να καλύψουν τη …χασούρα από τη μη κατασκευή γηπέδου στο Στάνλεϊ Παρκ.

Συγκεκριμένα, από τα 49,4 εκατ. λίρες που φτάνουν οι απώλειες στα ταμεία της Λίβερπουλ, τα 35 εκατομμύρια αφορούν στα σχέδια, στις μελέτες και στις εγγυητικές επιστολές των Χικς και Ζιλέτ για την έκταση κοντά στο «Anfiled», η οποία προορίζονταν για την ανέγερση του νέου «σπιτιού» του συλλόγου. Η προθεσμία χάθηκε, αφού έληξε μέσα στο 2012, και μαζί το παραπάνω ποσό.

Σημαντικό ρόλο στο «άνοιγμα» παίζουν και τα χρήματα που κατέβαλε ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ στον Ρόι Χότζον, για την αποδέσμευσή τον Ιανουάριο του 2011, αλλά και για την απομάκρυνση του Κρίστιαν Πάρλοου.

Από την πλευρά της, η Λίβερπουλ –μέσω του Ίαν Έιρ- καταλαβαίνει «την ανησυχία των φιλάθλων για τις ζημίες, αλλά τονίζει ότι «όλα γίνονται για να αλλάξει επίπεδο ο σύλλογος», συμπληρώνοντας ότι είναι «λογική αυτή η εικόνα, κατά το μεταβατικό στάδιο στο οποίο βρίσκεται η ομάδα».

Πηγή: england365.gr

«Ο Βερτόνχεν πρέπει να πάει στην Μπαρτσελόνα»

«Ο Βερτόνχεν πρέπει να πάει στην Μπαρτσελόνα»
Ο προπονητής του Άγιαξ Φρανκ Ντε Μπουρ, πιστεύει πως ο Βέλγος αμυντικός θα ταιριάξει ιδανικά στους δευτεραθλητές Ισπανίας, την ίδια στιγμή που το όνομα του Φερτόνχεν ‘’παίζει’’ για συλλόγους όπως η Τότεναμ και η Άρσεναλ.

«Ελπίζω πως θα φύγει για την Μπαρτσελόνα. Η Τότεναμ είναι μια φανταστική επιλογή για τον Γιάν άλλα νομίζω πως θα ‘’δέσει’’ τέλεια στην Μπάρτσα» τόνισε ο ολλανδός τεχνικός.

Ο περί ου ο λόγος Βερτόνχεν, σε ερώτηση που του έγινε αν το παιχνίδι με την Φένλο ήταν το τελευταίο του με τα χρώματα του ‘’Αίαντα’’, παραδέχθηκε λακωνικά:

«Ναί είναι σχεδόν σίγουρο».

Ο 25χρονος παίκτης είναι προϊόν της ακαδημίας του Άγιαξ και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 150 εμφανίσεις με την ομάδα του Άμστερνταμ, ενώ έχει πετύχει 22 γκολ.

πηγή: sportfm.gr

Πρόστιμο από την UEFA στον ΑΠΟΕΛ!!

Πρόστιμο από την UEFA στον ΑΠΟΕΛ
Με πρόστιμο 120 χιλιάδων ευρώ τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA ο ΑΠΟΕΛ, όπως ανακοίνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Η εν λόγω ποινή προήλθε μετά από καταγγελίες που αφορούσαν τους δύο τελευταίους εντός έδρας αγώνες του κυπριακού συλλόγου στο Τσάμπιονς Λιγκ και που πιθανότατα είχαν να κάνουν με τις ελληνικές σημαίες που σήκωσαν οι φίλοι της ομάδας στις εξέδρες.

Αναλυτικά, επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 50 χιλιάδων ευρώ για καταγγελίες στον αγώνα με την Λιόν (7/3) για τη φάση των «16» και πρόστιμο 70 χιλιάδων ευρώ για την αναμέτρηση με την Ρεάλ Μαδρίτης (27/3) για τη φάση των «8».

πηγή: sportfm.gr 

«Αγγλία και Γερμανία όπως λέμε Τσέλσι και Μπάγερν»

«Αγγλία και Γερμανία όπως λέμε Τσέλσι και Μπάγερν»
Πεπεισμένος πως η εθνική Γερμανίας και Αγγλίας, μπορούν να σταματήσουν την «αυτοκρατορία» της Ισπανίας στο φετινό Euro, είναι ο Ρούντ Γκούλιτ. Ο παλαίμαχος Ολλανδός, στηρίζει την άποψή του στο γεγονός πως Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, αποκλείστηκαν από Τσέλσι και Μπάγερν αντίστοιχα.

«Η Ισπανία είναι για εμένα το φαβορί του Euro, καθώς με το παιχνίδι των κοντινών πασών που κάνουν, μπορούν να νικήσουν οποιαδήποτε εθνική. Ωστόσο τόσο η Αγγλία, όσο και η Ισπανία απέδειξαν στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ πως μπορούν να νικήσουν τους Ισπανούς, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει και το σωστό σχέδιο από τους προπονητές», τόνισε ο Γκούλιτ.

Παράλληλα, ο Ολλανδός μίλησε και για τις πιθανότητες που έχουν οι «οράνιε» να βάλουν τέλος στο σερί των αποτυχημένων διοργανώσεων που έχουν: «Η εθνική Ολλανδίας ήταν πολύ εντυπωσιακή στα προκριματικά του Euro και το γεγονός πως δεν έχει κατακτήσει κάτι από 1988, μπορεί να σταματήσει φέτος».

πηγή: sportfm.gr

Άσε ρε Σισέ, τα ‘χει κάνει ο… Ζαγοράκης! (video)

Άσε ρε Σισέ, τα ‘χει κάνει ο… Ζαγοράκης! (video)

Το είδαμε.

Το ξαναείδαμε (σ’ αυτές τις περιπτώσεις μια φορά ποτέ δεν είναι αρκετή).

Όταν καταφέραμε, όμως, να κλείσουμε το στόμα και να… ξεγουρλώσουμε τα μάτια, το θυμηθήκαμε!

Σουτάρα, λοιπόν, Παπί Σισέ, και γκολάρα αυτή που ‘βαλες με την Τσέλσι.

Αλλά όταν ο Ζαγοράκης έπιανε μονοστεκιές με τα εξωτερικά φάλτσα, εσύ είχες ακόμα τα… μπιμπίκια της εφηβείας!

Ο Σισέ το βράδυ της Τετάρτης τη βρήκε στρωμένη. Τη βρήκε «γεμάτη». Κι ο Τσεχ θα ‘πρεπε να ‘ναι ο… Χαλκ για να μην τη βρει στα δίχτυα του!



…αυτά τα ‘κανε, όμως, ο Ζαγοράκης πριν δέκα χρόνια! Ίσως όχι με την ίδια χάρη. Από τόσο δύσκολη γωνία. Στέλνοντας την μπάλα εκεί «που ζευγαρώνουν οι αράχνες». Αλλά αρκετά για να δείξει πως η ντρίμπλα στον Λιζαραζού πριν βγάλει τη σέντρα για τον Χαριστέα δεν είναι η μοναδική «ομορφιά» που έχει διαπράξει!



 πηγή: sportfm.gr

Γκαλιάνι: «Έχω φωτογραφίες με το γκολ του Μουντάρι στο κινητό μου»

Γκαλιάνι: «Έχω φωτογραφίες με το γκολ του Μουντάρι στο κινητό μου»
Αδύνατο είναι για τον Αντριάνο Γκαλιάνι να αφήσει πίσω την ιστορία του ντέρμπι στο «Σαν Σίρο» με το κανονικό γκολ του Σούλεϊ Μουντάρι κόντρα στη Γιουβέντους, που δεν μέτρησε, όπως τόνισε με δηλώσεις του.

«Μετά το πρωτάθλημα θα συζητήσουμε επί του θέματος με μεγαλύτερη ηρεμία. Στο τηλέφωνό μου έχω φωτογραφίες με το γκολ του Μουντάρι όπως και με αυτό του Ρομπίνιο, που αν και κανονικά δεν μέτρησαν, αλλά πιο συχνά κοιτάζω το πρώτο», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Μίλαν, που στην συνέχεια αναφέρθηκε στην χθεσινή (2/5) ισοπαλία της «Γηραιάς Κυρίας» με την Λέτσε, που έφερε τους «ροσονέρι» στο -1 από την κορυφή της Serie A.

«Ήμουν στα αποδυτήρια και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα όταν μου είπαν ότι η Λέτσε ισοφάρισε», δήλωσε ο 67χρονος και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, το μόνο που θα πω είναι ότι κάνουμε μία καταπληκτική σεζόν. Έχουμε συγκεντρώσει 77 βαθμούς με μόνο δύο παιχνίδια να απομένουν. Οπότε ας κοιτάξουμε μπροστά και ας μην τα παρατήσουμε μέχρι να χαθούν όλα».

Τέλος, αναφέρθηκε στα μεταγραφικά σενάρια και αποκάλυψε ότι η Μίλαν δεν σκοπεύει να κάνει πολλές προσθήκες σε ό,τι αφορά την επιθετική της γραμμή. «Δεν σκεφτόμαστε να κάνουμε αλλαγές. Έχουμε πολύ καιρό στη διάθεσή μας μέχρι τις 31 Αυγούστου για να σκεφτούμε πώς θα κινηθούμε μεταγραφικά», κατέληξε.

πηγή: sportfm.gr

Ρόμπεν μέχρι το 2015!!

Ρόμπεν μέχρι το 2015!
Τη φανέλα της Μπάγερν θα φορά μέχρι το 2015 ο Άριεν Ρόμπεν, ο οποίος την Πέμπτη (3/5), επέκτεινε κατά δύο χρόνια τη συνεργασία του με την ομάδα του Μονάχου.

Τη φετινή χρονιά, ο διεθνής Ολλανδός μετρά 33 συμμετοχές και 17 τέρματα, σε όλες τις διοργανώσεις με τους Βαυαρούς.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανανεώσαμε τη συνεργασία μας, κατά δύο χρόνια, με τον Άριεν Ρόμπεν», είπε αρχικά ο Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε και πρόσθεσε: «Ο Άριεν είναι ένας σημαντικός παίκτης για την Μπάγερν και παράλληλα μία εγγύηση για ένα πιο πετυχημένο μέλλον του συλλόγου».

Από την πλευρά του, ο Άριεν Ρόμπεν δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα των Βαυαρών: «Πάντα το έλεγα πως αισθάνομαι πολύ ωραία στο Μόναχο και την Μπάγερν. Για το λόγο αυτό ήθελα να ανανεώσω πρόωρα το συμβόλαιό μου. Η Μπάγερν είναι για μένα σαν οικογένεια. Δύο από τα τρία παιδιά μου έχουν γεννηθεί στο Μόναχο και η οικογένειά μου νιώθει πολύ οικεία εδώ. Επίσης, πιστεύω πως η ανανέωση της συνεργασίας μου είναι η σωστή απόφαση για μένα. Είμαστε μία μεγάλη ομάδα και πιστεύω πως στο μέλλον θα έρθουν ακόμη περισσότερες επιτυχίες».

πηγή: sportfm.gr

Με το τρίτο αστέρι στη φανέλα...!!

Η Ρεάλ κατέκτησε το No 32 πρωτάθλημα της, ενώ ο Αγιαξ το No 31. Διαβάστε τις ομάδες που έχουν 30+ με τον Ολυμπιακό να είναι τρίτος σε όλη την Ευρώπη!
Με το τρίτο αστέρι στη φανέλα...
Η Μαδρίτη, όπως και το Άμστερνταμ γιορτάζουν από χθες καθώς και μαθηματικά η Ρεάλ κατέκτησε στη χώρα των Βάσκων το 32ο πρωτάθλημα στην ιστορία της, ενώ ο Αγιαξ το νούμερο 31!
Το gazzetta.gr με αφορμή τους τίτλους τηςΒασίλισσας και του Αίαντα έψαξε και βρήκε όλες τις ομάδες στην Ευρώπη που έχουν από ...τρία αστεράκια στην φανέλα τους, αλλά και αυτές που ετοιμάζονται σε λίγα χρόνια να το ...ράψουν!
Ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε και φέτος πρωταθλητής Ελλάδος φτάνοντας μια ανάσα από τα 40, κάτι βέβαια που μπορεί να πανηγυρίσει του χρόνου.
Οι "ερυθρόλευκοι" με το νταμπλ της σεζόν 2011-12έφτασαν τα 39 πρωταθλήματα και βρίσκονται στην τρίτη θέση της Ευρώπης με τα περισσότερα εγχώρια πρωταθλήματα.
Πρώτη η Ρέιντζερς!
Την πρωτιά κατέχει η Ρέιντζερς που έχει 54 πανηγυρίζοντας το πρώτο της το 1891, ενώ ακολουθεί η Λίνφιλντ από τη Βόρεια Ιρλανδία που έχει 51 μαζί με το φετινό, όμως, δεν μπορεί να είναι μέτρο σύγκρισης καθώς το πρωτάθλημα είναι πολύ υποδεέστερο και στην ουσία παίζει μόνη της. Τρίτη στη σχετική λίστα έρχεται η άλλη σκωτσέζικη ομάδα, η Σέλτικ με 43 τίτλους μετρώντας και τον φετινό!
Ο Ολυμπιακός, όπως αναφέραμε παραπάνω, έχει 39 και τον ακολουθεί η Ρεάλ Μαδρίτης με 32 κατακτήσεις. Η «Βασίλισσα» ανακηρύχτηκε για πρώτη φορά πρωταθλήτρια Ισπανίας τη σεζόν 1931-32!
Τον ίδιο ακριβώς αριθμό πρωταθλημάτων έχει η Μπενφίκα στην Πορτογαλία, η Ραπίντ Βιέννης στην Αυστρία με τον πρώτο της πανηγυρισμό να είναι πριν από ακριβώς 100 χρόνια!
Ο Άγιαξ με την μαθηματική του χθεσινή κατάκτηση έφτασε τα 31 πρωταθλήματα στην Ολλανδία με το πρώτο του να είναι το μακρινό 1918, ενώ η ΤΣΣΚΑ Σόφιας στη Βουλγαρία έχει ισάριθμα με το παρθενικό της το 1948.
Τέλος, η Αντερλεχτ τριαντάρισε το 2010 με το πρώτο της πρωτάθλημα Βελγίου να είναι τη σεζόν 1946-47! Κοντά στο να φτάσουν τα πρώτα άντα είναι η Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία με 28,ενώ η Γιουβέντους μπορεί αν κατακτήσει το φετινό θα φτάσει τους Ούγγρους, ενώ η Γκρασχόπερς στην Ελβετία έχει κολλήσει στα 27.
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΟΜΑΔΑ
ΧΩΡΑ
ΠΡΩΤΑΘΛ.
Ρέιντζερς
Λίνφιλντ
Σκωτία
Β. Ιρλανδία
54
51
Σέλτικ
Σκωτία
43
Ολυμπιακός
Ελλάδα
39
Ρεάλ Μαδρίτης
Ισπανία
32
Μπενφίκα
Πορτογαλία
32
Ραπίντ Βιέννης
Αυστρία
32
Αγιαξ
Ολλανδία
31
ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Βουλγαρία
31
Αντερλεχτ
Βέλγιο
30
Φερεντσβάρος
Ουγγαρία
28
Γιουβέντους
Ιταλία
27
Γκρασχόπερς
Ελβετία
27
Πόρτο
Πορτογαλία
26
Ερυθρός Αστέρας
Σερβία
25
Ρέικιαβικ
Ισλανδία
25
Στεάουα Βουκ.
Ρουμανία
23
Παρτιζάν
Σερβία
23
Ρόζενμποργκ
Νορβηγία
22
Ρέιντζερς 54: (1891, 1899, 1900, 1901, 1902, 1911, 1912, 1913, 1918, 1920, 1921, 1923, 1924, 1925, 1927, 1928, 1929, 1930, 1931, 1933, 1934, 1935, 1937, 1939, 1947, 1949, 1950, 1953, 1956, 1957, 1959, 1961, 1963, 1964, 1975, 1976, 1978, 1987, 1989, 1990, 1991, 1992, 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1999, 2000, 2003, 2005, 2009, 2010, 2011)
Λίνφιλντ 51: (1890–91, 1891–92, 1892–93, 1894–95, 1897–98, 1901–02, 1903–04, 1906–07, 1907–08, 1908–09, 1910–11, 1913–14, 1921–22, 1922–23, 1929–30, 1931–32, 1933–34, 1934–35, 1948–49, 1949–50, 1953–54, 1954–55, 1955–56, 1958–59, 1960–61, 1961–62, 1965–66, 1968–69, 1970–71, 1974–75, 1977–78, 1978–79, 1979–80, 1981–82, 1982–83, 1983–84, 1984–85, 1985–86, 1986–87, 1988–89, 1992–93, 1993–94, 1999–00, 2000–01, 2003–04, 2005–06, 2006–07, 2007–08, 2009–10, 2010–11, 2011–12)
Σέλτικ 43: (1893, 1894, 1896, 1898, 1905, 1906, 1907, 1908, 1909, 1910, 1914, 1915, 1916, 1917, 1919, 1922, 1926, 1936, 1938, 1954, 1966, 1967, 1968, 1969, 1970, 1971, 1972, 1973, 1974, 1977, 1979, 1981, 1982, 1986, 1988, 1998, 2001, 2002, 2004, 2006, 2007, 2008, 2012)
Ολυμπιακός 39: (1931, 1933, 1934, 1936, 1937, 1938, 1947, 1948, 1951, 1954, 1955, 1956, 1957, 1958, 1959, 1966, 1967, 1973, 1974, 1975, 1980, 1981, 1982, 1983, 1987, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012)
Ρεάλ Μαδρίτης 32: (1931–32, 1932–33, 1953–54, 1954–55, 1956–57, 1957–58, 1960–61, 1961–62, 1962–63, 1963–64, 1964–65, 1966–67, 1967–68, 1968–69, 1971–72, 1974–75, 1975–76, 1977–78, 1978–79, 1979–80, 1985–86, 1986–87, 1987–88, 1988–89, 1989–90, 1994–95, 1996–97, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2011–12)
Μπενφίκα 32: (1936, 1937, 1938, 1942, 1943, 1944, 1945, 1946, 1947, 1948, 1949, 1950, 1952, 1953, 1955, 1956, 1957, 1959, 1960, 1961, 1963, 1964, 1965, 1966, 1967, 1968, 1969, 1970, 1971, 1972, 1973, 1974, 1975, 1976, 1977, 1978, 1979, 1981, 1982, 1983, 1984, 1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991, 1992, 1993, 1994, 1996, 1998, 2003, 2004, 2005, 2010, 2011)
Ραπίντ Βιέννης 32: (1912, 1913, 1916, 1917, 1919, 1920, 1921, 1923, 1929, 1930, 1935, 1938, 1940, 1941, 1946, 1948, 1951, 1952, 1954, 1956, 1957, 1960, 1964, 1967, 1968, 1981–82, 1982–83, 1986–87, 1987–88, 1995–96, 2004–05, 2007–08)
Αγιαξ 31: (1917–18, 1918–19, 1930–31, 1931–32, 1933–34, 1936–37, 1938–39, 1946–47, 1956–57, 1959–60, 1965–66, 1966–67, 1967–68, 1969–70, 1971–72, 1972–73, 1976–77, 1978–79, 1979–80, 1981–82, 1982–83, 1984–85, 1989–90, 1993–94, 1994–95, 1995–96, 1997–98, 2001–02, 2003–04, 2010–11, 2011–12)
ΤΣΣΚΑ Σόφιας 31: (1948, 1951, 1952, 1954, 1955, 1956, 1957, 1958, 1958–59, 1959–60, 1960–61, 1961–62, 1965–66, 1968–69, 1970–71, 1971–72, 1972–73, 1974–75, 1975–76, 1979–80, 1980–81, 1981–82, 1982–83, 1986–87, 1988–89, 1989–90, 1991–92, 1996–97, 2002–03, 2004–05, 2007–08)
Αντερλεχτ 30: (1946–47, 1948–49, 1949–50, 1950–51, 1953–54, 1954–55, 1955–56, 1958–59, 1961–62, 1963–64, 1964–65, 1965–66, 1966–67, 1967–68, 1971–72, 1973–74, 1980–81, 1984–85, 1985–86, 1986–87, 1990–91, 1992–93, 1993–94, 1994–95, 1999–00, 2000–01, 2003–04, 2005–06, 2006–07, 2009–10)

πηγή: gazzetta.gr