Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

To Euro επηρεάζει και τα πλέι οφ!!

Tο Euro αποτελεί την πρώτη σκέψη αρκετών από τους πρωταγωνιστές των πλέι οφ και αυτό τους επηρεάζει είτε θετικά είτε αρνητικά. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
To Euro επηρεάζει και τα πλέι οφ
Δεν είναι μικρό πράγμα. Αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές που σε λίγες μέρες (σε λιγότερο από ένα μήνα) είτε θα είναι σίγουρα στην αποστολή της Εθνικής ομάδας που θα παίζει στα γήπεδα της Πολωνίας, είτε που ελπίζουν ότι θα είναι, φαίνεται ότι επηρεάζονται σε ότι έχει να κάνει με την παρουσία τους στα πλέι οφ.
Άλλος θέλει να δείξει ότι μπορεί και πρέπει να είναι στην αποστολή και αυτό είτε τον επηρεάζει θετικά, είτε τον γεμίζει με άγχος (όπως συνέβη πιθανότατα με τον Αθανασιάδη στον ΠΑΟΚ, που υπό το βλέμμα του Σάντος στο ματς με την ΑΕΚ ήταν κακός και υπερβολικά άστοχος), είτε τον κάνει να σκίζεται για να δείξει.
Άλλον που θεωρεί εαυτόν όχι μόνο σίγουρο στην αποστολή, αλλά και στην αρχική ενδεκάδα, τον κάνει να παίζει συντηρητικά, απλώς για να έχει ρυθμό, ή τον γεμίζει με άγχος για κάποιο τραυματισμό και τον κάνει να φυλάει τα πόδια του.
Άλλον που θεωρεί εαυτόν σίγουρο στην αποστολή, αλλά όχι στην ενδεκάδα, τον κάνει να θέλει να δείξει ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος της φανέλας ενός πρωταγωνιστή, ή τέλος πάντων ενός παίκτη που μπορεί να κάνει την διαφορά. Γενικά το Euro αποτελεί όπως και να το κάνουμε πρώτη σκέψη αρκετών από τους πρωταγωνιστές των πλέι οφ και αυτό τους επηρεάζει είτε θετικά είτε αρνητικά, ανάλογα με τον χαρακτήρα και την ψυχολογία του καθενός.
Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εμπλέκονται στα πλέι οφ και είναι σίγουρο, ή πιθανό να κάνουν το ταξίδι για την Πολωνία. Ο Καρνέζης, ο Κατσουράνης, ο Καραγκούνης, ο Νίνης, ο Χριστοδουλόπουλος, ο Σπυρόπουλος, ο Βύντρα από τον ΠΑΟ. Ο Αθανασιάδης, ο Μαλεζάς και ο Χαλκιάς από τον ΠΑΟΚ. Ο Λυμπερόπουλος, ο Μάκος και ο Καφές από την ΑΕΚ και οι Μήτρογλου, Γιαννούλης, και Σκόνδρας από τον Ατρόμητο σκέφτονται ότι από την παρουσία τους στα πλέι οφ (ανάλογα με την κάθε περίπτωση) μπορεί να κριθεί η παρουσία τους στο Euro ή ο ρόλος τους στο Euro.
Για παράδειγμα ότι ο Λυμπερόπουλος, ο Καφές και ο Αθανασιάδης έχασαν στην Τούμπα γκολ από αυτά που λέμε ότι δεν χάνονται ίσως και να μην είναι τελείως άσχετο με το γεγονός ότι ο Σάντος ήταν στις κερκίδες και τους έβλεπε και ότι και οι τρεις είναι στο όριο του μπαίνουν δεν μπαίνουν στην αποστολή της ομάδας…
Κατά τα λοιπά μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αγωνιστικής το συμπέρασμα είναι ότι πρώτον υπάρχουν πλέι οφ (αν είχαν έρθει αλλιώς τα αποτελέσματα θα μπορούσε να είχε τελειώσει η υπόθεση πρώτη θέση), δεύτερον ότι ο ΠΑΟ παραμένει φαβορί και τρίτον ότι ο ΠΑΟΚ έχει ίσως τη μεγαλύτερη δυναμική από όλους. Ναι, η Τούμπα δεν γέμισε, αλλά περισσότερο κόσμο από τον ΠΑΟΚ δύσκολα θα μαζέψει κανείς αυτή την εποχή.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: