Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Επιτέλους νίκη για τους Ρεβολούσιον!!

Ύστερα από τρεις διαδοχικές ήττες, οι Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον κέρδισαν με 2-1 τους Κολοράντο Ράπιντς και συμπλήρωσαν εννέα βαθμούς στο MLS.
Ο Γάλλος επιθετικός, Σερ Σενέ, ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου, καθώς ισοφάρισε σε 1-1 στο 27ο λεπτό εκμεταλλευόμενος αδράνεια της αντίπαλης άμυνας. Επίσης στο 39ο λεπτό δημιούργησε το 2-1, το οποίο διαμόρφωσε ο Φερνάντο Καρντένας.
Νωρίτερα, στο 21ο λεπτό ο Χάιμε Καστιγιόν είχε ανοίξει το σκορ υπέρ των Ράπιντς με δυνατή κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Μάρτιν Ριβέρο. Ωστόσο το γκολ του Κολομβιανού μέσου δεν αποδείχθηκε αρκετό και οι φιλοξενούμενοι έμειναν στους δώδεκα βαθμούς.
Σε εξέλιξη είναι δύο ακόμα παιχνίδια του σημερινού προγράμματος. Συγκεριμένα οι Λος Άντζελες Γκάλαξι υποδέχονται τους Σιάτλ Σάουντερς και η Ντι Σι Γιουνάιτεντ τους Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς.
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον: Ρέις, Σοάρες, Μακ Κάρθι, Άλστον (42' Μπαρνς), Τζόζεφ, Σιμς, Φειλχάμπερ, Καρντένας (84' Ρούνστρομ), Σενέ, Μόρα (65' Ενγκουγιέν).
Κολοράντο Ράπιντς: Πίκενς, Μόουρ, Μάρσαλ, Ζαπάτα, Φρίμαν (75' Χιλ), Λαρέντοβιτς, Ριβέρο (84' Ακπάν), Καστριγιόν, Μάλιν, Κάσιο, Κάμινγκς.





«Επαγγελματική» νίκη για τους Σάουντερς
Μπορεί να υστέρησαν στην κατοχή της μπάλας, αλλά οι Σιάτλ Σάουντερς κατέβαλαν με 2-0 τους Λος Άντζελες Γκάλαξι.
Στο 40ό λεπτό ο Έντι Τζόνσον, πρώην στράικερ του Άρη, άνοιξε το σκορ με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Μάουρο Ροζάλες, πρώην χαφ του Άγιαξ. Ακολούθησε το 2-0 του Φρέντι Μοντέρο στο 48ο λεπτό, το οποίο αποδείχθηκε αρκετό για τους γηπεδούχους.
Στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε ο Μίκαελ Γκασπούρνινγκ, περσινός γκολκίπερ της Ξάνθης. Ο άτυχος τερματοφύλακας υπέστη τραυματισμό και στη θέση του εισήλθε ο Μπράιαν Μέρεντιθ.
Έτσι οι Σάουντερς συμπλήρωσαν 16 βαθμούς σε επτά αγώνες και «καλοβλέπουν» την κορυφή της δυτικής περιφέρειας του MLS. Αντίθετα οι κάτοχοι του τίτλου, Γκάλαξι, έμειναν στους δέκα βαθμούς σε οκτώ ματς με την τέταρτή τους φετινή ήττα.
Σιάτλ Σάουντερς: Γκασπούρνινγκ (46' Μέρεντιθ), Ουρτάδο, Παρκ, Γκονζάλεζ, Σκοτ, Έβανς, Αλόνσο, Εστράδα, Ροζάλες (74' Μπουρς), Τζόνσον (81' Κάσκεϊ), Μοντέρο.
Λος Άντζελες Γκάλαξι: Γκουντέτ, Λόπεζ, Γκολ, Τζόρνταν (71' Νούναν), Ντε Λα Γκάρζα, Βίτορ Ζούνιορ, Μαρτσέλο, Ντόνοβαν, Φράνκλιν, Κρίστμαν (53' Μπαντλ), Μπάρετ (58' Μακ Γκι).






Μόνοι πρώτοι οι Έρθκουεϊκς 

Στους 22 βαθμούς και στην κορυφή της συνολικής κατάταξης του MLS έφτασαν οι Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς κερδίζοντας με 5-3 την Ντι Σι Γιουνάιτεντ στο «Buck Shaw».
Από δύο γκολ πέτυχαν οι Στίβεν Λένχαρτ και Κρις Βοντολόφσκι στο συναρπαστικό παιχνίδι. Αμφότεροι σημείωσαν από ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και μαζί με τον Τζάστιν Μόροου διαμόρφωσαν το 3-1 πριν από τη λήξη του αρχικού 45λεπτου, ενώ ο Ντουέιν Ντε Ροζάριο είχε ανοίξει το σκορ για τους «πρωτευουσιάνους» στο όγδοο λεπτό.
Στο 64ο λεπτό ο Ντάνιελ Ουούλαρντ μείωσε σε 3-2 με κεφαλιά, αλλά οι Λένχαρτ και Βοντολόφκσι «έδρασαν» πάλι, ώστε να πάει το σκορ στο 5-2. Ακολούθησε το παρθενικό γκολ του Χαμντί Σαλιχί στο MLS, αλλά η Ντι Σι Γιουνάιτεντ είχε πλέον εξαντληθεί.
Έτσι οι «σεισμοί» έμειναν μόνοι πρώτοι στη Δύση, ενώ προσπέρασαν την Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι, η οποία έχει 21 βαθμούς και είναι στο ρετιρέ της Ανατολής. Από την άλλη, η Γιουνάιτεντ υπέστη την πρώτη της ήττα σε επτά ματς και έμεινε στους 15 βαθμούς συμπληρώνοντας δέκα αγώνες στη φετινή σεζόν.
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς: Μπους, Μόροου, Χερνάντεζ, Κοράλες (83' Οπάρα), Μπεϊτασούρ, Στέφενσον, Μορένο (63' Μπάκα), Ντόκινς (72' Κρόνιν), Τσάβεζ, Βοντολόφσκι, Λένχαρτ.
Ντι Σι Γιουνάιτεντ: Ουίλις, Μακ Ντόναλντ, Κίτσεν, Ουούλαρντ (76' Κορμπ), Ράσελ, Σαραγόσα (46' Ναχάρ), Ντε Ροζάριο, Ντε Λέον, Κρουζ (69' Σαλιχί), Μαϊκόν Σάντος, Πόντιους.



πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: