Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

«Δύο φορές έσβησε ο μικρός και… γύρισε ξανά!»

Ένα χτύπημα στο κεφάλι την ώρα του αγώνα (από τον Λαζάρ) και η εξάντληση από την κατάθεση ψυχής μέσα στο γήπεδο, ήταν αρκετά για να «λυγίσουν» μέσα στα αποδυτήρια της Τούμπας τον Ταξιάρχη Φούντα.
«Δύο φορές έσβησε ο μικρός και… γύρισε ξανά!»
Για 90 λεπτά μέσα στο γήπεδο ήταν παλικάρι και μόνο όταν μπήκε στα αποδυτήρια σωριάστηκε κάτω. «Δεν είμαι καλά, δεν νιώθω τα πόδια μου…» είπε και κατέρρευσε! Έκανε εμετό, ζαλιζόταν και αμέσως συμπαίκτες και άνθρωποι της ΑΕΚ τον έβαλαν στο κρεβάτι του μασάζ. Εκεί εκτυλίχθηκαν και οι πιο συγκλονιστικές στιγμές…
Έπεσε σε κώμα, δεν είχε καμία επαφή με το περιβάλλον του και οι άνθρωποι της ΑΕΚ «πάγωσαν». Οι γιατροί της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ από πάνω του για να τον συνεφέρουν. Κάποια στιγμή πήγε να γυρίσει η γλώσσα, αλλά τον πρόλαβαν. Συμπαίκτες και προπονητικό τιμ δίπλα του κοιτούσαν σοκαρισμένοι. Οι περισσότεροι δεν άντεξαν και βούρκωσαν (οι περισσότεροι είναι και γονείς). Ο 17χρονος επανήλθε και μερικώς επανήλθε και ηρεμία. Ωστόσο, λίγο αργότερα και πάλι είχε σπασμούς και έπεσε εκ νέου σε κώμα!
Τα ασθενοφόρα του γηπέδου είχαν φύγει με την λήξη και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, κάλεσαν ένα άλλο. Αυτό έκανε 15 ολόκληρα λεπτά να φτάσει στην Τούμπα! Κάθε λεπτό που περνούσε ήταν κρίσιμο, αφού ο μικρός δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Ο Λεονάρντο έξαλλος βγήκε από τα αποδυτήρια και φώναζε που είναι το ασθενοφόρο. Σε αυτό το διάστημα ο Φούντας είχε ξανά επαφή με το περιβάλλον από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.
Ο Κωστένογλου στο πλάι του κάθε στιγμή. Όταν έπρεπε να φύγει η ομάδα για τον αεροδρόμιο έδωσε εντολή να φύγουν όλοι και έμεινε αυτός με τον Αλεξόπουλο, τον «Μήτσι» και τον γιατρό της ΑΕΚ κοντά στον μικρό. Ο Παντελής Κωνσταντινίδης εκ μέρους του ΠΑΟΚ ήταν συνεχώς μαζί τους. Μετέφερε με το αυτοκίνητο του τους προπονητές της Ένωσης στο Ιπποκράτειο, εκεί που όλοι μαζί περίμεναν τα νέα των γιατρών. Οι πρώτες εξετάσεις «καθαρές». Ανακούφιση για όλους. Η οικογένεια του από το Μεσολόγγι και την Αθήνα επικοινωνούσαν συνεχώς με τους ανθρώπους της ΑΕΚ στο νοσοκομείο. Ο μικρός συνήλθε, μίλησε με Κωστένογλου και έδειξε σε καλή διάθεση αν και κουρασμένος. Ζήτησε να μιλήσει με την οικογένεια του όταν θα μπορούσε. Έκανε και την αξονική και οι καρδιές όλων για τα καλά ήταν πια στις θέσεις τους.
Οι συμπαίκτες του μόλις έφτασαν στην Αθήνα άρχισαν τα τηλεφωνήματα για να μάθουν νέα από τον Φούντα. Ο Λυμπερόπουλος έδειχνε πιο συγκλονισμένος από όλους, αφού με τον μικρό έχει ένα… δέσιμο. «Έσβησε δύο φορές και γύρισε ξανά…» έλεγαν συγκλονισμένοι οι άνθρωποι της ΑΕΚ για ότι έζησαν... Ο 17χρονος τελικά αποδείχθηκε παλικάρι και στις πρώτες δύσκολες στιγμές της καριέρας του βγήκε νικητής. Γιατί και εκεί «έπαιξε» με τσαμπουκά, όπως λίγο νωρίτερα στο γήπεδο της Τούμπας.
ΠΗΓΗ: aek365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: