Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

"Μόνο οι 'αιώνιοι' μπορούν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο"

Την πεποίθηση ότι η μοναδική λύση ώστε να φτάσει στην εξυγίανση το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι να κάτσουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός σε ένα τραπέζι και να πιέσουν τους αρμόδιους φορείς προς αυτήν την κατεύθυνση, εξέφρασε στον NovaΣΠΟΡ FM ο Κώστας Πηλαδάκης.
"Μόνο οι 'αιώνιοι' μπορούν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο"
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Πηλαδάκη:
Για τον αντίκτυπο που προκαλεί η αποχώρησή του σε κάποιον ο οποίος ενδεχομένως να θέλει να φτιάξει ένα γήπεδο για την ομάδα:
«Φοβάμαι ότι σε καμία περίπτωση το ποδοσφαιρικό σύστημα στην Ελλάδα δεν επιτρέπει σε ανθρώπους καν να σκεφτούν να φτιάξουν ένα γήπεδο. Βλέπετε ότι ούτε οι μεγάλες ομάδες δεν το έχουν καταφέρει. Δεν ξέρω ποιες θα είναι οι συνθήκες στο μέλλον αλλά η κατάσταση από ομοσπονδίες και κράτος αυτή τη στιγμή δεν βοηθάνε σε αυτή την κατεύθυνση».
Για την κατάσταση στον χώρο:
«Η τελευταία ελπίδα που είχα για να φτιάξει η κατάσταση ήταν όταν είχαμε μαζευτεί κάποτε κάποιοι παράγοντες και είπαμε να αλλάξουμε την κατάσταση με τον τρόπο μας, όλοι. Δεν άλλαξε όμως. Η έννοια του αυτοδιοίκητου στα χέρια ανθρώπων που θέλουν απλά να κάνουν ότι γουστάρουν χωρίς να τους αγγίζει κανείς, δεν έχει καμία προσέγγιση σε αυτό που σκέφτηκε εκείνος ο οποίος εφηύρε την λέξη αυτοδιοίκητο».
Για το ποια πιστεύει ότι είναι η λύση:
«Το έχω πει πολλές φορές. Αν οι δύο μεγάλες ομάδες αποφασίσουν να φτιάξουν το ποδόσφαιρο, μπορούν. Να τηρήσουν κάποιες δεσμεύεις για δύο τρία χρόνια και να μείνουν μακριά από ανθρώπους που επιβιώνουν όταν το ποδόσφαιρο ταλανίζεται από σκάνδαλα. Υπάρχουν, δυστυχώς παράσιτα που όταν ακούνε ότι κάτι πάει να φτιάξει, προσπαθούν με ίντριγκες να το αποτρέψουν. Γιατί αυτοί οι τύποι είναι απαραίτητοι μόνο στο underground ποδόσφαιρο. Τέτοιοι βρίσκονται και στην ομοσπονδία και σε πολλούς τομείς. Πάνε δίπλα σε παράγοντες και προέδρους και προσπαθούν εκμεταλλευόμενοι τα σκάνδαλα να πείσουν ότι είναι απαραίτητοι.
Η μόνη μου πεποίθηση είναι ότι μία υγιής διοίκηση του Παναθηναϊκού και η αντίστοιχη του Ολυμπιακού, μπορούν να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να πάρουν αποφάσεις για να φτιάξει η κατάσταση. Για να το πω απλά, έχουν την δύναμη να επιβάλλουν σε όλους τους φορείς να κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση και να παρασύρουν και άλλες ομάδες. Είναι τόσο απλά. Πρέπει αυτές οι δύο ομάδες να καταλάβουν πόσο κακό κάνουν στους ίδιους τους εαυτούς τους όσο πηγαίνουμε έτσι και αναλώνονται σε μεταξύ τους κόντρες σε όλα τα επίπεδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: