Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ήταν ζήτημα τιμής για τους Τσέχους!!

Η αστυνομία της πόλης Λίμπερετς της Τσεχίας είχε βάλει πριν από περίπου 15 μήνες ένα προσωπικό στοίχημα. Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου.
Ήταν ζήτημα τιμής για τους Τσέχους
Να μην ησυχάσει κανείς από τους άνδρες της, δηλαδή, αν δεν συλλάβει τον άγνωστο που έκλεψε περίπου 350 ευρώ από τέσσερα δωμάτια Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στη διάρκεια του χειμερινού ολυμπιακού φεστιβάλ ευρωπαϊκής νεότητας.
Ολοι οι αθλητές, Ελληνες και ξένοι, έμεναν στις εγκαταστάσεις της φοιτητικής εστίας του τεχνικού πανεπιστημίου της πόλης που λειτουργούσε ως αθλητικό χωριό.
Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Βασίλης Κατσώρας μόλις πληροφορήθηκε για το συμβάν κατέθεσε αναφορά στις αρχές της πόλης και εξέφρασε παράλληλα τη δυσφορία του για το δυσάρεστο γεγονός σε μια διεθνή διοργάνωση μεγάλου μεγέθους.
Ηταν λοιπόν ζήτημα τιμής για τους Τσέχους αστυνομικούς να φθάσουν στη σύλληψη του ενόχου.
Ποτέ δεν ξέχασαν την υπόσχεσή τους και έτσι, έστω και καθυστερημένα, ανακάλυψαν τον ένοχο.
Και το κοινοποίησαν με επίσημο έγγραφό τους προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Η προανάκριση ξεκίνησε στις 17 Φεβρουαρίου 2011 και πριν από λίγες ημέρες η υπόθεση έκλεισε.
Ο ύποπτος αρχικά Ράντομιλ Πότζιμεκ, 42 χρόνων, κάτοικος Λίμπερετς, συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του. Εισήλθε στα δωμάτια 606, 608, 611, 612 της φοιτητικής εστίας και αφαίρεσε συνολικά 350 ευρώ προκαλώντας ζημιά στην ελληνική αποστολή όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.
Κατά την ανάκρισή του ομολόγησε κι άλλες 18 παραβάσεις του ποινικού δικαίου της Τσεχίας, τιμωρήθηκε και ήδη βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές της πόλης.
Οι αστυνομικοί του Λίμπερετς κράτησαν την υπόσχεσή τους, τήρησαν τον όρκο τους και το τμήμα ασφαλείας της πόλης απέστειλε με τη δέουσα περηφάνια την επιστολή διαλεύκανσης της κλοπής.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια γεγονότα σε βάρος Ελλήνων αθλητών.
Οπως ασφαλώς οι παλιότεροι θα θυμούνται, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου το 1994 στις ΗΠΑ άγνωστοι έκλεψαν τα αποδυτήρια της ελληνικής εθνικής ομάδας κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα ενάντια στην Κολομβία.
Το θέμα έλαβε τότε μεγάλες διαστάσεις στα ΜΜΕ των ΗΠΑ και δεν έλειψαν μάλιστα σχόλια του τύπου «η κλοπή έγινε από τα μέσα».
Κατά τη μετάβαση της Εθνικής μας στη Βοστώνη για την εκκίνηση του Μουντιάλ η αστυνομία της πολιτείας της Νέας Υόρκης δήλωνε ειρωνικά ότι «εδώ δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα, υπάρχει κανονική αστυνομία, όχι όπως στη Νέα Υόρκη».
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: