Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

ΑΕΚ, η μεγάλη χαμένη της πρεμιέρας των ανοιχτών πλέι οφ!!

Και τώρα τα πλέι οφ απέκτησαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, διότι άνοιξε σοβαρά η συζήτηση σχετικά με το ποιος θα καταφέρει να τερματίσει πρώτος. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
ΑΕΚ, η μεγάλη χαμένη της πρεμιέρας των ανοιχτών πλέι οφ
Ο ΠΑΟΚ πλησίασε τον Παναθηναϊκό, ο Ατρόμητος δεν απομακρύνθηκε, και με εξαίρεση την ΑΕΚ, που έμεινε μακριά, οι διαγωνιζόμενοι έχουν λόγο να φιλοδοξούν ότι θα κόψουν το νήμα.
Οπως φαινόταν, ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα με τη μεγαλύτερη όρεξη γι' αυτή τη διαδικασία. Η πιο ζωντανή από τις τέσσερις που εμφανίστηκαν χθες. Δεν είχε την απαιτούμενη διάρκεια επειδή κουβαλούσε την κόπωση και τα τραύματα της υπερπροσπάθειας για τον τελικό του Κυπέλλου, αλλιώς θα έβαζε ακόμη πιο δύσκολα σε έναν μπερδεμένο και άκεφο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, Παναθηναϊκό. Για καλή τύχη του «τριφυλλιού», ο Ζεσουάλντο Φερέιρα διόρθωσε μέρος των άστοχων επιλογών του, ο ΠΑΟ σουλουπώθηκε και έφτασε πολύ κοντά στην ολική ανατροπή, η οποία θα τον κρατούσε καρφωμένο στη θέση του ακλόνητου φαβορί και θα έκοβε τον αέρα των υπόλοιπων. Το δεύτερο γκολ όμως δεν ήρθε για τους «πράσινους», που έμειναν με το παράπονο ενός πέναλτι, και κάπως έτσι δεν έχασε τις ελπίδες του ο Ατρόμητος και απέκτησε μεγαλύτερες ο ΠΑΟΚ.
Στην Τούμπα το παιχνίδι ήταν πολύ ροκ και ενδιαφέρον, ακριβώς επειδή ήταν πιο ανοιχτό συγκριτικά με το αναμενόμενο. Ο ΠΑΟΚ κρατούσε την μπάλα, αλλά ευκαιρίες κατάφερνε να κάνει και η αποδεκατισμένη ΑΕΚ, της οποίας το πρόσωπο ήταν ελαφρώς καλύτερο συγκριτικά με αυτό της τελευταίας σειράς αγώνων. Οι τόσες χαμένες ευκαιρίες και των δύο μετέτρεψαν το ματς σε παρτίδα του ενός γκολ. Το πέτυχε με ένα πολύ ωραίο τελείωμα ο Γεωργιάδης, χάρη στην προσπάθεια ενός επιθετικού μπακ, του Σταφυλίδη, που ήρθε στη φάση αυτή να υπενθυμίσει πόσα χάνουν οι ομάδες που έχουν άτεχνους μπακ και τι κερδίζουν αυτές που έχουν σε αυτές τις θέσεις ποδοσφαιριστές με δημιουργική και εκτελεστική ικανότητα.
Ο Παναθηναϊκός κρατά ακόμη την παρτίδα στα χέρια του, αλλά πλέον βλέπει στον καθρέφτη του τα φώτα του ΠΑΟΚ. Η χθεσινή ημέρα του γέννησε την υποχρέωση να μη φύγει ηττημένος από το ντέρμπι της Δευτέρας με την ΑΕΚ. Κι αυτό για να μη δει να τον πλησιάζει ή να τον προσπερνά, σε περίπτωση που εκείνος χάσει, ο νικητής της σύγκρουσης στο Περιστέρι.
Το γκολ του Γεωργιάδη δίνει μεγάλο κίνητρο στον ΠΑΟΚ να δώσει τα πάντα για νίκη επί του Ατρομήτου. Το κίνητρο όμως δεν χάθηκε ούτε στο Περιστέρι, χάρη στη χθεσινή ισοπαλία στο ΟΑΚΑ. Χαμένη της υπόθεσης, απομακρυσμένη, βγήκε μόνο η ΑΕΚ.
ΠΗΓΗ: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: