Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

«Ανησυχώ πολύ…»

«Ανησυχώ πολύ…»
Έκκληση σε Βαρδινογιάννη και Βγενόπουλο να βάλουν νερό στο κρασί τους, προκειμένου το εγχείρημα της δημιουργίας εταιρείας λαϊκής βάσης να φέρει τα πολυπόθητα για τον Παναθηναϊκό αποτελέσματα απηύθυνε ο Γιάννης Αλαφούζος μέσω της SportDay. Παράλληλα δεν έκρυψε την ανησυχία και τον προβληματισμό του πως με το υπάρχουν (ψυχρο)πολεμικό κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών, είναι αδύνατο να δοθεί λύση στην ΠΑΕ, ενώ στάθηκε και στον πολύ πιθανό αποκλεισμό από την Ευρώπη.

«Ανησυχώ πολύ. Ειδικά μετά τον διαφαινόμενο αποκλεισμό από την Ευρώπη είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει έστω και την ύστατη στιγμή ομόνοια μεταξύ των μετόχων του Παναθηναϊκού. Εμείς την προσπάθεια έτσι κι αλλιώς θα την κάνουμε, αλλά χωρίς τη συμπαράσταση όλων είναι δύσκολα», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, που χθες είχε επαφή με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και σήμερα θα ακολουθήσει άλλη μία.

Ο «Τζίγκερ» θα ορίσει τα μέλη του Δ.Σ. σύμφωνα με το 54,7% που έχει στην κατοχή του, ενώ ακολούθως μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα γίνει η μεταβίβαση μετοχών στην εταιρεία λαϊκής βάσης. Ο Γιάννης Αλαφούζος θα ζητήσει να υπάρξει σύμπνοια του μεγαλομετόχου με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ενώ θα υπογράψει το καταστατικό και θα γίνει η διακήρυξη αρχής σωματείου λαϊκής βάσης, το οποίο είναι πιθανό να ονομαστεί «ΠΑΟ 2012». Στη συνέχεια θα υπάρξει ανακοίνωση των προσώπων, που αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη.

Ο «Mr MIG» κατέστησε χθες σαφές στον Γιάννη Αλαφούζο πως για να συμμετέχει στο εγχείρημα, θα πρέπει ο Βαρδινογιάννης να συναινέσει στο γηπεδικό με τον τρόπο που το έχει ζητήσει. Διαφορετικά δεν θα ενισχύσει τη νέα προσπάθεια με περισσότερα από το 1,7 εκατ. ευρώ, που έχει δεσμευτεί πως θα βάλει στην ΠΑΕ όταν οριστεί νέο ΔΣ. Θετικός για το σχέδιο της λαϊκής βάσης εμφανίστηκε και ο Παύλος Γιαννακόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γιάννη Αλαφούζο, ενώ διστακτικοί φέρονται να είναι Αδαμάντιος και Λεωνίδας Πολέμης.

Αρνητικά μηνύματα από UEFA

Είναι πιθανό η προσπάθεια του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ να πάει… στράφι και να μην έχει κανένα νόημα αν τερματίσει πρώτος ή τελευταίος στη διαδικασία. Τα μηνύματα που έρχονται από την UEFA είναι αρνητικά, αφού οι ληξιπρόθεσμες οφειλές είναι πολλές, ενώ ακόμη κι αν συγκεντρωθούν τώρα τα χρήματα που οφείλονται σε παλιούς παίκτες και ομάδες, να μη δεχτεί η ευρωπαϊκή ομοσπονδία την εκπρόθεσμη εξόφληση των χρεών και να αποκλείσει τους «πράσινους» από την Ευρώπη.

«Είναι πολύ δύσκολο να αποφύγει την τιμωρία ο Παναθηναϊκός», φέρεται να είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αδειοδότησης της UEFA, Αντρέα Τραβέρσο, στον Γιάννη Αλαφούζο, που επικοινώνησε μαζί του. Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» έχουν προσεγγίσει τον Θόδωρο Θεοδωρίδη, δεξί χέρι του Μισέλ Πλατινί, ο οποίος τους διαμήνυσε πως αν η ΕΠΟ δώσει άδεια, είναι εφικτή η αποφυγή της τιμωρίας για τον Παναθηναϊκό και τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα.

«Φταίμε κι εμείς, φταίνε και οι άλλοι…»

Προβληματισμός υπάρχει στον Παναθηναϊκό μετά το 1-1 απέναντι στον Ατρόμητο, αποτέλεσμα που σε συνδυασμό με τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ υπενθύμισε στους «πράσινους» πως το βαθμολογικό πλεονέκτημα με το οποίο μπήκαν στα πλέι οφ δεν σημαίνει τίποτα αν δεν συνοδεύεται από καλές εμφανίσεις. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε πολλά παράπονα από την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο μέρος και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έκανε καν συστάσεις στο ημίχρονο. «Αν δεν σέβεστε την ομάδα, εμένα και τον κόσμου που ήρθε να σας δει, τουλάχιστον παίξτε για τον εαυτό σας. Θα σας έδινα οδηγίες, αν στο πρώτο μέρος παίζατε ποδόσφαιρο. Αλλά αυτό που παίζατε δεν ήταν ποδόσφαιρο», ήταν το νόημα όσων ανέφερε στους παίκτες του στην ανάπαυλα ο Πορτογάλος προπονητής. Παρά τα παράπονα για τη διαιτησία (κυρίως για το πέναλτι σε βάρος του Κουίνσι), ο Πορτογάλος προπονητής αλλά και οι παίκτες του αναγνωρίζουν πως αν ο Παναθηναϊκός είχε εμφάνιση ανάλογη του δευτέρου μέρους και στο πρώτο, θα είχε πάρει τους τρεις βαθμούς.

Η προσοχή στρέφεται πλέον στο ματς της ερχόμενης Δευτέρας με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (ως τυπικά φιλοξενούμενοι οι «πράσινοι» και χωρίς κόσμο στο πλευρό τους). Ενδεχόμενη νέα απώλεια θα επιτρέψει στον ΠΑΟΚ με νίκη στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου ακόμη και να περάσει μπροστά στη βαθμολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: