Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Στέφενς: «Μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι»

«Ευτυχώς κάναμε το 1-1 στο τέλος», τόνισε ο Χουμπ Στέφενς μετά το τέλος του αγώνα του ΠΑΟΚ μένοντας ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα όχι όμως και από την εμφάνιση.

Στέφενς: «Μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι»
«Ευτυχώς κάναμε το 1-1 στο τέλος», τόνισε ο Χουμπ Στέφενς μετά το τέλος του αγώνα του ΠΑΟΚ μένοντας ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα όχι όμως και από την εμφάνιση.

Ο Ολλανδός τεχνικός στάθηκε στο γεγονός ότι οι παίκτες του στο β’ ημίχρονο έχαναν την μπάλα γιατί δεν ήταν καλή η οργάνωση.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του τεχνικού του ΠΑΟΚ:

-για το παιχνίδι:
"Υπήρχαν δύο μισά. Το πρώτο μισό ανήκε κυρίως σε εμάς, το δεύτερο όμως λιγότερο σε εμάς και περισσότερο στην Αλκμααρ. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες, τελικά ευτυχώς κάναμε το 1-1 στο τέλος . Νομίζω πως μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι".

-για την πίεση που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο:
"Χάναμε την μπάλα επειδή η οργάνωση δεν ήταν καλή και η Αλκμααρ ήταν καλύτερη. Παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν μια καλή ομάδα η Αλκμααρ. Δεν αδικήσαμε τον εαυτό μας".

-εάν τον ικανοποιεί το γεγονός ότι και τα δύο παιχνίδια του ομίλου ήρθαν ισόπαλα:
"Αυτό ναι. Αλλά δεν είμαι ικανοποιημένος για το παιχνίδι που παίχτηκε στο δεύτερο μισό. Θέλω να πω κάτι άλλο... Χθες είπα κάτι και το σχόλιο μου γράφτηκε στις εφημερίδες. Αναφέρθηκε πως εγώ είπα για κάποιον που έκανε κάτι παρόμοιο με εμένα αλλά δεν είπα κανέναν όνομα, ας πούμε την αλήθεια".

-για τo δεύτερο ημίχρονο:
«Η Αλκμααρ χρησιμοποίησε καλύτερα τον χώρο που δώσαμε στο δεύτερο μέρος. Στο πρώτο δεν μπορούσε να το κάνει. Γι’ αυτό κάποιοι παίκτες μας πρέπει να σκεφτούν για το επίπεδό τους».

Απολλωνάρα, ολέ!!

Σπουδαίο διπλό για τον Απόλλωνα Λεμεσού, που επικράτησε 1-0 της Λέγκια Βαρσοβίας και έκανε σεφτέ! Ματσάρα στην Τουρκία, με την Λάτσιο να επιστρέφει στο τέλος και να ισοφαρίζει (3-3) την Τραμπζονσπόρ.

Απολλωνάρα, ολέ! (video)
Μέσα στην παγωμένη Πολωνία, έκανε τα δικά του! Ο Απόλλων Λεμεσού επικράτησε 1-0 της Λέγκια Βαρσοβίας για τη δεύτερη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ, πήρε τους (πρώτους του) τρεις βαθμούς και μπαίνει δυναμικά στο «παιχνίδι» της πρόκρισης. Ακόμα κι αν τα άλλα δύο... θηρία θεωρούνται μια κλάση πάνω.

Και το έδειξαν στο μεταξύ τους παιχνίδι, όπου Τραμπζονσπόρ και Λάτσιο παρουσιάσαν φουλ επιθετική φιλοσοφία, μένοντας στο 3-3, με τους «λατσιάλι» να πετυχαίνουν δύο γκολ στο φινάλε και να «κλέβουν» ένα βαθμό.

Οι Κύπριοι ήταν καλύτεροι στο δικό τους ματς, είχαν τις ευκαιρίες, αλλά δεν είχαν και τύχη (στην αρχή). Γιατί ο Σανγκόι είχε την ευκαιρία να τους βάλει μπροστά στο σκορ, αλλά στο 24’ αστόχησε από την άσπρη βούλα. Τα λεπτά πέρασαν, αλλά ο παίκτης του Απόλλωνα ήθελε να πάρει το... αίμα του πίσω. Και το πήρε! Στο 56’ κατάφερε να «εξιλωθεί», να κάνει το 1-0 και να χαρίσει το τρίποντο στην ομάδα του.



Κι αν το ματς στην Πολωνία δεν είχε πολύ ενδιαφέρον (από άποψη γκολ), το άλλο στην Τουρκία ήταν το... κάτι άλλο! Η Τραμπζονσπόρ ήταν «μαγική» στο πρώτο μέρος και με δύο τέρματα των Ερντογάν και Μιερζεγιέφσκι πήραν προβάδισμα νίκης. Προς στιγμήν ο Ονάζι μείωσε για την Λάτσιο, αλλά το γκολ του Ενρίκε στο 35’ απεκατέστησε την τάξη. Αλλά, όχι τίποτα δεν είχε τελειώσει. Και το καλύτερο είχε μείνει για το φινάλε, με την «χρυσή» αλλαγή για τους Ιταλούς, τον Φλόκαρι. Μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (83’, 85’), ο Αργεντινός άσος σκόραρε δις, διαμόρφωσε το 3-3 και άφησε... ταβλα τους Τούρκους.

10ος όμιλος

Λέγκια Βαρσοβίας-Απόλλων Λεμεσού 0-1
(56’ Σανγκόι)

Τραμπζονσπόρ-Λάτσιο 3-3
(12’ Ερντογάν, 22’ Μιερζεγιέφσκι, 35’ Ενρίκε – 29’ Ονάζι, 83’, 85’ Φλόκαρι)

Βαθμολογία

1. Λάτσιο 4 (4-3)
2. Τραμπζονσπόρ 4 (5-2)
3. Απόλλων Λεμεσού 3 (2-2)
4. Λέγκια 0 (0-2)

Επόμενη αγωνιστική (24/10)

Τραμπζονσπόρ-Λέγκια (20:00)
Απόλλων Λεμεσού-Λάτσιο (20:00)Πηγή: sport-fm.gr

Όλοι δούλεψαν για την Γκιμαράες!!

Η Γκιμαράες ήταν η κερδισμένη της 2ης του 9ου ομίλου. Οι Πορτογάλοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στη Γαλλία απέναντι στη Λιόν και σε συνδυασμό με την «μοιρασιά» της Μπέτις με την Ριέκα φιγουράρουν στην κορυφή.

Όλοι δούλεψαν για την Γκιμαράες (video)
Κέρδισε ακόμη κι αν δεν... νίκησε η Γκιμαράες. Οι Πορτογάλοι απέσπασαν «χρυσή» ισοπαλία, με σκορ 1-1 στην έδρα της Λιόν και χάρη στη βοήθεια της Ριέκα, που κράτησε στο 1-1 την Μπέτις στην Κροατία κατάφεραν να διατηρηθούν στην κορυφή του 9ου ομίλου του Εuropa League και μετά το πέρασμα της δεύτερης αγωνιστικής.

Συγκεκριμένα η Γκιμαράες έχει 4 βαθμούς και απέχει δύο βαθμούς από τη σημερινή της αντίπαλο (2β.) που ισοβαθμεί με τους Ισπανούς στην δεύτερη θέση. Στην τελευταία θέση βρίσκονται οι Κροάτες, που πανηγύρισαν τον πρώτο τους βαθμό στη διοργάνωση.

Αναλυτικά η 2η αγωνιστική:

Λιόν – Γκιμαράες 1-1
(39’ Μαζάου)

Ριέκα – Μπέτις 1-1
(10’ Μπένκο - 14’ Ζεράρντ)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική:

Πέμπτη 24/10

Λιόν – Ριέκα (20.00)
Μπέτις – Γκιμαράες (20.00) Πηγή: sport-fm.gr

Πήρε «κεφάλι» η Γκενκ!!

Στην κορυφή του 7ου ομίλου του Europa League βρίσκεται η Γκενκ που νίκησε 2-1 την Τουν.

Πήρε «κεφάλι» η Γκενκ
Οι Βέλγοι έκαναν το «δύο στα δύο» χάρη στα γκολ των Γκόριους στο 55’ και Φόσεν οκτώ λεπτά αργότερα κι έφτασαν έτσι στους 6 βαθμούς, αφού το μόνο που κατόρθωσαν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με τον Μαρτίνεζ.

Την ίδια ώρα στη Βιέννη η Ραπίντ επέστρεψε από την κόλαση, αφού βρέθηκε να χάνει 2-0 από την Ντιναμό Κιέβου, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο και ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Τρέμελ, έφτασε στο τελικό 2-2.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Ραπίντ Βιέννης-Ντιναμό Κιέβου 2-2
(53’ Μπουργκστάλερ, 90’+4’ Τρέμελ – 30’ Γιαρμολένκο, 34’ αυτ. Ντιμπόν)

Γκενκ-Τουν 2-1
(55’ Γκόριους, 63’ Φόσεν – 90’+3’ Μαρτίνεζ)

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Διαφορά τερμάτων

1. Γκενκ 2 6 3-1
2. Τουν 2 3 2-2
3. Ντιναμό Κιέβου 2 1 2-3
4. Ραπίντ Βιέννης 2 1 2-3

Επόμενη αγωνιστική (24/10)

Γκενκ-Ραπίντ Βιέννης (20:00)
Ντιναμό Κιέβου-Τουν (20:00 Πηγή: sport-fm.gr

Ο νόμος της... Σέριφ!!

Έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες, έμεινε πίσω στο σκορ κόντρα στην ροή του ματς, έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής αλλά η Σέριφ επέβαλλε τον δικό της νόμο και ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Τρόμσο.

Ο νόμος της... Σέριφ
Μπορεί η Σέριφ να τα βάζει με την τύχη της αφού ο βαθμός της ισοπαλίας ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να πάρει στη Νορβηγία κόντρα στην Τρόμσο αλλά τελικά οι Μολδαβοί βρίσκονται στην 2η θέση της βαθμολογίας του 11ου ομίλου.

Η Σέριφ Τίρασπολ έχασε πολλές ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όμως γκολ δεν μπορούσε να βάλει. Αυτό το έκανε η Τρόμσο χάρη σε μία από τις λίγες επισκέψεις της στην περιοχή των Μολδαβών, ο Οντράσεκ κατάφερε να κάνει το 1-0 και να γυρίσει «τούμπα» το ματς. Ο εκνευρισμός των παικτών της Σέριφ ήταν εμφανής και έτσι ήρθε η κόκκινη κάρτα του Μέλι στο 72’ και τα... όνειρα για κάτι καλύτερο αραίωναν. Όμως, ο Ρικαρντίνιο κατάφερε στο 87’ να κάνει το 1-1 και να αποδώσει δικαιοσύνη κατά κάποιο τρόπο για την Σέριφ.

11ος όμιλος

Ανζί-Τότεναμ 0-2
(34’ Ντεφόε, 40’ Τσαντλί)

Τρόμσο-Σερίφ Τιρασπόλ 1-1
(65’ Οντράσεκ-87’ Ρικαρντίνιο)

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Διαφορά τερμάτων

1. Τότεναμ 2 6 5-0
2. Σερίφ 2 2 1-1
3. Ανζί 2 1 0-2
4. Τρόμσο 1 0 1-4

Επόμενη αγωνιστική (24/10)

Ανζί-Τρόμσο (20:00)
Σέριφ Τιρασπόλ (20:00)Πηγή: sport-fm.gr

Σεβίλλη είσαι…!!

Αν και δυσκολεύτηκε, η Σεβίλλη νίκησε 2-0 τη Φράιμπουργκ και έκανε το δύο στα δύο στον 8ο όμιλο του Europa League. Την πρώτη της νίκη πανηγύρισε η Λίμπερετς, που επικράτησε 2-1 της Εστορίλ.

Σεβίλλη είσαι… (video)
Το δύο στα δύο στον 8ο όμιλο του Europa League έκανε η Σεβίλλη, που νίκησε 2-0 τη Φράιμπουργκ. Η ομάδα της Ανδαλουσίας δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη και όταν απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, έφτασε στην κατάκτηση της νίκης. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, την πρώτη της νίκη πανηγύρισε η Λίμπερετς, που επικράτησε 2-1 της Εστορίλ, η οποία παρέμεινε στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό.

Σεβίλλη-Φράιμπουργκ 2-0

Η Φράιμπουργκ προσπάθησε να αιφνιδιάσει και ήταν αυτή που έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ στο ξεκίνημα του αγώνα. Όμως και τις δύο φορές (8’ και 16’), ο Χάνκε νικήθηκε από τον Χάβι Βάρας. Η Σεβίλλη φαινόταν υπνωτισμένη και στο 24’ βρέθηκε ξανά σε δύσκολη θέση. Για μια ακόμη φορά, όμως, ο τερματοφύλακας απέκρουσε την προσπάθεια του Κλάους. Οι Ισπανοί απείλησαν για πρώτη φορά στο 37’ με τον Ράκιτιτς, που με τη σειρά του νικήθηκε από τον Μπάουμαν, ενώ το ίδιο συνέβη στο 42’ με τον Τροχόφσκι, στην καλύτερη στιγμή τους στον αγώνα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, όπως τελείωσε το πρώτο. Η Σεβίλλη βγήκε μαζικά στην επίθεση, αλλά τόσο ο Ράκιτιτς, όσο και ο Μπόκα, δεν κατάφεραν να βρουν στόχο και να δώσουν προβάδισμα στην ομάδα τους. Τον γόρδιο δεσμό έλυσε στο 63ο λεπτό με πέναλτι ο Περότι. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Μπόκα και μαζί την αποβολή του Ντιαγκνέ. Μετά την επίτευξη του γκολ, οι Ισπανοί απελευθερώθηκαν και πήραν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Οι Γερμανοί δεν είχαν δυνάμεις, αφού έπαιζαν με παίκτη λιγότερο και η ομάδα της Ανδαλουσίας έφτασε στις καθυστερήσεις σε ένα δεύτερο γκολ με τον Μπάκα. Έτσι, έκανε το δύο στα δύο στον 8ο όμιλο και πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.



Λίμπερετς-Εστορίλ 2-1

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με επιθετικές διαθέσεις και ήδη στο πρώτο δεκάλεπτο έχασαν τρεις ευκαιρίες (μια οι γηπεδούχοι με τον Ντελάρτζ στο 8’ και δύο οι φιλοξενούμενοι με τους Λεάλ στο 5ο και Γκαλβάο στο 10ο λεπτό). Τελικώς, το σκορ άνοιξε η Λίμπερετς στο 15’ με τον Σούραλ, που εκμεταλλεύτηκε την πάσα «πάρε-βάλε» του Παβέλκα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Πορτογάλοι άγγιξαν την ισοφάριση, αλλά ο Εβάντρο νικήθηκε από τον Κόβαρ. Στο 38’ η Εστορίλ έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Μπρούνο Μιγκέλ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ωστόσο, έφτασε στην ισοφάριση με τον Λεάλ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η Λίμπερετς μπήκε πολύ επιθετικά και με δεδομένο ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω, πίεσε για το δεύτερο γκολ. Μοιραίος ήταν ο Φρίντεκ, καθώς σε τρεις περιπτώσεις (49’, 53’ και 57’) δεν σημάδεψε σωστά. Ο ίδιος δεν μπόρεσε να σκοράρει, αλλά ήταν αυτός που έβγαλε στο 62’ την ασίστ στον Κόβατς, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Βάγκνερ και έκανε το 2-1. Οι Τσέχοι ανέλαβαν πλήρως τα ηνία, αλλά δεν πίεσαν ιδιαίτερα για να «καθαρίσουν» το ματς. Στο 83’ οι ισορροπίες αποκαταστάθηκαν, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σάκεϊ και έτσι αμφότερες οι ομάδες έπαιζαν με δέκα παίκτες. Εντούτοις, τίποτε δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και έτσι η Λίμπερετς πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στον όμιλο.


Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Σεβίλλη-Φράιμπουργκ 2-0
(63’ πεν. Περότι, 90’+1 Μπάκα)

Λίμπερετς-Εστορίλ 2-1
(15’ Σούραλ, 62’ Κόβατς - 45’ Λεάλ)

Βαθμολογία 8ου ομίλου

1. Σεβίλλη 6β. 4-1
2. Λίμπερετς 4β. 4-3
3. Φράιμπουργκ 1β. 2-4
4. Εστορίλ 0β. 2-4

Επόμενη αγωνιστική (24/10)
Σλόβαν Λίμπερετς-Σεβίλλη (20:00)
Φράιμπουργκ-Εστορίλ (20:00) Πηγή: sport-fm.gr

Καζάν… ντιπί!!

Αυτή η Ρούμπιν Καζάν ήταν «γλύκα»! Μετά την πεντάρα στη Μάριμπορ, οι Ρώσοι έπαιξαν εξίσου ωραία μπάλα με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ και… εξαφανίζοντάς τη στο τέλος, έφτασαν σ’ ένα εντυπωσιακό και άνετο 4-0!

Καζάν… ντιπί!
Στο πρωτάθλημα της τα βρίσκει σκούρα. Στο Europa League όμως, η Ρούμπιν Καζάν… του δίνει και καταλαβαίνει!

Μετά το εντυπωσιακό πέρασμά της στην πρεμιέρα από το Μάριμπορ (5-2), η ομάδα του Ιβάν Μαρκάνο (που έπαιξε ξανά βασικός) έκανε πλάκα και στη Ζούλτε Βάρεγκεμ.

Έστω κι αν χρειάστηκε ένα γκολ… αντιπάλου για να πάρει μπρος. Αφού λοιπόν ο Ντουπλού σημάδεψε λάθος εστία στο 60’, η Ρούμπιν σημάδεψε τους Βέλγους και τους «γάζωσε».

Σκοράροντας κάθε… οκτώ λεπτά (73’ Ερεμένκο, 81’ Ριαζάντζεφ, 89’ Νάτσο) και ντουμπλάροντας με το εντυπωσιακό 4-0 τις νίκες της στον όμιλο.


Τα σημερινά παιχνίδια του 4ου ομίλου

Ρούμπιν Καζάν-Ζούλτε Βάρεγκεμ 4-0
(60’ αυτ. Ντουπλού, 73’ Ερεμένκο, 81’ Ριαζάντσεφ, 89’ Νάτσο)

Γουίγκαν-Μάριμπορ (22:05)

Η βαθμολογία

1. Ρούμπιν Καζάν 6 (9-2) -2 αγ.
2. Γουίγκαν 1 (0-0) -1 αγ.
3. Ζούλτε Βάρεγκεμ 1 (0-4) -2 αγ.
4. Μάριμπορ 0 (2-5) -1 αγ.

Η 3η αγωνιστική (24/10)

Γουίγκαν-Ρούμπιν Καζάν (22:05)
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Μάριμπορ (22:05) Πηγή: sport-fm.gr

Δούλεψαν για τους… άλλους!!

Το τελικό 2-2 στην αναμέτρηση Σαχτέρ-Μακάμπι Χάιφα μάλλον αφήνει ανικανοποίητες και τις δύο ομάδες καθώς δίνει την ευκαιρία σε ΠΑΟΚ και Άλκμααρ να ξεφύγουν στον 12ο όμιλο του Europa League.

Δούλεψαν για τους… άλλους
Και οι δύο αντίπαλοι προέρχονταν από ήττα στα παιχνίδια της πρεμιέρας και πόνταραν πολλά σε μια επιτυχία.

Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, ίσως πίστεψαν πως την είχαν στο τσεπάκι τους αφού μέσα σε ένα πεντάλεπτο στο τέλος του πρώτου μέρους βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 (40’ Φινοντσένκο, 45’ Ταράσοφ).

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, λόγο έλειψε να έρθουν τα πάνω, κάτω καθώς οι Ισραηλινοί μείωσαν αρχικά με τον Έζρα στο 54’ και ισοφάρισαν στο 79’ με τον Τούργκεμαν. Πηγή: sport-fm.gr

Ποιος έχει το πάνω χέρι;

Η Τότεναμ φυσικά... Ο 11ος όμιλος του Europa League έκατσε «κουτί» στους Λονδρέζους, οι οποίοι επικράτησαν εύκολα της παραπαίουσας Ανζί με 2-0 στη Ρωσία και εδραιώθηκε στην πρώτη θέση.

Ποιος έχει το πάνω χέρι;
Απλά, όμορφα και ωραία η Τότεναμ βρίσκεται στην πρώτη θέση του 11ου ομίλου του Europa League και πλέον ψάχνουμε τον δεύτερο. Οι Άγγλοι επικράτησαν της Ανζί με 2-0, παίζοντας ποδόσφαιρο ουσιαστικά μόνο στο πρώτο ημίχρονο, όταν και μπήκαν τα δύο γκολ. Ντεφόε στο 34’ και Τσαντλί στο 40’ οι δύο σκόρερ για τους Λονδρέζους, οι οποίοι εδραιώθηκαν στην κορυφή.

Δυστυχώς, το ματς συνοδεύτηκε από επεισόδια κατά την διάρκεια του πρώτου μέρους. Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, όλα άρχισαν όταν μερίδα εθνικιστών φώναξε συνθήματα κατά της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν (σ.σ. ομοσπονδιακό υποκείμενο της χώρας που εδρεύει η Άνζι).

Οι οπαδοί της Άνζι κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των εθνικιστών, οι οποίοι φέρεται να είναι υποστηρικτές διαφόρων ομάδων της Μόσχας, αλλά οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις δεν τους επέτρεψαν να συμπλακούν. Κατά μία πληροφόρηση η ρωσική αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη, ενώ λίγο αργότερα οι ακροδεξιοί φώναξαν σύνθημα υπέρ της Τότεναμ. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στον περυσινό αγώνα της Άνζι με την Άλκμααρ που διεξήχθη στην Μόσχα.

Μία άλλη ρωσική πηγή κάνει λόγο για ρατσιστικά συνθήματα εναντίον των έγχρωμων ποδοσφαιριστών της Τότεναμ. Πηγή: sport-fm.gr

Φονικές «νυχτερίδες»! (video)

Τη μετάλλαξη από… άκακα πουλάκια σε φονικές «νυχτερίδες» συνέχισαν στη Βαλένθια! Θιγμένη με το κάζο απ’ τη Σουόνσι, η ομάδα του Τζούκιτς πέτυχε τέταρτη σερί νίκη (2-0) στη Ρωσία επί της Κούμπαν!

Φονικές «νυχτερίδες»! (video)
Πριν δυο βδομάδες όλα έμοιαζαν μαύρα στη Βαλένθια. Η ομάδα έτρωγε τριάρες στην Ισπανία. Έμενε πιστή στην ίδια… τακτική στο Europa League.

Αυτό το 3-0 όμως απ’ τη Σουόνσι -και τα λαϊκά δικαστήρια που το ακολούθησαν- φαίνεται πως την ξύπνησε για τα καλά!

Τόσο πολύ ώστε (μετά τις τρεις σερί νίκες στην Primera Division) να συνεχίσει την αντεπίθεση κι εκτός συνόρων. Απέναντι στην Κούμπαν λοιπόν, η ομάδα του Μίροσλαβ Τζούκιτς είχε κολλήσει για τα καλά μέχρι το 74’.

Όταν όμως ο Αλκαθέρ εκμεταλλεύτηκε ανεπανάληπτη γκέλα του γκολκίπερ κι άνοιξε το σκορ, όλα έγιναν απλά. Με τον Φεγκούλι να τα κάνει ακόμα… απλούστερα στο 81’ (με ωραία εκτέλεση φάουλ) και γράφοντας το 2-0 να διατηρεί το… ερώτημα «πού θα σταματήσει η Βαλένθια».





Τα σημερινά παιχνίδια του 1ου ομίλου

Κούμπαν Κράσνονταρ-Βαλένθια 0-2
(74’ Αλκάθερ, 81’ Φεγκουλί)

Σουόνσι-Σεν Γκάλεν (22:05)

Η βαθμολογία

1. Σεν Γκάλεν 3 (2-0) -1 αγ.
2. Σουόνσι 3 (3-0) -1 αγ.
3. Βαλένθια 3 (2-3) - 2 αγ.
4. Κούμπαν 0 (0-4) - 2 αγ.

Η 3η αγωνιστική (24/10)

Σουόνσι-Σεν Γκάλεν (22:05)
Κούμπαν-Βαλένθια (19:00) 

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν θα την πατήσει ποτέ…!!

Ο ΠΑΟΚ την «γλίτωσε» με την Σαχτέρ Καραγκαντί, την έχει «σκαπουλάρει» αρκετές φορές στο πρωτάθλημα και σήμερα, με γκολ του Σαλπιγγίδη στις καθυστερήσεις, φεύγει με το 1-1 από την έδρα της Άλκμααρ.

Δεν θα την πατήσει ποτέ…
Αν μη τι άλλο έχει χαρακτήρα…

Ο ΠΑΟΚ, για δεύτερη αγωνιστική, σκοράρει στις καθυστερήσεις με τον Σαλπιγγίδη (93’) και φεύγει με την ισοπαλία (1-1) από την έδρα της Άλκμααρ, σε ένα παιχνίδι που δεν παρουσιάστηκε καλός.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα μπορούσε να σκοράρει νωρίτερα αφού είχε από ένα δοκάρι σε κάθε ημίχρονο με τους Τζιόλη και Λούκας, όμως δέχτηκε ένα τέρμα από τον Γκουβελέου στο 80’.

Θα μπορούσε όμως και αυτός να έχει δεχτεί γκολ νωρίτερα, αλλά είχε σε εξαιρετική μέρα τον Σανθ Χακόμπο. Καλύτεροι οι Ολλανδοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με την ομάδα του Στέφενς να παρουσιάζεται για ένα ακόμα παιχνίδι με αρκετά παθητικό ρόλο.

Η βαθμολογία:



1. ΠΑΟΚ 4
2. Άλκμααρ 4
3. Σαχτέρ 1
4. Μακάμπι Χάιφα 1

Το ματς:


Όπως στα τελευταία του παιχνίδια έτσι και σε αυτό, ο ΠΑΟΚ παρουσίαζε ένα… περίεργο αλλά και παράδοξο «σύμπτωμα». Δεν απειλούνταν σχεδόν καθόλου από τον αντίπαλο (εκτός από το τραγικό λάθος του Βίτορ) αλλά δεν απειλούσε και αυτός. Εκτός από το δοκάρι που προήλθε από μακρινό σουτ του Τζιόλη και από ένα σουτ του Αθανασιάδη, η ομάδα του Στέφενς παρουσίαζε δυσκολία στο να πατήσει την αντίπαλη περιοχή.

Οι Λούκας και Στοχ έμεναν πολύ στα άκρα, δεν έκαναν την γνωστή κίνηση προς τον άξονα, ο Νίνης προσπαθούσε να δώσει στηρίγματα, και ο Αθανασιάδης έμοιαζε να παλεύει μόνος του. Σε αυτό ερχόταν να προστεθεί και το γεγονός πως οι Λάζαρ και Τζιόλης είχαν περισσότερο το νου τους στα αμυντικά τους καθήκοντα. Το πρώτο μέρος τελείωσε χωρίς τέρματα με τον ΠΑΟΚ να φτάνει κοντά σε αυτό με τον Τζιόλη, όμως να μην το πετυχαίνει.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε ακόμα πιο παθητικό ρόλο. Με τον Λούκας, μετά το δοκάρι που είχε να έχει εξαφανιστεί από το παιχνίδι, με τον Στοχ να έχει πολλά νεύρα και να μην του βγαίνουν οι κινήσεις και οι επιλογές του η κυκλοφορία της μπάλας χάθηκε για τα καλά. Μάλιστα, δέκα λεπτά πριν το φινάλε ήρθε και το γκολ για τους Ολλανδούς με τον Γκουβελέου,

Αυτό σα να… «ξύπνησε» την ομάδα του Στέφενς. Η είσοδος του Σαλπιγγίδη έκανε πιο επιθετικό τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πλέον, τα έπαιζε όλα για όλα. Και επειδή ΠΑΝΤΑ στις καθυστερήσεις θα υπάρξει κάποιος που θα «λυτρώσει» τον «δικέφαλο», αυτό έγινε και σήμερα. Ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε εκεί που έπρεπε και έδειξε πως και εννέα λεπτά που αγωνίστηκε ήταν αρκετά για να χαρίσουν, έναν… ανέλπιστο, σύμφωνα με την έκβαση της αναμέτρησης πόντο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Άλκμααρ (Μάρτιν Χάαρ): Εστεμπάν, Γιόχανσον, Βιεργκέβερ, Γκουβελέου, Γούτενς, Ορτίθ, Ελμ (80’ Όβερτουμ), Γκουντέλι, Μπέρενς (69’ Γκούντμυοντσον), Μάρτενς, Γιόχανσον (90’ Άντβιτς).

Στον πάγκο: Ντε Βίντερ, Ρέινεν, Μπεργκούινς, Χαπς.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κατσουράνης, Λάζαρ, Τζιόλης, Λούκας (72’ Ολίσε), Νίνης, Στοχ, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γλύκος, Λόπεζ, Λίνο, Λόρενς, Σαλπιγγίδης, Νέτσιντ.

Διαιτητής: Μπάντι (Ιταλία)
Βοηθοί: Γκρίλι (Ιταλία), Νικολέτι (Ιταλία) Πηγή: sport-fm.gr

«Στο χέρι του ΠΑΟΚ»

fanxam
Ο Μορίς Φαν Χαμ, που  έχει αγωνιστεί στο παρελθόν και στον ΠΑΟΚ και στην Αλκμααρ μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 και θυμήθηκε την ατμόσφαιρα της Τούμπας ενώ αναφέρθηκε και στην σημερινή αντίπαλο του «δικέφαλου»
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για το τι κάνει αυτή την στιγμή και τις μνήμες του από τον ΠΑΟΚ:«Αυτή την στιγμή κάνω σκάουτινγκ σε μία ομάδα του Βελγίου. Στον ΠΑΟΚ με έφερε ο Άρι Χάαν. Δεν ήξερα πολλά πράγματα  όταν ήρθα εδώ ήταν ασυνήθιστα τα πράγματα γιατί το ποδόσφαιρο ήταν εντελώς διαφορετικό όπως και οι οπαδοί. Η ατμόσφαιρα σε εμψυχώνει και οι φίλαθλοι σε αναγκάζουν να παίζεις ακόμη καλύτερα. Αυτό θα μου μείνει στο μυαλό. Είχαμε μία καλή μάδα. Δεν γνώριζα την γλώσσα αλλά τα παιδιά με βοήθησαν να προσαρμοστώ. Θυμάμαι τα ματς με Άρη, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό μέσα σε μία ατμόσφαιρα που θα μου μείνει στο μυαλό.  Ο Άρι Χάαν που με έφερε έφυγε και πέρασαν τρεις-τέσσερις προπονητές στην συνέχεια. Δεν ήταν μία καλή χρονιά για τον ΠΑΟΚ αλλά εμένα θα μου μείνει χαραγμένη στο μυαλό»
Για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΖ:«Θα είναι δύσκολο γιατί ο ΠΑΟΚ παίζει εκτός ενώ η Αλκμάαρ έχει αλλάξει προπονητή και αντιμετωπίζει προβλήματα . Είδα το παιχνίδι με την Σαλκε όπου ο Στοχ έπαιξε καλά και το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν σκόραρε στην Τούμπα. Για μένα θα είναι σημαντικό να νικήσει ο ΠΑΟΚ. Παρότι είμαι Ολλανδός όλοι μου συμπεριφέρθηκαν πάρα πολύ όμορφα στην Θεσσαλονίκη και η χρονιά που πέρασα στον ΠΑΟΚ ήταν από τις καλύτερες στην καριέρα μου»
Αν θυμάται κάποιον συμπαίκτη του:«Θυμάμαι πολλά παιδιά ιδίως τον Ζαγοράκη. Παίζαμε μαζί στον κεντρικό άξονα των αμυντικών χαφ. Δεν θυμάμαι το μικρό του αλλά έπαιζε στην Εθνική. Είχαμε πολλούς καλούς παίκτες. Ο Τουρσουνίδης επίσης ήταν ένα τεράστιο ταλέντο από τα μεγαλύτερα που έχω δει»
Ποιο είναι το πιο επικίνδυνο σημείο της Αλκμάαρ:«Το πιο επικίνδυνο είναι τα άκρα. Είναι εύκολο να σκοράρει. Οι παίκτες που έχουν είναι καλοί και μπορούν να περάσουν και δύο και τρείς παίκτες μαζί. Δίνουν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και αυτό θα πρέπει να το προσέξει ο ΠΑΟΚ»
Η γνώμη του για τον αγώνα:«Είδα τον ΠΑΟΚ με την Σαλκε. Είναι καλή ομάδα πειθαρχημένη που δεν παίζει απλά για να απομακρύνει την μπάλα. Οι ελληνικές ομάδες έχουν το στοιχείο της οργάνωσης και αν παίξει καλά στην άμυνα και περιμένει, θα έχει ευκαιρίες να πάρει την νίκη»
Αν έχει επαφές με τον Άρι Χάαν ή κάποιον άλλο Ολλανδό που πέρασε από τον ΠΑΟΚ:«Όχι διότι τα 12 χρόνια της καριέρας μου ήταν στο Βέλγιο. Έπαιξα δύο χρόνια στην ΑΖ αλλά οι επαφές που διατηρώ είναι κυρίως από το Βέλγιο»
Τι αποτέλεσμα περιμένει:«Λοιπόν δεν είδα το ελληνικό πρωτάθλημα . Ο ΠΑΟ είναι καλύτερη ομάδα από την Σάλκε και μπορεί να κερδίσει αν και υπάρχει και ένα ενδεχόμενο για ισοπαλία. Αυτά είναι τα δύο αποτελέσματα που περιμένω»
Δύο λόγια για τον κόσμο:«Θέλω να ευχαριστήσω το κλαμπ και όσους με υποστήριξαν όσο ήμουν στον ΠΑΟΚ. Τους αγαπώ όλους. Είναι αλήθεια ότι ένα κομμάτι της καρδιάς μου παραμένει εδώ. Πέρασα τον καλύτερο χρόνο της καριέρας μου»
Πηγή: arenafm.gr

«Θέλω να κερδίσει ο ΠΑΟΚ»

knol
Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Ρουντ Κνολ, μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena 89,4 και αναφέρθηκε στην αναμέτρηση του «δικέφαλου» με την Άλκμααρ.
Παράλληλα αναφέρθηκε στα χρόνια που αγωνιζόταν στον ΠΑΟΚ, στους παίκτες που θυμάται αλλά και στο κόσμο της ομάδας τον οποίο χαρακτήρισε «τρελό»!
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Αν είναι ακόμη εν ενεργεία ποδοσφαιριστής:
«Όχι. Η τελευταία μου ομάδα ήταν η Σπάρτα Ρότερνταμ πέρσι. Πλέον προσπαθώ να πάρω το δίπλωμα προπονητικής μου. Είμαι ταυτόχρονα στις ακαδημίες της Φίτεσε. Του χρόνου θα πάρω το δίπλωμα και ελπίζω να ξεκινήσω από μία ομάδα της Β’ στην Ολλανδία».
Για τις μνήμες του από τον ΠΑΟΚ:
«Θυμάμαι την Τούμπα ήταν μεγάλο στάδιο με τρελούς οπαδούς. Στα μεγάλα παιχνίδια η  ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ ωραία και βέβαια δεν ξεχνώ την πολύ ωραία πόλη, την Θεσσαλονίκη».
Αν θυμάται κάποιους συμπαίκτες του:
« Ναι φυσικά. Ίλιεφ, Γεωργιάδης , Κωνσταντινίδης, Σάλμον, Βρύζας είναι μερικοί από αυτούς που θυμάμαι».
Πόσο σημαντικό κομμάτι είναι ο ΠΑΟΚ στην καριέρα του:
«Ήταν η πρώτη φορά που βγήκα από την Ολλανδία. Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία και  διατηρώ τις καλύτερες αναμνήσεις από την Ελλάδα».
Ποιο παιχνίδι θυμάται κυρίως:
«Θυμάμαι το ΠΑΟΚ – Άρης. Νικήσαμε με 3-0. Είχαμε χάσει τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια. Υπήρχε μεγάλη πίεση αλλά τελικά μπήκαμε μέσα και νικήσαμε με αυτό το σκορ».
Για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Άλκμααρ:
«Θα είναι δύσκολο παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ αλλά και για την Άλκμααρ γιατί άλλαξε προπονητή. Δεν ήταν ικανοποιημένοι, παρά τα πολύ καλά αποτελεσμένα και την 5η  θέση στο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι μπορεί να λήξει ισοπαλία που θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Παράλληλα ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα του Στέφενς που ξέρει τους κανόνες του διεθνούς ποδοσφαίρου».
Τι είδους ομάδα είναι η ΑΖ:
«Είναι τεχνική ομάδα που της αρέσει η κατοχή της μπάλας. Είναι καλή μεσοεπιθετικά. Είναι μία ομάδα που έχει συνηθίσει να παίζει σε ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού τα τελευταία τρία χρόνια. Ο προπονητής ήταν κάθετος και δεν συμφωνούσαν οι παίκτες. Παίζουν οργανωμένο παιχνίδι και θα είναι δύσκολος αντίπαλος»
Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος παίκτης της Άλκμααρ:
«Ο Μάρτενς που προέρχεται από τραυματισμό και δεν ξέρω αν πάρει θέση βασικού. Ο επιθετικός τους επίσης είναι γρήγορος (Γιόχανσον) και το αριστερό εξτρέμ ο Γκούντιορσον είναι οι τρείς πιο επικίνδυνοι παίκτες».
Τι παιχνίδι θα πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ:
«Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μπει δυνατά, αποφασισμένα και οργανωμένα. Να πιέσει ψηλά στην αμυντική της γραμμή από εκεί όπου ξεκινάει το παιχνίδι».
Αν ξέρει κάτι για τον ΠΑΟΚ:
«Δεν έχω παρακολουθήσει φέτος. Ξέρω ότι έχει τον Στέφενς που είναι πολύ καλός και τον Σαλπιγγίδη. Τους άλλους δεν τους γνωρίζω. Ο Στοχ επίσης πέρασε από την Τβέντε ενώ τον έχω δει και στο Τσάμπιονς Λιγκ και είναι πολύ γρήγορος. Κατά τα άλλα εχει ταλέντο με τους Έλληνες παίκτες. Θα έχει τις ευκαιρίες ιδιαίτερα με τον Σαλπιγγίδη να κάνει κάποιο γκολ».
Ποια είναι η εικόνα του για τον αγώνα:
«Η ΑΖ προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο από πίσω. Ο ΠΑΟΚ επειδή παίζει εκτός, προφανώς θα περιμένει. Θα περιμένει λίγο προς τα πίσω και όταν θα του δίνονται οι χώροι θα προσπαθεί να βγει στην αντεπίθεση για το γκολ».
Για τον τερματοφύλακα της ΑΖ που λένε όλοι ότι είναι ασταθής:
«Πράγματι έχει ένα ζήτημα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αν τον πιέσουν οι επιθετικοί θα τους δοθεί η ευκαιρία να κάνουν γκολ. Στην Ολλανδία είναι καλός όμως. Είναι σταθερός και συμμετέχει στην οργάνωση του παιχνιδιού».
Αν θα είναι γεμάτο το γήπεδο:
«Σίγουρα. Δεν είναι όμως η ατμόσφαιρα της Τούμπας με τίποτα. Είναι απίθανο. Θα έχει 20,000 θεατές αλλά είναι εντελώς διαφορετικά από την Ελλάδα. Στην Ελλάδα οι φίλαθλοι κάνουν φασαρία φωνάζουν χειροκροτούν».
Αν  θα δει το παιχνίδι:
«Δεν θα μπορέσω να βρεθώ. Θα το δω στην τηλεόραση».
Με ποιον θα είναι:
«(Γέλια)… Δεν ξέρω, ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Θέλω να κερδίσει ο ΠΑΟΚ αλλά το αποτέλεσμα κλείνει προς την ισοπαλία».
Πηγή: arenafm.gr

«Να το πιστέψουν οι παίκτες»

tzifopoylos
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιάννης Τζιφόπουλος, βρέθηκε στο στούντιο του Arena 89,4 και αναφέρθηκε στα αγωνιστικά θέματα του Άρη όσο και στο κλίμα των αποδυτηρίων.
Στην αρχή είπε:
«Τον Άρη τον παρακολουθώ από πολύ κοντά σε όλα τα παιχνίδια. Φέτος όχι ότι ο Άρης παίζει ΤΟ ποδόσφαιρο, αλλά σίγουρα στα τρία τελευταία ματς χαθήκαν ευκαιρίες όμως ο νόμος του ποδοσφαίρου λέει άλλα. Εκείνο που θα ήθελα να πω είναι ότι χρειάζεται σίγουρα υπομονή. Όλα τα  προηγούμενα έξι χρόνια πηγαίναμε στο Χαριλάου και δεν βλέπαμε Έλληνες. Σε αυτή την φάση είμαστε με Ελληνόπουλα που τα πιστεύουμε, όμως θα  πρέπει και οι ίδιοι να πιστέψουν στον εαυτό τους, και να δίνουν το καλύτερο ώστε να βελτιωθεί ο Άρης και να διακριθούν και οι ίδιοι. Αυτή την ομάδα την ζω από το 1973. Πέρασα και εγώ από την δεύτερη ομάδα και μετά ανέβηκα. Η πρώτη χρονιά ήταν λίγο περίεργη αλλά τα δεδομένα άλλαξαν μετά γιατί γνωριζόμασταν όλα τα παιδιά από την δεύτερη ομάδα, και η πενταετία εκείνη ήταν από τις καλύτερες. Αλλά δεν μένουμε εκεί τώρα είμαστε στο παρών. Δεν θέλω να πω ότι γίνανε λάθη. Όλοι φταίνε σίγουρα. Από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο παίκτη. Αλλά πρώτοι εκείνοι που πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό τους είναι οι ίδιοι οι παίκτες»
Για το κλίμα και πόσο ρόλο παίζει:
«Όλα ξεκινάνε από τα αποδυτήρια. Πρέπει η ομάδα να είναι οικογένεια. Και ο τωρινός προπονητής νομίζω είναι άτομο νέο κοντά στις ηλικίες των παικτών. Ένας άνθρωπος έξυπνος ενώ και ο Λόντσαρ ξέρει τα δεδομένα του Άρη. Πρώτα όλα ξεκινάνε από τα αποδυτήρια. Αν η ομάδα είναι οικογένεια και δεν υπάρχουν προβλήματα όλα θα ξεπεραστούν. Είναι αυτό που λέμε: «Τα εν οίκω μη εν δήμω». Αυτά που γίνονται στα αποδυτήρια να μην βγαίνουν έξω. Να λύνονταν εκεί. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό. Ο ένας παίζει για τον άλλο. Ένα καλό αποτέλεσμα να έρθει και τα δεδομένα θα αλλάξουν» για να προσθέσει:
«Με επικεφαλής τον προπονητή όλοι οι άλλοι πρέπει να στέκονται δίπλα και ο γενικός αρχηγός είναι για να απορροφά τους κραδασμούς. Ο Κώστας Δράμπης είναι έμπειρος. Υπηρέτησε την ομάδα»
Για τον Γιάννη Χατζηνικολάου και τον συνεργάτη του Δημήτρη Μούτα:
«Δεν θέλω να μπω σε τέτοιες διαδικασίες. Με τον Κύριο Μούτα είχα συνεργαστεί. Ανέλαβε  ξαφνικά τον σχεδιασμό. Ο Γιάννης τον έκανε επικεφαλή και έγινε ο ίδιος υφισταμένες. Και έχω την απορία αυτή. Άλλαξαν οι συσχετισμοί»
Για τους Τάτο, Αγκάνθο:
«Όλους πρέπει να τους προσέχεις από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Όταν ένας παίκτης υπάρχει στο ροστερ είναι ο καλύτερος πάντα. Γιατί μπορεί να χρειαστεί και ο τελευταίος. Πρέπει πάντα να είσαι σε μία ισορροπία. Σίγουρα οι έμπειροι είναι οι ηγέτες και δεν μπορείς να έρχεσαι σε αντιπαράθεση. Και να υπάρχουν προβλήματα λύνονται μέσα στο γραφείο. Δεν δίνουμε τροφή προς τα εξω»
Για τον Ηλιάδη:
«Είχα επικοινωνία και πριν όταν ήταν στην Αμερική. Μιλήσαμε και με παρέπεμψε στον κύριο Μούτα οπότε δεν προχωρήσαμε. Για να με χρησιμοποιήσει και να δει αν κάνω ή δεν κάνω»
Για την απόφαση να γίνει τεχνικός διευθυντής ο Μούτας:
«Ήταν απόφαση του Χατζηνικολάου από ότι ξέρω. Τον υφιστάμενο μου δεν τον κάνω προϊστάμενο μου»
Για τον Μιλίνκοβιτς και αν επηρέασε τους παίκτες η αλλαγή προπόνησης:
«Είδαμε το περίφημο να μπαινοβγαίνουν με κράμπες οι παίκτες. Δεν θα μπω στην διαδικασία να πω ποιος φταίει. Γίναμε και ρεζίλι στα ραδιόφωνα, ο ένας όχι εγώ δεν φταίω ο άλλος εγώ δεν ξέρω. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί στα αποδυτήρια. Είναι θέματα που και ο ψυχολογικός παράγοντας επηρεάζει όχι μόνο η καλή ή μη προετοιμασία. Η πίεση που δέχονται τα νέα παιδιά είναι σημαντική και επηρεάζει πολύ στο κομμάτι αυτό»
Για το γεύμα που θα παραθέσει ο Μιλίνκοβιτς στους παίκτες:
«Όχι απλά καλή κίνηση. Η καλύτερη. Είναι ο αρχηγός. Ο πατέρας του συλλόγου. Έχει την ευθύνη ότι και να γίνει»
Είναι όντως η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος ο Άρης:
«Δεν νομίζω. Απλά στάθηκε άτυχος. Αλλά δεν ήταν και αυτός που έπρεπε. Κενά πολλά. Δεχόμασταν εύκολα γκολ. Το μεγαλύτερο ποσοστό μπαίνουν από στημένα. Αλλά θέλει δουλειά για να πετύχεις ή να μην δέχεσαι γκολ με αυτόν τον τρόπο. Είναι όλη η λειτουργία. Ο νόμος του ποδοσφαίρου λέει, συμμετέχουμε στην επίθεση όταν έχουμε την μπάλα και όταν δεν έχουμε την μπάλα υπάρχει άλλη φάση»
Για το πρόγραμμα που ακολουθεί:
«Τα εύκολα θεωρητικά γίνονται δύσκολα και τα δύσκολα γίνονται εύκολα. Τα θέμα είναι τι κάνεις εσύ μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι θα γυρίσει η ιστορία, ο προπονητής είναι έξυπνος και νέος. Είδα δύο προπονήσεις έχει καλή επαφή με τα παιδιά αλλά το ποιο σημαντικό είναι να είναι γροθιά. Οι ίδιοι παίκτες είναι αυτοί που αλλάζουν τα δεδομένα με τις κατευθύνσεις του προπονητή, αλλιώς δεν μπορεί κανείς μέσα στο γήπεδο να βοηθήσει κανέναν»
Για τον κόσμο και την πίεση:
«Ο κόσμος αυτά τα χρόνια τα τελευταία είδε πολλά. Αλλά είναι δίπλα στην ομάδα. Στηρίζει και αυτό είναι το σημαντικό . Πιστεύει στα νέα παιδιά αλλά θα πρέπει και οι ίδιοι να δώσουν αυτό που πρέπει. Αν δεν το πιστέψουν οι ίδιοι δεν αλλάζει τίποτα»
Έτσι όπως είναι το ροστερ μήπως είναι πιο εύκολο να έρθει μία νίκη εκτός έδρας:
«Η εικόνα και στα εκτός αν εξαιρέσω τον αγώνα της Ξάνθης, που κάναμε ευκαιρίες και είχαμε έναν διαιτητή κόντρα, δεχθήκαμε τόσο εύκολα γκολ που κρατιέσαι. Βλέπεις την όλη λειτουργία και κρατιέσαι»
Για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο:
«Ο Πανιώνιος  παλεύει και στηρίζεται σε νέα παιδιά. Δεν είναι και πολύ οι έμπειροι. Ο Αραβίδης είναι ο έμπειρος που είναι 27 ετών. Και ο Μενδρινός.» για να προσθέσει αναφορικά με το που θα κριθεί ο αγώνας:
«Στις προσωπικές μονομαχίες κρίνονται όλα τα παιχνίδια. Πρώτα ξεκινάμε από τις μονομαχίες. Όταν έπαιζα εγώ αν κέρδιζα από τις 10 τις εφτά και αυτό συνέβαινε και με όλη την ομάδα τότε κερδίζαμε»
Ποιους παίκτες ξεχωρίζει από την ομάδα του Άρη:
«Δεν θέλω να μπω σε αύτη την διαδικασία. Υπάρχουν πολλά ταλέντα και από αυτούς εξαρτάται να διακριθούν. Υπάρχουν φυσικά  οι έμπειροι όπως ο Τάτος ο Πουλίδο. Ο Ουντόζι όλα τα παιδιά. Μπορεί το σύνολο να γίνει πάρα πολύ καλό πάντα με πολύ δουλειά»
Αν θα ήταν θετικός να επιστρέψει στην ομάδα:
«Πάντα για τον Άρη είμαστε παρόντες. Και εγώ έφυγα με  πικρία αλλά δεν τα είχαμε με τον Άρη. Με πρόσωπα . Ποτέ δεν μπαίνω στην διαδικασία του συλλόγου. Κάποιος είναι επικεφαλής και με οδήγησε να φύγω. Έφυγα γιατί κάποιο πρόσωπο δεν με ήθελε. Πρόεδρος ήταν. Όποιος ξέρει, ξέρει»
Πηγή: arenafm.gr

«Μπορεί την νίκη ο ΠΑΟΚ»

fege
Ο 22χρονος Kώστας Λάμπρου που ανήκει στην ολλανδική Φέγενοορντ και αγωνίζεται με την Εθνική Ελπίδων στην θέση του τερματοφύλακα, μίλησε στον Arena 89,4 και σκιαγράφησε την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, Αλκμάαρ.
Στην αρχή είπε:
«Η Αλκμάαρ σχετικά με πέρσι γιατί έπαιξα αντίπαλος, έχει καλύτερη ομάδα παρόλο που έχασε τον Άλτιντορ στην επίθεση. Στην άμυνα είναι  επιρρεπείς και η δύναμη τους είναι μπροστά. Στηρίζονται στην ταχύτητα στα χαφ από δεξιά και αριστερά και στο κέντρο έχουν τον Μέρτενς. Είναι δύο-τρεις παίκτες που κάνουν την διαφορά. Στο Ολλανδικό πρωτάθλημα κάνει την διαφορά και ο καινούργιος επιθετικός που πήραν που αν δεν κάνω λάθος έχει έξι γκολ στο πρωτάθλημα (Γιόχανσον). Ο Βόιτενς δεν κάνει την τεράστια διαφορά και αυτοί που παίζουν στα αριστερά μπακ είναι παίκτες που κάνουν αυτά που πρέπει, αλλά δεν κάνουν την διαφορά. Επίσης ο Ελμ είναι καλός στα στημένα».
Για το γήπεδο της ΑΖ:
«Υπάρχει ενθουσιασμός αλλά στα φυσιολογικά δεδομένα. Εγώ στην Φέγενοορτ που είμαι οι φίλαθλοι μας θεωρούνται οι πιο φανατικοί στην Ολλανδία, αλλά δεν μπορείς να τους φέρεις στο ίδιο επίπεδο με την Ελλάδα. Επίσης είναι σχετικά μικρό γήπεδο. Εγώ προσωπικά έχω το πρωί προπόνηση και μετά θα πάω να δω το παιχνίδι».
Για το πώς έφτασε να αγωνίζεται στην Φεγενόορντ:
«Κάποια στιγμή στην Αθήνα γινόντουσαν τουρνουά με ομάδες από το εξωτερικό και μία από τις ομάδες ήταν η Ελπίδα. Ήταν κάτι σαν μεικτή Ελλάδος. Εκεί με είδε ο Άγιαξ πήγα για τεστ στην Ολλανδία και το 2005 μετακόμισα εκεί. Εγώ ήμουν στην Χαλκίδα ερασιτεχνικά αλλά σε ηλικία μέχρι 10 ετών παίζαμε σάλας όπου βγήκαμε πρωταθλητές Ελλάδος. Νικήσαμε και τον Παναθηναϊκό. Με ζήτησαν ως δανεικό στην Ελπίδα και από εκεί με είδαν. Είναι αυτό που λέμε να είσαι στο σωστό μέρος την σωστή ώρα».
Τι ομάδα θεωρείτε στην Ολλανδία η Αλκμάαρ:
«Η Αλκμάαρ δεν θα έλεγα ότι είναι μικρομεσαία αλλά  μεγαλομεσαία».
Αν μπορεί να νικήσει ο ΠΑΟΚ:
«Πιστεύω πως ναι. Από την στιγμή που έφερε σε πολύ δύσκολη θέση στην Σαλκε γιατί να μην φέρει και την Αλκμάαρ. Οι δύο ομάδες είναι ασύγκριτες δεν το συζητάμε».
Αν παίζει στην Φεγενόορντ:
«Μέχρι στιγμής εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα, όλα είναι στην ώρας τους. Πέρσι έκανα 15 παιχνίδια και πάντα είμαι στην 18αδα.  Κάνω ότι μπορώ».
Για τον Σάντος:
«Πέρσι μου είχε έρθει κλήση τον Οκτώβριο για την Εθνική. Τώρα είναι δύσκολο γιατί αν δεν έχεις παιχνίδια στα πόδια σου και δεν σε γνωρίζει ο προπονητής είναι δύσκολο να σε καλέσει. Από εδώ και πέρα κάνω ότι μπορώ. Τώρα είμαι 22 χρονών και το συμβόλαιο με την Φεγενόορντ είναι μέχρι το 2015».
Αν ξέρει κάποιον παίκτη του ΠΑΟΚ:
«Ξέρω τον Νίνη τον Γλύκο τον Σκόνδρα από την Εθνική».
Πηγή: arenafm.gr

Νίκος Καραγεωργίου στο Metropolis: «Μέχρι στιγμής χειρότερος από πέρσι ο ΠΑΟΚ»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Νίκος Καραγεωργίου.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για το ματς του ΠΑΟΚ με την Άλκμααρ: «Όλοι θέλουμε να κερδίσει ο ΠΑΟΚ και αν το καταφέρει διασφαλίζει την πρόκριση. Έχει μια δύσκολη αποστολή καθώς παίζει με μια καλή ομάδα που αγωνίζεται σε ένα ικανοποιητικού επιπέδου πρωτάθλημα. Ελπίζουμε και θέλουμε να κερδίσει».

Για την εικόνα που έχει από τον ΠΑΟΚ μέχρι σήμερα: «Δεν έχει παίξει αυτά που περιμένουμε. Σε σχέση με πέρσι θεωρώ πως είναι χειρότερος. Αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή δεν βρήκε το ρυθμό του αμέσως και δεν παίζει καλά πρέπει να φύγει ο προπονητής. Σιγά σιγά θα βρει το δρόμο του, θα παίξει καλύτερα και θα προσπαθήσει να υλοποιήσει τους στόχους του. Πρέπει όλοι να κάνουν υπομονή. Το φετινό ρόστερ είναι καλύτερο από πέρσι για αυτό και πιστεύω ότι θα αποδώσει καλύτερα στο μέλλον.Το Μάιο θα είμαστε σε θέση να κάνουμε τον απολογισμό.

Για τον Χουμπ Στέφενς: «Οι προπονητές εξαρτώνται από το αποτέλεσμα. Είναι σίγουρα μεγάλος προπονητής με σπουδαία καριέρα στη Γερμανία αλλά αυτό αποτελεί παρελθόν. Πιστεύω ότι θέλει το χρόνο του ακόμη και αυτός. Να του δώσουμε τη δυνατότητα να φτιάξει μια ομάδα που θα ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις των φιλάθλων.

Για τον αν είναι αισιόδοξος για τη συνέχεια: «Υπάρχει συσπείρωση γύρω από τον πρόεδρο και αυτό θα αποδώσει καρπούς. Πρέπει όλοι να συμπορευτούν μαζί του και είναι καλό που αυτό γίνεται. Θα ένα σημαντικό βήμα για να πάει καλύτερα ο ΠΑΟΚ στο μέλλον».

Για το αν ήταν σωστό που τέθηκαν άμεσα πολύ υψηλοί στόχοι: «Ίσως να ήταν τραβηγμένος ο πρωταθλητισμός που τέθηκε αλλά μπορεί και να τον πετύχει. Γνώμη μου είναι πως πρώτα πρέπει να φτιαχτεί η ομάδα και μετά να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι για ψηλά. Ενδεχομένως όμως η ομάδα και με κάποιες επιπλέον προσθήκες και με την δουλειά του προπονητή να πετύχει υψηλούς στόχους ακόμη και φέτος».

Για τους παίκτες που ξεχωρίζει από αυτούς που αποκτήθηκαν: «Όλα τα παιδιά που ήρθαν, όπως π.χ. ο Στοχ ή ο Λούλας έχουν ικανότητα. Πιστεύω ότι μπορούν να αποδώσουν καλύτερα αλλά δεν θα έλεγα ότι βρήκαμε φλέβα χρυσού».

Για το αν θεωρεί πως υπάρχει πρόβλημα στην άμυνα: «Ο ΠΑΟΚ θέλει έναν παίκτη σε κάθε γραμμή για να ανεβεί το επίπεδο υψηλότερα».

Για την μονομαχία με τον Ολυμπιακό για τον τίτλο: «Αν συνεχίσει να δείχνει την ίδια κακή εικόνα εκτός έδρας, όπως και στα ματς σε Αγρίνιο, Βέροια και Ηράκλειο, είναι δύσκολο να διεκδικήσει τον τίτλο. Αν βελτιωθεί είναι πολύ πιθανόν να το παλέψει και να τα καταφέρει». Πηγή: metrosport.gr

34 χρόνια από τον θρίαμβο του Άρη στο «Ντα Λουζ»

Μια από τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας του έγραψε ο Άρης σαν σήμερα πριν 34 χρόνια αποκλείοντας την φημισμένη Μπενφίκα.

Πιο συγκεκριμένα στις 3 Οκτωβρίου 1979, οι «κίτρινοι» αγωνίστηκαν στο «Ντα Λουζ» της Λισσαβώνας με στόχο να υπερασπιστούν το υπέρ τους 3-1 στο γήπεδο Χαριλάου.

Με γκολ των Ρεϊνάλντο και Γκόμες οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν με 2-0 αποκτώντας έτσι σκορ πρόκρισης.

Όμως ο Άρης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με γκολ του Σεμερτζίδη μείωσαν σε 2-1 παίρνοντας έτσι την μεγάλη πρόκριση.

Η σύνθεση του Άρη: Παντζιαράς, Πάλλας, Μόκαλης, Βένος, Φοιρός, Κούης, Ζήνδρος (46? Μιχαλήτσος), Μπαλλής (68? Βάγγης), Ανανιάδης, Σκόμποε, Σεμερτζίδης. Πηγή: metrosport.gr

Γιατί επιμένει στον στόπερ Κατσουράνη!

Απάντηση μέσω UEFA πήραμε όλοι όσοι είχαμε απορίες γιατί ο Στέφενς επιμένει τόσο πολύ στο να χρησιμοποιεί ως κεντρικό αμυντικό τον Κώστα Κατσουράνη. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς μπήκαν στον κόπο να παρακολουθήσουν το βίντεο αφιέρωμα στον ΠΑΟΚ, αλλά όσοι το έκαναν κατάλαβαν ότι έχει πολύ ζουμί.

Ο Στέφενς ως αμυντικός στην ποδοσφαιρική καριέρα του εξήγησε πώς είναι υποστηρικτής της άποψης πώς κάθε ομάδα χρειάζεται ένα παίκτη με ικανότητα να οργανώνει το παιχνίδι από πίσω.

Το θεωρεί βασικό κομμάτι του σχεδιασμού του σε κάθε ομάδα και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και από τις δηλώσεις του ότι αρέσει και στον Κατσουράνη. "Έχεις τη δυνατότητα να βλέπεις όλο το γήπεδο μπροστά σου. Χρειάζεται να συνεργάζεσαι καλά με τους συμπαίκτες σου, με την υπόλοιπη άμυνα πρέπει να κινείστε μαζί σαν ένα σώμα. Πρέπει να σκέφτεσαι γρήγορα, να ξέρεις που είναι οι συμπαίκτες σου κάθε στιγμή και που είναι οι αντίπαλοι. Θα πρέπει να κοιτάζεις περισσότερο τον αντίπαλο από τη μπάλα. Οι καλύτεροι αμυντικοί τα συνδυάζουν και τα δύο μαζί είναι" είπε ο «Κατσούρ» που διαθέτει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και κυρίως την προσωπικότητα για να γίνει ο αρχηγός που χρειάζεται η ομάδα στα μετόπισθεν.

Δικαιολογείται, κατά συνέπεια, η εμμονή του Στέφενς με τον… στόπερ Κώστα Κατσουράνη, αν και σε πολλούς (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου) ορισμένες φορές μοιάζει ακατανόητο αυτός ο παίκτης να μην προωθείται στη μεσαία γραμμή.


Δεν σηκώνει αστεία

Πολύ αυστηρά τα αστυνομικά μέτρα στην Ολλανδία. Ο ΠΑΟΚ είναι υπότροπος και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δοθεί η παραμικρή αφορμή για τιμωρία γιατί αυτό θα αποτελέσει καταστροφή για το «Δικέφαλο».
Έχουν επιστρατευτεί και Έλληνες αστυνομικοί για να πάνε όλα καλά, όμως τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν οι περίπου 800 που θα βρεθούν στο γήπεδο δεν καταλάβουν ότι πρέπει να προστατεύσουν την ομάδα τους


Το παράπονο και ο Ντε Μπουρ

Ο Στέφενς επικαλέστηκε τις δηλώσεις του Φρανκ Ντε Μπουρ για το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Μπαλοτέλι στο Αγιαξ-Μίλαν («ήταν αστείο, μας λήστεψαν») για να δείξει ότι ήταν υπερβολική η τιμωρία του με τρεις αγωνιστικές στο ματς με τη Σάλκε για κάτι που δεν είπε δημόσια, όπως ο προπονητής του Αγιαξ, αλλά στα αποδυτήρια. Μάλιστα, η συγκεκριμένη τοποθέτηση του προπονητή του ΠΑΟΚ έγινε πρώτο θέμα στα ολλανδικά μέσα, σε αντίθεση με την Ελλάδα που χάθηκε κάπως στη μετάφραση


Περιπέτεια στην Ιταλία

Θα το θυμάται για αρκετό καιρό το ματς με την Αλκμααρ μία παρέα φίλων του ΠΑΟΚ που προσπάθησαν να ταξιδέψουν μέσω Ιταλίας. Έφθασαν μέχρι τη Μπολόνια, αλλά όταν χρειάστηκαν να πάρουν βανάκι τους ζήτησαν πιστωτική κάρτα. Η μοναδική ανήκε στη γυναίκα τους ενός από τους πέντε, όμως δεν τη δέχονταν γιατί βάσει νόμου δεν ανήκε σε ένα από τους παρόντες.
Αν και έφθασαν μέχρι την ελληνική πρεσβεία μέχρι αργά το βράδυ λύση δεν είχε βρεθεί, αφού συν τοις άλλοις τα λεωφορεία των οπαδών του ΠΑΟΚ είχαν φθάσει στο Αμστερνταμ.


Δίνει ελπίδα το βλέμμα Στοχ-Στέφενς

Η πιο δυνατή εικόνα από την παρουσία του ΠΑΟΚ χθες στην Ολλανδία ήρθε από τη συνέντευξη Τύπου. Στέφενς και Στοχ συνελήφθησαν να συζητούν με διάπλατα χαμόγελα που κουβαλάνε τις ελπίδες των ΠΑΟΚτσήδων για θετικό αποτέλεσμα και μία νέα αρχή


Κλείνει η… μαύρη τρύπα

Σε άνοδο βρίσκεται τελευταία η Αλκμααρ και δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει η αποχώρηση του Φερμπέικ. Η ολλανδική ομάδα δεν έχει καμία σχέση με το προβληματικό αμυντικά σύνολο που είχε αντιμετωπίσει ο Ατρόμητος. Κι αυτό γιατί δεν παίζει τελευταία ο βαρύς και γκελαδόρος Βούιτενς και στη θέση του αγωνίζεται ο αριστερός μπακ Βιεργκέβερ. Το έκανε με την Αϊντχόβεν ο Φερμπέικ, μάλλον θα το κάνει σήμερα και ο Χέερ. Πηγή: metrosport.gr

Φυτανίδης στο Metropolis: «Ρωτήστε τον Βρύζα γιατί δεν ήρθα στον ΠΑΟΚ»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Σωκράτης Φυτανίδης. Ο αμυντικός του Ατρομήτου κατέθεσε τις εκτιμήσεις του για την σημερινή αντίπαλο του ΠΑΟΚ, την οποία αντιμετώπισε με την ομάδα του στα πλέι οφ του Europa League.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Είναι μια ομάδα επικίνδυνη στο επιθετικό κομμάτι, διαθέτει καλούς και επικίνδυνους ποδοσφαιριστές. Αδύναμο σημείο της η ευάλωτη άμυνα. Έχουν δύο στόπερ οι οποίοι έχουν ποιότητα αλλά είναι ψηλοί και αργοί. Διαθέτουν καλούς ακραίους, ιδιαίτερα από δεξιά, από όπου κατά κύριο λόγο επιτίθενται. Αν της επιτεθείς από τον άξονα της δημιουργείς αρκετά προβλήματα».

Για το τί πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει την Άλκμααρ: «Πρέπει να πιάσουν αρκετοί παίκτες υψηλά επίπεδα απόδοσης. Να προσέξει το ρυθμό της Άλκμααρ και να μην την αφήσει να παίξει γρήγορα».

Για τις αναμετρήσεις του Ατρομήτου με την Άλκμααρ: «Δε νομίζω να μας υποτίμησαν. Έμειναν με δέκα παίκτες από πολύ νωρίς, είμασταν πίσω στο σκορ από το πρώτο ματς και κυνηγούσαμε ένα θαύμα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Επιβάλλαμε εμείς το ρυθμό μας, είχαμε ευκαιρίες, χάσαμε πέναλτι, είχαμε δοκάρι. Σήμερα είναι διαφορετικό ματς αφού πρόκειται για ματς ομίλων».

Για την έδρα της ολλανδικής ομάδας: «Είναι ένα γήπεδο όμορφο, δημιουργείται μια ωραία ατμόσφαιρα, η οποία δεν μπορεί να προβληματίσει τους παίκτες του ΠΑΟΚ που είναι συνηθισμένοι να παίζουν σε ένα γεμάτο γήπεδο με παλμό. Δεν έχει καμία σχέση με Τούμπα».

Για την προσωπική του εκτίμηση: «Είναι δύσκολο να προβλέψεις κάποια πράγματα γιατί θα είναι διαφορετική η τακτική που θα ακολουθήσει η Αλκμααρ σε σχέση με το δικό ματς. Ο ΠΑΟΚ έχει τους παίκτες που μπορούν να τους δημιουργήσουν προβλήματα. Καλό θα είναι να προσπαθήσει να διασφαλίσει το μηδέν πίσω. Σαν Έλληνας εύχομαι να κερδίσει ο ΠΑΟΚ και να δώσει βαθμούς στην Ελλάδα».

Για τους λόγους που δεν υλοποιήθηκε η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ: «Δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτήν την υπόθεση. Ήταν θέμα του ΠΑΟΚ και όχι δικό μου. Ρωτήστε τον κ. Βρύζα».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Φαίνεται ότι στην μάχη της κορυφής ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα. Μακάρι να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα μέχρι τέλους και γιατί όχι να το πάρει. Από εκεί και πέρα εμείς θα προσπαθήσουμε να πλαισιώσουμε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, και θα παλέψουμε για το καλύτερο γιατί όχι και για τη δεύτερη θέση». Πηγή: metrosport.gr

Πρόστιμα σε ΠΑΟ, ΟΦΗ, Πανιώνιο!

Με πρόστιμα τιμωρήθηκαν από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΟΦΗ και Πανιώνιος.

Πρόστιμα σε ΠΑΟ, ΟΦΗ, Πανιώνιο
Οι τρεις τιμωρήθηκαν για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στα ματς της περασμένης αγωνιστικής, ενώ επιβλήθηκε η ποινή της επίπληξης στον πρόεδρο του Ατρομήτου.

Ίδια ποινή και στον Γιάννη Μαντζουράκη και την ΠΑΕ Καλλονή.

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 6ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής, κ. Ι.Ματζουράκη (προπονητή): διότι: «Ο αγώνας ξεκίνησε με έξι (6) λεπτά καθυστέρηση διότι τρεις (3) ποδοσφαιριστές της εγκαλουμένης δεν ήταν σύμφωνα με τον κανονισμό κατάλληλα εξοπλισμένοι (διπλή κάλτσα διαφορετικού χρώματος) καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του προπονητή κ.Ι.Ματζουράκη: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ και στον προπονητή κ. Ι. Μαντζουράκη την ποινή της επίπληξης.

Β) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ, κ.Γ.Σπανό (πρόεδρο): Για τη συμπεριφορά του προέδρου κ.Γ.Σπανού: Επιβάλλει στην ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ. και στον πρόεδρο κ Γ. Σπανό την ποινή της επίπληξης.

Γ) ΠΑΕ ΟΦΗ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ.

Ε) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή δύο χιλιάδων ευρώ.

«Κάντε αυτό που πρέπει και κλείστε στόματα»

Σκληρή ανακοίνωση με την οποία καλούν τους ποδοσφαιριστές του Άρη να ανατρέψουν την κατάσταση που έχει φτάσει η ομάδα εξέδωσε ο «Super-3».

«Κάντε αυτό που πρέπει και κλείστε στόματα»
Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Μετά τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα θα θέλαμε να εκφράσουμε τη στήριξη και την πίστη μας στους ποδοσφαιριστές και στο προπονητικό team για τις δυνατότητες τους. Είμαστε σίγουροι ότι στο βαθμό που περνάει από τα πόδια τους θα ανατρέψουν την κατάσταση. ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ:

Παίζετε σε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΑΠΕΙΡΟ ΚΟΣΜΟ. ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΟΜΑΤΑ. Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, δεν περνάν στην αστεία Ελλάδα όλα από τα πόδια των ποδοσφαιριστών.

Σιχαμένα κοράκια και εντολοδόχοι μας έχουν στερήσει ήδη αρκετούς βαθμούς. Η ομάδα έχει διοίκηση σε ΠΑΕ και ΚΜΑ που από μόνοι τους μοστραρίστηκαν και ζήτησαν την ψήφο του κόσμου, άρα κατ’ επέκταση και την εκλογή τους.

Κύριε Ηλιάδη και λοιπά τσίρκα – θεσμοί του ΑΡΗ ΞΥΠΝΗΣΤΕ… έχετε στο ακέραιο την ευθύνη για οτιδήποτε γίνεται ή δεν γίνεται στην ομάδα. Τα κωλομπαριλίκια και οι ευλογίες που δίνονταν κάποτε τελείωσαν… ή καλύτερα τις τελειώσαμε…

Κανένας δεν χώνεται στα πόδια σας να σας πει τι θα κάνετε. Κόψτε το λαιμό σας και κάντε ό,τι χρειάζεται για να μην έχουμε γλέντια. Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ.

ΥΓ. Στήριξη στην ομάδα αδέρφια μέχρι τέλους. Μην ξεχνάτε τι πήγε να γίνει πέρσι στην Βέροια. Δεν θα δώσουμε άλλοθι σε κανέναν για να ρίξει το φταίξιμο αλλού...

ΥΓ2: Προχωράμε πιο ενωμένοι από ποτέ... Όταν παίζετε μαζί μας θα έχετε και τις συνέπειες.

ΥΓ3: Κι εσείς παλαιότερες διοικήσεις , ειδικά από το 2004 και μετά, και οι χειροκροτητές σας, μην ξανοίγεστε γιατί ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ Η ΟΜΑΔΑ ΕΔΩ.. ΛΕΣΙΑ… ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΛΟ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ – ΘΡΗΣΚΕΙΑ – SUPER 3».

Δείπνο… νίκης από Μιλίνκοβιτς!

Τρόπους για να ανυψώσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του Άρη ψάχνει ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς, ο οποίος θα δειπνίσει μαζί τους σε γνωστό μαγαζί της Θεσσαλονίκης.

Δείπνο… νίκης από Μιλίνκοβιτς
Την ψυχολογία των παικτών του Άρη θα επιχειρήσει να «φτιάξει» ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς, ο οποίος ψάχνει αγχολυτικές μεθόδους για να αποφορτίσει τους παίκτες του από την πίεση εν όψει Πανιωνίου.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ο Σέρβος τεχνικός θα δειπνήσει σήμερα το απόγευμα (στις 20:00) μαζί τους σε εστιατόριο της Νέας Κρήνης και θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους σε πιο χαλαρό κλίμα.

Παράλληλα, θα προσπαθήσει να βελτιώσει τις συνθήκες για την αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης, όπου οι «κίτρινοι» θα κυνηγήσουν την πρώτη φετινή τους νίκη.

Από εκεί και πέρα, δύσκολα θα παίξουν με τον Άρη οι τραυματίες Τριανταφυλλάκος, Κύργιας και Ρένια στο προσεχές ματς με τον Πανιώνιο.Πηγή: sport-fm.gr

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας!

Τα τυπικά έχουν απομείνει για την ανακοίνωση της πρόσληψης – επιστροφής του Στέφαν Στόικα στη Βέροια.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Προχωρημένες είναι οι επαφές του Στέφαν Στόικα με τη διοίκηση της Βέροιας για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας.

Ο Ρουμάνος προπονητής προσπαθεί να βρει τη «χρυσή τομή» με τη Μιλσάμι, όπου και εργαζόταν.

Ο νεαρός κόουτς γνωρίζει καλά την ελληνική πραγματικότητα και τη γλώσσα μας, κάτι που σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί χρόνο συμμετοχής.

Πάντως δεν αναμένεται να έρθει στη χώρα μας πριν από το τέλος της εβδομάδας.

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Γαϊτάνος για το ματς με τον Ολυμπιακό δεν υπολογίζει στους Γκιγέρμο και Ορέστες.Πηγή: sport-fm.gr

Όλα είναι ανοιχτά!!

Ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα για την συνεργασία του Λεβαδειακού με τον Τάκη Λεμονή, ο οποίος χθες το βράδυ συναντήθηκε με τον Γιάννη Κομπότη.

Όλα είναι ανοιχτά
Την ευκαιρία να συζητήσουν για όλα τα αγωνιστικά θέματα που αφορούν τον Λεβαδειακό είχαν ο Γιάννης Κομπότης με τον Τάκη Λεμονή.

Ο έμπειρος προπονητής ήταν ενοχλημένος από την διαρροή σεναρίων για το μέλλον και μίλησε και για αυτό το ζήτημα με τον πρόεδρο του συλλόγου.

Σύμφωνα με την SportDay, προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει θέμα, ωστόσο όλα θα είναι πιθανά σε περίπτωση που προκύψει νέο αρνητικό αποτέλεσμα με αντίπαλο την Καλλονή στη Λιβαδειά την ερχόμενη Κυριακή.

Όσον αφορά την προετοιμασία για αυτό το ματς, όλοι οι παίκτες, εκτός από τον Γεωργίου, είναι στη διάθεση του Λεμονή. Πηγή: sport-fm.gr

Ποιο Europa League; Οι 16!

Ενθουσιασμός στις τάξεις του Ολυμπιακού για τη νίκη επί της Άντερλεχτ. Ξεκάθαρος πλέον στόχος η πρόκριση στους «16» που θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στα δύο διαδοχικά ματς με την Μπενφίκα.

Ποιο Europa League; Οι 16!
Ο Ολυμπιακός έφερε εις πέρας την αποστολή του και με την πιο μεγάλη σε έκταση νίκη της ιστορίας του στο Champions League φαίνεται πως αναπροσαρμόζει τους στόχους του στην Ευρώπη για φέτος. Οι «ερυθρόλευκοι» με σύμμαχο την τύχη, αφού απειλήθηκαν πολλές φορές μέχρι να φτάσουν και στο δεύτερο γκολ, κατάφεραν να περάσουν με 3-0 από τις Βρυξέλλες απέναντι στην Άντερλεχτ.

Ο Κώστας Μήτρογλου «σκότωσε» τους αντιπάλους σε κάθε ευκαιρία που του παρουσιάστηκε (και με τρία γκολ μαζί με τον Λιονέλ Μέσι ακολουθούν τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει πέντε στο θεσμό), ο Ρομπέρτο κατέβασε τα «ρολά» αποκρούοντας πέναλτι για δεύτερο συνεχές ματς της διοργάνωσης και οι Πειραιώτες πέρασαν μία από τις καλύτερες βραδιές της ευρωπαϊκής ιστορίας τους.

Πλέον ο πήχης ανεβαίνει από την τρίτη θέση στην πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ήδη βάλει από κάτω τους την Άντερλεχτ και όλα δείχνουν πως θα κονταροχτυπηθούν με την Μπενφίκα, αφού η Παρί Σεν Ζερμέν μοιάζει αχτύπητη. Τα δύο ματς με τους «αετούς» που ακολουθούν, στις 23 Οκτωβρίου στο «Ντα Λους» της Λισαβόνας και στις 5 Νοεμβρίου στο «Καραϊσκάκη», θα κρίνουν πολλά. Ίσως και τα πάντα. Δεδομένου, δε, ότι η πορτογαλική ομάδα θα υποδεχτεί την τελευταία αγωνιστική μία πιθανότατα αδιάφορη Παρί, οι Πειραιώτες θα χρειαστεί να πάρουν τουλάχιστον 3-4 βαθμούς για να δουν πιο καθαρά τα νοκ άουτ ματς.

Παράπλευρα κέρδη

Ο Ολυμπιακός με τη χθεσινή του νίκη είχε και παράπλευρα κέρδη. Πρόσφερε μία ακόμη απόδειξη πως πλέον είναι ισχυρός και μακριά από την έδρα του στην Ευρώπη και από την 38η θέση της κατάταξης συλλόγων στην UEFA είναι πλέον 31ος. Παράλληλα έβαλε στα ταμεία του 1 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο πριμ νίκης στους ομίλους του Champions League.

Βέροια και… διακοπή

Τα ματς με την Μπενφίκα ακόμη αργούν. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την αναμέτρηση με τη Βέροια στο «Καραϊσκάκη» την Κυριακή για την έβδομη αγωνιστική, με στόχο μία ακόμη νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή. Αμέσως μετά υπάρχει διακοπή πρωταθλήματος για δύο εβδομάδες μέχρι το παιχνίδι με τον Πλατανιά στην Κρήτη (Σάββατο 19/10) κι ακολουθεί το πρώτο ματς στη Λισαβόνα.

Ο Μίτσελ αναμένεται να κάνει rotation στο προσεχές παιχνίδι (16:00) δίνοντας ανάσες σε κάποιους από τους βασικούς. Σήμερα θα διαπιστωθεί η κατάσταση του Τσόρι, που αποχώρησε με πρόβλημα στους προσαγωγούς, ενώ σίγουρα απών θα είναι ο τραυματίας Μασάντο.Πηγή: sport-fm.gr

Ποιος ΠΑΟΚ μιλάει για πρωτάθλημα;

Η Ευρώπη δεν μπορεί να υψηλώσει καμιά ομάδα στην Ελλάδα, γράφει ο Αποδυτηριάκιας
Ευρώπη είναι το τσάμπιονς ληγκ. Το γιουρόπα ληγκ, στο οποίο συμμετέχει ο ΠΑΟΚ, είναι η επαρχία της Ευρώπης. Η δευτεράντζα της Ευρώπης, όσο κι αν κυκλοφορούν κάθε χρόνο ονόματα φιρμάτα. Όπως, από την άλλη, στους 32 του τσάμπιονς ληγκ όλο και τρυπώνουν στους ομίλους ομάδες ψιλολινάτσες.

Ας δεχθούμε σαν ευρωπαϊκό το παιχνίδι με την ολλανδική Αλκμάρ για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ακόμα δεν έχει καταφέρει να πείσει ότι είναι σε θέση να κινηθεί χαλαρά και εξουσιαστικά σαν υποψήφιος πρωταθλητής. Η ήττα από τον Παναιτωλικό και η γκέλα από τον ΟΦΗ μιλάνε μόνες τους.

Ξεκάθαρα. Δεν πετάει πέντε βαθμούς σε τέτοια παιχνίδια εκείνη η ομάδα που πράγματι έχει αποφασίσει να κτυπήσει το πρωτάθλημα. Κι όταν, στο φινάλε, δεν είναι Ολυμπιακός, δηλαδή η ομάδα που και να αμφισβητηθεί αγωνιστικά, σε κάποια παιχνιδάκια, δεν επιτρέπει ερωτηματικά για το ποιος στο τέλος θα γελάσει.

Θα δούμε απόψε τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη της Β’ εθνικής, στο γιουρόπα ληγκ. Άλλη είναι η αγωνία για την ελληνική ομάδα. Τι κάνει στην Ελλάδα, στο πρωτάθλημα.

Δεν σου αλλάζει κλάση η Ευρώπη. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια. Δεν θα αλλάξει ο ψυχισμός και ο χαρακτήρας του ΠΑΟΚ ακόμα κι αν κερδίσει μέσα-έξω Αλκμάρ, Μακάμπι, Σεχτιόρ.

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ελληνικό, όχι διεθνές. Κι είναι αυτό που ήταν πάντα, για όσους γνωρίζουν Ιστορία. Ο δικέφαλος δεν σε τρομάζει εκτός έδρας. Είναι φαγώσιμος.

Δικαίωμα να μιλάει για πρωτάθλημα έχει μία ομάδα, αν δεν φοράει τη φανέλλα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ, μόνον αν πατάει γερά και εκτός έδρας.

Γιατί θέλει να φάει τον Χουμπ Στέφενς ο Σαββίδης, γράφει ο apodytiriakias.gr
 
Ο Χουμπ Στέφενς είναι μία προσωπικότητα στον τομέα του. Δεν είναι τυχαίος. Εμπειρίες, πλούσιες βιωματικές εμπειρίες και σε ομάδες μεγαλύτερης κλάσης απ’αυτήν του ΠΑΟΚ. Η αξία του Ολλανδού έχει καταγραφεί στο βιογραφικό του.

Ο Σαββίδης ποιος είναι; Έχει λεφτά. Δεν λέει τίποτα αυτό. Είναι επιτυχημένος στις μπίζνες. Ούτε κι αυτό λέει κάτι στο ποδόσφαιρο.

Αν ο ΠΑΟΚ δεν έγινε σε μία νύχτα, σ’ένα φεγγάρι, σε μία φάση της σελήνης, κάτι άλλο απ’αυτό που είναι, που συνεχίζει να είναι δεκαετίες, δεν φταίει ο Στέφενς. Ο κάθε χθεσινός προπονητής.

Βεβαίως κάνει λάθη ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Άλλο αυτό. Έχει κάνει λάθη. Όλοι κάνουν λάθη. Ο Σαββίδης δεν τον θέλει όχι επειδή του λένε για τις γκέλες του προπονητή σε δύο ματς, αλλά επειδή φοβάται ότι ο ΠΑΟΚ θα χάσει το πρωτάθλημα.

Είναι τόσο άσχετος από το τόπι ο Ρώσος που θαρρεί ότι δείχνει μούρη στον κόσμο αν καθαρίσει τον προπονητή του. Ότι θα περάσει το μήνυμα στους παοκτσήδες πώς εγώ θέλω πρωτάθλημα. Και όποιος δεν μου κάνει τον στέλνω. Μαγκιά για γραφικούς.

Ανέκδοτο. Να θέλεις να φτιάξεις ομάδα αιχμής, σε διάρκεια χρόνου αγοράζοντας καλούς παίκτες και καλό προπονητή. Όχι, κύριε. Το κτίσιμο της ομάδας στηρίζεται σε σχεδιασμό, αγωνιστικό, οικονομικό, χρονικό. Και δεν επιτυγχάνεται με τίποτα αν αλλάζεις προπονητή που σου κάθεται στο στομάχι.
Πηγή: gazzetta.gr

Τι κάνεις παιδί μου Σάμαρη, έχεις τρελαθεί;

Φοβερός Νίκος Αλέφαντος στον sportdog για Ολυμπιακό! Ποιους αποθεώνει, ποιους κράζει και γιατί; Τι συμβουλεύει τον ..."παλαιστή"; Πώς θα προκριθεί ο Ολυμπιακός; Απολαύστε...Ήταν ένας εκπληκτικός γκολτζής Μήτρογλου, φανταστικά τα γκολ του. Και το πρώτο δεν ήταν εύκολο, όμως το δεύτερο με το γκελ που άφησε η μπάλα να κάνει, και το τρίτο το ασύλληπτο έξω από την περιοχή, ήταν γκολ που τα βλέπουμε από μεγάλους ξένους παίκτες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και με τα δύο πόδια. Είναι φοβερός κυνηγός, είναι φορ με τα όλα του. Και έλεγαν ότι δεν θα τον έβαζε να παίξει, ο Χριστός και η Παναγία!

Φοβερά σημάδια τερματοφύλακα δείχνει και ο Ρομπέρτο. Αυτός όμως δεν είναι δικός μας, είναι δανεικός.

Το θέμα είναι ότι αν δεν είχαμε αυτούς τους δύο, δεν νικούσαμε εκεί με τίποτα. Μαγική εικόνα είναι το σκορ. Μέχρι να γίνει το 0-2 μας βομβάρδιζαν ανελέητα.

Ο Μίτσελ δήλωσε ότι έπαιξε πολύ καλά η άμυνα και η επίθεση. Ήταν σε άλλο γήπεδο; Μόνο η επίθεση ήταν καλή. Η άμυνα ήταν χάλια και τα χαφ ήταν χάλια. Για τα χαφ έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου. Το κέντρο του Ολυμπιακού ήταν ανύπαρκτο, και ο Ντιγκά και ο Σάμαρης, ούτε γρήγορα μηχανάκια ήταν, ούτε οργανωτές, ούτε έκοβαν, ούτε έφτιαχναν, δεν μπορούσαν να έχουν κατοχή μπάλας.

Αλλά ειδικά ο Σάμαρης, ας τον πιάσει ο Μίτσελ και αντί να τον διαφημίζει συνεχώς, να κοιτάξει να δουλέψει μαζί του. Να του πει: "τι κάνεις παιδί μου Σάμαρη, έχεις τρελαθεί"; Σε δύο ματς Τσάμπιονς Λιγκ έχει κάνει …τέσσερα πέναλτι και του έχουν σφυρίξει τα δύο. Πήγε στο Βέλγιο και μέσα σε δύο λεπτά τράβηξε τρεις φορές τον αντίπαλο σε στημένη φάση. Δεν σου το σφύριξε μια, δεν σου το σφύριξε δυο, πας και ξανατραβάς αμέσως πάλι; Τι κάνεις, παλαιστής είσαι;

Ώμο με ώμο θα τον παίρνεις τον παίκτη και θα κοιτάς να του πάρεις μισό βήμα να βγεις μπροστά. Πήδα να πάρεις την κεφαλιά, ας τη χάσεις, όχι όμως να τραβάς στην περιοχή. Το κακό ξεκινάει επειδή σου παίρνει ο άλλος τα βήματα και τρέχεις να τον προλάβεις. Μα, σε στημένη φάση και σε αφήνει πίσω; Στημένη φάση είναι! Μην κοιμάσαι. Ώμο με ώμο, ρε, τον παίκτη!

Έβλεπα τα σέντερ μπακ του Ολυμπιακού με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, οι ακραίοι μπακ δεν έκλιναν προς τα μέσα να βοηθήσουν τους σέντερ μπακ οι οποίοι είχαν μεγάλη απόσταση και με τους χαφ. Κι έμπαιναν οι αντίπαλοι από παντού.

Πέρα από Μήτρογλου και Ρομπέρτο που ήταν όλα τα λεφτά, μου άρεσαν στο β΄ ημίχρονο ο Μανιάτης και ο Σιόβας, το πάλεψαν. Δεν φάνηκε ο Ολαϊτάν, ο Βάις είχε μόνο εκλάμψεις, για τους χαφ είπα, ο Μανωλάς έκανε λάθος τοποθετήσεις, είχε πολλούς υστερήσαντες ο Ολυμπιακός. Και ο Σαβιόλα πέρα από την ασίστ στο πρώτο γκολ, ήταν ανύπαρκτος. Ο δε Μπονγκ είχε πολλά προβλήματα, έφαγε πολλές ντρίμπλες από την πλευρά του. Έπρεπε να έχει βάλει νωρίτερα τον Χολέμπας, ευτυχώς δεν στοίχισε.

Κάτι μεταγραφές ακριβές που έκανε η Άντερλεχτ και κάτι μεταγραφές ακριβές που κάναμε εμείς, θέλει δέκα σαν κι αυτούς ο Μήτρογλου!

Πρέπει να πάει τώρα στην Μπενφίκα πιο σφικτά πίσω. Πριν το ματς στο Βέλγιο είπα ότι πρέπει να πάει ο Ολυμπιακός στην Άντερλεχτ για τη νίκη.

Τώρα, όμως, πρέπει να πάει πιο σφικτός πίσω, να κλείσουν μεταξύ τους οι γραμμές, να ρίξει βάρος στα 2 χαφ και στα 2 στόπερ, να δέσουν μεταξύ τους, να μην είναι ξέφραγο αμπέλι. Αν πάρει την ισοπαλία ο Ολυμπιακός στην Μπενφίκα, σας το λέω σίγουρα ότι θα πάρει τη δεύτερη θέση. Θα έχει 4 βαθμούς, θα πάρει 3 βαθμούς με την Άντερλεχτ εδώ, και 3 βαθμούς με την Μπενφίκα εδώ, σύνολο 10 και θα περάσει.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχει το "μάζεμα" του Μήτρογλου!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αν το είχε κάνει αυτό ένα φορ παγκόσμιας κλάσης, όπως ο Ιμπραϊμοβιτς, θα το συζητούσε τώρα όλη η Ευρώπη. Μήπως είδατε προσεκτικά το ριπλέι στο τρίτο τέρμα του Μήτρογλου; Έχει βάλει πολλά ωραία γκολ στην καριέρα του ο Κώστας Μήτρογλου. Αλλά το χθεσινό, το τρίτο, κόντρα στην Άντερλεχτ, ήταν μαγικό. Και δεν είναι μόνο το εκπληκτικό σουτ -με το ...κακό δεξί παρακαλώ- αλλά περισσότερο είναι η ενέργεια πριν ο Μήτρογλου "οπλίσει".
Αυτό το "μάζεμα" της μπάλας που κάνει ο Έλληνας φορ είναι μοναδικό. Την "τσιμπάει" με το κάτω μέρος του παπουτσιού του και στην ουσία τη στρώνει με τέλειο τρόπο στο άλλο πόδι για να εξαπολύσει τη βολίδα. Και μιλάμε για σουτ δυνατό και τεχνικό. Όχι "ξερό" και ...όπου πάει. Έβαλε φάλτσο ο Μητρογκόλ στην μπάλα κι αυτό δείχνει την κλάση του.
Η ενέργεια, πάντως, πριν το σουτ είναι όλα τα λεφτά. Είναι κίνηση "εκτελεστή" πολύ μεγάλης αξίας. Αν το έκανε αυτό ο Ιμπραϊμοβιτς, για παράδειγμα, τώρα θα παραμιλούσε όλη η Ευρώπη. Με αυτή την ντρίμπλα ξεμαρκαρίστηκε και είχε όλη την άνεση να το "παστελώσει". Μία ντρίμπλα που θέλει γρήγορη σκέψη και εξαιρετική τεχνική
Δείτε στο 0:25 του βίντεο τη φανταστική ενέργεια του Μήτρογλου πριν το γκολ...




Πηγή: sportdog.gr

Στο πλάι τους ο Σαββίδης!

Στην Ολλανδία βρίσκεται ο Ιβάν Σαββίδης, όπου θα παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια του ΠΑΟΚ με την Άλκμααρ.

Στο πλάι τους ο Σαββίδης
Όπως και στα δύο προηγούμενα εκτός έδρας ευρωπαϊκά ματς του ΠΑΟΚ –με Σάλκε και Μέταλιστ-, έτσι και με την Άλκμααρ, ο Ιβάν Σαββίδης είναι δίπλα στην ομάδα του.

Ο ιδιοκτήτης του «Δικεφάλου του βορρά» ταξίδεψε στην Ολλανδία για να παρακολουθήσει την «μάχη» της ομάδας του, θέλοντας να ζήσει από κοντά ακόμα ένα ευρωπαϊκό αγώνα.

Ιδιαίτερα ευδιάθετος μαζί με την γυναίκα του, ο ομογενής επιχειρηματίας μετέβη στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή των Θεσσαλονικέων και συνομίλησε με ανθρώπους της ομάδας. Στη συνέχεια και έχοντας περιθώριο μέχρι την σέντρα του παιχνιδιού (20:00) πήγε να κάνει μια βόλτα στο Άμστερνταμ για να «σκοτώσει» ευχάριστα τον χρόνο του.Πηγή: sport-fm.gr

Ο Θάνος στην Τούμπα!

Ο Δημήτρης Θάνος του Συνδέσμου Γρεβενών ορίστηκε από την ΕΠΟ να διευθύνει το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο Θάνος στην Τούμπα
Την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα θα διευθύνει ο Δημήτρης Θάνος από τον Σύνδεσμο Γρεβενών.

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Βέροια θα σφυρίξει ο Γιάννης Καμπάξης από την Εύβοια.

Το «ντέρμπι» ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Ατρόμητο θα διαιτητεύσει ο Γιώργος Κομίνης.

Σάββατο 05 Οκτωβρίου

16:00 Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
18:15 Εργοτέλης-Πλατανιάς: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
20:30 Πανιώνιος-Άρης: Δημήτρης Στυλιάρας (Αιτ/νίας)

Κυριακή 06 Οκτωβρίου

16:00 Ολυμπιακός-Βέροια: Γιάννης Καμπάξης (Ευβοίας)
18:15 Skoda Ξάνθη-Απόλλων: Γεώργιος Λιαχούδης (Μακεδονίας)
18:15 Λεβαδειακός-Καλλονή: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
18:15 Πανθρακικός-ΟΦΗ: Γεράσιμος Ντίτσιος (Πρέβεζας)
20:30 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)

Δευτέρα 07 Οκτωβρίου

19:30 Παναιτωλικός- ΠΑΣ Γιάννινα: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

«Ίσως εκδίκηση των οπαδών του Άγιαξ τα επεισόδια»

Μια άλλη διάσταση στο θέμα των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο Άμστερνταμ με εμπλεκόμενους οπαδούς του ΠΑΟΚ δίνουν -επικαλούμενα μαρτυρία- τα ολλανδικά ΜΜΕ.

«Ίσως εκδίκηση των οπαδών του Άγιαξ τα επεισόδια»
Το ενδεχόμενο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που ενεπλάκησαν σε επεισόδια στο Άμστερνταμ να ήταν σε θέση άμυνας αφήνει να εννοηθεί αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με δηλώσεις υπαλλήλου που δούλευε στο μπαρ όπου σημειώθηκε η συμπλοκή, αυτή προκλήθηκε από φίλους του Άγιαξ.

«Πιθανώς να επρόκειτο για μια μορφή αντεκδίκησης των οπαδών του, λόγω συμβάντων που έγιναν όταν η ομάδα τους είχε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ (σ.σ. στα προκριματικά του Champions League)», ανέφερε χαρακτηριστικά η μπαργούμαν στο «dichtbij.nl».

Αφού τόνισε λοιπόν ότι λίγη ώρα πριν το περιστατικό κάθονταν μαζί της τρεις οπαδοί του ΠΑΟΚ που στη συνέχεια έγιναν περισσότεροι, σημείωσε:

«Υπάρχει η πιθανότητα να ήταν συμφωνημένη η σύγκρουση με τους οπαδούς του Άγιαξ. Οι Έλληνες χρησιμοποίησαν τον εξοπλισμό του καταστήματος για να αμυνθούν, προκαλώντας σημαντικές ζημιές». Πηγή: sport-fm.gr

«Ξεπούλησε» ο ΠΑΟΚ!!

Με 700 πιστούς οπαδούς στο πλευρό του θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ την Άλκμααρ.

«Ξεπούλησε» ο ΠΑΟΚ
Όπως ανακοινώθηκε από το «Δικέφαλο του Βορρά», εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια που είχε πάρει η ΠΑΕ, αφού οι φίλοι της ομάδας έσπευσαν να προμηθευτούν ένα «μαγικό χαρτάκι».

Η ανακοίνωση:

«Εξαντλήθηκαν όλα τα εισιτήρια που εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ για την αποψινή αναμέτρηση με την Αλκμααρ στην Ολλανδία».

Υπερβολικοί οι Ολλανδοί!

Δεν υφίσταται ο «όλεθρος» που έσπειραν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, με επεισόδια που φέρονται να δημιούργησαν μόνο εκείνοι χθες το απόγευμα στο Άμστερνταμ, εν όψει του ματς με την Άλκμααρ.

Υπερβολικοί οι Ολλανδοί
Μεγαλύτερη έκταση από την πραγματικότητα έχουν δώσει οι ολλανδικές ιστοσελίδες στα επεισόδια που φέρονται να έχουν κάνει μόνο οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Οι ολλανδικές ιστοσελίδες υποστηρίζουν πως «θερμόαιμοι οπαδοί του ΠΑΟΚ έσπειραν τον όλεθρο σε καφέ στη Ντάμστραντ, με τα τραπέζια και τα καθίσματα να πετούν στον αέρα. Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά μια παρέα 20 ανδρών».

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως η όλη ιστορία διήρκησε για μερικά λεπτά και δεν έλαβαν μόνο μέρος φίλαθλοι του «Δικεφάλου του Βορρά», οι οποίοι μάλιστα προκλήθηκαν από οπαδούς άλλης ομάδας.

Ο φωτογράφος που βρέθηκε εκεί έβγαλε την επίμαχη φωτογραφία και έτσι «έπλασε» μία φοβερή ιστορία, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει και πρόβλημα στην ΠΑΕ στην προσπάθεια που κάνει για να γλιτώσει την ποινή της μίας αγωνιστικής που επιβλήθηκε από την UEFA.Πηγή: sport-fm.gr

«Οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν επεισόδια»

Καθόλου κολακευτικά δεν είναι για τον ΠΑΟΚ τα ολλανδικά δημοσιεύματα που θέλουν οπαδούς του να έχουν δημιουργήσει επεισόδια στο Άμστερνταμ λίγες ώρες πριν από το ματς με την Άλκμααρ.

«Οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν επεισόδια»
Την ώρα που η διοίκηση του ΠΑΟΚ δίνει «μάχη» κόντρα στην UEFA για να μειωθεί η ποινή της μίας αγωνιστικής που επιβλήθηκε για τους υπεράριθμους οπαδούς που βρέθηκαν στην Τούμπα για τον αγώνα με την Σάλκε, οι οπαδοί του δεν δείχνουν να βοηθούν με την στάση τους.

Συγκεκριμένα, ολλανδικές ιστοσελίδες υποστηρίζουν πως φίλαθλοι του «Δικεφάλου του Βορρά» δημιούργησαν επεισόδια στο Άμστερνταμ, κάτι που δεν κολακεύει καθόλου τον κόσμο της ομάδας.

«Θερμόαιμοι οπαδοί του ΠΑΟΚ έσπειραν τον όλεθρο σε καφέ στη Ντάμστραντ, με τα τραπέζια και τα καθίσματα να πετούν στον αέρα. Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά μια παρέα 20 ανδρών», αναφέρει μεταξύ άλλων το σάιτ «dichtbij.nl».

Εν τω μεταξύ, οι Θεσσαλονικείς εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία ενημερώνουν για το σημείο συνάντηση των οπαδών για να βρεθούν όλοι μαζί στο «AFAS Stadion».

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για την διευκόλυνση όσων έχουν ταξιδέψει στην Ολλανδία, ενημερώνει ότι η αναχώρηση των φιλάθλων που θα μεταβούν μαζικά στο γήπεδο της AZ Άλκμααρ θα πραγματοποιηθεί στις 15:30 στην πλατεία απέναντι από το ξενοδοχείο Παρκ Πλάζα Βικτόρια στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ. Παρακαλούνται οι εκδρομείς να προσέλθουν εγκαίρως στο σημείο συνάντησης για να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η μετάβαση όλων στο γήπεδο και να αποφευχθεί η ταλαιπωρία», αναφέρεται.

Συνέχεια στο θέαμα…!!

Δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ που έχει υποχρεώσεις για το Europa League. Σε ολόκληρη την Ευρώπη θα έχουμε ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις για τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA.

Συνέχεια στο θέαμα…
Η δεύτερη αγωνιστική του Champions League πέρασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, όμως στην Ευρώπη υπάρχει και η δεύτερη αγωνιστική του Europa League.

Η δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την πρώτη, αφού όπως είδαμε και στην πρεμιέρα μπορούν να υπάρξουν εκπλήξεις και οι αγώνες οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες για κάθε ομάδα.

Αγώνας που θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να είναι για το Champions League είναι αυτός ανάμεσα στην Ανζί και την Τότεναμ.

Από εκεί και πέρα, μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει η «δοκιμασία» της Σεβίλλης κόντρα στην Φράιμπουργκ, η αναμέτρηση της Λιόν με την Γκιμαράες και η δύσκολη «αποστολή» της Λάτσιο στην έδρα της Τραμπζονσπόρ.

Εκτός από το άλλο παιχνίδι στον όμιλο του ΠΑΟΚ, το Σαχτέρ-Μακάμπι Χάιφα, όλοι περιμένουν να δουν πως θα παίξει η Βαλένθια στην έδρα της Κούμπαν Κράσνονταρ. Αμφίρροπο είναι το παιχνίδι της Ραπίντ Βιέννης με την Ντιναμό Κιέβου.

Όσον αφορά τώρα τους κυπριακούς συλλόγους, ο ΑΠΕΟΛ αντιμετωπίζει την Αϊντραχτ και ο Απόλλων Λεμεσού την Λέγκια Βαρσοβίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

1ος όμιλος

Κούμπαν Κράσνονταρ-Βαλένθια (19:00)
Σουόνσι-Σεν Γκάλεν (22:05)

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Διαφορά τερμάτων

1. Σεν Γκάλεν 1 3 2-0
2. Σουόνσι 1 3 3-0
3. Κούμπαν 1 0 0-2
4. Βαλένθια 1 0 0-3

Επόμενη αγωνιστική (24/10)

Σουόνσι-Σεν Γκάλεν (22:05)
Κούμπαν-Βαλένθια (19:00)

2ος όμιλος

Λουντογκόρετς Ράζγκραντ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (22:05)
Τσερνομόρετς-Αϊντχόφεν (22:05)

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Διαφορά τερμάτων

1. Τσερνομόρετς 1 3 2-1
2. Λουντογκόρετς 1 3 2-0
3. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1 0 1-2
4. Αϊντχόφεν 1 0 0-2

Επόμενη αγωνιστική (24/10)

Τσερνομόρετς-Αϊντχόφεν (22:05)
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Λουντογκόρετς Ράζγκραντ (22:05)

3ος όμιλος

Έσμπιεργκ-Σάλτσμπουργκ (22:05)
Έλφσμποργκ-Σταντάρ Λιέγης (22:05)

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Διαφορά τερμάτων

1. Έσμπιεργκ 1 3 2-1
2. Σάλτσμπουργκ 1 3 4-0
3. Έλφσμποργκ 1 0 0-4
4. Σταντάρ Λιέγης 1 0 1-2

Επόμενη αγωνιστική (24/10)

Έλφσμποργκ-Έσμπιεργκ (22:05)
Σάλτσμπουργκ-Σταντάρ Λιέγης (22:05)

4ος όμιλος

Ρούμπιν Καζάν-Ζούλτε Βάρεγκεμ (22:05)
Γουίγκαν-Μάριμπορ (22:05)

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Διαφορά τερμάτων

1. Ρούμπιν Καζάν 1 3 5-2
2. Ζούλτε Βάρεγκεμ 1 1 0-0
3. Γουίγκαν 1 1 0-0
4. Μάριμπορ 1 0 2-5

Επόμενη αγωνιστική (24/10)

Γουίγκαν-Ρούμπιν Καζάν (22:05)
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Μάριμπορ (22:05)

5ος όμιλος

Ντνίπρο-Φιορεντίνα(22:05)
Πάσος Φερέιρα-Παντούρι(22:05)

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Διαφορά τερμάτων

1. Φιορεντίνα 1 3 3-0
2. Ντνίπρο 1 3 1-0
3. Παντούρι 1 0 0-1
4. Πάσος Φερέιρα 1 0 0-3

Επόμενη αγωνιστική (24/10)

Πάσος-Φερέιρα-Ντνίπρο (22:05)
Φιορεντίνα-Παντούρι (22:05)

6ος όμιλος

ΑΠΟΕΛ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (22:05)
Μπορντό-Μακάμπι Τελ Αβίβ (22:05)

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Διαφορά τερμάτων

1. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1 3 3-0
2. ΑΠΟΕΛ 1 1 0-0
3. Μακάμπι Τελ Αβίβ 1 1 0-0
4. Μπορντό 1 0 0-3

Επόμενη αγωνιστική (24/10)

Μπορντό-ΑΠΟΕΛ (22:05)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μακάμπι Τελ Αβίβ (22:05)

7ος όμιλος

Ραπίντ Βιέννης-Ντιναμό Κιέβου (20:00)
Γκενκ-Τουν (20:00)

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Διαφορά τερμάτων

1. Τουν 1 3 1-0
2. Γκενκ 1 3 1-0
3. Ντιναμό Κιέβου 1 0 0-1
4. Ραπίντ Βιέννης 1 0 0-1

Επόμενη αγωνιστική (24/10)

Γκενκ-Ραπίντ Βιέννης (20:00)
Ντιναμό Κιέβου-Τουν

8ος όμιλος

Σεβίλλη-Φράιμπουργκ (20:00)
Σλόβαν Λίμπερετς-Εστορίλ (20:00)

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Διαφορά τερμάτων

1. Σεβίλλη 1 3 2-1
2. Σλόβαν Λίμπερετς 1 1 2-2
3. Φράιμπουργκ 1 1 2-2
4. Εστορίλ 1 0 1-2

Επόμενη αγωνιστική (24/10)

Σλόβαν Λίμπερετς-Σεβίλλη (20:00)
Φράιμπουργκ-Εστορίλ (20:00)

9ος όμιλος

Ριέκα-Μπέτις (20:00)
Λιόν-Γκιμαράες (20:00)

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Διαφορά τερμάτων

1. Γκιμαράες 1 3 4-0
2. Λιόν 1 1 0-0
3. Μπέτις 1 1 0-0
4. Ριέκα 1 0 0-4

Επόμενη αγωνιστική (24/10)

Λιόν-Ριέκα (20:00)
Μπέτις-Γκιμαράες (20:00)

10ος όμιλος

Λέγκια Βαρσοβίας-Απόλλων Λεμεσού (20:00)
Τραμπζονσπόρ-Λάτσιο (20:00)

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Διαφορά τερμάτων

1. Λάτσιο 1 3 1-0
2. Τραμπζονσπόρ 1 3 2-1
3. Απόλλων Λεμεσού 1 0 1-2
4. Λέγκια 1 0 0-1

Επόμενη αγωνιστική (24/10)

Τραμπζονσπόρ-Λέγκια (20:00)
Απόλλων Λεμεσού-Λάτσιο (20:00)

11ος όμιλος

Ανζί-Τότεναμ (20:00)
Τρόμσο-Σερίφ Τιρασπόλ (20:00)

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Διαφορά τερμάτων

1. Τότεναμ 1 3 3-0
2. Ανζί 1 1 0-0
3. Σερίφ 1 1 0-0
4. Τρόμσο 1 0 0-3

Επόμενη αγωνιστική (24/10)

Ανζί-Τρόμσο (20:00)
Σέριφ Τιρασπόλ (20:00)

12ος όμιλος

Άλκμααρ-ΠΑΟΚ (20:00)
Σαχτέρ Καραγκάντι-Μακάμπι Χάιφα (20:00)

Βαθμολογία

Θέση Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Διαφορά τερμάτων

1. Άλκμααρ 1 3 1-0
2. ΠΑΟΚ 1 3 2-1
3. Σαχτέρ 1 0 1-2
4. Μακάμπι Χάιφα 1 0 0-1

Επόμενη αγωνιστική (24/10)

Σαχτέρ Καραγκάντι-Άλκμααρ (19:00)
ΠΑΟΚ-Μακάμπι Χάιφα (20:00) Πηγή: sport-fm.gr

Παίξε σαν... PAOK!

Εντυπωσιακές είναι οι επιδόσεις του ΠΑΟΚ μακριά από την Τούμπα στην Ευρώπη, κάτι που καλείται να συνεχίσει να κάνει και στο αποψινό παιχνίδι με την Άλκμααρ για την 2η αγωνιστική του Europa League.

Παίξε σαν... PAOK
Πολλούς λόγους για να πάρει τη νίκη στο αποψινό παιχνίδι με την Άλκμααρ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Europa League, έχει ο ΠΑΟΚ (20:00, ΑΝΤ-1).

Πρώτα από όλα ο «Δικέφαλος του Βορρά», εφόσον καταφέρει να αποδράσει με τους τρεις βαθμούς από την Ολλανδία, θα έχει πολλές πιθανότητες να εξασφαλίσει την πρωτιά του 12ου ομίλου, καθώς εκείνος και η ΑΖ θεωρούνται τα φαβορί για να περάσουν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Επίσης, οι Θεσσαλονικείς θα καταφέρουν να «ανέβουν» ψυχολογικά εν όψει και του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα την προσεχή Κυριακή, όμως εκείνο που έχει σημασία σήμερα στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο είναι ο αγώνας με την Άλκμααρ και τίποτα άλλο!

Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ καλείται να συνεχίσει το καλό του εκτός έδρας πρόσωπο, αφού στα τελευταία 18 έχει μόνο δύο ήττες! Μάλιστα, στην Ολλανδία δεν έχει χάσει αφού με την Χέρενφεν και με τον Άγιαξ είχε έρθει ισόπαλος, 0-0 και 1-1 αντίστοιχα. Επίσης, μετράει έξι νίκες σε αυτό το διάστημα που παίζει μακριά από την Τούμπα.

Μπορεί οι Ολλανδοί να έχουν καταφέρει μέσα στην έδρα τους να έχουν κερδίσει ομάδες όπως ο Άγιαξ και η Αϊντχόφεν, όμως λίγο έλειψε να μείνουν εκτός Europa League, όταν τέθηκαν αντιμέτωποι με τον Ατρόμητο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Χουμπ Στέφενς – ο οποίος θα παρακολουθήσει από την εξέδρα την αναμέτρηση, λόγω της τιμωρίας που του επέβαλε η UEFA – σκοπεύει να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Χακόμπο, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Κίτσιου, Κατσουράνη, Βίτορ και Τζαβέλλα.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Λάζαρ και Τζιόλης. Την τριάδα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Στοχ, Νίνης και Λούκας, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Αθανασιάδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γλύκος, Λόπεθ, Κωνσταντινίδης, Νέτσιντ, Ολίσε, Λόρενς, Λίνο και Σαλπιγγίδης. Στη Θεσσαλονίκη έμειναν οι Σκόνδρας, Κατσικάς, Σπυρόπουλος, Γιακουμής, Τζανδάρης και Κάτσε, ο οποίος περιμένει να μάθει την οριστική απόφαση της διοίκησης για την υπόθεσή του, και οι Γκαρσία, Βούκιτς.

Στο απέναντι στρατόπεδο, οι Ολλανδοί θα αγωνιστούν οι Αλβαράδο (τερματοφύλακας), Μ.Γιόχανσον (δεξί μπακ), Χούβελεεουβ, Φίργκεφερ (στόπερ) και Χαπς (αριστερό μπακ), Γκούντελι, Ορτίζ, Β.Ελμ (στη μεσαία γραμμή), Μπέερενς, Μάρτενς και . Α.Γιόχανσον (η τριάδα της επίθεσης).

Το γήπεδο θα έχει πολλούς Ολλανδούς αλλά και περίπου 700 οπαδούς του ΠΑΟΚ που επιθυμούν να δουν κι απόψε αυτό το μέταλλο που βγάζει η ομάδα τους όταν βγαίνει να παίξει σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή έδρα.Πηγή: sport-fm.gr

Ντι Μαρία: «Αξίζω θέση βασικού»

Μήνυμα με αποδέκτη τον Αντσελότι, από τον Αργεντινό άσο, μετά τα δύο γκολ που σημείωσε απέναντι στην Κοπεγχάγη

Ντι Μαρία: «Αξίζω θέση βασικού»
Ο 25χρονος μέσος σίγουρα αισθάνεται μεγάλη ανασφάλεια για την θέση του στην ομάδα, με την άφιξη του Γκάρεθ Μπέιλ στην Μαδρίτη. Τα δύο γκολ που σημείωσε απέναντι στην Κοπεγχάγη αποτελούν ένα τρανό δείγμα, πως ο Ντι Μαρία, δεν θα καταθέσει τα όπλα σε αυτόν τον ανταγωνισμό:

«Προσπαθώ και θα εξακολουθήσω να το πράττω, προκειμένου να πείσω τον προπονητή μου, πως έχω θέση στην αρχική ενδεκάδα» είπε αρχικά ο 25χρονος άσος και πρόσθεσε: «Θεωρώ πως κάναμε ένα εξαιρετικό ματς, αλλάξαμε το σύστημα με τρεις παίκτες μπροστά και μας βγήκε πολύ καλά. Ο προπονητής μας είπε πως έμεινε πολύ ευχαριστημένος». Πηγή: sport-fm.gr

Ζέσους: «Αδύνατο να σταματήσουμε την ΠΣΖ»

Ο προπονητής της Μπενφίκα, ομολόγησε με απόλυτο τρόπο την ανωτερότητα των Παριζιάνων στις δηλώσεις του για το ματς

Ζέσους: «Αδύνατο να σταματήσουμε την ΠΣΖ»
Ο Ζόρζε Ζέσους υπογράμμισε πως η ΠΣΖ θα πάει (κατά την άποψη του) μακριά στη διοργάνωση και υποστήριξε πως το δεύτερο μέρος, τον ενδιέφερε περισσότερο να σταματήσει το εύρος του σκορ. «Παίξαμε απέναντι σε μια αντίπαλο που θα πάει μακριά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Απείχαμε πολύ σε δυνατότητες απέναντι της. Στο πρώτο μέρος δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε τις δημιουργίες από την πλευρά της Παρί. Το να είσαι 3-0 πίσω μετά το πρώτο μέρος είναι επικίνδυνο. Στο δεύτερο καταφέραμε τουλάχιστον ν’ ανέβουμε λίγο και να περιορίσουμε τους χώρους στον Ιμπραϊμοβιτς».

Με την σειρά του ο Γκιγιέρμε Σεκουέιρα, επισήμανε: «Είναι αλήθεια πως ο αντίπαλος άξιζε αυτή τη νίκη και τώρα κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι. Όλα είναι πιθανά. Ξέραμε τι δυσκολίες θ’ αντιμετωπίζαμε, αλλά είμαστε μια ομάδα που μπορεί να βρει ξανά τον δρόμο για τις νίκες». Πηγή: sport-fm.gr

Κόντε: «Έχουμε ανηφόρα μπροστά…»

Παρά το γεγονός πως εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια, ο Κόντε προβληματίζεται για τις δύο ισοπαλίες στην εκκίνηση των υποχρεώσεων της Γιούβε, στο Τσάμπιονς Λιγκ

Κόντε: «Έχουμε ανηφόρα μπροστά…»
Ο προπονητής της «Μεγάλης Κυρίας» προσπάθησε να κρατήσει ακμαίο το ηθικό στις τάξεις της ομάδας του μετά τον αγώνα με την Γαλατά, αλλά σαφώς είναι προβληματισμένος, από τη στιγμή που μπροστά υπάρχουν τα δύο ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης: «Θα έπρεπε να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί στο τέλος, παρά το γεγονός πως η ομάδα είχε καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να γυρίσει το αποτέλεσμα. Τώρα έχουμε μπροστά μας ανηφόρα, αλλά δεν πρέπει να χάνουμε το κουράγιο μας. Τώρα θα πρέπει να τα δώσουμε όλα στα τέσσερα επόμενα παιχνίδια. Αν είμαστε αρκετά καλοί θα προχωρήσουμε, αν όχι, θα σημαίνει πως οι άλλοι θα είναι καλύτεροι από εμάς».

Ο Κόντε πιθανότατα δεν θα έχει στη διάθεση του, στα προσεχή παιχνίδια και τους Λιχτστάινερ και Βούσινιτς που αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών.

Με την σειρά του ο Μαντσίνι τα είχε με την διαιτησία και το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε: «Ήταν ένα παράξενο παιχνίδι με την Γιουβέντους να είναι πίσω στο σκορ και να παίρνει ένα…περίεργο, θα το χαρακτήριζα, πέναλτι. Δε νομίζω πως θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν δίχως πέναλτι και θεωρώ πως αυτό που δόθηκε, δεν ήταν» τόνισε ο Ιταλός τεχνικός που αναφερόμενος στον Ντρογκμπά είπε: «Ήταν καταπληκτικός και δεν πίστευα πως θα μπορούσε να κάνει τέτοιο παιχνίδι». Πηγή: sport-fm.gr