Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ο πρώτος Έλληνας «πιστολέρο»!

Το πρώτο ελληνικό χατ τρικ στην ιστορία του Champions League -και δεύτερο για τον Ολυμπιακό- πέτυχε σήμερα ο Κώστας Μήτρογλου και έγραψε το όνομά του στη λίστα με τους κορυφαίους του... γκολ.

Ο πρώτος Έλληνας «πιστολέρο»!
Αν τα τέσσερα γκολ που είχε πετύχει μέχρι χθες στο Champions League δεν έκαναν τους Ευρωπαίους αντιπάλους να τρέμουν τους... πυροβολισμούς του, σήμερα έβαλε γερά τις βάσεις για να το καταφέρει.

Ο Κώστας Μήτρογλου έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που πέτυχε χατ τρικ στο Champions League και ο δεύτερος για ελληνική ομάδα

O πρώτος που το κατάφερε ήταν ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος είχε εισχωρήσει στην σχετική λίστα μετά το χατ τρικ του στη μεγάλη νίκη των «ερυθρόλευκων» επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν με 6-2 τη περίοδο 2002-03.



Ο Έλληνας στράικερ -ο οποίος διατηρεί ρεκόρ... χατ τρικ στην Ελλάδα, αφού είναι ο μοναδικός που έχει πετύχει σε δύο σερί αγώνες- μπήκε στη λίστα που ηγείται ο Λιονέλ Μέσι με τέσσερις τριάδες γκολ.

Συνολικά, 64 παίκτες έχουν καταφέρει να «πληγώσουν» από τρεις φορές την ίδια αντίπαλη εστία σε ένα ματς, με τα χατ τρικ που έχουν μπει σε επίπεδο Champions League να φτάνουν σήμερα τα 81.

Μετά τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ανέβηκε στην κορυφή μετά τα γκολ του στην περασμένη αγωνιστική της διοργάνωσης, ακολουθούν οι Φίλιπο Ινζάκι και Μάριο Γκόμεζ με τρία, ενώ Αντριάνο, Σεβσένκο, Κόουλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ντρογκμπά, Όουεν, Μακέι, φαν Νιστελρόι και Ετό έχουν πετύχει από δύο.

Το όνομα του Κώστα Μήτρογλου από σήμερα φιγουράρει δίπλα σ' αυτά των Ντελ Πιέρο, Κακά, Μπέιλ, Μπενζεμά, Ριβάλντο, Ροναλντίνιο, Ρονάντο, Ανρί, Ρούνεϊ και αρκετούς ακόμα παίκτες που έχουν γράψει -ή συνεχίζουν να γράφουν- το δικό τους όνομα με χρυσά γράμματα στην ιστορία του θεσμού. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: