Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Φυτανίδης στο Metropolis: «Ρωτήστε τον Βρύζα γιατί δεν ήρθα στον ΠΑΟΚ»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Σωκράτης Φυτανίδης. Ο αμυντικός του Ατρομήτου κατέθεσε τις εκτιμήσεις του για την σημερινή αντίπαλο του ΠΑΟΚ, την οποία αντιμετώπισε με την ομάδα του στα πλέι οφ του Europa League.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Είναι μια ομάδα επικίνδυνη στο επιθετικό κομμάτι, διαθέτει καλούς και επικίνδυνους ποδοσφαιριστές. Αδύναμο σημείο της η ευάλωτη άμυνα. Έχουν δύο στόπερ οι οποίοι έχουν ποιότητα αλλά είναι ψηλοί και αργοί. Διαθέτουν καλούς ακραίους, ιδιαίτερα από δεξιά, από όπου κατά κύριο λόγο επιτίθενται. Αν της επιτεθείς από τον άξονα της δημιουργείς αρκετά προβλήματα».

Για το τί πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει την Άλκμααρ: «Πρέπει να πιάσουν αρκετοί παίκτες υψηλά επίπεδα απόδοσης. Να προσέξει το ρυθμό της Άλκμααρ και να μην την αφήσει να παίξει γρήγορα».

Για τις αναμετρήσεις του Ατρομήτου με την Άλκμααρ: «Δε νομίζω να μας υποτίμησαν. Έμειναν με δέκα παίκτες από πολύ νωρίς, είμασταν πίσω στο σκορ από το πρώτο ματς και κυνηγούσαμε ένα θαύμα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Επιβάλλαμε εμείς το ρυθμό μας, είχαμε ευκαιρίες, χάσαμε πέναλτι, είχαμε δοκάρι. Σήμερα είναι διαφορετικό ματς αφού πρόκειται για ματς ομίλων».

Για την έδρα της ολλανδικής ομάδας: «Είναι ένα γήπεδο όμορφο, δημιουργείται μια ωραία ατμόσφαιρα, η οποία δεν μπορεί να προβληματίσει τους παίκτες του ΠΑΟΚ που είναι συνηθισμένοι να παίζουν σε ένα γεμάτο γήπεδο με παλμό. Δεν έχει καμία σχέση με Τούμπα».

Για την προσωπική του εκτίμηση: «Είναι δύσκολο να προβλέψεις κάποια πράγματα γιατί θα είναι διαφορετική η τακτική που θα ακολουθήσει η Αλκμααρ σε σχέση με το δικό ματς. Ο ΠΑΟΚ έχει τους παίκτες που μπορούν να τους δημιουργήσουν προβλήματα. Καλό θα είναι να προσπαθήσει να διασφαλίσει το μηδέν πίσω. Σαν Έλληνας εύχομαι να κερδίσει ο ΠΑΟΚ και να δώσει βαθμούς στην Ελλάδα».

Για τους λόγους που δεν υλοποιήθηκε η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ: «Δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτήν την υπόθεση. Ήταν θέμα του ΠΑΟΚ και όχι δικό μου. Ρωτήστε τον κ. Βρύζα».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Φαίνεται ότι στην μάχη της κορυφής ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα. Μακάρι να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα μέχρι τέλους και γιατί όχι να το πάρει. Από εκεί και πέρα εμείς θα προσπαθήσουμε να πλαισιώσουμε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, και θα παλέψουμε για το καλύτερο γιατί όχι και για τη δεύτερη θέση». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: