Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

«Να το πιστέψουν οι παίκτες»

tzifopoylos
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιάννης Τζιφόπουλος, βρέθηκε στο στούντιο του Arena 89,4 και αναφέρθηκε στα αγωνιστικά θέματα του Άρη όσο και στο κλίμα των αποδυτηρίων.
Στην αρχή είπε:
«Τον Άρη τον παρακολουθώ από πολύ κοντά σε όλα τα παιχνίδια. Φέτος όχι ότι ο Άρης παίζει ΤΟ ποδόσφαιρο, αλλά σίγουρα στα τρία τελευταία ματς χαθήκαν ευκαιρίες όμως ο νόμος του ποδοσφαίρου λέει άλλα. Εκείνο που θα ήθελα να πω είναι ότι χρειάζεται σίγουρα υπομονή. Όλα τα  προηγούμενα έξι χρόνια πηγαίναμε στο Χαριλάου και δεν βλέπαμε Έλληνες. Σε αυτή την φάση είμαστε με Ελληνόπουλα που τα πιστεύουμε, όμως θα  πρέπει και οι ίδιοι να πιστέψουν στον εαυτό τους, και να δίνουν το καλύτερο ώστε να βελτιωθεί ο Άρης και να διακριθούν και οι ίδιοι. Αυτή την ομάδα την ζω από το 1973. Πέρασα και εγώ από την δεύτερη ομάδα και μετά ανέβηκα. Η πρώτη χρονιά ήταν λίγο περίεργη αλλά τα δεδομένα άλλαξαν μετά γιατί γνωριζόμασταν όλα τα παιδιά από την δεύτερη ομάδα, και η πενταετία εκείνη ήταν από τις καλύτερες. Αλλά δεν μένουμε εκεί τώρα είμαστε στο παρών. Δεν θέλω να πω ότι γίνανε λάθη. Όλοι φταίνε σίγουρα. Από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο παίκτη. Αλλά πρώτοι εκείνοι που πρέπει να πιστέψουν στον εαυτό τους είναι οι ίδιοι οι παίκτες»
Για το κλίμα και πόσο ρόλο παίζει:
«Όλα ξεκινάνε από τα αποδυτήρια. Πρέπει η ομάδα να είναι οικογένεια. Και ο τωρινός προπονητής νομίζω είναι άτομο νέο κοντά στις ηλικίες των παικτών. Ένας άνθρωπος έξυπνος ενώ και ο Λόντσαρ ξέρει τα δεδομένα του Άρη. Πρώτα όλα ξεκινάνε από τα αποδυτήρια. Αν η ομάδα είναι οικογένεια και δεν υπάρχουν προβλήματα όλα θα ξεπεραστούν. Είναι αυτό που λέμε: «Τα εν οίκω μη εν δήμω». Αυτά που γίνονται στα αποδυτήρια να μην βγαίνουν έξω. Να λύνονταν εκεί. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό. Ο ένας παίζει για τον άλλο. Ένα καλό αποτέλεσμα να έρθει και τα δεδομένα θα αλλάξουν» για να προσθέσει:
«Με επικεφαλής τον προπονητή όλοι οι άλλοι πρέπει να στέκονται δίπλα και ο γενικός αρχηγός είναι για να απορροφά τους κραδασμούς. Ο Κώστας Δράμπης είναι έμπειρος. Υπηρέτησε την ομάδα»
Για τον Γιάννη Χατζηνικολάου και τον συνεργάτη του Δημήτρη Μούτα:
«Δεν θέλω να μπω σε τέτοιες διαδικασίες. Με τον Κύριο Μούτα είχα συνεργαστεί. Ανέλαβε  ξαφνικά τον σχεδιασμό. Ο Γιάννης τον έκανε επικεφαλή και έγινε ο ίδιος υφισταμένες. Και έχω την απορία αυτή. Άλλαξαν οι συσχετισμοί»
Για τους Τάτο, Αγκάνθο:
«Όλους πρέπει να τους προσέχεις από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Όταν ένας παίκτης υπάρχει στο ροστερ είναι ο καλύτερος πάντα. Γιατί μπορεί να χρειαστεί και ο τελευταίος. Πρέπει πάντα να είσαι σε μία ισορροπία. Σίγουρα οι έμπειροι είναι οι ηγέτες και δεν μπορείς να έρχεσαι σε αντιπαράθεση. Και να υπάρχουν προβλήματα λύνονται μέσα στο γραφείο. Δεν δίνουμε τροφή προς τα εξω»
Για τον Ηλιάδη:
«Είχα επικοινωνία και πριν όταν ήταν στην Αμερική. Μιλήσαμε και με παρέπεμψε στον κύριο Μούτα οπότε δεν προχωρήσαμε. Για να με χρησιμοποιήσει και να δει αν κάνω ή δεν κάνω»
Για την απόφαση να γίνει τεχνικός διευθυντής ο Μούτας:
«Ήταν απόφαση του Χατζηνικολάου από ότι ξέρω. Τον υφιστάμενο μου δεν τον κάνω προϊστάμενο μου»
Για τον Μιλίνκοβιτς και αν επηρέασε τους παίκτες η αλλαγή προπόνησης:
«Είδαμε το περίφημο να μπαινοβγαίνουν με κράμπες οι παίκτες. Δεν θα μπω στην διαδικασία να πω ποιος φταίει. Γίναμε και ρεζίλι στα ραδιόφωνα, ο ένας όχι εγώ δεν φταίω ο άλλος εγώ δεν ξέρω. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί στα αποδυτήρια. Είναι θέματα που και ο ψυχολογικός παράγοντας επηρεάζει όχι μόνο η καλή ή μη προετοιμασία. Η πίεση που δέχονται τα νέα παιδιά είναι σημαντική και επηρεάζει πολύ στο κομμάτι αυτό»
Για το γεύμα που θα παραθέσει ο Μιλίνκοβιτς στους παίκτες:
«Όχι απλά καλή κίνηση. Η καλύτερη. Είναι ο αρχηγός. Ο πατέρας του συλλόγου. Έχει την ευθύνη ότι και να γίνει»
Είναι όντως η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος ο Άρης:
«Δεν νομίζω. Απλά στάθηκε άτυχος. Αλλά δεν ήταν και αυτός που έπρεπε. Κενά πολλά. Δεχόμασταν εύκολα γκολ. Το μεγαλύτερο ποσοστό μπαίνουν από στημένα. Αλλά θέλει δουλειά για να πετύχεις ή να μην δέχεσαι γκολ με αυτόν τον τρόπο. Είναι όλη η λειτουργία. Ο νόμος του ποδοσφαίρου λέει, συμμετέχουμε στην επίθεση όταν έχουμε την μπάλα και όταν δεν έχουμε την μπάλα υπάρχει άλλη φάση»
Για το πρόγραμμα που ακολουθεί:
«Τα εύκολα θεωρητικά γίνονται δύσκολα και τα δύσκολα γίνονται εύκολα. Τα θέμα είναι τι κάνεις εσύ μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω ότι θα γυρίσει η ιστορία, ο προπονητής είναι έξυπνος και νέος. Είδα δύο προπονήσεις έχει καλή επαφή με τα παιδιά αλλά το ποιο σημαντικό είναι να είναι γροθιά. Οι ίδιοι παίκτες είναι αυτοί που αλλάζουν τα δεδομένα με τις κατευθύνσεις του προπονητή, αλλιώς δεν μπορεί κανείς μέσα στο γήπεδο να βοηθήσει κανέναν»
Για τον κόσμο και την πίεση:
«Ο κόσμος αυτά τα χρόνια τα τελευταία είδε πολλά. Αλλά είναι δίπλα στην ομάδα. Στηρίζει και αυτό είναι το σημαντικό . Πιστεύει στα νέα παιδιά αλλά θα πρέπει και οι ίδιοι να δώσουν αυτό που πρέπει. Αν δεν το πιστέψουν οι ίδιοι δεν αλλάζει τίποτα»
Έτσι όπως είναι το ροστερ μήπως είναι πιο εύκολο να έρθει μία νίκη εκτός έδρας:
«Η εικόνα και στα εκτός αν εξαιρέσω τον αγώνα της Ξάνθης, που κάναμε ευκαιρίες και είχαμε έναν διαιτητή κόντρα, δεχθήκαμε τόσο εύκολα γκολ που κρατιέσαι. Βλέπεις την όλη λειτουργία και κρατιέσαι»
Για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο:
«Ο Πανιώνιος  παλεύει και στηρίζεται σε νέα παιδιά. Δεν είναι και πολύ οι έμπειροι. Ο Αραβίδης είναι ο έμπειρος που είναι 27 ετών. Και ο Μενδρινός.» για να προσθέσει αναφορικά με το που θα κριθεί ο αγώνας:
«Στις προσωπικές μονομαχίες κρίνονται όλα τα παιχνίδια. Πρώτα ξεκινάμε από τις μονομαχίες. Όταν έπαιζα εγώ αν κέρδιζα από τις 10 τις εφτά και αυτό συνέβαινε και με όλη την ομάδα τότε κερδίζαμε»
Ποιους παίκτες ξεχωρίζει από την ομάδα του Άρη:
«Δεν θέλω να μπω σε αύτη την διαδικασία. Υπάρχουν πολλά ταλέντα και από αυτούς εξαρτάται να διακριθούν. Υπάρχουν φυσικά  οι έμπειροι όπως ο Τάτος ο Πουλίδο. Ο Ουντόζι όλα τα παιδιά. Μπορεί το σύνολο να γίνει πάρα πολύ καλό πάντα με πολύ δουλειά»
Αν θα ήταν θετικός να επιστρέψει στην ομάδα:
«Πάντα για τον Άρη είμαστε παρόντες. Και εγώ έφυγα με  πικρία αλλά δεν τα είχαμε με τον Άρη. Με πρόσωπα . Ποτέ δεν μπαίνω στην διαδικασία του συλλόγου. Κάποιος είναι επικεφαλής και με οδήγησε να φύγω. Έφυγα γιατί κάποιο πρόσωπο δεν με ήθελε. Πρόεδρος ήταν. Όποιος ξέρει, ξέρει»
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: