Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ποιον κοροϊδεύετε, ρε μάγκες!!

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για την υπόθεση των στημένων αγώνων και πως οι μάρτυρες κατηγορίας έχουν εξελιχθεί σε μάρτυρες υπεράσπισης.

Ποιον κοροϊδεύετε, ρε μάγκες!
Δύο - τρεις ακόμα καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας θέλει ο Μάκης Ψωμιάδης και θα αθωωθεί πανηγυρικά.

Καταθέτει πρώτος ο ανώτερος υπάλληλος του ΟΠΑΠ κ. Ηλιόπουλος και δηλώνει ότι δεν ξέρει τίποτα για τον "φόνο".

Καταθέτει δεύτερος ο αυτοαποκαλούμενος βασικός μάρτυρας κατηγορίας κ. Κούγιας και ενημερώνει το δικαστήριο ότι ο κ. Ψωμιάδης είναι άνθρωπος εκκλησίας και πετυχημένος επιχειρηματίας. Πέραν τούτου ουδέν.

Καταθέτει τρίτος ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Πιλάβιος και παραδέχεται ότι σχεδόν όλοι οι παράγοντες των ομάδων ακόμα και οι μπράβοι τους, τον απειλούσαν στο τηλέφωνο.

Σχεδόν όλοι γιατί ο Μάκης Ψωμιάδης αποτελεί λαμπρή εξαίρεση. Δεν του τηλεφώνησε ποτέ. Καταθέτει τέταρτος, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ αλλά ω του θαύματος τίποτα το μεμπτών στους λογαριασμούς του Ψωμιάδη.

Μιλάμε δηλαδή για πανηγυρική δικαίωση (μέχρι στιγμής) του κατηγορούμενου που συμπληρώνει σε λίγες μέρες δεκαοχτώ μήνες προφυλάκισης. Θυμάστε, φαντάζομαι τον Μάκη Ψωμιάδη στις οθόνες των τηλεοράσεων με τις χειροπέδες συνοδεία πολλών αστυνομικών να περιφέρεται από την ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων και στη συνέχεια στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η κοινή γνώμη είχε ήδη οδηγεί στο αβίαστο συμπέρασμα. Ενοχος ο Ψωμιάδης. Μαζί με άλλους είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση και λυμαίνονταν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ναι μπορεί να είναι έτσι. Από την γενικότερη πεποίθηση μέχρι τις αδιάσειστες αποδείξεις ενοχής υπάρχει πολύς δρόμος να διανυθεί. Μέχρι τώρα στην αίθουσα του δικαστηρίου δεν υπάρχει ούτε μια κατάθεση ούτε ένα στοιχείο που να ενοχοποιεί τον κατηγορούμενο Ψωμιάδη.

Τουναντίον, αν παρακολουθήσει κανείς την ακροαματική διαδικασία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ένας υποκριτής. Είναι η ελληνική πολιτεία, το κράτος ή ακριβέστερα η κυβέρνηση.

Καλοκαίρι του 2011, γέμισε ο τόπος συλληφθέντες και χειροπέδες για την υπόθεση των στημένων αγώνων στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. "Αποκαλύψεις" για τους αρχηγούς του κυκλώματος, πακτωλοί εκατομμυρίων που παίχτηκαν παράνομα, εκβιασμοί, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ.λ.π. Τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου μέσα στη φορτισμένη ατμόσφαιρα παίρνουν την απόφαση να αφαιρέσουν οχτώ βαθμούς από την Καβάλα του Μάκη Ψωμιάδη και τον Ολυμπιακό Βόλου του Αχιλλέα Μπέου.

Η κυβέρνηση με υπουργό Πολιτισμού τον κ. Γερουλάνο δεν ικανοποιείται από την ποινή. Μέχρι εκείνη την ώρα ο σχεδιασμός πήγαινε μια χαρά. Την ώρα που έβαζε την υπογραφή της στο λεγόμενο μεσοπρόθεσμο σφαγιάζοντας μισθούς και συντάξεις είχε "πήξει" τις τηλεοπτικές οθόνες στις χειροπέδες μιλώντας για «κάθαρση» στο ποδόσφαιρο.

Η απόφαση των πειθαρχικών Επιτροπών χάλαγε τη σούπα. Πως να γίνει «κάθαρση» με τις υπόλογες ομάδες στη Σούπερ Λίγκα. Έβαλε λοιπόν την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που λειτούργησε υπό τον έλεγχο της, να μην δώσει άδεια στις συγκεκριμένες ομάδες και να τις υποβιβάσει αναγκαστικά... Έλα όμως που οι... πολιτικές ανάγκες αλλάζουν όπως αλλάζουν οι κυβερνήσεις. Ένα καλοκαίρι αργότερα (το 2012) οι κ.κ. Παπανδρέου, Γερουλάνος αποτελούν παρελθόν.

Ο πρωθυπουργός Σαμαράς με υφυπουργό τον κ. Ιωαννίδη θέλουν να αποκαταστήσουν την αδικία και να ξαναβάλουν στη Σούπερ Λίγκα τον Βόλο και την Καβάλα. Η Σούπερ Λίγκα αντιδρά γιατί δεν προβλέπονται παραπάνω έσοδα και οι ομάδες θα ζημιωθούν οικονομικά.

Ο πολυμήχανος Ιωαννίδης έχει τη λύση. Τα παραπάνω λεφτά που δικαιολογημένα αρνείται να δώσει η NOVA τα δίνει ο ΟΠΑΠ με κυβερνητική εντολή. Έτσι οι ομάδες γίνονται δεκαοχρώ και αποκαθίσταται η... αδικία.

Αναρωτιέται καλόπιστα ο καθένας: αφού δικαιώθηκαν Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα τότε γιατί να μην αθωωθούν οι κατηγορούμενοι ιδιοκτήτες τους Μπέος και Ψωμιάδης.... Ωστόσο το θέμα του σημειώματος δεν είναι οι δύο πρώην μεγαλοπαράγοντες.

Αν υπάρχει ένας μεγάλος νταβατζής στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αυτός είναι το κράτος δηλαδή ή εκάστοτε κυβέρνηση. Ανάλογα με τα μικροκομματικά συμφέροντα των κυβερνώντων καθορίζεται και επιβάλλεται η κυβερνητική βούληση.

Ολα τα άλλα είναι για να δημιουργούνται εντυπώσεις στις οθόνες των τηλεοράσεων που πολλές φορές καταρρίπτονται στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Για πολιτικούς λόγους έπεσαν το 2011 ο Βόλος και η Καβάλα για πολιτικούς λόγους τις επανέφεραν με πραξικοπηματικό τρόπο το 2012. Στην αίθουσα του δικαστηρίου για τα στημένα φαίνεται καθαρά ότι ο πρώτος που "στήνει" είναι οι εκάστοτε κυβερνήσεις... Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: